The Last Samurai (2003)
Releasedatum: 8 januari 2004
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Last Samurai
"In the face of an enemy, in the heart of one man, lies the soul of a warrior."
Een veteraan uit de Amerikaanse Indianenoorlogen, kapitein Nathan Algren (Cruise), arriveert in Japan in 1876, om de soldaten van Keizer Meiji te trainen voor een gevecht tegen samoerai die in opstand zijn gekomen. Als de gewonde Algren na een veldslag door de samoerai wordt meegenomen, ziet hij waarom ze hun leven wagen voor hun land, en moet hij kiezen voor wie hij wil vechten.
Nathan Algren
Zebulon Gant
General Hasegawa
Emperor Meiji
Heroische film dus
Ziet er inderdaad een lauw Gladiator/Braveheart afkooksel uit. Vond voorgenoemde al niet boeiend, laat staan dat Cruise als samurai *kuch* dit kan verbeteren.
Kan mensen enkel aansporen the real deal te gaan zien (Zatoichi maw).
En waarom stemmen als je de film nog niet gezien hebt? Klinkt niet direct logisch.
davidov
Heroische film dus
ben ik het mee eens
ben ik het ook 100% mee eens.....
idem dito
mister blonde
Lijkt mij een goede film.
Alleen jammer dat Tom Cruise de hoofdrol speelt.
Is niet echt geschikt voor zo'n rol.
je hebt de film nog niet eens gezien.
sn@ke
- 2077 berichten
Lijkt me juist wel een redelijk goede film. De verwijten hier van " slecht gladiator afkooksel " zijn voorlopig op niets gebaseerd. Degene die de film wel al gezien hebben schijnen hem zeer goed te vinden ( 4 zeer hoge stemmen ). En waarim zou Tom Cruise niet gepast zijn voor zo een rol ? Hij is volgens mij een erg veelzijdig acteur en hij heeft dat al genoeg bewezen .
Tom Cruise, Amerikaan, als laatste Samurai ... het kon weer niet missen. Een Japanse acteur had misschien iets beter op z'n plaats geweest, niet ?
De Knip
Staat toch dat ie arriveert in Japan, kos? Misschien als Amerikaanse Burgeroorlog-veteraan
Amerikaanse Burgeroorlog was vlak voor 1870, namelijk 1861-1865
Dat kun je beter aan de betreffende user boven mij vertellen dan lijkt me.
De Knip
Aha, daar refereerde je aan, kos. Dacht ff aan het verhaaltje bij de film zelf. Heb ik je toch ff fout ingeschat.
Heb het dan ook helemaal niet over het verhaal, enkel over het feit dat het een Amerikaan is die de titel "Last Samurai" toegeschoven krijgt. Zeer toevallig.
sn@ke
- 2077 berichten
JayLunar
Vind het ook nogal raar. Je kon alleen als samurai geboren worden. En het samurai-systeem werd overigens al in 1868 na de Meiji-revolutie afgeschaft.
Ramon K
Heb de film gezien en ik vermoed dat de titel eerder op Katsumoto slaat, de lord van de clan. Verder acteert Cruise degelijk, zijn de gevechten en veldslagen mooi in beeld gebracht (evenals het prachtige landschap) en is het verhaal over tegenstellingen tussen werelden ondanks vele clichees en wat onlogische wendingen (vooral op het einde) erg vermakelijk. Leuk filmpje. 3,5 *
davidov
ik vind tom cruise nog niet eens zo slecht gecast....eerst dacht ik van wel, en ik heb ook een hekel aan de lang harige arrogante tom cruise, maar als ik hem in de trailer zie bijv aan tafel bij het gesprek dat hij nogal wat aangeschoten over komt, en in dat pakje van een burgeroorlog veteraan/kapitein....dan lijkt hij me nogal vrij goed gecast om eerlijk te zijn.
Volgens mij is de film ook erg mooi en redelijk goed, alleen het idee, tja daar zijn we al geweest; a long time ago, there was a man, who had an army etc etc (gladiator,last samurai,troy,master and commander,scorpion king....allemaal zelfde idee wel)
maar dit is volgens mij geen trash
Hobbes
wellicht dat die kerel hier dan ook de laatste is?
His letter's still in the mail
mafiabaas
Deze film lijk mij wel goed. De voorfilmpjes zien er in ieder geval stoer uit dus laten we maar hopen dat dit een goede film word.
Dit is gewoonweg een goeie film, zelfs Ramon vond em goed, als half-Aziaat
het plot is nogal voorspelbaar en de film zit vol met cliche's: natuurlijk stapt Cruise over naar de in eerste instantie bad ones, maar de kijker en Cruise krijgt sympathie voor hen. Ook is de bevelhebber van Cruise een klootzak, wordt Cruise een held voor de Samurai, etc...
Maar de film is wel pakkend genoeg gedurende ruim 2 uur, wordt nergens saai of i.d. Ook mooi om te zien hoe de film de 2 kanten belicht van de oorlog, waarin Cruise de sleutelrol speelt.
Eigenlijk verklapt het verhaaltje bij de film al behoorlijk wat
Misschien moet je The Last Samurai in meervoud lezen?
****
Ramon K
Dit is gewoonweg een goeie film, zelfs Ramon vond em goed, als half-Aziaat
LOL! Slechts een luttele 1% Aziaat hoor!
JayLunar voldoet denk ik wel iets meer aan je benaming.
JayLunar
LOL! Slechts een luttele 1% Aziaat hoor!
JayLunar voldoet denk ik wel iets meer aan je benaming.
Wie, ikke? Ben geen Aziaat hoor! Misschien half wannabe-Aziaat...
dttom
Heb ergens gelezen dat laatste battle een rip off is van de laatste battle in Kagemusha.
Jordy
Vaak geforceerd "wannabe Oscar-material", maar prima te kijken verder. Paar mooie scenes. Vooruit, een 3 (min).
Goodfella
Aan de ene kant een erg onevenwichtige film met teveel cliché's en onlogische momenten. Aan de andere kant heb ik genoten van de fantastische settings, mooie plaatjes en een indrukwekkende veldslag. Vond de scènes waarin Cruise kennis maakt met de cultuur van de samurai's ook erg mooi, hypnotiserend bijna... al duurde het misschien net iets te lang. Zelden ook zo'n typische Hollywoodfilm gezien die toch zoveel respect toont voor een andere cultuur. De balans slaat toch door naar de positieve kant: 3,5 sterren.
wwwebFred
Ben gister naar deze film geweest. Hij is echt super. Tom Cruise laat een zeer goed staaltje acteerwerk zien.
Tevens zitten er maar weinig saaie momenten in de film, wat wel een groot voordeel t.o.v andere recente films.
nitai
Ik vond het een hele mooie (visueel ook erg mooi) film. Zoals de Samurai uit de mist tevoorschijn komen was erg mooi geschoten....
Katsumoto heeft verder wel een sterke indruk achtergelaten bij mij.
Trouwens, in het artikeltje hierboven staat Woodren, dat moet geloof ik Nathan zijn
SPOILER!!!
De laatste slag in Kagemusha is trouwens waargebeurd.
Goodfella
Tom Cruise laat een zeer goed staaltje acteerwerk zien.
Mwa, vond het weinig bijzonder. Hij is altijd zo... Tom Cruise
Een acteur die nooit écht kan opgaan in z'n personage vind ik.
Ik ging naar de film met de gedachte duizend bommen en granaten maar wat heb ik me vergist deze film is zo mooi zo groots een waar meesterwerk. De werkelijk prachtige beelden de schoonheid van het verhaal , de respect en waarde.. in een woord subliem, vooral het 1ste deel van de film is wel zo mooi een wel verdiende 10 dus 5*.

'The Last Samurai' van Edward Zwick wordt vanavond uitgezonden op televisie

Hitserie 'Shogun' op Disney+ loopt op zijn eind: deze ijzersterke titels voelen als thuiskomen

The Green Mile

Blood Diamond
Drama / Thriller, 2006

Dune: Part Two
Sciencefiction, 2024
japanverlies van geliefdewar crimessense of guiltswordplaygeneralsamuraioorlogsveteraankatanazwaardarms dealhomelandkeizerlanguage barrierself-discoverymountain villageforeign legionhuurlingcampaigncommercial agreement insurgenceleaderwar strategygettysburg slaughtersoldaatperiode stukalcoholischu.s. soldierhistorically inaccuratejapanese armywarrior19e eeuwwar trauma vindictiveintenseantagonisticmighty whiteygoing native