• 9.373.663 stemmen

Met onder meer: Danny Trejo, Amber Heard en Mel Gibson

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 oktober 2013

Plot Machete Kills

"Trained to kill. Left for dead. Back for more."

In dit vervolg wordt Machete gerekruteerd door de Amerikaanse overheid voor een missie die onmogelijk is voor elke gewone sterveling. Machete moet zijn weg door Mexico vechten om het gestoorde hoofd van een drugskartel en een excentrieke wapenhandelaar aan te pakken. Vooral die laatste is daarbij belangrijk, want de wapenhandelaar wil met behulp van een wapen in de ruimte een wereldoorlog ontketenen. Aan Machete de taak om een leger van Mexicanen aan te pakken en een plan voor wereldwijde anarchie tegen te houden.

Machete Cortez

Luther Voz

Blanca Vasquez / Miss San Antonio

Mr. President

Sartana Rivera

Osiris Amanpour

Cereza Desdemona

avatar van stinissen

Meest vreselijke film van het jaar , sterker nog van de laatste tien jaar de film krijgt voor mijn een halve ster en dat is voor het vrouwelijke schoon. Zo erg over the top nee dat is niet normaal meer dat acteurs zich hiervoor lenen , het is mijn een raadsel dat Charlie Sheen dat nog doet daar kan ik nog wel in komen maar Mel Gibson, Michelle Rodriguez en zelfs Antonio Banderas, Cuba Gooding Jr., Vanessa Hudgens, Alexa Vega en Jessica Alba zouden beter kunnen krijgen. Er zal hier best een doelgroep voor zijn maar daar hoor ik niet bij ....

avatar van Elineloves

Elineloves

Een blik vol bekende acteurs, een verhaal dat verzonnen leek door een creatieve puber en bloederige pulpshit.

Toch vond ik het allemaal zo-zo. Toen Marcos eenmaal dood was ging de film ontzettend achteruit. De kills bleven oké en ook Trejo blijft wel grappig, maar de plotwendingen vind ik nogal storend. Dat hele space gebeuren sloeg de plank nogal mis.

Toch heb ik af en toe even genoten. De dood van Hudgens, Cuba Gooding Jr en Sofia Vergara en haar meiden zorgden wel voor een lach op mijn gezicht. (Al was de zoveelste "bh-grap" een beetje too much.

Geen topper, toch erg hoog hersenloos vermaak niveau. Jammer dat het naar het einde toe zo ontzettend de bocht uit vloog.

avatar van Montorsi

Montorsi

Toch allemaal niet veel. 2,5 voor het bier, de burgers en het enthousiasme van een volle zaal vermoed ik. Thuis had ik vermoedelijk niet verder dan 2.0* gekomen voor een herhalingsoefening die er opzichtig een schepje bovenop wil doen, met veel bekende gezichten om er maar celebs in te kunnen gooien (personage met 4 maskers was het stomst van alles), nog nietszeggendere personages met maar weer eens Charlie Sheen die 'winning' zegt ( ) en Mel Gibson die er totaal niks van weet te maken en bovenal is het over de gehele linie te slap. Alleen Trejo blijft leuk.
Deel 1 was leuk maar dit is overbodig, een paar leuke momenten (vooral in het begin) ten spijt.

avatar van Theunissen

Qua verhaal (soort parodie op James Bond) was het natuurlijk waardeloos, maar qua vermaak en entertainment is het gewoon genieten geblazen. De hele uitvoering van de film is vanaf de eerste seconde tot de laatste seconde volledig over de top. Het was gewoon ruim 100 minuten kijken met een vette glimlach op mijn gezicht. Alles oogt enorm nep en goedkoop (wat ook de bedoeling is), de actie is super overdreven maar wel leuk en ook lekker hard en er zitten ook meer dan voldoende lachmomenten in. Deze film moet je sowieso beschouwen als een komedie / actie film. De cast is wederom indrukwekkend (daarvoor moet je al sowieso deze film kijken) maar niet iedereen heeft een even grote rol en men speelt ook wisselend. Zo vond ik de dames Sofía Vergara, Amber Heard en Lady Gaga (wel maar een mini rolletje) vreselijk in hun rol, maar heb ik genoten van Demian Bichir (met name hij vond ik geweldig), Antonio Banderas (ook een mini rol), Mel Gibson en natuurlijk ook Danny Trejo. Het vrouwelijk schoon is overigens ruim vertegenwoordig (helaas dit keer wel geen bloot) en zag er ook fraai uit. Ik moet zeggen dat Alexa Vega een zeer fraaie meid is geworden met mooie rondingen.

De geweldige trailer in het begin (met name hoe Justin Bieber voor lul wordt gezet) en natuurlijk ook het einde geven aan dat er nog een vervolg zal komen. Of ik daar nog op zit te wachten is een beetje de vraag maar deze film vond ik qua vermaak gewoon goed. Er zitten ook leuke verwijzingen in naar andere films. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat ik dit zeg en voor deze film geldt het wel, namelijk "verstand op nul en genieten maar".

avatar van DiDa

DiDa

Gister Machete Kills gezien in Antwerpen. Helaas was ik toch teleurgesteld, hoe graag ik de film ook leuk wil vinden.

De eerste Machete was leuk en vernieuwend. Dat kwam mede door de hype die tot stand kwam door de fake trailer. Maar met Machete Kills slaat Rodriguez de plank mis. Nu blijkt dat Machete eigenlijk helemaal geen vervolg nodig heeft. Het kan alleen maar de verkeerde kant op gaan. Alles is nog meer over the top, het verhaal nog belachelijker en de cameo's nog veelvoudiger. Ik weet dat dit allemaal de bedoeling is in het exploitation genre, maar Rodriguez heeft het deze keer voor elkaar gekregen dat het allemaal té is en de film gewoon niet leuk meer wordt, maar zeer flauw, saai en irritant. Er zitten zeker wel leuke stukken in, maar de film loopt gewoon niet lekker waardoor ik me na een uur afvroeg hoe lang deze poespas nog ging duren. Daar baalde ik van....Ook keert Rodriguez iedere keer terug met dezelfde grappen (Machete don't text, tweet enz enz.", de darmgrappen, de pistolen in de vorm van borsten en penissen). Alles wat we ook al in Machete 1 en andere Rodriguez films hebben gezien. Rodriguez herhaalt hetzelfde kunstje en denkt hier mee weg te komen door er gewoon een schepje bovenop te doen. Mede door de overkill aan cameo's. Je vergeet dat de film eigenlijk om Machete draait. Danny Trejo wordt echt helemaal naar de achtergrond gedrukt. Jammer....

Ik dacht tijdens de film: dit zou eigenlijk net zo goed Scary Movie 6 kunnen zijn.

Is er dan niks positief? Jawel, er zijn een aantal leuke scenes (die je trouwens al in de trailer kunt zien), Mel Gibson is lekker op dreef en Charlie Sheen speelt een parodie van zichzelf.

Machete Kills Again...in Space hoeft voor mij niet uit te komen. Mag wel, maar dan wordt het geen bioscoop bezoek , maar de dvd.

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

Machete Kills is een film zonder duidelijke richting: de rolverdeling is rommelig en het verhaal springt van de hak op de tak. Uiteindelijk maakt dit niet zoveel uit. Je wilt vermaakt worden en vermaak is er meer dan genoeg. Je moet jezelf daar wel aan overgeven: tijdens de momenten waarop ik helemaal stuk ging begonnen andere mensen de zaal uit te lopen. De sensationele climax waar de film langzaam naartoe lijkt op te bouwen blijft jammer genoeg uit.

Gastrecensie: Machete Kills (Sandro Algra.B) - Filmhoek.nl

avatar van Quentin

Quentin

Waardeloos, als groot liefhebber van het eerste deel kon ik amper bevatten hoe pijnlijk onleuk en saai deze sequel is. 1,25*

avatar van wwelover

wwelover

Je moet er van houden, maar ik vind het geweldig. Net als deel 1 lekker over the top. Een fantastische cast, of het nou bad ass acteurs zijn zoals Trejo en Gibson of één van de fantastisch mooie vrouwen (met uitzondering van Lady Gaga). Het is echt een bioscoopfilm. Niet serieus nemen natuurlijk en je moet tegen een beetje bloed kunnen. Overigens is Amber Heard wel echt de ster van de film, wat een vrouw. De humor is ook weer goed.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Machete don't fail

Als fan van het hele idee achter Machete en zijn films heb ik deze op dag 1 in een vrijwel lege bioscoopzaal gezien. Met een hoop negatieve reacties waren mijn verwachtingen flink gedaald. Toch kon ik niet wachten om deze bejaarde Mexicaan weer op een paar bad guys in te hakken met zijn Machete. En ik moet zeggen, het was een geslaagde film.

Hij gaat net wat meer over de top dan het eerste deel, misschien wat moeilijker te accepteren voor het grote publiek, maar als fan van Rodriquez kon ik het allemaal wel verwachten en heb ik gewoon goed gelachen.

Uiteindelijk werd de film een soort van R-Rated Austin Powers, waar ik geen problemen mee heb.

De film neemt zich niet serieus, en hetzelfde voor de acteurs, ze weten waar ze in spelen en doen het daardoor nog goed. Verrassend was Lady Gaga. Zij mag in meerdere films spelen.

Briljante rollen, genoeg gore en vette kills, al kan het eigenlijk nooit genoeg zijn

De film eindigt niet, het zou verder moeten gaan met Machete Kills Again... In Space! Waarvan we al een trailer zagen voor de film en aan het einde van de film... Machete met een lightsaber Machete en Leonardo DiCaprio in de rol als gemaskerde bad guy (*rol kan nog gewijzigd worden )

Top vermaak, maar je moet er wel van houden!

avatar van The Oceanic Six

Mjah, dit is toch wel een overbodig vervolg geworden op het originele, verfrissende Machete (waar ik 4* voor gaf) uit 2010. Meer van hetzelfde, maar dan wel minder leuk uitgevoerd. Deel 1 kende een cast met veel bekende en grote namen (De Niro, Seagal, Lohan etc) en ook nu zijn er weer veel namen die toch best interessant klonken. Mel Gibson en Charlie Sheen zijn altijd cool. Wat ook wel klopte, want ze deden het best leuk. De andere nieuwe toevoegingen vond ik niet echt de moeite. Al mag Sofia Vergara er best wezen. Als trouwe Modern Family kijker is het leuk om haar eens in een andere rol te zien. Verder hebben we uit deel onder andere nog Trejo (die man blijft wel tof) en Michelle Rodriguez, waarbij die laatste me overigens op mijn zenuwen begint te werken met haar eeuwige stoere en ik-kijk-boos rollen. Trejo blijft weer een verhaal apart. Best grappig hoe die man gezien zijn verleden en gebrek aan acteertalent toch steeds weer in films speelt, waarbij hij het altijd wel leuk doet.

Maar de film Machete Kills is lang niet zo fris als de voorganger. De Machete grapjes (Machete don't text/tweet/smoke/etc....) ken ik nu wel en de film gaat nu wel heel erg over de top, dat het zelfs voor deze film niet altijd leuk is. Verder zit de film propvol met actie, maar is niet 1 scene nou echt memorabel. De effecten zijn overigens erg matig. Ik weet alleen niet meer of deel 1 dit ook had. Van deel 1 kan ik me toch nog wel leuke stukken herinneren. De grap is wel een beetje van het Machete idee af. Dit hadden ze beter bij 1 deel kunnen laten, al heb ik me toch nog best vermaakt met Trejo, Gibson en Sheen. Maar het had op elk vlak beter gekund. Ik had sowieso gehoopt wat meer te kunnen lachen, wat me bij deel 1 wel goed lukte.

avatar van El ralpho

El ralpho

Machete kills! And again, and again, and again.....

In dit vervolg op Machete krijgen we meer van hetzelfde te zien, maar dan met een minder leuk verhaal, minder leuke personages en minder creatieve vondsten. Hoewel dit deel wel dezelfde feeling heeft als zijn voorganger voelt het namelijk een stuk meer uitgemolken aan en ik had dan ook het idee dat ik naar de extended version van deel 1 aan het kijken was met alle scene's die het origineel niet gehaald hadden en dus ook een stuk minder waren. Ook Danny Trejo als Machete zelf en Michelle Rodriguez als She die ook nog steeds een redelijk grote rol heeft zijn lang niet meer zo leuk als in het origineel het geval was.

De aanvullende cast heeft een te kleine rol om er echt iets interessants van te maken of kan gewoon echt niet acteren (hoewel Heard het nog wel aardig doet), met Lady Gaga en Charlie Sheen als absolute dieptepunten. Daarnaast vraag ik me ook af wie het in godsnaam verzonnen heeft dat de twee leukste dames die hier een rol spelen (Hudgens en Alba) slechts een kleine bijrol hebben terwijl dat juist de actrices waren waar ik wel meer van had willen zien. Daarnaast is badguy Gibson ook een stuk minder dan zijn voorganger Seagal en is het personage van Bichir gewoon ronduit bloedirritant. Sofia Vergara als Desdemona wil wel heel graag en haar personage heeft ook zeker potentie, maar helaas wordt ook hier veel te weinig uitgehaald.

Nee, het moge duidelijk zijn dat je bijna hersendood moet zijn om dit vervolg leuk te vinden. Bij het eerste deel was dit ook het geval, maar daar was het tenminste nog leuk hersenloos vermaak. Hier voelt het uitgesponnen en inspiratieloos aan en had het script veel creatiever kunnen zijn. Ook de effecten zijn over het algemeen behoorlijk ondermaats en komen te overduidelijk uit de computer. De Star Wars touch die de film richting het einde meekrijgt beviel me nog veel minder, maar dit komt omdat ik dan ook absoluut geen liefhebber van dit genre ben. De hint naar een deel 3, die nog meer deze richting op lijkt te gaan spreekt me dan ook al helemaal niet aan.

Met een krat bier achter de kiezen of in een extreem melige bui kun je nog wel de nodige lol aan dit vervolg beleven en als je een enorme liefhebber van grindhouse producties kun je ook een ster bij deze eindbeoordeling optellen maar ik adviseer de rest van de wereld toch echt om hier vooral niet naar toe te gaan. Het had allemaal wel een stuk slechter gekund met het oog op onderstaande beoordeling, maar met een regisseur als Robert Rodriguez aan het roer verwacht je echter gewoon veel meer vindingrijkheid.

Matig vervolg.

Eerste deel van de film was nog wel aardig. Paar sterk overdreven momenten en een paar grotere namen die snel het onderspit delven. Maar Rodriguez verschiet het meeste van z'n kruid al tijdens dit deel. Tweede deel van de film is repetitief en gewoon een stuk minder leuk.

Daarbij blijf ik vinden dat een film als deze wat ongemakkelijk tussen Hollywood en Sushi Typhoon werk inzit. Wat uiteindelijk is het allemaal ook weer niet zó maf, het enige wat het wat gestoorder dan normaal maakt is dat er iets meer budget en wat grotere namen achterzitten, maar vergelijk het met het Sushi Typhoon werk en je krijgt eigenlijk een redelijk makke bedoening voorgeschoteld.

Links en rechts wat grappige momenten nog in het tweede deel, maar veel te weinig. De film duurt daarmee ook makkelijk 20 minuten te lang. Jammer dat Rodriguez deze reeks niet iets meer Planet Terror flair heeft kunnen geven, nu blijft het toch een gemiste kans.

Trejo zelf trekt het trouwens ook niet echt meer. Mens ziet er ondertussen stokoud uit, wreekt zich aardig in de actiescenes.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

33 miljoen down the shitter en recht in de handen van de uitgebluste Hollywood stal. Behalve Amber Heard, die is écht...écht...heel erg... aantrekkelijk (netjes houden he) en zou een Rodriguez regular moeten worden .

Anyhow, er blijft bar weinig over van de over de top insteek wanneer je vanuit het oosten (Sushi Typhoon, inderdaad) continue afgetroefd wordt. Hij zal z'n geld natuurlijk op de nieuwe Sin city gaan inzetten en tsja, misschien wel terecht. Als actieregisseur vind ik hem niet uitgegroeid tot een grootmacht, iets wat er wel in leek te zitten tijdens zijn eerdere feature films.

Een nogal misplaatste guilty pleasure, deze Machete.

avatar van Kondoro

Kondoro

Was leuke film om een keer te zien niet voor 2 keer!

Een echte film waar nergens op slaat maar toch kun je er om lachen en naar kijken met plezier.

en 3.0

avatar van james_cameron

Waar is Robert Rodriguez in godsnaam mee bezig de afgelopen tijd? De meest recente Spy Kids-film was behoorlijk beroerd; nu gooit hij er nog een schepje bovenop met deze inferieure sequel van het reeds niet al te beste Machete. Een overdaad aan zeer slechte cgi-effecten doet dit al heel snel de das om, al ligt de schuld ook bij het belabberde script en de ultraflauwe humor. Ik hoop dat het open einde een grap is, en dat we niet vergast worden op het weinig veelbelovend ogende Machete Kills In Space. Daar zit ik na het zien van dit prul bepaald niet op te wachten.

avatar van Shinobi

Shinobi

"I never saw this."

Waar ik Machete (2010) (4,0 sterren) nog best verfrissend vond, is dat in dit vervolg verre te zoeken.

Het verhaaltje lijkt bij elkaar geraapte troep te zijn; meer de restanten van geschrapte ideeën voor deel één. Dit is af te zien aan de vele steracteurs die er ietwat verloren bijlopen en eigenlijk geen bijzonder doel hebben, afgezien van hun naam. Het zegt ook wel wat dat Jessica Alba gelijk het loodje legt in de opening.

Het geheel blijft maar doorgaan met wannabe grappige dingen, die ongeïnspireerd overkomen. Het ligt er gewoon te dik op. Aan Danny Trejo kun je afzien dat hij dit soort rollen niet meer aankan, al staat hij wel zijn mannetje op momenten.

Al met al gewoonweg waardeloos, ik wil zelfs zeggen slaapverwekkend. Ik hoop dat Robert Rodriguez inziet dat dit een miskleun van een film is en afziet van het maken van Machete Kills in Space. Mocht je de eindcredits kunnen uitzitten; er zitten nog twee extra scènes in.

1,0 Sterren.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Vanessa Hudgens, M. Rod cleavage & Mother Monster

Dan heb je het wel gehad met de pluspunten, want wat Robert Rodriguez hier van maakt is toch wel schrikbarend te noemen. Inantiele humor, ongeïnspireerde niet grappige oneliners, een zeer onstabiel script, rommelig geregisseerd. Ook nog Mel Gibson, dan weet je da het slecht gaat worden. Waar zijn voorganger nog wel goed in elkaar zat probeert Rodriguez iets te veel een grindhouse film te maken. Opzet geslaagd, want heb wat grindhouse achter mijn kiezen en je zou niet zeggen dat het budget hier tientallen malen hoger was.

Machete Kills is vooral erg stuurloos en dat maakt de film ook enorm vermoeiend en film begon toch wel erg negatief op mijn gemoedstoestand te werken. Al weet Rodriguez dat ongenoegen in het eerste ruime halve uur eventjes te neutraliseren. De over the topness voelt ook helemaal niet zo over the top, vrij tam zelfs. Ook lijkt de film ook helemaal geen rode draad te hebben, allemaal vrij willekeurige gebeurtenissen zonder uitgangspunt.

Eigenlijk hoop je dat het allemaal een bewuste grap maar dergelijke dure grappen worden niet meer gemaakt. Dieptrieste bedoeling en je moet er toch niet aan denken dat ze ook nog de ruimte ingaan. Troep.

avatar van Spetie

Lang niet zo goed als het eerste deel en tevens veel minder fris en leuk.

Aan bekende acteurs in ieder geval geen gebrek, want ook hier zit het er tot in de kleine bijrolletjes vol mee. Het eerste half uur is duidelijk het best. Een aantal geslaagde grappen en wat aardige introducties van sommige personages. Daarna lijkt Rodriguez soms een beetje de richting kwijt en lijkt Machete Kills soms een doel en verhaal te ontberen. Maar tijd om je te vervelen heb je niet, want Rodriguez stopt alles barstensvol actie. Soms is dat wel leuk, maar meermaals slagen de grappen ook niet.

Verder oogt Trejo ook minder fit dan in Machete. Niet raar voor iemand van zijn leeftijd, maar wel iets om in de toekomst rekening mee te houden. Ik vond de rolletjes van Sheen, Gibson en Heard overigens wel geslaagd. De rest van de cast was net wat minder. Richting het einde was ik op een gegeven moment toch wel blij dat de film bijna afgelopen was. Wel opvallend dat er niet echt een einde aanzat. Ik weet niet of men nog van plan is om een derde deel te maken, maar van mij hoeft het niet zo. De koek was al enigszins op na het eerste deel en Rodriguez kan beter weer wat nieuws bedenken, want vervolgen is hij sowieso niet zo goed in.

Machette Kills krijgt van mij een nipte onvoldoende en dan ben ik nog een klein beetje mild, omdat ik nu eenmaal een enorm zwak voor Heard heb.

avatar van Film Pegasus

Dergelijks spoof als Machete Kills mag dan nog zoveel grappen bevatten, als het geen minimum aan verhaaltje heeft (al was het puur standaard) is anderhalf uur film een lange zit. Deel 1 was best wel een goeie film. In navolging van The Expendables werd een groepje bekende namen bij elkaar gezet en kregen we gewoon wat actie, mooi volk en fletse oneliners. Deel 2 laat de meeste bekende namen in het vervolg reduceren tot beschamende cameo's en herhaalt de weinig humor die nog overschiet. De actie van deel 1 wordt hier een flauwe opeenvolging van gore digitale effecten. Het resultaat is een mix tussen Grindhouse en Spy Kids.

Op zich is dat allemaal wel jammer, want sommige scènes vallen best nogal mee en als bepaalde figuren (denk aan Amber Heard, Antonio Banderas en Michelle Rodriguez) meer aan bod zouden komen kon dit nog wel goed komen. Rodriguez neemt ook geen tijd voor rust en trekt gewoon alles in het belachelijke. Daardoor missen de goeie scènes de nodige impact. Als er ooit een 3e film komt is dat denkelijk straight to DVD...

avatar van Waackx

Waackx

Deel 1 was al geen topper maar dit is echt heel erg slecht.

Het lijkt wel of Rodriguze al zijn maatjes op een avond heeft uitgenodigd en na een paar glazen alcohol en een paar snuiven coke zijn ze vervolgens op dit verhaal uitgekomen.

Toen iedereen zo geil als de neten was van de witte poeder riep er waarschijnlijk 1: weet je wie ik zal willen n..ken? Sofia Vergara ! Dat Robert antwoordde: ja man die is lekker, die ga ik casten voor mijn nieuwe film, en weet je wat, die ga ik een bh laten dragen waarmee ze kogels kan afvuren, ja ik weet het idee klinkt een beetje afgezaagd maar men vind dat ongetwijfeld cool en opwindend"

"maar Robbie ga je nog wat anders nieuws toevoegen in dit nieuwe deel ?"

"Nee man waarom zou ik, ik hoef alleen Danny te bellen en paar mokkels met een paar dikke prammen in te huren en gebruik dezelfde humor en actiescenes en klaar ben ik".

O ja ik heb nog een badguy nodig; welke ouwe lul met naam heeft op dit moment niks te doen ?

"Heeft iemands Mel Gibson's telefoonnummer ?"

"Niet dat die rol ene mallemoer wat gaat voorstellent, maar ja dan kan ik wel weer een grote naam op mijn filmposter bij plakken, waardoor er nog meer sukkels naar mijn shit komen kijken".

"Goed plan man, want die cokedealer wilt nu wel zijn geld hebben en mocht het niks worden dan hebben we ieder geval iets om ons zelf af te trekken mochten we weer zo geil als nu".

avatar van dave

dave

De richting die Machete als franchise heeft ingeslagen was reeds duidelijk vanaf het begin. Pijnlijk is de vaststelling dan ook dat deze richting nu compleet neerwaarts is.

Zelfs met een carte blanche komen ze niet verder dan een handvol min of meer amusante grafische geweldplegingen. Het probleem is dat de fratsen die onze harige anti-held uithaalt niet langer vernieuwend zijn en dat zijn escapades aanvoelen als oud nieuws. Je voelt je als kijker bijna verplicht om dergelijke ongein nog met een glimlach te belonen. Mijn hoop is dan ook dat Rodriguez en Co er nu een punt achter zetten in plaats van Machete godbetert nog een derde maal op het witte doek te zwieren.

Helaas heeft de regisseur al een aantal keer laten blijken dat hij tegen beter weten in toch sequels blijft uitspuwen. Hopelijk trekt Machete voor het derde wel een dikke trui aan, want de ruimte kan toch wat frisjes uit de hoek komen.

2.00 (2.25)

avatar van doctari

doctari

Normaal gesproken kan ik de pulp van meneer Rodriguez wel waarderen, hij beheerst als geen ander het maken van "slechte" films. Zo makkelijk is dat overigens nog niet, maar dit geheel terzijde.

Met "Machete Kills" vliegt hij echter een beetje uit de bocht. En ja, dat is blijkbaar mogelijk bij een film die juist draait om zoveel mogelijk onzin in negentig minuten proppen. Nou is het produceren van onzin nog wel gelukt want zelden zul je meer bizarre situaties en personages voorbij zien komen in een film.

Dat wil niet zeggen dat het daarmee ook direct een vermakelijke film is geworden. De meeste grappen en grollen komen namelijk nogal geforceerd en hopeloos flauw over. Machete Kills houdt het midden tussen een James Bond parodie, een exploitatiefilm, en een verzameling slechte Star Wars/Trek referenties. Het is een combinatie die maar niet lekker op gang wil komen.

Toegegeven, ik heb een aantal keren hard moeten lachen, en bepaalde zaken (bijv Charlie Sheen die als "Carlos Estevez" op de aftiteling staat zijn goed gevonden. Maar tegenover iedere grap die werkt staan vijf vermoeiende of flauwe stukes ongein.

Te warrig, te chaotisch, maar vooral te flauw. Machete Kills is een teleurstelling

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Machete happens.

Het eerste deel van Machete beloonde ik met 4,5 sterren. De film was een briljante aaneenrijging van overthetop onzin en zulke bizarre vondsten dat je niet kunt stoppen met lachen. Echt een feestje. Het tweede deel, Machete Kills borduurt hier natuurlijk op voort en heeft torenhoge verwachtingen waar te maken.

De schrijvers pogen dit te doen door qua absurditeit nóg een stapje verder te gaan en schuiven Mel Gibson naar voren als geniale, megalomane schurk met een boosaardig, Moonraker achtig plan. Die film stamt uit 1979 dus het is duidelijk waar Rodriguez zijn inspiratie haalt: de foute, compromisloze actionflicks van eind jaren 70, begin jaren 80. En dan alles, tot in elk detail, extra dik en overdreven aangezet. En dat is leuk.

Toch voelt dit tweede deel minder fris aan dan het hoogst vermakelijke eerste deel. Demian Bichir heeft een gave boeventronie maar zijn schizofrene personage is niet leuk. Maar met het personage van Gibson vliegt de film toch wel definitief uit de bocht en wordt het allemaal iets te cartoonesk. Maar dat is allemaal pas op het laatst, want er zijn nog talloze gave, onzinnige scènes te bewonderen met als hoogtepunt het stuk waarin Machete gaat rondslingeren aan de rotor van een helikopter.

Trejo doet wat hij moet doen en ook de overige cast vervult hun rol met verve. Charlie Sheen, onder zijn echte naam Carlos Estevez (wat ik een grappige keus vind) speelt zijn rol als president ook met veel enthousiasme en refereert nog even aan zijn losgeslagen coke-periode: "winning, was only the beginning."

Ondanks dat Machete zorgt voor een hele reeks idiote scènes (zoals het stukje waarin hij iemand via zijn eigen lichaam en machete elektrocuteert), zitten er ook minder geslaagde stukken in. Men probeert de huurmoordenaar "El Chameléon" heel cool neer te zetten, maar eigenlijk vond ik alle scènes met dit personage maar saai en teveel "style over substance".

Het einde is ook een beetje teleurstellend.

avatar van dualcia

dualcia

Het doet me pijn om te zeggen dat dit toch helemaal niks was

Ik vind de eerste Machete heerlijk. Geweldig sfeertje en lekker over de top. Het maakte Rodriguez tot 1 van mijn favoriete regisseurs. Toen Machete Kills officieel werd aangekondigd, was ik in mijn nopjes. Ook hierbij was de castlist met grote namen om van te smullen: Charlie Sheen, Antonio Banderas, Sofia Vergara, Cuba Gooding Jr. Fijn, fijn, fijn.

De release date was daar en er moest maar een avondje ingepland worden om eens te genieten van Machete Kills op het grote scherm. Maar toen. De slechte recensies stroomden binnen (ook door liefhebbers van het eerste deel) en ik werd steeds minder enthousiast Achteraf ben ik blij dat ik het tóch geen bioscoopbezoekje waard vond, want de slechte recensies klopten in mijn ogen.

Het was drie keer niks. Alles wat het eerste deel zo leuk maakte, werd hier te ver door getrokken tot het belachelijke, waardoor het een parodie op zichzelf werd. En geen grappige. Zelfs de cast kon de film niet redden. Michelle Rodriguez was mateloos irritant in deze film en zelfs Sofia Vergara en Charlie Sheen vond ik vervelend, terwijl ik juist verwachtte dat zij 2 van de pluspunten zouden zijn.

Enkele losse momenten zijn leuk in de film en het blijft leuk om toch allemaal bekende gezichten langs te zien komen (ook al bakten ze er niet veel van): Mel Gibson, Cuba Gooding Jr. en Antonio Banderas vermaakten me prima.

Robert, geen Machete Kills in Space meer, please.

*1.5

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Meh.

Na een redelijke start valt Machete Kills al snel in een lamlendig ritme vol herhaalde zetten die herhaald worden: Machete die veel dingen niet doet, de celebrities die elke minuut voorbij komen, gekloonde personages die 10 keer hun hoofd verliezen, ...

Ergste van al is nog het einde dat veel tijd in beslag neemt om de boel af te ronden. Dat hele ruimtegelul is er te veel aan. Toch voel ik mij verplicht de sequel te zien, bah.

Danny Trejo kan er nog mee door, al vind ik hem ook absoluut niet speciaal. Ook niet speciaal is de karrenvracht aan bekende gezichten. Zeker de bende Antonio Banderas/ Lady Gaga/ Cuba Gooding had geschrapt mogen worden.

Demian Bichir en Charlie Sheen sprokkelen nog wat puntjes, maar daar staat dan Mel Gibson tegenover. Ik had er verwachtingen bij, maar die worden nooit ingelost.

Ik hoop dat Robert Rodriguez uit het maken van deze films ongelooflijk veel zelfvoldoening haalt. Dan mag hij nog snel dat derde ruimteding maken, en hopelijk keert hij dan terug naar het maken van genietbare films. Ik hoop in dat geval dat z'n inspiratie wat breder blijkt dan het inzetten van bekende gezichten en het maken van "Machete don't ..."-mopjes.

avatar van filmkul

filmkul

De tweede Machete vervalt een beetje in cliche's. Te makkelijk allemaal. Daarentegen wel vermakelijk. Het verhaal is zeer eenvoudig en heeft een erg Austin Powers gehalte, alleen dan wat bloediger. De hints naar een derde deel beloven niet veel goeds. Over the top en niet vernieuwend. 2.5

avatar van flmfrk

flmfrk

Een redelijke opvolger. Zo fout en cliché dat het vermakelijk is, en dat is ook de bedoeling van grindhouse films. Rodriguez begrijpt dat goed. De vrouwen hebben - net als de mannen - clichérollen; vrouwen moeten vooral lekker zijn en mannen stoer en lomp. Jammer is het dan ook dat de bordeelhoudster niet echt lekker te noemen is. Maarja, smalen verschillen. De grote namen die voorbij komen hebben totaal geen toegevoegde waarde. Toch ben ik best in voor Machete in Space.

avatar van Leno

Leno

Het begin is teleurstellend, een weinig originele 'trailer' en alle bekende foefjes van deel 1 komen terug; de slechte beeldkwaliteit die meteen toch weer haarscherp is, de 'erotische' scene die eruit is geknipt en de over de top actie. Dankzij de leuke cast wordt de film naar het einde toe wel steeds vermakelijker. Heard speelt een leuke rol, evenals Vergara en Gibson is hilarisch. Trejo is nog het matigst wat in deze film, zeker nu de grap eraf is, extra opvalt. De film voegt dus helemaal niets meer toe, maar is stiekem nog wel vermakelijk.

avatar van mister blonde

mister blonde

Ik kan me teleurgestelde reacties wel voorstellen, maar heb me er eigenlijk prima mee vermaakt. Het probleem is dat het te veel van het goede is, wat de humor niet ten goede komt. Het moest allemaal nog meer over-the-top, maar het ligt er allemaal wat te dik bovenop, bovendien is het weinig aanvulling op deel 1. Toch vond ik het erg vermakelijk. De setting verandert om de haverklap, er zit behoorlijk wat afwisseling in de onzin en het tempo is letterlijk moordend. Verder is de allstar cast best leuk en zijn er w.m.b. Meer geslaagde dan mislukte scènes. Volgens mij ben ik de enige die zijn heeft in en deel drie. 3,5 sterren.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Met Machete weet je dat je je aan cartooneske en pulpy situaties kan verwachten. Maar dan nog schortten er heel wat zaken. Origineel is het vooreerst allemaal niet; vooral als je Machete vier keer met dezelfde oneliner hoort terugkomen, met één woordje verschil telkens. Uh uh uh. En dan opnieuw iemand de darmen uit het lijf uitrukken . Dan : Trejo blijft een slecht acteur die vooral gecast is omwille van zijn ruige tronie. Merk op dat zijn dialogen opnieuw zo beperkt mogelijk blijven, al zijn het er hier toch al een dertigtal in plaats van een twintigtal. Ten derde : het ruimtegedoe begint de franchise echt wel helemaal om zeep te helpen. Als ik de trailer ziet van Machete Kills... in Space, met die light swords en sterke Star Wars verwijzingen, dan denk ik er serieus over om af te haken. En Trejo in ruimtepak transformeert Machete meteen in een spoof. Alsof je naar twee verschillende films zit te kijken. Zeker een stuk minder dan de eerste Machete film, maar het blijft wel grotendeels Machete-waardig... op de laatste 15 minuten na dan.