• 9.378.051 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Ken Watanabe en Masato Harada

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 8 januari 2004

Plot The Last Samurai

"In the face of an enemy, in the heart of one man, lies the soul of a warrior."

Een veteraan uit de Amerikaanse Indianenoorlogen, kapitein Nathan Algren (Cruise), arriveert in Japan in 1876, om de soldaten van Keizer Meiji te trainen voor een gevecht tegen samoerai die in opstand zijn gekomen. Als de gewonde Algren na een veldslag door de samoerai wordt meegenomen, ziet hij waarom ze hun leven wagen voor hun land, en moet hij kiezen voor wie hij wil vechten.

Nathan Algren

General Hasegawa

avatar van De GeuS

De GeuS

salvatore schreef:

of jasonnn dat zelf niet weet

Je kan het ook zien als 3 puntjes ter vervanging van een woord misschien....

avatar van WiLL

WiLL

De GeuS schreef:

Ik vond het begin van de film erg sterk, met ren goede opbouw van het verhaal. Vond het laatste weer een beetje ongeloofwaardig met het "ik vlucht weg, maar stiekem zet ik een hinderlaag op".
Over het algemeen genomen toch nog erg mooi uitgewerkt; 4 sterren....

Daar sluit ik mij bij aan

avatar van Paparazzi

Paparazzi

Het is echt een van de mooiste films die ik ooit heb gezien, je krijgt er de rillingen van, maar ik vind het toch jammer dat het zo slecht eindigd met de samurai's

avatar van Paparazzi

Paparazzi

he mensen weet iemand misschien wanneer

The last samurai uitkomt op DVD ???

want het is toch lang geleden dat the last samurai in de bioscoop was, het word toch tijd dat die uitkomt !!!

avatar van stinissen

avatar van jassonn

jassonn

7 mei al,het gaat steeds sneller met die dvd releases..

avatar van Kenshin

Kenshin

Schande dat dit Tom Cruise verhikel, dat bovendien een regelrechte Dances with wolves/ Braveheart kloon is, in de top 250 staat. Bah.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Tom cruise vehikel ? Cruise acteert hier buitengewoon sterk en wat heeft deze film met braveheart en dances with wolves te maken ? Gewoon omdat het epische films zijn ?

avatar van mister blonde

mister blonde

nee, lijkt me nogal duidelijk dat de film een grote dances with wolves rip off is.

avatar van davidov

davidov

rip off....ik heb altijd al een beetje moeite gehad met die term, het legt zo nadrukkelijk een stempel op een film en zorgt ervoor dat "nooit meer een film die er ook maar een beetje op lijkt" gemaakt mag worden.

was er al eens eerder een historische veldslag in een oude of barbaarse cultuur? dan mag je dat niet nog een keer maar dan met andere plaatjes...

heel origineel deze film dan ook niet nee, maar om het nou een rip off te noemen...dat komt over als of dit een waardeloze film van 1* is

avatar van mister blonde

mister blonde

ik overdreef misschien een beetje, maar de gelijkenissen zijn zo sterk dat het bijna gênant wordt...

avatar van davidov

davidov

over genant gesproken...ik moet toegeven dat ik dances with wolves nog niet gezien heb en dat ik dus gewoon reageerde ivm vorige ervaringen op de term "ripoff"

avatar van WiLL

WiLL

Kenshin schreef:

Daar trek ik mij niet veel van aan.

Als ik de Kill Bill films hoog in die lijst zie staan dan heeft de lijst voor mij al weinig waarde meer.

Deze film staat denk ik ook wel iets te hoog. Het is een goede film, maar persoonlijk vind ik Braveheart en Dances with Wolves ook beter. Lijkt erop dat nieuwere films toch een voordeel hebben.

ThaMovieVoter

Valt wel mee eigenlijk...het zijn juist de oudere films, met name de klasiekers die altijd beter worden geacht...

Dit is idd een goede film, maar geen uitblinker, doe mij dan toch maar Braveheart etc.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

blijft grappig dat 19e eeuwse jappaners die nooit in hun hele leven n blanke hebben gezien , vloeiend engels kunnen praten

silverfaustx schreef:

Het is een Amerikaanse film, die dus is bestemd voor een groot publiek, het zou niet zo vet zijn als ze zouden gaan lullen in het japans...

avatar van KillaJah

KillaJah

ThaMovieVoter schreef:

het zou niet zo vet zijn als ze zouden gaan lullen in het japans...

Het zou juist wel vet zijn maar niet zo winstgevend in de US waarschijnlijk.

Hehe...mij niet gezien...

Van die taal wordt je hyperactief

avatar van Tompie film

Tompie film

Heb al vaak gelezen dat deze film niet zo goed zou zijn, niet écht genoeg. Klopt dit?

Amerikaanse Hollywood film over samurai ... take a wild guess

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Hij leek me erg slecht.ik had gedacht dat Tom Cruise ook een Japanner zou spelen. gelukkig was dat niet zo. gelukkig word ere wel meestal Japans gepraat. alleen de sterfscene van Katsomuto had vind ik OOK in het Japans gemoeten.

avatar van www.goeie.tk

www.goeie.tk

feanaro surion schreef:
ik had gedacht dat Tom Cruise ook een Japanner zou spelen.

hehehe.. dan had jij wel rare verwachtingen van deze film. Er zijn genoeg voorstukjes te zien geweest op tv.

feanaro surion schreef:
Nee, hij was slechts de laatste Samurai Net alsof dat wel ergens op slaat

avatar van biagos

biagos

goede film maar net een beetje te lang maar wel een goed verhaal

avatar van Arrow26

Arrow26

goede film,goed acteerwerk en tja vond gewoon een goede film

avatar van gotti

Aan de ene kant een typisch Hollywood werkje (man vecth en wordt door de vijand gevangen genomen, waar hij na een tijdje respect voor begint te krijgen), maar het verrassende aan deze film was dat het dit keer eens niet de Amerikanen waren die als "de goeien" door het leven gingen.
Helaas door de vele Hollywood-cliché's waarmee de film vol zit, kom ik niet verder dan 3*, maar als je daar probeert doorheen te kijken zie je een verhaal over een strijdend, moedig en eervol volk die nog één keer strijden tegen de opkomst van de verwestering.

avatar van nice guy eddy

nice guy eddy

is hij morgen ook te koop?

avatar van Pedorstroika

Pedorstroika

Erg goed. Verhaallijn deed me denken aan dances with wolves. (Zonder wolf dan).

Deze film heeft me moeiteloos de hele tijd kunnen boeien. 4.5*

avatar van Beejeej

Beejeej

na herziening de volle 5 sterren.

ook de tweede keer dat ik hem zag greep de film me weer compleet.

meesterwerk!

avatar van Esteban

Esteban

Deze magere film verdiend geen plaats in een top 250. Het is een gladde Hollywoodproductie. Het oogt allemaal zeer mooi en Edward Zwick (regisseur) probeert de Chineze cultuur met respect te behandelen - alhoewel je daar serieus gaat aan twijfelen na enkele zeer flauwe mopjes over 'Japanners in vrouwenkledij'. En hij faalt dan ook, op zich vrij evident dat een - op de kop toe - Amerikaan ons niet kan tonen hoe de Oosterse cultuur werkt. Hij vervalt in pure stereotiepen en pakt uit met een verschrikkelijke vlakke afborsteling van de Japanse cultuur. De dialoog is in het middenstuk zo zwak dat je wel moet botsen op de oppervlakkige visie van Zwick. Tom Cruise doet zijn best - duidelijk - maar hij crasht samen met de film. Plus, de film moet ook meestappen in de trend van "een goede film duurt minimum 2 uur", waardoor het eerder aangehaalde debiele middenstuk veel te lang gaat aanslepen.

Gelukkig zit het qua actie-scènes wel deftig en is er een zeer goede afstemming met de muziek (en geluid in het algemeen). Maar het resultaat blijft een holle film, die te veel pretendeert.

op de rand van een ***