Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Danny Trejo, Amber Heard en Mel Gibson
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 24 oktober 2013
Plot Machete Kills
"Trained to kill. Left for dead. Back for more."
In dit vervolg wordt Machete gerekruteerd door de Amerikaanse overheid voor een missie die onmogelijk is voor elke gewone sterveling. Machete moet zijn weg door Mexico vechten om het gestoorde hoofd van een drugskartel en een excentrieke wapenhandelaar aan te pakken. Vooral die laatste is daarbij belangrijk, want de wapenhandelaar wil met behulp van een wapen in de ruimte een wereldoorlog ontketenen. Aan Machete de taak om een leger van Mexicanen aan te pakken en een plan voor wereldwijde anarchie tegen te houden.
Machete Cortez
Osiris Amanpour
Cereza Desdemona
schram101
Mwa, Alba, Heard, Vega en Rodriguez zijn ook niet misselijk hoor
Doet Lohan dit keer niet mee toch?
Naomi Watts
Dat zeker, maar van een totaal andere orde
Lohan weet ik niet, heeft ie niet nog die rechtszaak lopen inzake dat autoongeluk laatst.
JohnWilliams
De Cast is net zo speciaal/apart als die van The Expendables. Het begint op elkaar te lijken
Al verheug ik me veel meer op The Expendables 2.
Naomi Watts
Qua casting helemaal off-the-charts deze Machete Kills. Kent zijn gelijke niet. Binnenkort Machete maar weer opzetten maar Rodriguez maakt er een echt festijn van. Zin in. Beste trilogie ooit? Zou zomaar kunnen.
Nou, mag toch echt de schoenen niet poetsen van Expendables, laat staan deel 2.
Vind bovendien de cast van Machette 1 ook nog steeds indrukwekkender dan deze. Zit tot nog toe maar een echte grote ster in (MG) rest is toch echt B garnituur. Niets mis mee, maar wel flink wat tandjes minder. Escape from L.A. heeft als het op B sterren aan komt een gelijkwaardige cast wat mij betreft.
Maar vooruit, de babe factor ligt wel erg hoog.
disneystore
Nou, mag toch echt de schoenen niet poetsen van Expendables, laat staan deel 2.
Maar vooruit, de babe factor ligt wel erg hoog.
Mel Gibson is inderdaad een groots acteur, maar als je echt puur op acteren afgaat. Lady GaGa is ook niet zomaar de eerste de beste
hardhiller1992
Haha wat een cast. Ben erg benieuwd, hopelijk net zo leuk als deel 1!
ASman
Heb hier niet zoveel vertrouwen in eerlijk gezegd.
Alba, Hudgens, Rodriguez, Heard en Vega...buitenaards lekker natuurlijk, maar het begint iets teveel richting een babe-power flick te gaan op die manier. Ook het verhaal in deel 1 sprak mij veel meer aan, dit verhaal doet mij nogal aan een parodiërende James Bond-film denken. Voor de rest mag Lady Gaga ook wel opflikkeren.
Daarnaast is in deze film geen sprake van een geweldige Jeff Fahey ( wat was dat een held in de eerste
Over Mel Gibson ben ik wel te spreken
Dat kan nog leuk worden.
ASman, waarom zou Gaga dan moeten opflikkeren
Je hebt haar acteerprestatie's nog niet eens gezien, daarbij het is een cultfilm, dat hoort experimenteel te zijn. De enige reden waarom Gaga in jouw visie moet opflikkeren is omdat ze een popster is met miljoenen fans waar voornamelijk homo's en 13 jarige meisjes naar opkijken. Gaga is in mijn ogen prima voor die rol. Alleen al die poster doet mij echt verliefd worden op haar karakter. Ik vind haar muziek ook niet super (haar eerste album bv. is verschrikkelijk) de laatste twee zijn nog wel leuk.
ASman, waarom zou Gaga dan moeten opflikkeren
Ik zie haar gewoon liever niet
En ik hoop van harte dat iedereen van de film geniet, maar als ik de info rond het project lees voel ik de persoonlijke klik totaal niet
Maar ik ben op dit moment wel nogal voorbarig natuurlijk
Ik zie haar gewoon liever niet
Maar ik ben op dit moment wel nogal voorbarig natuurlijk
Ach, zo'n film moet je ook niet al te serieus nemen. Met Natural Born Killers, Lost Highway, Pulp Fiction in je top 10 zou je toch wel beter moeten weten
Want Lost Highway heeft anders ook een ontzettend vergezocht plot.
ASman
Want Lost Highway heeft anders ook een ontzettend vergezocht plot.
NBK en Pulp Fiction zijn op een compleet andere manier surrealistisch. Lost Highway is dan nog een heel ander paar mouwen. Vallen absoluut niet te vergelijken met Machete.
Machete is een actiefilm, de drie bovenste zijn dat niet. Daarbij was de originele Machete helemaal niet serieus, maar het was nog geen opzichtige parodie ( enfin, het was een vrij goed verpakte ). Machete Kills klinkt als een pure satire. Iets dat meer richting Austin Powers gaat dan richting Machete. Maar dat is dan maar mijn mening
Naomi Watts
De antipathie jegens Gaga wereldwijd is wel genant trouwens.
Tonypulp
Dat krijg je als je raar doet. Het zou pas echt genant zijn als iedereen het omarmt
Verder een (op papier) aardige toevoeging voor een film als Machete.
disneystore
Ach, "raar." Zo kan je alles als raar bestempelen. Natuurlijk kijk je even op als je een persoon over straat ziet wandelen die zich kleed in vlees, maar ik denk dat de Lady Gaga "haters" (al klinkt dat woord enorm irritant) zich niet vaak verdiepen in haar muziek en alleen de catchy pop singles horen. Luister eens naar Speechless, Teeth, Monster, Dance In The Dark of So Happy I Could Die. Alejandro is haar leukste single trouwens. Het is geen Musicmeter, maar Gaga weet wel alle verschillende pop stijlen perfect in één album te mixen, zonder genre confused over te komen. Geniaal noem ik dat, en dat ze experimenteert met kleding en uiterlijk maakt het er alleen maar leuker op. Veel mensen die op Gaga afgeven hebben niet zoveel verstand van muziek, en denken dat zij één van die alledaagse pop diva'tjes is. Je moet gewoon wat verder kijken dan dat, of ten minste moeite doen om een 70mb album downloaden.
Tonypulp
Het is geen waardeoordeel van mijn kant, gaat puur en alleen om haar algemene imago. Mensen kennen haar nou eenmaal als een vreemde vleesjurk. Als je je verdiept, vind je altijd iets wat de rest niet (er)kent, maar dat verandert weinig aan het (zelf)gecreëerde imago.
ASman
Ze zal wel degelijk goed zijn in haar genre, maar ik heb nu eenmaal een hekel aan de meeste (moderne) popmuziek. Mijn straatje ligt meer in de Old School Rap, Soul, Blues, NYHC, Acid. Best wel een wijd bereik aan genres dus. Maar naar het merendeel van de moderne popmuziek kan ik echt niet luisteren. Persoonlijke smaak.
Verder kan ik niet oordelen over Gaga als persoon, ik ken haar niet. Al ben ik zo al geen fan van de overdreven 'excentrieke' artiesten ( al is David Bowie wel een held ).
Ik ben gewoon geen fan van haar rol, net als dat ik geen fan ben van een overload aan babes stoppen in een film ( al zie ik net als iedere gezonde man de meiden heel graag
). Het is een deel van het Grindhouse-concept natuurlijk.
Maar nogmaals, ik ben voorbarig. Alleen de tijd zal uitwijzen hoe Machete Kills als film zal zijn.
JohnWilliams
Je kleden in vlees, muppets...
Ze krijgt op die manier wel haar aandacht. Het maakt haar niet uit of het positief of negatief is...zolang ze haar aandacht en geld maar krijgt.
Starmaster501
Als we allemaal even goed luisteren op 1:13 horen we dat Antonio Banderas in de film zit, hopelijk als El Mariachi!
SnakeDoc
doncorleone
Desperado was een instant favorite in een soort sub genre van over de top, maar cool en sfeervol, en Rodriguez kwam op mijn lijstje van in de gaten te houden regisseurs.
Er kwam echter nooit een waardig vervolg (al dan niet in een ander stijl jasje).
Once upon a time in Mexico was nog wel te pruimen, maar niet memorabel. From Dusk.. was wel memorabel, al was het i.m.o. niet bepaald een goede film.
Nu het zien van Machete heb ik Rodriguez definitief geschrapt. Ik kon er echt niets van waarde in zien (niet mooi, niet grappig, niet stoer, niet creatief, niet origineel... echt helemaal niks).
Dus dit vervolg kan mij ook gestolen worden.
Ik heb de indruk dat de film het puur van de mooie vrouwen moet hebben. Wat dat betreft is de casting goed, maar daarvoor ga ik geen 2 uur verspillen aan een fantasieloze productie van puberaal niveau.
Tenminste.. Dat schat ik zo in o.b.v. de voorganger.. Corrigeer me als ik er naast zit, en dit blijkt ineens van het niveau Tarantino te zijn.
jarno1975 (moderator series)
Deze film is ineens een stuk hoger gestegen op mijn to see lijstje
Naomi Watts
That's what i'm talking about
. Fysiek zwaar indrukwekkend, Vega neemt haar baan erg serieus. Nu Cereza nog.

Machete
2010

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Captain Phillips
Biografie / Actie, 2013