• 9.375.064 stemmen

Met onder meer: Danny Trejo, Amber Heard en Mel Gibson

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 oktober 2013

Plot Machete Kills

"Trained to kill. Left for dead. Back for more."

In dit vervolg wordt Machete gerekruteerd door de Amerikaanse overheid voor een missie die onmogelijk is voor elke gewone sterveling. Machete moet zijn weg door Mexico vechten om het gestoorde hoofd van een drugskartel en een excentrieke wapenhandelaar aan te pakken. Vooral die laatste is daarbij belangrijk, want de wapenhandelaar wil met behulp van een wapen in de ruimte een wereldoorlog ontketenen. Aan Machete de taak om een leger van Mexicanen aan te pakken en een plan voor wereldwijde anarchie tegen te houden.

Machete Cortez

Osiris Amanpour

Cereza Desdemona

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Geen flauw idee . Bedankt voor de anekdote, misschien een idee de schijn proberen op te houden mbt die obsessie. Verspreid zich sneller dan ik dacht.

Vrees overigens het ergste hiervoor. Leek een sequel sowieso de angel er een beetje uit te halen maar als ze het nog eens verder door gaan voeren als het eerste deel kan het allemaal nog wel eens heel banaal worden.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Theunissen schreef:

Of het een fake trailer is, is nog maar de vraag want het einde van de film neigt toch heel sterk dat er een derde deel komt gebasseerd op die trailer.

Machete was al gebaseerd op een fake trailer, kills heeft geen trailer om zich op te baseren, maar voor het volgende deel hebben ze dus al een fake trailer in deze film gedaan. Dus voor de film zie je al een fake trailer van het volgende deel? Da's wel tof aan de ene kant!

Oh, en zit Cheech Marin hier nog in?

avatar van Montorsi

Montorsi

Theunissen schreef:

De geweldige trailer in het begin (met name hoe Justin Bieber voor lul wordt gezet)

Verschrikkelijk slap en flauw moment juist, je moet bijkans 5 jaar in coma hebben gelegen wil je niet al honderden keren Justin Bieber belachelijk gemaakt hebben zien worden.

avatar van AHWA

AHWA

Elineloves schreef:

Sorry.

Toevallig kwam je ook nog ter sprake toen zij in beeld kwam. Mijn vriend vroeg: 'Is dat niet die chick van NW?' - 'Jep, zijn droomvrouw'.

Ik link haar altijd automatisch aan jou, ik vraag me af hoe dat kan.

avatar van stinissen

De film is een grote ramp snap niet dat mensen dit wangedrocht kunnen waarderen....

avatar van Elineloves

Elineloves

AHWA schreef:

Bij jou denk ik atlijd aan Deborah Ann Woll... Moet het toch enigszins eerlijk verdelen in mijn hoofd!

avatar van AHWA

AHWA

Vooruit

avatar van Theunissen

En ik snap niet dat mensen die het eerste deel al slecht vonden zich nog de moeite nemen om het tweede deel te kijken want je weet van te voren dat een Robert Rodriguez film nauwelijks inhoud of verhaal heeft maar vooral draait om het belachelijke en de cast. Zeker bij een film als Machete weet je dat.

avatar van Montorsi

Montorsi

Redenen genoeg. Misschien vinden deze mensen wel dat deel 1 zijn potentie niet waarmaakt, en hopen ze bij deel 2 op beterschap?

Nog afgezien van redenen die weinig met de film zelf te maken hebben, zoals het feit dat hij in de sneak draaide.

avatar van supersnoop

supersnoop

Ik heb deze film vanavond gezien in de kinepolis in belgie.
Neem een voorbeeld het BH ingebouwde machine geweer dat je even in de trailer ziet, hiervan raken de kogels op, vervolgens trekt zij een zogenaamde dildo aan wat ook een machine geweer is en wat ook kan schieten[/spoiler[ . En zo kan ik er nog wel een paar opnoemen.
En de einde slaat ook helemaal nergens op de drugsbazen vluchten de ruimte in met een ruimteschip, vervolgens word machete gevraagd om de rest van de missie in de ruimte af te maken, deze stemt er mee in, hij trekt een ruimte pak aan en taadaaaaa Machete kilss in space!!! Deel 3.

Al laat je al dat overdrijvende scènes en flauwe grappen weg is het best wel een goeie film.
Maar dat is het dus niet. 2,5 ster voor al die aantrekkelijke vrouwtjes die erin spelen!

avatar van N811

N811

Het lijkt me wel een gave film, maar jammer dat het oordeel erg negatief is. Komt het dan niet in de buurt van deel 1?

vantagev82

Wat een enorme schijtfilm! Ik had deel 1 niet gezien, en ben er niet getreurd over. Snel vergeten deze ramp.

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

Machete Kills is een film zonder duidelijke richting: de rolverdeling is rommelig en het verhaal springt van de hak op de tak. Uiteindelijk maakt dit niet zoveel uit. Je wilt vermaakt worden en vermaak is er meer dan genoeg. Je moet jezelf daar wel aan overgeven: tijdens de momenten waarop ik helemaal stuk ging begonnen andere mensen de zaal uit te lopen. De sensationele climax waar de film langzaam naartoe lijkt op te bouwen blijft jammer genoeg uit.

Gastrecensie: Machete Kills (Sandro Algra.B) - Filmhoek.nl

avatar van dualcia

dualcia

Ik was echt ontzettend enthousiast over deze film, maar mijn enthousiasme daalt met bijna ieder bericht dat hier gepost wordt Toch een bioscoopbezoekje waard, maar mijn verwachtingen zijn een stuk lager geworden. Misschien maar beter ook.

avatar van thunderball

thunderball

Je haalt de woorden uit mijn mond.

Was van plan morgenmiddag hem te gaan zien, maar denk dat ik nu toch maar eerst naar Escape Plan ga. Lijkt me meer waarde te geven voor mijn geld....

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Liefde is onvoorwaardelijk. Tuurlijk een bioscoopbezoek waard, ook al zal de film hoogstwaarschijnlijk niet te pruimen zijn.

avatar van Theunissen

Wil je een actiefilm zien met ook nog een verhaal erin dan kun je inderdaad beter naar "Escape Plan" gaan. Wil je een film zien waarbij het verhaal maar bijzaak is maar wel vol zit met foute en lachwekkende actie dan kun je beter gaan naar deze film.

En laten we eerlijk zijn, een film waarbij Danny Trejo de hoofdrol speelt en de poster al meer dan genoeg zegt, dan weet je toch al min of meer de inhoud van de film. Iemand die een goed, boeiend en/of spannend verhaal verwacht (die heeft dan waarschijnlijk ook het eerste deel niet gezien) moet deze film absoluut niet gaan kijken in de bioscoop (dan gewoon even een paar weken/maanden wachten tot hij te pindakazen is).

Theunissen schreef:

Je hebt gelijk dat eigenlijk niemand de film in de bios moet kijken. Dat is nog eens weggegooid geld. Zelf een paar weken of maanden later zouden mensen hem niet moeten kijken. Deze film is een regelrechte marteling voor je ogen.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Hier gaan twee dingen ernstig fout.

1. Mensen die de humor niet snappen en de knipoog naar het slechte exploitation genre al helemaal niet;

2. Mensen die de poster zien, met Trejo, Sheen, explosies en machetes en denken: hey, dit zou wel eens net zo goed kunnen zijn als Schindler's List.

Ik snap niet dat Stinissen (geeft Machete 1 een 2.0) hier geld aan uit heeft gegeven. Ik vind dat een soort financieel masochisme. Ga dan niet lopen klagen zeg.

supersnoop schreef:

Ik heb deze film vanavond gezien in de kinepolis in belgie.

Door alle zogenaamde comedy achtige scène s maakt deze film egt flauw. De verhaal lijn is opzich wel aan te kijken. Ma dat overdrijven in de actie scène gaat mij te ver.[...]

Dat bedoel ik dus: de film kan niet overdreven genoeg zijn. Overdrijven is juist hèt uitgangspunt van de film. Was bij deel 1 ook zo. Het gaat verder waar andere films ophouden. Snap dat dan...

avatar van DiDa

DiDa

Captain Pervert schreef:

Hier gaan twee dingen ernstig fout.

Dat snap ik. Maar Machete 1 was onderhoudend. Machete Kills wordt saai na een uur...Daarom heb ik ook lager gestemd.

avatar van supersnoop

supersnoop

Captain Pervert schreef:

Bla bla bla

avatar van Quentin

Quentin

Waardeloos, als groot liefhebber van het eerste deel kon ik amper bevatten hoe pijnlijk onleuk en saai deze sequel is. 1,25*

avatar van ipman-99

ipman-99

"I'm the president of the United fucking States!" ... " !!!

Fantastisch spektakelstuk !!! Laat me eerst en vooral zeggen ... ,alles is zwaar overdreven en

over the top ! Je bent gewaarschuwd ! Wat een indrukwekkende cast ... met namen zoals Danny Trejo,

Mel Gibson, Amber Heard, Michelle Rodriquez, Sofia Vergara, Charlie Sheen, Lady Gaga (minirol),

Antonio Banderas, Cuba Gooding Jr., Vanessa Hudges, Alexa Vega, Marko Zaror ("Kiltro"),

William Sadler en Tom Savini.

Het verhaal stelt allemaal niet zoveel voor ..., maar weet één ding qua entertainment gehalte is dit een

adrenaline rush van jewelste ! De scènes op het water (speedbootje) zijn verbluffend en heerlijk over the top !

Er ligt nog meer de nadruk op de overdrevenheid en de hilarische komische accenten dan deel 1.

Knipoogjes naar andere films werden er ook regelmatig gemaakt ..., en dat vindt ik altijd wel tof bij dit

soort genre films ! De actie is zwaar over the top en er wordt veel met spek geschoten !

Als algemene filmliefhebber/verzamelaar kan ik ook hier heel hard van genieten.

Mel Gibson leeft zich duidelijk lekker uit ... !

Charlie Sheen geeft zichzelf vette knipoogjes en is duidelijk een parodie van zichzelf in deze film.

Een voorbeeld als Charlie Sheen telefoon krijgt en al die vrouwen in zijn bed liggen !

De dames in deze film moeten vooral veel show verkopen , eigenlijk is gans deze

film een show die puur entertainment brengt.

avatar van wwelover

wwelover

Je moet er van houden, maar ik vind het geweldig. Net als deel 1 lekker over the top. Een fantastische cast, of het nou bad ass acteurs zijn zoals Trejo en Gibson of één van de fantastisch mooie vrouwen (met uitzondering van Lady Gaga). Het is echt een bioscoopfilm. Niet serieus nemen natuurlijk en je moet tegen een beetje bloed kunnen. Overigens is Amber Heard wel echt de ster van de film, wat een vrouw. De humor is ook weer goed.

avatar van Quentin

Quentin

wwelover schreef:

Het is echt een bioscoopfilm.

Grapjas, visueel zo plat als een dubbeltje.

wwelover schreef:

Bioscoopfilm? Over de top? Dit is een hoop slechte films opeten en over elkaar heen uitkotsen. Dit heeft niks met acteren, cinematografie, muziek oid te maken! Je kan beter een bloedneus boven de toiletpot hebben, daar overheen schijten en daar twee uur naar kijken. Dan heb je een betere avond dan te kijken naar dit verscheurend slecht stuk beeldmateriaal. Want een film mag het niet eens heten.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Machete don't fail

Als fan van het hele idee achter Machete en zijn films heb ik deze op dag 1 in een vrijwel lege bioscoopzaal gezien. Met een hoop negatieve reacties waren mijn verwachtingen flink gedaald. Toch kon ik niet wachten om deze bejaarde Mexicaan weer op een paar bad guys in te hakken met zijn Machete. En ik moet zeggen, het was een geslaagde film.

Hij gaat net wat meer over de top dan het eerste deel, misschien wat moeilijker te accepteren voor het grote publiek, maar als fan van Rodriquez kon ik het allemaal wel verwachten en heb ik gewoon goed gelachen.

Uiteindelijk werd de film een soort van R-Rated Austin Powers, waar ik geen problemen mee heb.

De film neemt zich niet serieus, en hetzelfde voor de acteurs, ze weten waar ze in spelen en doen het daardoor nog goed. Verrassend was Lady Gaga. Zij mag in meerdere films spelen.

Briljante rollen, genoeg gore en vette kills, al kan het eigenlijk nooit genoeg zijn

De film eindigt niet, het zou verder moeten gaan met Machete Kills Again... In Space! Waarvan we al een trailer zagen voor de film en aan het einde van de film... Machete met een lightsaber Machete en Leonardo DiCaprio in de rol als gemaskerde bad guy (*rol kan nog gewijzigd worden )

Top vermaak, maar je moet er wel van houden!

avatar van TimD

TimD

stinissen schreef:

De film is pure fun. Op geen enkele manier een ramp. Misschien gewoon je smaak niet.

Hard kunnen lachen, heerlijke popcornfilm. 4 sterren.

Grapjas, visueel zo plat als een dubbeltje

Bioscoopfilm betekent niet automatisch ''visueel geweldig bijzondere'' film. Een goeie bioscoopfilm kan meerdere betekenissen hebben.

avatar van Hedgehog84

Hedgehog84

Vond de eerste film erg vermakelijk, maar deze echt zonde van mijn geld/tijd. Het was niet zo fout dat het weer goed wordt, ik vond het vooral gewoon saai en inspiratieloos. Hoe vaak hebben we dat pistooltje van Sex Machine uit From Dusk Till Dawn nou wel niet gezien?

Effecten zagen er niet uit, als het nou was in het grindhouse sfeertje, zoals Planet Terror en Machete dat hadden..., maar het was vooral nep en storend.

Had van mij nog wel wat meer actie gemogen, en wat meer (of juist minder) over the top. Nu was het allemaal net niet. Met wat bier en een groep vrienden gaat dit soort troep er normaal wel in, maar deze keer niet.

Overigens liep de helft van de zaal (al was slechts 6 man) vroegtijdig de zaal uit. Zo erg vond ik het niet, maar als dit soort films je niet liggen, zal het wel helemaal een drama zijn.

avatar van The Oceanic Six

Mjah, dit is toch wel een overbodig vervolg geworden op het originele, verfrissende Machete (waar ik 4* voor gaf) uit 2010. Meer van hetzelfde, maar dan wel minder leuk uitgevoerd. Deel 1 kende een cast met veel bekende en grote namen (De Niro, Seagal, Lohan etc) en ook nu zijn er weer veel namen die toch best interessant klonken. Mel Gibson en Charlie Sheen zijn altijd cool. Wat ook wel klopte, want ze deden het best leuk. De andere nieuwe toevoegingen vond ik niet echt de moeite. Al mag Sofia Vergara er best wezen. Als trouwe Modern Family kijker is het leuk om haar eens in een andere rol te zien. Verder hebben we uit deel onder andere nog Trejo (die man blijft wel tof) en Michelle Rodriguez, waarbij die laatste me overigens op mijn zenuwen begint te werken met haar eeuwige stoere en ik-kijk-boos rollen. Trejo blijft weer een verhaal apart. Best grappig hoe die man gezien zijn verleden en gebrek aan acteertalent toch steeds weer in films speelt, waarbij hij het altijd wel leuk doet.

Maar de film Machete Kills is lang niet zo fris als de voorganger. De Machete grapjes (Machete don't text/tweet/smoke/etc....) ken ik nu wel en de film gaat nu wel heel erg over de top, dat het zelfs voor deze film niet altijd leuk is. Verder zit de film propvol met actie, maar is niet 1 scene nou echt memorabel. De effecten zijn overigens erg matig. Ik weet alleen niet meer of deel 1 dit ook had. Van deel 1 kan ik me toch nog wel leuke stukken herinneren. De grap is wel een beetje van het Machete idee af. Dit hadden ze beter bij 1 deel kunnen laten, al heb ik me toch nog best vermaakt met Trejo, Gibson en Sheen. Maar het had op elk vlak beter gekund. Ik had sowieso gehoopt wat meer te kunnen lachen, wat me bij deel 1 wel goed lukte.