• 9.378.017 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Ken Watanabe en Masato Harada

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 8 januari 2004

Plot The Last Samurai

"In the face of an enemy, in the heart of one man, lies the soul of a warrior."

Een veteraan uit de Amerikaanse Indianenoorlogen, kapitein Nathan Algren (Cruise), arriveert in Japan in 1876, om de soldaten van Keizer Meiji te trainen voor een gevecht tegen samoerai die in opstand zijn gekomen. Als de gewonde Algren na een veldslag door de samoerai wordt meegenomen, ziet hij waarom ze hun leven wagen voor hun land, en moet hij kiezen voor wie hij wil vechten.

Nathan Algren

Moritsugu Katsumoto

Simon Graham

Col. Benjamin Bagley

Zebulon Gant

General Hasegawa

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Had het idd. maar beter niet gedaan, nu haal je alleen het gemiddelde maar naar beneden. Ik heb hem vandaag nog gezien en verveel me geen moment. 4,5*

avatar van donnie darko

donnie darko

Knarf Kenobi schreef:

tja, vindt het dan ook een ontzettend hoog gemiddelde voor een zeer middelmatige film.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Een middelmatige film 1.5*?

avatar van seth gecko

seth gecko

laat ons eerlijk zijn,dit is gewoon een doorslagje van Dances with wolves .

Tuurlijk,er zijn verschillen,Algren wordt gevangengenomen en blabla maar uiteindelijk gaat het net als in dances over een man die in contact komt met zijn vijand,sympathie en voeling met hen krijgt en 1 van hen wordt.

De film is behoorlijk voorspelbaar en clichématig en lijd onder een iets te lange duur,omdat alles in het middenstuk zo traag vooruit gaat.

het hoofdpersonage,in feite al de personages zijn stereotiepen

Cruise staat op bepaalde momenten echt barslecht te acteren (saké,sakeeeeeeé)

Ken Watanabe maakt echter indruk.

ook de veldslagen op het eind doet dat en de muziekscore is goed te noemen.

Het einde is echter 1 grote bak meligheid en bij de slotmonoloog van de keizer en de eindscenes was geen oog in de kamer nog droog.

iedereen was zich namelijk een breuk aan het lachen

de film is zeker bekijkbaar en je kunt er gerust plezier aan beleven,de gevechtscenes zijn goed en er zitten best aardige scenes in de prent.

als het magistraal epos dat de film wil zijn schiet de prent echter te kort.

daarvoor is de meligheid te melig,het acteerwerk te onevenwichtig,de gehele uitwerking te oninterresant.

2**

avatar van iindira

iindira

Heb 'em de eerste 15 min ofzo gezien en heb 'em gelijk afgezet.. kon ém niet langer aanzien..bleh!

avatar van donnie darko

donnie darko

feanaro surion schreef:

Een middelmatige film 1.5*?

oke dan, voor een slechte film, maar ik kan nog gewoon begrijpen dat sommige mensen hem middelmatig vinden, maar goed

avatar van stan

stan

Het is opzich wel een aardige film, maar het is gewoon te langdraadig, het duurt gewoon te lang. Aan het einde lag ik gewoon bijna te slapen

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

Ik heb hem laats nog gekeken en het blijft gewoon een mooie film. Ik heb het laatst met een paar personen overgehad en nadat wat ik hier leest hoor je alleen maar van die dingen dat ze hem of super goed vinden (zoals ik) of echt gewoon bagger. Ik denk dat de meningen over deze film niet aan de film liggen maar wat de "kijkers" gewoon willen zien en waar die van houden.

avatar van mister blonde

mister blonde

ik houd niet van een zwak verhaal, cliches en belachelijke karakterontwikkeling. het ligt echt aan de film. sommige genregenoten (waar de makers goed naar hebben gekeken), vind ik wel goed.

bovendien zijn de meeste stemmen van gebruikers hier 3 en 3,5 sterren. dus het is niet zo dat je hem of bagger vindt of geweldig. er zit blijkbaar wel degelijk wat tussen.

avatar van HiLL

HiLL

Wat een hele mooie film is dit zeg! En een meer dan fantastische rol van Tom Cruise! Natuurlijk zullen mensen zeggen ach ja een Amerikaan die uiteindelijk ervoor zorgt dat de Samurai erkent wordt. Ok ok..

Maar de beelden, de sfeer, de kostuums..het land Japan...wat ontzettend mooi! Geweldige actiesscenes..en zo mooi in beeld gebracht hoe de grove, lompe Amerikaan zich weet aan te passen aan een strak, stijlvol en respectvolle cultuur als die van de Jappen. Ja ja HiLL was zeker onder de indruk.

*buigt*

... het land Japan ...

't Is toch echt Nieuw-Zeeland

avatar van HiLL

HiLL

Onderhond schreef:

't Is toch echt Nieuw-Zeeland

O wahaha nou daar is het ook heel erg mooi!

avatar van pjelew84

pjelew84

Dit is ook weer zoon topfilm, maar nog niet zo goed als de Gladiator. Die staat nog op 1! Deze film is gewoon super goed. Mooi verhaal en super goed einde. 4,5 ster!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Wat een geweldige film, en wat belachelijk weer dat zo een meesterwerk niet in de top 250 staat, maar daar begin ik zo langzamerhand aan te wennen

Schitterende meeslepende avontuur. Prachtige omgevingen en kostuums. Deze film heeft weer wat van mijn vertrouwen in Cruise hersteld.

Ik hou altijd wel van dit soort film, waarbij geweten, loyaliteit en eer hoog in het vaandel staan.

Deze film zit dichtbij een 5*, maar vanwege het ene minpunt dat van al die samurai nou net Cruise de enige moet zijn die weinig geraakt wordt en het als enige overleeft is mij veel te toevallig. Maar het was wel nodig om het verhaal af te maken zoals het ging .

Topper die ik zeker aan iedereen zou aaraden.

4,5

avatar van DoubleS

DoubleS

Ik sluit me voor het grootste deel aan bij SuperSideSwipe, alleen wil ik hem iets minder ophemelen en geef ik m een ster minder, en ik vond het niet nodig het verhaal zo te laten eindigen. Een plaats in de top 250 is iets hoog gegrepen, maar aardig issie zeker.

Verhoogd naar 3,5*

De vorige hebben het al ruimschoots verteld, liefhebbers van dit soort films komen goed aan hun trekken.Boeiend verhaal van begin tot eind dus ook van mij dus een aanrader voor die hem nog niet hebben gezien.En ! inderdaad niet in de top 250 , maar ja zien we dat niet vaker dat er prut films instaan in plaats van echt goede films. Wie ze daar in plaats weet ik niet maar dat ze af en toe de weg kwijt zijn dat weet ik dan toch wel.

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

Heb hem met tegenzin toch nog afgekeken, terwijl ik uberhaupt niet van dit soort films hou van wat zowat 136 jaar terug afspeelt. Geef hem dan ook maar een 1,5.

Wel erg laag voor een toch wel goede film. Maar het is niet mijn smaak, ook al is de film zo goed. En mijn stem geef ik ten oipzichte van of ik de film boeiend vind of niet, en niet of de film een meesterwerk is of niet.

avatar van schopenhauer

schopenhauer

je vindt dit dus een goede film maar geeft hem amper sterren omdat hij zich niet in het heden afspeelt, de film is goed maar niet boeiend

jij bent raar

avatar van Tarkus

Tarkus

Ik heb lang geaarzeld eer ik de film aankocht. Maar ik heb er geen spijt van. Is de moeite waard. Verdiend zeker een 5. Is een prachtfilm.

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

schopenhauer schreef:

jij bent raar

De enige die hier raar is ben jij. Dat is een ding wat zeker is. Want of jij verstand hebt van film of niet zal ik ernstig aan twijfelen. Die smaak van jouw met de twee Lord of the rings bovenin jou top 10, kan ik aan opmerken dat jij van zulk soort film houd, zoals ook The last samurai.

Ik zeg dus. Ik vind de film totaal niet BOEIEND. ja

Dus ik geef hem daarom een lage stem. En ik zei. De film is wel GOED in elkaar gezet.

Kortom ik geef een stem op basis van wat ik van de film opzich vond. Voor de duidelijkheid, of ik hem mooi vond , en niet of ik hem goed vond.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

mwah ik kon er niet echt bij blijven t was beetje saai!!

maar tommie was wel jammie

avatar van meyerke

meyerke

heel goeie film, duurde wel ietsje te lang, kon wel wat ingekort worden.

een echte held-film, voorspelbaar voor enkele stukken.

avatar van BlueSword

BlueSword

deze hoort zeker in mijn top 10 thuis.

ben gek op samurai's. (verzamel zelf ook zwaarden)

vind tom cruise een super goeie acteur!

en japan vind ik geweldig!

zeker goeie film dus, geef het een 5.0*.

uitstekend verhaal, goed gespeeld, en de film duurde wel wat te lang maar daar stoorde ik me nie aan.

avatar van hitmannetjuh

hitmannetjuh

Wat viel deze film mij tegen! Heb echt een paar keer op m'n horloge gekeken, want godgodgodgod!

Super-voorspelbaar, echt een Hollywoodproduktie die met geld "groot" gemaakt is en dit geld is uiteraard uiteindelijk tig keer terugverdiend.

Vond hem wel mooi hoor, de aankleding en alles maar ik vond hem gewoon saai!

avatar van Materny

Materny

Niks mis met deze film.

Het laat zien dat Cruise geen amateur is, iets wat veel mensen denken.

Steengoede cast, en prachtige locatie''s vanwaar deze film is geschoten maakt deze film toch wel een van de beste uit 2003.

Een aanrader voor iedereen die geintresseerd is voor Cruise te zien op een andere toer, maar ook voor de mensen die houden van een sterk verhaal.

avatar van Waku

Waku

Prachtige beelden,schitterend camerawerk en een ijzersterke Tom Cruise.

avatar van Cyberjoi

Cyberjoi

Ik vind de film steengoed geacteerd...Het verhaal vond ik iets minder en een beetje ongeloofwaardig, een amerikaan die samurai wordt.

De wreedheid van de samurai is goed weergegeven. Bovendien waren de lokaties zeer mooi. Voor mij dus

4 *

avatar van Corrine

Corrine

Schitterende film, mooi gefilmd. Bleef mij boeien van het begin tot het eind!

Corrine

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Prachtfilm, goed in elkaar gezet. Eindgevecht heel goed gedaan. Special effects zijn dan niet meer dan een tekening (verder zitten er ook geen special effects meer in), maar enorm mooi. Sterk verhaal, sterke cast. Geweldig.

avatar van hinie

hinie

Was zeer onder de indruk.