The Last Samurai (2003)
Releasedatum: 8 januari 2004
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Last Samurai
"In the face of an enemy, in the heart of one man, lies the soul of a warrior."
Een veteraan uit de Amerikaanse Indianenoorlogen, kapitein Nathan Algren (Cruise), arriveert in Japan in 1876, om de soldaten van Keizer Meiji te trainen voor een gevecht tegen samoerai die in opstand zijn gekomen. Als de gewonde Algren na een veldslag door de samoerai wordt meegenomen, ziet hij waarom ze hun leven wagen voor hun land, en moet hij kiezen voor wie hij wil vechten.
Nathan Algren
Zebulon Gant
General Hasegawa
Emperor Meiji
B-dead
dit is een mooie film met heldemoed en eer maar als je even een stapje afstand doet van de film is het een typische hollywood film. blijft mooi, een echte tranentrekker 4.0
animalkrullie
Een goede film, met mooie sfeerbeelden, schitterende gevechten en mooie soundtrack
Oscar Wilde
Zeer mooie helden-epos. Ik vond dit een van Cruise zijn beste rollen, ijzersterk geacteerd. Goed gefilmde actie en een ongebruikelijke Hollywood-einde.
De beelden van de traditionele Japansche boerendorpjes en de eeuwenoude Samoerai-cultuur zijn prachtig. Heel jammer dat die oude wereld vernietigd en verdwenen is door het steeds verder oprukkende internationale keurslijf en agressieve globalisering.
Een 4.
Julie
wauw hoor
chapo
heb er niet al te veel woorden voor
gewoon een fantastische film
Fangs (crew films)
Geen meesterwerk, maar gewoon een erg goede film met een sterke rol van Cruise en een verdiende Oscarnominatie voor Watanabe. De muziek van Hans Zimmer is erg mooi en past goed bij de film. Verder zitten de veldslagen en stokgevechten erg goed in elkaar. De speelduur vind ik dan weer net iets te lang en ook het einde is net iets te overdreven en toevallig. Daar komt bij dat een groot deel van de film naar mijn mening iets te traag is. Dit neemt echter niet weg dat dit één van Cruise zijn beste films is en één van de betere films die ik heb gezien. > 4*
LOTR-lover
Fantastische film met een even zo goeie Tom Cruise. Prachtige lokatie om te filmen natuurlijk en de veldslag is heel mooi verfilmd. Deze had een Oscar verdiend!
Thomas83
The Last Samurai is echt een hele mooie film.
Het verhaal is mooi, de acteerprestaties goed (met name die van Cruise), en je ziet ook prachtige beelden van Japan.
Ook de vechtscenes zien er goed uit, en de muziek is top.
Wel vind ik dat de film niet echt een bad guy nodig had, maar daar valt wel over te discussiëren.
film-gek
Hele mooie film, met mooie plaatjes van Japan, goed acteerwerk.Ook wordt de cultuur goed neergezet al met al een:
3,5
film_kaza
mooie film, dat wel. veel beter dan dances with wolves. deed me er een klein beetje aan denken maar deze is toch altijd beter. tom cruise intreseerde me niet in de film. zijn acteerwerk ben ik absoluut geen fan van. daarnaast had ik gewoon even niet door dat hij het was. met de anderen detais is deze film gewoon 4 sterren waard.
mr.corleone
erg leuke film, ik vind de ninja aanval op het dorp erg goed gedaan
geweldig soms ook tranentrekker.
maar de gevechten zijn echt wel cool te noemen.
Lauwtjuh
Super toffe film! De filmmuziek is ook heel erg mooi! Echt een aanrader!
matthijs_013
Is deze film eigenlijk wel vergelijkbaar met Kill Bill. Want daarom heb ik hem gehuurd. Maar ik houd totaal niet van geschiedenisfilms en spoelde deze film een beetje door en leek me allemaal erg moeilijk. Ik ga hem nog wel kijken, vraag het me alleen af.
Knarf Kenobi
Nee, totaal niet vergelijkbaar met nonsens zoals Kill Bill. Hier zitten meer historische ogende gevechten e.d. in, en niet dat marterial arts. Dus als je een films zoals Kill Bill verwacht niet kijken. Dan word je alleen maar teleurgesteld en haal je het gemiddelde hier omlaag.
Ik snap niet echt wat de vergelijking is met Kill Bill zoals hier vermeld werd enkele posts terug...
De film is zeer sterk qua regie en montage zodat het enorm sfeervol is om te zien. Sterkmakers zijn ook de muziek en de acteerprestaties. Ik kon het me niet voorstellen, maar blijkbaar kan Tom Cruise toch acteren. Eindelijk een film waarin hij de moeite is om te bekijken. (misschien Mission Impossible, maar dat is niet echt acteren...)
Prachtig verhaal trouwens ook. Er zijn de laatste jaren al wat films geweest met een veldslag (Kingdom of heaven, Troy, Alexander, Braveheart, ...) en dit is zeker een van de betere in de rij. Prachtig in beeld gebracht.
Een aanrader om te bekijken!
Pvt. Sanders
in 1 woord: Prachtig
Mooi verhaal en de film is echt mooi in beeld gebracht
3.5
jasperthew
Topfilm! van begin tot einde boeiend, heb hem geen 1 keer op pauze willen zetten. Alleen de muziek liet me al 2 uur kijken. Dikke 4,5*
AfterShocks
Samurai is een hele aardige legende opbouw van het einde van de Samurai en het begin van de moderne Japan. Karakters en rollspelers waren zeker goed geschikt ervoor, voorbeeld aan Cruise, kon zeker geen andere acteur bedenken voor deze roll. Dit is mijn favoriete film van Cruise. 4.5
murtcelP
Prachtige film, en heel goed gedaan door Tom Cruise! Hele mooi Japanse sfeer, geweldige gevechten en Hans Zimmer bewijst weer eens de mooiste soundtracks te maken. ****
felix89
over the top; tom cruise acteert alsof hij net rotte rijst heeft gegeten en het er maar niet wil uit komen; soms zijn er een paar mooie scenes, die zonder cruise meer bepaalt, maar aangezien hij de hoofdrolspeler is , kom ik niet verder dan een 1.5*
movie*freak
Alsof hij net rotte rijst heeft gegeten waar slaat het op?
JorritS
Prachtige film over de levenswijze en de ondergang van de samurai. De sfeer komt perfect over, mede door de mooie Japanse taal, ook de soundtrack sluit perfect aan. Knappe en geloofwaardige gevechten, waardoor je inziet hoe laf en oneerlijk het gebruik van vuurwapens eigenlijk is, maar een gelijke strijd is nooit een vereiste geweest voor oorlog.
De film had aan het begin moeite de spanning erin te houden, wat eigenlijk begrijpelijk is; de kijker moet op een goede manier inzicht krijgen in het leven van de samurai. Het verhaal werd echter nooit saai, de lange opbouw werd meer dan gerechtvaardigd.
Al met al een mooie aangrijpende film. 4*
BisHop
Het verbaast me dat deze film zo laag wordt gewaardeerd. Deze film vind ik toch echt een topper. Ik ben niet zo'n fan van Tom Cruise, maar in deze film speelt hij echt fantastisch.
Wat me ook opviel was toen ik de film voor de tweede keer keek, vond ik hem nog veel beter als eerst. Toen vond ik het vooral mooi dat Algren respect kreeg voor de samurai.
Een hele mooie film. 5*

'The Last Samurai' van Edward Zwick wordt vanavond uitgezonden op televisie

Hitserie 'Shogun' op Disney+ loopt op zijn eind: deze ijzersterke titels voelen als thuiskomen

The Green Mile

Blood Diamond
Drama / Thriller, 2006

Dune: Part Two
Sciencefiction, 2024
japanverlies van geliefdewar crimessense of guiltswordplaygeneralsamuraioorlogsveteraankatanazwaardarms dealhomelandkeizerlanguage barrierself-discoverymountain villageforeign legionhuurlingcampaigncommercial agreement insurgenceleaderwar strategygettysburg slaughtersoldaatperiode stukalcoholischu.s. soldierhistorically inaccuratejapanese armywarrior19e eeuwwar trauma vindictiveintenseantagonisticmighty whiteygoing native