The Last Samurai (2003)
Releasedatum: 8 januari 2004
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Last Samurai
"In the face of an enemy, in the heart of one man, lies the soul of a warrior."
Een veteraan uit de Amerikaanse Indianenoorlogen, kapitein Nathan Algren (Cruise), arriveert in Japan in 1876, om de soldaten van Keizer Meiji te trainen voor een gevecht tegen samoerai die in opstand zijn gekomen. Als de gewonde Algren na een veldslag door de samoerai wordt meegenomen, ziet hij waarom ze hun leven wagen voor hun land, en moet hij kiezen voor wie hij wil vechten.
Nathan Algren
Zebulon Gant
General Hasegawa
Emperor Meiji
titan
Net iets te veel een Hollywooddraakje om echt te kunnen boeien, maar al met al toch heel behoorlijk, omdat het mooi de overgang laat zien van Japan naar een "modern" tijdperk en omdat tussen de lippen door flinke kritiek wordt geuit op de politiek van deVverenigde staten en Japen anno 1876, hetgeen vrij ongebruikelijk is voor een Hollywoodfilm. 3*
filmliefhebber
Prachtige film over de Samourai met een fenomenale Ken watanabe (geef die man toch die Oscar). De muziek is prachtig en bepaalde scènes zijn pure filmmagie.
* * * *
silverwing
Geweldig!!!!
ik hou helemaal niet van Samurai enzo...
maar wat een mooie film!!!!
Tom cruise speeld een geweldige rol!!!
echt een meester werk!!!!
5 sterren!!!!
soboer
Aan de hand van sommige scenes wil ik de film 4 sterren geven. Daarentegen zijn er ook scenes die maar 2 sterren verdienen. Dus ik kom op 3,5 ster. De muziek is trouwens schitterend.
Verschil tussen de samurai en ninja.
eerdekes
ach het probleem bij cruise ligt niet echter bij zichzelf, hij zit gewoon in films die echt nooit 'n groot succes worden, wel n succes gwn ma ni groot genoeg voor n oscar wat hij eigenlijk tog wel verdiend vind ik
ThaMovieVoter
Die Ken Watanabe verdiend zkerz die oscar voor best supporting actor!
Einde viel best wel tegen, maar dat houd me niet tegen om deze film 4 sterren te geven
Wat een sentimentele draak.
Zoveel clichégedoe en onwijs oppervlakkig, met een volkomen misplaatste Cruise. Het was schijnbaar de bedoeling een soort Dances with Wolves te maken, maar helaas konden ze niet meer dan een formule-film produceren. Al die cheesy Hollywood-dialogen onder aanzwellende dramatische muziek terwijl men elkaar quasi-serieus aankijkt...
Er wordt zogenaamd gewichtig gedaan over de Samurai cultuur (goh, wat zijn ze gedisciplineerd, goh wat zijn ze bewust van zichzelf en wat een trots) maar nergens wordt er ook maar een beetje moeite gedaan ergens dieper op in te gaan.
Natuurlijk ziet het er mooi uit en het is ook weer niet echt slecht, maar wel irritant.
De battle in het laatste halfuur is daarentegen wel vrij goed gedaan en bracht me aan het denken over een wat hogere score, maar het (uiteraard te verwachten) feit dat fucking Amerikaan Tom fucking Cruise de Laatste Samurai moest zijn was me echt teveel van het goede
2 sterren is heel erg mild.
Extreem mild. Wel 4 maal zoveel sterren als ik hem heb gegeven
Nee hoor, ik vond het er ook nog eens saai uitzien, en de gevechten konden me niet boeien. Verder ben ik het met je eens, maar dan blijft er dus niet echt iets meer over
SeB
Ik heb alleen een ding te zeggen...
PRACHTIG!!!!!!!!!!!!!!!!!
Echt de beste film die ik tot nu toe heb gezien...
Ik heb em nu al 2 keer gezien!
En nog steeds geloof ik het niet dat hij zoooo geweldig kan zijn!
Ik ging bijna huilen aan het einde... Ik weet het niet hoor... maar ik vind personelijk dat gewoon Tom Cruise de beste acteur is... en die japaners.. die jammer genoeg niet FAME kregen voor het meedoen van deze film! Jammer hoor.
Weet je wat ik deze film lekker ga geven... EEN LEKKERE 5!!!! OP JE NEUS!
SeB
mister blonde
Ik ging bijna huilen aan het einde...
ik ook, maar dat had vast een andere reden...
Anatolia
Misschien wel de mooiste oorlogs- en vechtscènes die ik ooit heb gezien.
Maar soms vond ik het toch echt té dramatisch. (doet niets af aan het feit dat je wanneer je de bios uitloopt je zo gefascineerd bent dat je je paard wil bestijgen, gewapend met een samurai-zwaard om vervolgens af te reizen naar die 4 perfecte druppels in het oosten).
SlingBlade
Deze film straalt rust uit. De rust die voelbaar is vooral waarneer Cruise bij de Samurai aanwezig is. Ook zitten er veel mooie Oosterse wijsheden in de film die je waarneer je het niet kan doorgronden of op kan merken niet zult zien. De zwaardscenes heb ik zelden zo mooi en indrukwekkend gezien, dit is een ode aan de sport Kendo, ook andere krijgskunsten als Aikido zag ik erin terug. Schitterend om te zien.
5*, alleen al voor bovenstaande!
..TannemaaT..
Vond het een waardeloze film, vooral het eerste gedeelte, Tom cruise de grote held, hij kan echt alles, ene cliche na de andere, super overdreven allemaal.
Het grote gevecht maakt veel goed, het einde daarintegen ook veeeeeel te voorspelbaar.
Leek me wel leuke film maar 1,5 *....
John Doe
Naah, deze film ontwijkt vrij veel cliches juist die je zou kunnen verwachten. Er zit juist zoveel meer in de film dan wat jij in je reactie kenbaar maakt. Trouwens, de manier waarop de Samurai leven die worden uitgermoord lijkt wel een logischere manier van leven dan de huidige westerse maatschappij.
Wat zo suf is aan die scenes met die Samurais is dat het allemaal weer zo voorgekauwd is. Ik verheugde me er op om te zien hoe de Westerling langzaam maar zeker in de ban raakt van hun levenswijze. maar nee, alle cliche's worden weer uit de kast gehaald, liefdesverhaaltje, vechtende samurais, terwijl juist hun serene, trotse levensstijl de doorslag zou moeten geven.
En hoe proberen ze dit duidelijk te maken?... Door Tom's voice-over die het 1 en ander verklaart. Hoezo deceptie.
- 2077 berichten
Net een meesterwerk gezien en dat was the last samurai. Mijn verwachtingen waren koeltjes maar wat heb ik me vergist. Alweer zet Tom Cruise een uitstekende prestatie neer , Cruise had gerust ook een oscarnominatie mogen krijgen. Maar ook de rest van de Japanse cast is ontzettend goed. De film begint goed , blijft steeds boeien en eindigt in schoonheid. Je ziet in deze film welke waarden the samurai respecteren en hoe een westerling daarin meegesleept wordt. Dit boeide uitermate , tel daarbij ook nog eens aan paar erg indrukwekkende scenes bij en je bekomt een uitzonderlijke film. Wat the last samurai ook onderscheidt van de rest is het krachtige einde , geen happpy end maar een realistisch einde (dat namelijk alle samurais zijn uitgemoord bij de slag) Zelden nog zo een goede film als dit gezien en als ik het goed bekijk is the last samurai toch nog wat beter dan LOTR: the return of the king. Erg raar dat deze film geen enkele nominatie kreeg en TROTK 11 !!!. TROTK was zeker geen erg goede film maar het geforceerde einde verknoeide het toch wat Over the last samurai kan ik verder kort zijn : een welverdiende 5 sterren . Let ook op de uitermate goed in beeld gebrachte massascenes. Je ziet nauwelijks of men special effects gebruikt heeft of niet.
morpheus
De film vervalt net teveel in Hollywood-achtig gedoe om er echt met kop en schouders bovenuit te steken. Desalniettemin een erg geslaagde film, die mij tot het einde aan toe en daarna wist te boeien. Mooie cinomatografie en een sterke score van Hans Zimmer een oerdegelijke cast en een mooi en degelijk verteld verhaal, die mij goed wist mee te trekken in de wereld van de samurai. Gewoon een aanrader. De massascenes vielen mij na na braveheart weer eens mee, gewoon nauwelijks special effects, heerlijk
****
- 2077 berichten
Bij mijn bericht moet het "ROTK was zeker een erg goede film" zijn in plaats van "geen erg goede".
morpheus
Na een 2e viewing vond ik zoals ik eerst in mijn review schreef het "Hollywood achtige gedoe" veel minder zwaar dan eerst gesteld. Natuurlijk is deze film op een hollywood leest gemaakt, maar dat vind ik niet altijd een even overtuigend argument op een film te dewaarderen. Wat mij toch opviel is dat ik me er geenszins aan stoorde, na een 2e viewing vond ik de film toch indrukwekkender dan eerst
een dikke ****
evervaet
Leek me wel leuke film maar 1,5 *....
Je moet je verwachting niet zo huizenhoog neerzetten. Het was een mooie film, aardig verhaal, aardige vechtscenes en een aardig contrast tussen oost en west. Ik heb er van genoten en ja ook ik vond Tom is te veel de voorspelbare goodguy. Hij heeft dit niet voor niets zelf geproduceerd. Al met al de moeite waard om naar te kijken 4* (cijfer 7,8 en waarom stoppen wij niet met de rare ***)
De GeuS
Ik vond het begin van de film erg sterk, met ren goede opbouw van het verhaal. Vond het laatste weer een beetje ongeloofwaardig met het "ik vlucht weg, maar stiekem zet ik een hinderlaag op".
Over het algemeen genomen toch nog erg mooi uitgewerkt; 4 sterren....
De GeuS
Wat bedoel je met die rare ***?
Dat we het "*" teken als ster gebruiken, denk ik....
salvatore
- 1937 berichten
Dat we het "*" teken als ster gebruiken, denk ik....
of jasonnn dat zelf niet weet
pin0
Ik vond dit echt een geweldige film! zat vanaf het begin tot einde goed in de film! goed verhaal en mooie beelden! ik vond deze film goed tot in de puntjes verzorgt... 5 sterren
Flanagan
Ik sluit me bijna helemaal bij TannemaaT (bovenste post) aan , is het niet dat ik zo'n gevecht al wel 20 x in verschillende films heb gezien.
Da_mark
Je moet natuurlijk wel bedenken dat de lifestyle van de samuai wel heel erg geidealiseerd wordt in die film. Het is natuurlijk gewoon een zeer strakke dictatuur, waar zeker geen ruitme is voor eigen mening of iets dergelijks. Toch vond ik het een erg mooie en indrukwekkende film.
- 2077 berichten
Ben zelf niet echt een kenner maar ik kan me best voorstellen dat het beeld wat geidealiseerd is ja. Toch doet dit voor mij niet echt veel afbreuk aan de film. The last samurai is idd een mooie en indrukwekkende film.

'The Last Samurai' van Edward Zwick wordt vanavond uitgezonden op televisie

Hitserie 'Shogun' op Disney+ loopt op zijn eind: deze ijzersterke titels voelen als thuiskomen

The Green Mile

Blood Diamond
Drama / Thriller, 2006

Dune: Part Two
Sciencefiction, 2024
japanverlies van geliefdewar crimessense of guiltswordplaygeneralsamuraioorlogsveteraankatanazwaardarms dealhomelandkeizerlanguage barrierself-discoverymountain villageforeign legionhuurlingcampaigncommercial agreement insurgenceleaderwar strategygettysburg slaughtersoldaatperiode stukalcoholischu.s. soldierhistorically inaccuratejapanese armywarrior19e eeuwwar trauma vindictiveintenseantagonisticmighty whiteygoing native