Genre: Western / Actie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Django Unchained
"Life, liberty, and the pursuit of vengeance."
Jackson, Mississippi. Het is de 19de eeuw en slavenhandel is volop aan de gang in Amerika. Twee geliefden, Django en Broomhilda, worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Terwijl Broomhilda haar nieuwe situatie leefbaar probeert te maken wordt Django ondertussen bevrijd door een eigenaardige premiejager, genaamd Dr. King Schultz. Deze ziet wel potentie in Django en besluit hem onder zijn vleugels te nemen en hem de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Samen gaan ze op zoek naar Broomhilda.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Django Unchained (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Butch Pooch / Ace Speck
Mr. Stonesipher
Cora
weaselweasel
Aardig filmpje, maar met afstand Tarantino's minste scenario tot nu toe.
Ik vond 'm ondermaats voor Tarantino-begrippen. Ik miste over het algemeen spitsvondigheid, vond 'm qua vertelling erg rommelig en ongebalanceerd en blij vlagen zelfs slepend en saai. Het einde biedt eveneens weinig verrassingen.
ghostman
Heb de film nogmaals gezien , twee keer in drie dagen , en hij blijft fantastisch . ik durf het ' M-woord ' bij een film van Tarantino niet te gebruiken , ben namelijk geen liefhebber van Tarantino . Eerlijk is eerlijk ; Django Unchained (2012) is een absoluut geslaagde film die dicht in de buurt komt van Mmmeesterlijk geslaagde films .
Django Unchained (2012) = instant classic , ben zwaar onder de indruk ...
timburton
Tarantino die moest eigenlijk hier een groep mensen komen halen die zijn films in het vervolg vele malen beter zouden kunnen maken, want ideeen genoeg, hoe het wel moet.
Ceeda7
Is die screener de enige en juiste versie? Want ik ze het niet echt deze nieuwe Tarantino.
Een uitmuntend typisch eerste Waltz- uurtje vervaagd tot een goede Leonardi Di Caprio Show
en eindigt in een belachelijk en filmafbrekende Samuel L Jackson-trash.
Dat Tarantino de nadruk wilt leggen op de misbruiken van, of juist de draak wilt steken met slavernij ok, maar soms voelt het gewoon zeer oncomfortabel aan dat niggergoede, en verga ik van plaatsvervangende schaamte. Wat moeten alle zwarten in de wereld nu denken als ze deze film zien?Zeer confronterend, ook al kan ik tegen veel.
En de muziek slaat volledig de bal mis dit maal.
3*. Minste Tarantino met voorsprong ooit, dat staat vast.
(En dat bloed, hoe er mee op man!)
rugbyer10
weer een echte tarantino, lekker wat blood op de juiste momenten, lekker aangedikt.
Toch nog een afknapper, dat laatste moment dat de held wegloopt na het opblazen van het huis, dat domme neger loopje, echt niet uit die tijd maar van nu, ook nu triest en zielig laat staan toen.
Wat bedoel je? Jij denkt dat ze destijds spraken van Afro Americans?
Wernertje
Sorry maar de screener die op het net staat is niet goed genoeg om een stem uit te kunnen brengen!!!!
...
Dat jij zo films wil kijken zegt al genoeg....ik heb niets tegen pindakazen maar neem of wacht in ieder geval tot er een retail is!!!!!
Dit begrijp ik niet geheel? Hoezo zou ik geen stem kunnen uitbrengen?
Nu wil ik niet al te veel ingaan op het apparatuur grafische kaart en geluid etc. Maar de dvdscreener versie die ik heb gezien was van een zeer goed niveau. Beeld wat zeker niet onder doet voor dvd en geluid wat ook niet onder doet dan het geluid van een dvd.
Uiteraard zal de beleving op blueray en bios stukken beter zijn, maar ik denk niet dat mijn stem veel invloed zal hebben als ik deze film op blueray of in de bios had gezien.
tattoobob
De screener die jij hebt bekeken is duidelijk geen retail kwaliteit en het geluid ook niet.
Daar valt niet over te discusseren,ik ben erg op de hoogte valt er te pindajazen valt!
Het beeld was zeker niet heel slecht maar ook zeker geen goede kwaliteit, niet goed genoeg om een goed oordeel te vellen!!!
Wernertje
Ik begrijp de ophef niet zo heel goed telkens over de dvdscreeners etc, ik neem aan dat jij wel op de hoogte bent van wat de huidige techniek tegenwoordig allemaal kan en zoals ik al eerder aangaf met een goed beeldscherm, grafische en geluid kaart is er veel mogelijk. Als ik mijn oude dvd films bekijk via mijn normale dvd speler is het beeld en geluid ook minder, maar speel ik deze af in mijn blueray speler met een upscaling naar 1080 is het geluid en beeld ook beter.
Met apparatuur dat minder van kwaliteit is zul je dus altijd beeld en geluidsverlies hebben in tegenstelling tot apparatuur van zeer hoge kwaliteit.
Maar op zich vindt het gewoon in het algemeen raar dat men vindt dat men een film niet goed kan beoordelen als deze niet op blueray of bios gekeken wordt. Feitelijk zou het betekenen dat straks over een aantal jaren wanneer deze film op tv uitgezonden wordt en er mensen een mening over deze film geven die hem op tv hebben gekeken (zonder hd en suround) dus gewoon geen mening kunnen en mogen geven omdat tijdens het kijken van de film niet het onderste uit de kan wordt gehaald op het gebied van beeld en geluid.
Man, waar hebben het over. Veel films waar men hier op gestemd heeft, heeft men ooit jaren geleden op een pan & scan VHS gezien. Op een kut-tv. Natuurlijk kun je een film het best in de bios zien, daar niet van.
In ieder geval worden die screeners ook gebruikt door professionele recensenten die er een stukje over schrijven.
tattoobob
Je weet toch waar ik het over heb,waarom vraag je het dan!!!
Ik kijk mijn films altijd in best mogelijke kwaliteit dus ik weet niet waar jij het over heb,en ik geef alleen maar MIJN mening...klaar doei doei

Jullie hoeven het echt niet met mij eens te zijn hoor,ik zeg alleen maar wat ik vind!!
madmax1
@tattoobob
Ik ga al 30 jaar niet meer na de bioscoop.
Ik denk dat je helemaal niet weet hoe het werkt
Inmiddels heb ik deze gezien en doet niet onder voor een originele dvd.
Django Unchained (2012) HQ AC3 DD5.1 (Externe Ned Eng Subs)
tattoobob
Wie heeft het hier over de bios!!!
Sorry als jij dit de zelfde kwaliteit vind als dvd retail,zou ik maar eens een afspraakje maken bij de pearle!!!
Wernertje
tattoobob Is een beetje op zijn piemel getrapt omdat een aantal mensen zijn mening niet delen en het niet met hem eens zijn.
Je roept wel dat je alleen je mening geeft, maar feitelijk probeer je mensen er van te overtuigen dat je alleen een film goed kunt beoordelen als je deze op, zoals jij beschrijft retail of bios kijkt.
Het verhaal, de acteerprestaties, het decor veranderd echt niet als je een film op blueray of bios kijkt.
tattoobob
Hahahah ik heb het niet een keer over de bios gehad kerel!!!!
En inderdaad ik geef mijn mening,ik vraag niet aan jouw of je het met mij eens wil zijn...
Jij gaat er toch over door,ik beleef duidelijk verschil in kwaliteit zeker als je op een grote tv kijkt van minimaal 40 inch(wat bijna iedereen heeft),mijn standaarden liggen waarschijnlijk hoger dan die van jullie!
Maar ieder z,n ding NOGMAALS,ik respecteer jullie mening.
Dit is mijn laatste bericht over dit onderwerp tis wel duidelijk zo toch?voor jullie en voor mij!
madmax1
Nee helemaal niet duidelijk als je een slechte dvd heb heb je ook een slechte retail
Je moet een TC niet verwisselen met een TS , voorlopig hoef ik niet naar Pearl ik
weet waar ik het over heb .
Wernertje
Inderdaad je hebt geen enkele keer de bios genoemd en daar wil ik mijn excuses ook best voor aanbieden, zo ben ik nu ook wel weer.
Ik zal ook het laatste over dit onderwerp zeggen, simpel weg omdat ik altijd het laatste woord wil hebben.
Ik blijf er bij dat een film op blueray of bios kijken met een goed geluidsysteem meer impact heeft en het film kijken misschien plezieriger maakt. Het kijken van een film op een 127 cm tv is altijd indrukwekkender dan wanneer je het kijkt op een 81 cm tv.
Maar in de afgelopen 30 jaar heb ik films op tv (zelfs zwart wit tv) vhs, dvd, blueray en bios gezien. En films die ik vroeger op tv, vhs en dvd heb gezien en ik waardeloos vond, vindt ik nu nog steeds waardeloos als ik ze zie in hd of op blueray.
En ik stel vaak ook hoge eisen aan mijn geluids- installatie en tv, en ik mag van mezelf wel zeggen dat ik zeer hoogwaardig apparatuur heb. Maar ik kijk vaak gewoon bij een film naar de inhoud, verhaal, effect en acteerprestaties en geef mijn mening vaak puur daar op. En de scherpte en geluid is voor mij prettig maar absoluut niet van belang in mijn stem gedrag.
En als je elke film gaat bestuderen en gaat letten op de scherpte, kleur, geluid en helemaal wanneer je dit met zeer hoogwaardige apparatuur doet dan is het optellen en aftrekken van punten en dan kun je genieten en aangeven dat zelfs de grootste B film dik in orde is.
Ceeda7
Wat bedoel je? Jij denkt dat ze destijds spraken van Afro Americans?
Neen, maar ik heb eerder het gevoel dat Tarantino op 1of andere (ludieke, coole ?)manier het taboe rond het woord "nigger" probeert te doorbreken in Django. Door het continu te gebruiken begint het wel tegen te steken.
Misschien enkel mijn gevoel uiteraard.
scumfrog
Gewoon een heerlijke film met prachtige karikaturen. QT heeft het nog. Er zijn vele meningen over de wijze waarop QT de slavernij vertaald in deze film. Naar mijn mening maakt QT duidelijk hoe bizar de situatie destijds was en geeft de overwinning in de film uiteindelijk aan de slaven.
Dat lijkt mij een ''statement''.
ralfsjam
Quentin Tarantino flikt het gewoon weer. 165 minuten aan genot. Humor, Leuk verhaal, actie en bloed vol in de overdrijf! Eerste 45 minuten is eigenlijk comedie. Veel gelachen om de Duitser en zijn manier van uitleggen. Midden stuk waren de bekende dialogen tussen verschillende personen met hier en daar een schot. Einde ... ? gewoon, een grand finale! Een echte Tarantino... En deze is om te lachen... Snap ook niet dat hij als western en Actie bestempeld wordt, terwijl Humor de boventoon is... Maar goed, dat zie ik wel vaker....
gewoon een 4.5 ***
mcdaktari
Het is gewoon zo Hollands als het maar kan om altijd maar overal over door blijven zeuren, als dat is wat je bedoeld, oke idd dat schijnt er hier bij te horen.
Nou vooruit weer in de aanval jongens!!!
Ramon K
Tja, is alles wat de beste man in beeld brengt een referentie aan een andere film? Als die aan Django had refereren, had ie dan niet beter rode hoodies kunnen gebruiken? Ik zie er geen referentie in.
Daarom gebruik ik ook het voorzichtige woord 'lijkt'. Deze soort lynchmobs/clans ziiten in talloze films...
Maar omdat T de film maakte naar aanleiding van een paper over Corbucci, lijkt 't me niet vergezocht. En ik ben van mening dat T vrijwel alles haalt uit andere films (iig het basisidee), bewust dan wel on(der)bewust.
Arnhemmer
DBTim
Aardig filmpje, maar met afstand Tarantino's minste scenario tot nu toe.
Mee eens!
Verder kreeg ik hetzelfde gevoel als dat ik kreeg bij Jackie Brown. Het wist me gewoon niet écht te boeien.. En dan is 165 minuten een lange zit
Schumann
Al zou natuurlijk een film van nota bene Tarantino niet noodzakelijk moeten zijn om tot dit besef te komen. Ik kan moeilijk geloven dat Django Unchained een dergelijk educatief effect zou hebben.
SnakeDoc
Hier valt niet zo veel over te zeggen. Alleen dat het gewoon een 100% Tarantino is, met veel onzin, bloed en wat zwarte humor.
Ik heb me in ieder geval geen moment verveeld.
Lekker gestoord Western filmpje.
Arnhemmer
weberanja
Zo wat heb ik genoten van de film! Wat een prachtacteurs. Heerlijke QT film, kan niet wachten op de volgende! 5 Sterren.
Mochizuki Rokuro
Voor de video, klik hier
Leuk Daja. Leuker dan alles wat ik hier vooralsnog lees, maar 't is wel 1-0 voor Wouter in het argumenteren
Ga volgende week zelf eens kijken, veel slechter dan Inglourious Basterds kan het toch niet zijn.

Netflix brengt westernklassieker 'Django Unchained' van Quentin Tarantino terug in het aanbod

'Django Unchained' keert terug naar Netflix: 'Alles klopt, echt briljant'

Ratelslangen, revolvers en rovers: Dit zijn de beste westernfilms

Alom geprezen western 'Django Unchained' van Quentin Tarantino vanavond (1 juli) te zien op televisie

The Shawshank Redemption

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999

Reservoir Dogs
Misdaad / Drama, 1992
premie jagertexasheldslavernijplantationmaatschappijvriendschapvriendenwraakrivaliteitreddenschietpartijracismedangerkindnessdentistdjangoslave tradepost-credits sceneodd coupleblack slaveagreement deadly19e eeuwchattanoogagermancotton plantationplantation ownerold west western1850smississippi