Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Harmony Korine
Met onder meer: James Franco, Selena Gomez en Vanessa Hudgens
Releasedatum: 11 april 2013
Plot Spring Breakers
"A little sun can bring out your dark side."
Brit, Candy, Cotty en Faith zijn beste vriendinnen sinds de lagere school. Ze wonen samen in een saai studentenhuis en zijn op zoek naar avontuur. Het enige wat ze moeten doen om echt plezier te beleven is genoeg geld bij elkaar sparen voor de voorjaarsvakantie. Wanneer ze de crimineel 'Alien' ontmoeten belooft deze hen te voorzien van alle spanning en opwinding die ze maar wensen. Onder aanmoediging van hun nieuwe vriend is het al snel duidelijk hoe ver meisjes willen gaan voor hun ultieme voorjaarsvakantie.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spring Breakers (MusicMeter)
Brit
Forest
ATL Twin
ATL Twin
Naomi Watts
Een hele kale versie inderdaad. Al heeft de audiotrack flink wat quality drops, ben dan ook vooral in mijn nopjes met de US versie. UK versie komt ook al snel.
Auke Briek
Zitten er significante verschillen in beeld- en geluidskwaliteit tussen de US en de NL uitgave?
Halcyon
[quote=3981698Al heb ik duidelijk onderschat hoe inferieur vorm boven narratief bij veel publiek. [/quote]Misschien niet noodzakelijk inferieur, maar eerder gelijkwaardig.
Naomi Watts
Misschien niet noodzakelijk inferieur, maar eerder gelijkwaardig.
Dat kan natuurlijk ook, zoals jij altijd geopperd hebt voor een "total package".
jumpstylemovie
Selena, in mijn ogen het meest interessante personage, die halverwege de film opeens vertrekt en nooit meer terugkeerd. Dat had ik niet verwacht. Haar naam staat altijd bovenaan de posters etc. en dan blijkt ze een korte rol te spelen.
Alle dames worden toch gelijkwaardig gepresenteerd. (Op de groepsposter staat ze ook niet in het midden en iedere babe had een eigen poster.) Dat je Selena het meest interessant vond is een persoonlijke voorkeur. Ik vond haar niet meer of minder boeiend dan de anderen. Vind het dus een weinig relevante vergelijking. Maar goed, het is jouw beleving.
Naomi Watts
Klopt. Gomez is commercieel heel aantrekkelijk, en ook in de virals werd zij het meest gebruikt. Door haar heeft de film ook zo enorm grote aandacht gekregen, daar hebben Annapurna, A24, Muse etc. ook wel gebruik van gemaakt.
Bardie
Ik heb verder de discussies hier niet gevolgd, heb dan ook niet de insteek hierin betrokken te raken. Wil enkel mijn mening kwijt!
Ik heb 2* gegeven, voornaamste rede hiervan is dat de film een beetje tussen twee genre's inhangt. Ten eerste is het geen typische 'zuip, neuk en feest film' in het genre van bijvoorbeeld the Hangover en in mindere mate de American Pie reeks. Ook is de film als misdaadfilm niet serieus te nemen, hiervoor zijn de personages veel te veel karikaturen. Daarnaast vind ik de film vooral een lege huls. Filmisch gezien niet slecht en ook niet slecht geacteerd hoor maar de hele film valt in 2 zinnen samen te vatten; 4 meiden willen op spring break en plegen hiervoor een overval. Op spring break raken ze in de nesten ondertussen verlaten 2 meiden de vakantie, uiteindelijk loopt alles uit de hand en vallen er doden. Einde!Dit vind erg tekenend voor de film. Wellicht kijk ik te kritische naar de film maar veel dieper gaat het volgens mij niet.
OK, het zal dan wel. Kende zelf Gomez en al die andere dames niet, dus geen idee dat er eentje bekender was dan de andere. Zal Gomez eens gaan googlen..... Edit: O, ze is vriendinnetje van Bieber. Lijkt mij niet de doelgroep van deze film die daar om geeft.
Naomi Watts
Ik heb verder de discussies hier niet gevolgd, heb dan ook niet de insteek
Vrij duidelijk verhaal Bardie. Je zal er niet in betrokken raken hoor, don't worry, i'll keep them on a leash
Het getuigt eerder van een oppervlakkige en weinig kritische kijk..... (Daar wil ik het verder wel bij laten.
SilverGun
Nee, zelfde transfers. Geluid loopt bij mij in elk geval niet synchroon met het beeld, erg irritant. Daarnaast dus bijna alle extra's geschrapt. UK versie is verder dezelfde als de US versie.
McSavah
Bovendien kan je elke film wel samenvatten in een paar zinnen als je dat wilt.
Naomi Watts
Geluid loopt bij mij in elk geval niet synchroon met het beeld, erg irritant. .
Valt de Bluray niet aan te rekenen natuurlijk. Dat wordt wat tweaken aan de lip sync functie, die vertraging zal komen door je eigen instellingen (upscaling, filters etc.).
Bovendien kan je elke film wel samenvatten in een paar zinnen als je dat wilt.
Kan ook veel korter: Good girls gone bad.
He, beter goed gejat, dan slecht bedacht.
SilverGun
Nee, het is bij andere blu-rays geen issue. Wat upscaling en filters voor invloed hebben op de relatie tussen beeld en geluid zie ik even niet in, maar da's een ander verhaal
Ga 'm weer inruilen in ieder geval, UK-versie al in bestelling bij Amazon.
Vind ze nogal prijzig op dit moment. Wacht wel even. 25 euro (bij Play) vind ik echt absurd.
jumpstylemovie
Ik hoorde laatst op de radio dat die doelgroep (12 jarigen of jonger) deze film bekeken vanwege Gomez en Hudgens en totaal niet wisten wat ze zagen.
Mijn bluray liep trouwens niet achter met geluid of iets dergelijks.
Wellicht verklaart dat de lage score hier.
jumpstylemovie
Ik weet niet man. Ik zou zelf ook niet zo'n hoog cijfer geven op dit moment.
Naomi Watts
Ga 'm weer inruilen in ieder geval, UK-versie al in bestelling bij Amazon.
Bij upscaling kost het al meer tijd voor het beeld om het te verwerken, heb je iets te veel van die opties aan staan kan het wel eens vertraging oplopen. Dat andere Blurays dat niet hebben kan dan ook gewoon mogelijk zijn.
Maar goed, vooral omruilen, in ieder geval al wat meer extra's op (en ook extra's die wel de moeite waard zijn), deze is wel erg kaal.
Naomi Watts
Zie bvb. de reacties op youtube, je lacht je ballen uit je broek
SilverGun
Ik heb daar werkelijk nog nooit van gehoord en zit toch aardig in de materie naar mijn idee. Het klinkt nogal onwaarschijnlijk omdat upscalen echt geen arbeidsintensieve handeling is voor een blu-ray-speler of TV. Ten tweede: enkel DVD's moeten worden opgeschaald, blu-rays niet aangezien die doorgaans gewoon 1080p transfers dragen, het maximum dat huidige televisies kunnen tonen. Maar genoeg off-topic me dunkt
UK blu-ray is er pas 12 augustus zie ik net, dus maar de US besteld. Minder dan 20 euro kwijt dan. Prima.
VincentL
Spring Breakers
De tweede film waar ik in 2013 erg naar uit keek. Tieten, chicks, party: het recept voor een filmpje vol volksvermaak. Geen hoogstaande drama natuurlijk, maar erg plezant om naar te kijken toch? Ook denk ik dat na deze film menig fapmap is aangevuld met foto's van Gomez, Hudgens, Korine en Benson. Het zijn beminnelijke dames, om het maar even diplomatiek te verwoorden. Toch schrijf ik met een beetje angst mijn review. Er wordt vel gediscussieerd en je wilt natuurlijk geen gezichtsverlies lijden.
Nu steek ik dan toch echt van wal. Deze film heeft natuurlijk geen hoogstaand plot. Feesten en partijen en dan heb je het wel gehad. Hier val je dan ook direct mee binnen. In slow-motion een gigantisch strandfeest. Je weet gelijk wat je aan de film hebt, voor mij positief. Daarna krijg je een stukje met de vier dames waarin zij hun vakantie voorbereiden. De weg waarmee ze hun geld vergaren is een zeer zwakke. Het is echte de manier waarop die het hem doet. Ik had het gevoel dat Korine als regisseur nogal de draak met zichzelf stak en het is prachtig om naar te kijken!
De uiteindelijke Spring Break is leuk om naar te kijken en de minuten vliegen voorbij. Na een vooral voor Selena, zwaar moment neemt de film een andere wending, die ik psychologisch een stuk interessanter vind. Drug en criminaliteit gaan altijd hand in hand en hier wordt dat vanuit een positieve invalshoek bekeken. Dit leidt tot een wel degelijke originaliteit en het is leuk om naar te kijken.
Het einde is dan weer qua opzet zwak, maar ook hier weet Korine weer met de manier van uitvoeren het tot een komisch geheel te leiden. Erg leuk om naar te kijken.
Bij het acteren denk ik dat we als eerste Gomez maar even moeten belichten. Zij speelt een wat serieuzere rol in de film als gelovig meisje. In het begin vond ik het een beetje irritant, maar een wat wijzer (als je het zo mag noemen) personage in het geheel van druggebruikende alcoholisten is ook wel een leukere afwisseling. Daar komt bij dat ze het als actrice helemaal niet verkeerd doet en gewoon zeer overtuigend overkomt.
Hudgens en Benson spelen bijna dezelfde rol. Als dolle hondjes gaan ze van feest naar feest en met Franco er bij is het helemaal te bond. Het heeft een hoge amusementswaarde maar op acteer niveau niet heel hoog.
Korine speelt het allebei een beetje. Haar vond ik er dus ook bovenuit steken. Ze weet twee totaal verschillende kanten neer te zetten. Erg knap.
Franco speelde een geweldige creep, maar het wordt nu al een lang stuk dus ik ga proberen het kort te houden.
Spring Breakers is als film echt heel knap in elkaar gezet. De monteurs en regisseur hebben echt een knap staaltje filmmanskunst neergezet. Flash-back, flash-forwards en de huidige tijd lopen door elkaar, maar zijn bijzonder overzichtelijk weergegeven. Ook de herhaling van veel zinnen was erg goed.
Bovendien komt het er nog bij dat alle feesten chaotisch overzichtelijk zijn weergegeven. De slow-motion is echt een meerwaarde in deze film. Chapeau!
Zoals ik al zei was dit één van de films waar ik naar uitkeek dit jaar. Omdat ik hem in de bios gemist had moest ik even op de uitgave wachten, maar ik vond het meer dan het wachten waard. Ik geef Spring Breakers dan ook gewoon de volle pot. Een geweldige film om naar te kijken!!!
jundo
Deze film was oersaai. Er gebeurde te weinig en er werd weinig gesproken. Je moet het met deze film hebben van de slow-motion strandfeesten en de muziek, als je dat leuk vindt.
VincentL
Nou zeggen dat er weinig gebeurde is toch niet terecht. Vanaf het begin tot het einde heb je geen idee hoe het nou gaat eindigen en er gebeurt genoeg opzienbarends!
Naomi Watts
Lijkt me nou ook niet zo'n overtuigend tegenargument voor jundo, daarvoor zou je toch inhoudelijk moeten reageren.

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Passione d'Amore
Drama / Romantiek, 1981