The Last Samurai (2003)
Releasedatum: 8 januari 2004
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Last Samurai
"In the face of an enemy, in the heart of one man, lies the soul of a warrior."
Een veteraan uit de Amerikaanse Indianenoorlogen, kapitein Nathan Algren (Cruise), arriveert in Japan in 1876, om de soldaten van Keizer Meiji te trainen voor een gevecht tegen samoerai die in opstand zijn gekomen. Als de gewonde Algren na een veldslag door de samoerai wordt meegenomen, ziet hij waarom ze hun leven wagen voor hun land, en moet hij kiezen voor wie hij wil vechten.
Nathan Algren
Zebulon Gant
General Hasegawa
Emperor Meiji
De GeuS
of jasonnn dat zelf niet weet
Je kan het ook zien als 3 puntjes ter vervanging van een woord misschien....
WiLL
Ik vond het begin van de film erg sterk, met ren goede opbouw van het verhaal. Vond het laatste weer een beetje ongeloofwaardig met het "ik vlucht weg, maar stiekem zet ik een hinderlaag op".
Over het algemeen genomen toch nog erg mooi uitgewerkt; 4 sterren....
Daar sluit ik mij bij aan
Paparazzi
Het is echt een van de mooiste films die ik ooit heb gezien, je krijgt er de rillingen van, maar ik vind het toch jammer dat het zo slecht eindigd met de samurai's
Paparazzi
he mensen weet iemand misschien wanneer
The last samurai uitkomt op DVD ???
want het is toch lang geleden dat the last samurai in de bioscoop was, het word toch tijd dat die uitkomt !!!
Kenshin
Schande dat dit Tom Cruise verhikel, dat bovendien een regelrechte Dances with wolves/ Braveheart kloon is, in de top 250 staat. Bah.
sn@ke
- 2077 berichten
Tom cruise vehikel ? Cruise acteert hier buitengewoon sterk en wat heeft deze film met braveheart en dances with wolves te maken ? Gewoon omdat het epische films zijn
?
mister blonde
nee, lijkt me nogal duidelijk dat de film een grote dances with wolves rip off is.
davidov
rip off....ik heb altijd al een beetje moeite gehad met die term, het legt zo nadrukkelijk een stempel op een film en zorgt ervoor dat "nooit meer een film die er ook maar een beetje op lijkt" gemaakt mag worden.
was er al eens eerder een historische veldslag in een oude of barbaarse cultuur? dan mag je dat niet nog een keer maar dan met andere plaatjes...
heel origineel deze film dan ook niet nee, maar om het nou een rip off te noemen...dat komt over als of dit een waardeloze film van 1* is
mister blonde
ik overdreef misschien een beetje, maar de gelijkenissen zijn zo sterk dat het bijna gênant wordt...
davidov
over genant gesproken...ik moet toegeven dat ik dances with wolves nog niet gezien heb en dat ik dus gewoon reageerde ivm vorige ervaringen op de term "ripoff"
WiLL
Daar trek ik mij niet veel van aan.
Als ik de Kill Bill films hoog in die lijst zie staan dan heeft de lijst voor mij al weinig waarde meer.
Deze film staat denk ik ook wel iets te hoog. Het is een goede film, maar persoonlijk vind ik Braveheart en Dances with Wolves ook beter. Lijkt erop dat nieuwere films toch een voordeel hebben.
ThaMovieVoter
Valt wel mee eigenlijk...het zijn juist de oudere films, met name de klasiekers die altijd beter worden geacht...
Dit is idd een goede film, maar geen uitblinker, doe mij dan toch maar Braveheart etc.
silverfaustx
blijft grappig dat 19e eeuwse jappaners die nooit in hun hele leven n blanke hebben gezien , vloeiend engels kunnen praten
ThaMovieVoter
Het is een Amerikaanse film, die dus is bestemd voor een groot publiek, het zou niet zo vet zijn als ze zouden gaan lullen in het japans...
KillaJah
het zou niet zo vet zijn als ze zouden gaan lullen in het japans...
Het zou juist wel vet zijn maar niet zo winstgevend in de US waarschijnlijk.
Hehe...mij niet gezien...
Van die taal wordt je hyperactief
Tompie film
Heb al vaak gelezen dat deze film niet zo goed zou zijn, niet écht genoeg. Klopt dit?
Amerikaanse Hollywood film over samurai ... take a wild guess
feanaro surion
Hij leek me erg slecht.ik had gedacht dat Tom Cruise ook een Japanner zou spelen. gelukkig was dat niet zo. gelukkig word ere wel meestal Japans gepraat. alleen de sterfscene van Katsomuto had vind ik OOK in het Japans gemoeten.
www.goeie.tk
ik had gedacht dat Tom Cruise ook een Japanner zou spelen.
hehehe.. dan had jij wel rare verwachtingen van deze film. Er zijn genoeg voorstukjes te zien geweest op tv.
Net alsof dat wel ergens op slaat
Aan de ene kant een typisch Hollywood werkje (man vecth en wordt door de vijand gevangen genomen, waar hij na een tijdje respect voor begint te krijgen), maar het verrassende aan deze film was dat het dit keer eens niet de Amerikanen waren die als "de goeien" door het leven gingen.
Helaas door de vele Hollywood-cliché's waarmee de film vol zit, kom ik niet verder dan 3*, maar als je daar probeert doorheen te kijken zie je een verhaal over een strijdend, moedig en eervol volk die nog één keer strijden tegen de opkomst van de verwestering.
Pedorstroika
Erg goed. Verhaallijn deed me denken aan dances with wolves. (Zonder wolf dan).
Deze film heeft me moeiteloos de hele tijd kunnen boeien. 4.5*
Beejeej
na herziening de volle 5 sterren.
ook de tweede keer dat ik hem zag greep de film me weer compleet.
meesterwerk!
Esteban
Deze magere film verdiend geen plaats in een top 250. Het is een gladde Hollywoodproductie. Het oogt allemaal zeer mooi en Edward Zwick (regisseur) probeert de Chineze cultuur met respect te behandelen - alhoewel je daar serieus gaat aan twijfelen na enkele zeer flauwe mopjes over 'Japanners in vrouwenkledij'. En hij faalt dan ook, op zich vrij evident dat een - op de kop toe - Amerikaan ons niet kan tonen hoe de Oosterse cultuur werkt. Hij vervalt in pure stereotiepen en pakt uit met een verschrikkelijke vlakke afborsteling van de Japanse cultuur. De dialoog is in het middenstuk zo zwak dat je wel moet botsen op de oppervlakkige visie van Zwick. Tom Cruise doet zijn best - duidelijk - maar hij crasht samen met de film. Plus, de film moet ook meestappen in de trend van "een goede film duurt minimum 2 uur", waardoor het eerder aangehaalde debiele middenstuk veel te lang gaat aanslepen.
Gelukkig zit het qua actie-scènes wel deftig en is er een zeer goede afstemming met de muziek (en geluid in het algemeen). Maar het resultaat blijft een holle film, die te veel pretendeert.
op de rand van een ***

'The Last Samurai' van Edward Zwick wordt vanavond uitgezonden op televisie

Hitserie 'Shogun' op Disney+ loopt op zijn eind: deze ijzersterke titels voelen als thuiskomen

The Green Mile

Blood Diamond
Drama / Thriller, 2006

Dune: Part Two
Sciencefiction, 2024
japanverlies van geliefdewar crimessense of guiltswordplaygeneralsamuraioorlogsveteraankatanazwaardarms dealhomelandkeizerlanguage barrierself-discoverymountain villageforeign legionhuurlingcampaigncommercial agreement insurgenceleaderwar strategygettysburg slaughtersoldaatperiode stukalcoholischu.s. soldierhistorically inaccuratejapanese armywarrior19e eeuwwar trauma vindictiveintenseantagonisticmighty whiteygoing native