• 9.373.837 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Ken Watanabe en Masato Harada

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 8 januari 2004

Plot The Last Samurai

"In the face of an enemy, in the heart of one man, lies the soul of a warrior."

Een veteraan uit de Amerikaanse Indianenoorlogen, kapitein Nathan Algren (Cruise), arriveert in Japan in 1876, om de soldaten van Keizer Meiji te trainen voor een gevecht tegen samoerai die in opstand zijn gekomen. Als de gewonde Algren na een veldslag door de samoerai wordt meegenomen, ziet hij waarom ze hun leven wagen voor hun land, en moet hij kiezen voor wie hij wil vechten.

Nathan Algren

Moritsugu Katsumoto

Simon Graham

Col. Benjamin Bagley

Zebulon Gant

General Hasegawa

Macmanus

Lijkt me wel een goeie film

avatar van soboer

soboer

ik ben bang dat het heel ongeloofwaardig overkomt; Tom Cruise meester in de samurai vechtkunst. Maar we zullen zien.

avatar van MatrixDude

MatrixDude

Is dit niet die film waar die andere acteursTom niet in de ogen mochten kijken ofzo???

Ach ze zullen er wel weer iets aan hebben gedaan tijdens het filmen.

Lijkt me trouwens een hele goeie film

Een TEASER

Je ziet niet veel.

avatar van magnolia_

magnolia_

hoop dat hij even goed is als zijn laaste 'minority report' die vonk echt super v

TRAILER

Ziet er goed uit

avatar van Jordy

Jordy

over bovenstaand verhaaltje: is het meervoud van "samurai" niet "samurai" in plaats van "samurais"?

Allereerst; de juiste Nederlandse spelling is samoerai. Ik vermoed dat de meervoudsvorm met 2 puntjes op de i is.

avatar van JayLunar

JayLunar

'Samurai' is een Japans woord. In het Japans bestaat geen meervoud

avatar van JayLunar

JayLunar

Valsspeler!

avatar van yosemite44

yosemite44

'Warner Bros. considers this film one of their five major tentpoles of 2003, along with The Matrix: Reloaded, Terminator 3: Rise of the Machines, The Matrix: Revolutions and Looney Tunes: Back in Action.'

Zag de trailer gisteren in de bioscoop. Ik ben wel benieuwd geworden. Het had wel een ouderwets soort Kurosawa-samurai sfeertje. Nu het verhaal nog.....

avatar van neo

neo

Die muziek in de trailer dat doet het em!!! De eerste keer dat ik die zag was in de bios en damn dan klinkt de muziek van Hans Zimmer nog extra indrukwekkend! Wat te horen is in de trailer is een compositie van het belangrijkste thema van de gehele filmscore.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Tom Cruise met baard! Ik kijk echt uit naar deze film.

Klik Ziet er best vet uit. Ik verwacht veel van deze film.

avatar van tovenaar

tovenaar

Phooze schreef:

W00t

Even off-topic van de off-topic discussie: wat betekent dit? Ik zie "w00t" wel vaker staan hier op MovieMeter... maar wat is het? Hoe spreek je het uit? Is het een afkorting? Is het Chat-taal? Is het SMS-taal? I don't know .

avatar van Justice4All

Justice4All

Lijkt veel op "Dances with Wolves in CHINA"

avatar van Lenting

Lenting

avatar van Justice4All

Justice4All

Ik heb weinig hoop voor deze film. Een beetje mislukte versie van Braveheart of Dances With Wolves...

avatar van streeter

streeter

Over het algemeen vond ik dit een hele goeie film. Het heeft zijn zwakke momenten, maar ook een aantal sterke momenten.

Beter dan Legends of the Fall, maar iets minder dan Glory.

avatar van Patp

Patp

Praat Cruise echt Japans in deze film ?

avatar van gandalf

gandalf

ik ben al zo lang doodgegooid met die trailer dat ik 'm nou wel eens wil zien...

avatar van streeter

streeter

Cruise spreekt bijna geen Japans in de film.

avatar van MDA

MDA

gandalf schreef:

Ik ben ook zeer benieuwd.

avatar van Kenshin

Kenshin

davidov schreef:

heroistische films

Wat is dat?

avatar van Rujar

Rujar

Lijkt mij een goede film.

Alleen jammer dat Tom Cruise de hoofdrol speelt.

Is niet echt geschikt voor zo'n rol. (daar heb je het weer: type casting, heeft Vin Diesel dan toch gelijk?!?)

avatar van zeus

zeus

We zullen het volgende week eens gaan bekijken

avatar van davidov

davidov

Kenshin schreef:

Wat is dat?

nou films waar je dus een hero hebt (een held) en dat de hele film om die held draait en dat je die held geweldig moet vinden....dus iets als gladiator...een arme man die alles doorstaat en uiteindelijk de held is en dat iedereen zijn sterke wilkracht moet waarderen tijdens de film... zoiets dacht ik (misschien heb ik het woord ook wel bedacht haha)