Genre: Horror / Drama
Met onder meer: Chloë Grace Moretz, Julianne Moore en Judy Greer
Releasedatum: 7 november 2013
Bekijk via Videoland
Plot Carrie
"Know her name. Fear her power."
De verlegen middelbare scholiere Carrie White (Chloë Grace Moretz) wordt opgevoed door haar angstaanjagend religieuze moeder Margaret (Julianne Moore). Wanneer ze de puberteit bereikt, komt ze in aanraking met haar verwoestende telepathische krachten. Wanneer haar klasgenoten vervolgens het eindejaarsbal gebruiken als excuus om haar te vernederen voor de hele school, besluit ze deze dodelijke krachten in te zetten.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Carrie (BoekMeter)
Tina Blake
Heather
Nicki Watson
Meneer Bungel
Remake van Brian de Palma's Carrie (1976)
Chainsaw
En dan heb je het vervolg Carrie 2: The Rage nog.
Desondanks valt dit weer onder de noemer zinloze remakes, wat mij betreft. Had het nog enigszins geinig gevonden als Sissy Spacek de rol van Margeret White zou gaan spelen.
roeman
Ben toch wel heel benieuwd, met de huidige techniek moeten ze het toch wel minstens net zo eng (of misschien we enger) kunnen maken als de orginele versie van de Palma.
catdog
- 2026 stemmen
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het boek nooit gelezen heb en de films nooit gezien heb. Zie de remake dus wel zitten. Zeker met Chloe als Carrie. Ze hebben iig een goede actrice voor de rol weten te strikken.

Kort terug het origineel nog gezien, werkelijk schitterende film. Rot op met al die mislukte remakes.
jarno1975 (moderator series)
De vooroordelen zijn weer niet te tellen. Er zijn ook genoeg remakes die wel beter waren (of misschien iets minder maar nog steeds erg verdienstelijke films zijn) als het origineel. Om er even een paar te noemen:
disneystore
King Kong van Peter Jackson vond ik ook een leuke remake. Sweeney Todd ook, ookal is het origineel ook gebaseerd op het volksverhaal. Trouwens, The Departed (die op 59 in de top 250 staat) was zelfs een remake van een film uit 2002. Nog een aantal voorbeelden zijn Insomnia van Chris Nolan, gebaseerd op een Noorse drama film uit 1997. En natuurlijk is The Girl With The Dragon Tattoo van David Fincher ook een remake met een opvallend hoge score. Genoeg voorbeelden dus van films die er wel in slagen. Remakes zijn wel leuk eigenlijk, het is de kans voor een regisseur om een originele film die hun interesseert beter uit te werken in hun visie. Geef het een kans, alles dat bekend is is een still van behind the scenes en de cast. Chloë Moretz is een goede actrice, laat maar komen dus.
The Italian Job (2003) remake van The Italian Job (1969)
Meeste van die remakes komen voort uit films uit de film-oudheid waarin ze nauwelijks technieken hadden om iets realistisch te tonen.
Maar wat valt er te remaken aan Carrie? Ik kan het je nu al vertellen. Er zit meer bloed in, er vallen meer doden en de clash bij de prom zal vast heftiger zijn, maar tegelijk zal alle sfeer verdwijnen.
disneystore
Ze is trouwens de regisseuse van Boys Don't Cry met één van mijn favoriete actrices Chloë Sevigny
Dit gaat echt geen remake worden zoals Nightmare On Elm Street of Friday the 13th.
disneystore
Dat weet je nog niet. Echt letterlijk alles dat uit is is een still en de cast zoals ik al eerder zei. De regisseuse een beetje kennende gaat dit niet de kant uit zoals het gewoonlijk gaat met deze remakes. Wacht gewoon tot de film uitkomt, en als ik fout ben, tja, dan zal je dat wel merken aan de score. Maar je gaat toch niet op dit moment al beoordelen?
Bedankt voor een post met cliche's te plaatsen. Laten we vooral allemaal wachten met praten over films totdat we hem hebben gezien. Kan je 95% van de berichten van MovieMeter meteen verwijderen.
jarno1975 (moderator series)
Je kan gerust discussieren over films voordat je ze gezien hebt maar niet beoordelen vind ik. Zonder ook maar iets gezien te hebben gaat deze film van jou al een laag cijfer krijgen.
Jawaddedadde
Nee, denk niet dat A&L zich daardoor laat beïnvloeden. Verder kan iemand het toch best triest vinden dat een film die hij/zij leuk vindt een remake krijgt? Heeft weinig met oordelen te maken.
jarno1975 (moderator series)
Je kan het best triest vinden, niks mis mee. Maar A&L weet al precies wat er in de film gebeurt terwijl daar nog niets over bekend is. Hoe kan je nu al zeggen dat de film geen sfeer zal hebben.
Jawaddedadde
Kans is groot dat hij gelijk heeft
Maar inderdaad, kan je nog niet zeggen nu.
Kans is groot dat hij gelijk heeft
Maar inderdaad, kan je nog niet zeggen nu.
Misschien wel. Maar dan had hij zijn zin moeten beginnen met: Ik verwacht....
Misschien wel. Maar dan had hij zijn zin moeten beginnen met: Ik verwacht....
Kom, we zijn op deze site geen idioten. Iedereen snapt dat het een mening van mij was en geen feit. Zou niet eens kunnen, want ik heb de film niet gezien. Maar kijkende naar de vele, vele horrorremakes de laatste jaren zou mijn versie van deze remake best wel eens uit kunnen komen.
disneystore
Welke clichés? Jij zegt "ik kan het je nu al vertellen." Dat kan je niet, want je weet nog amper iets. Dat is de grote cliché hier. Maar bon, als Ajax&Litmanen1 het al weet voordat er ook maar een paar stills of zelfs een trailer uit is dan is het zo natuurlijk.
Nomak
Ajax&Litmanen1 heeft natuurlijk gewoon gelijk, dit is weeral een totaal onnodige remake van een klassieker. En dan ook nog eens met zo een gedrocht van een actrice.
En dan kan je komen met tegenargumenten, maar doe het dan wel goed. Een titel als King Kong van Jackson noemen als een geslaagde remake slaat nergens op. Jackson's King Kong leunt op fantastische special effects die de film maken, dat kon men in de tijd van de originele King Kong nog niet.
The Italian Job (2003) remake van The Italian Job (1969)
The Ring heb ik niet eens willen zien. Weer het zoveelste slappe afkooksel van een Japanse Horrorfilm om het luie Hollywoodpubliek te vermaken. Geef mij maar het origineel.
disneystore
Ik ben zelf ook niet altijd voor remakes, vooral geen horror film remakes. De recente Nightmare On Elm Street en Friday The 13th films waren een ramp. Maar wat mij vertrouwen geeft in deze film is dus de regisseuse. Ik sta ook niet altijd achter zo'n remakes, maar ik zou sowieso niet oordelen voor er ook maar niks uit is. Als de trailer er is, dan beslis ik wel. Maar dat Ajax&Litmanen1 beslist terwijl hij alleen een behind the scènes still heeft gezien vind ik niet snugger. Voor de rest ben ik het eens met Nomak, ik denk persoonlijk gewoon dat dit een kans heeft. Maar afwachten tot de eerste trailer zou ik gewoon zeggen.
Allemachtig disney, wat ben je vermoeiend zeg. Probeer eens niet elke letter bloedserieus op te vatten.
Nou, speciaal voor jou een keer duidelijk: Ik denk (lees je het, ik denk!!!! ofwel, ik ga er vanuit of ik gok) dat de remake nutteloos wordt met meer bloed en gore en minder verhaal en sfeer.
Oke.
jarno1975 (moderator series)
Hier zit toch ook bijna 40 jaar tussen met het origineel uit 1976, dus wat is je punt?
En een film die in de top 250 staat (The Departed) dan als slecht benoemen slaat dan ook nergens op natuurlijk. Misschien dat jij hem slecht vond maar het overgrote deel van de mensen vond het wel een goede film. Maar dat komt waarschijnlijk omdat het overgrote deel er geen verstand van heeft.
Maar ja je hebt natuurlijk altijd mensen die tegen alles aanschoppen wat de massa er van vindt.
Pfff
Zeg dat dan meteen. Waarom het anders formuleren dan wat je bedoelt.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime