• 9.375.064 stemmen

Geregisseerd door: Renny Harlin

Met onder meer: Sylvester Stallone, John Lithgow en Michael Rooker

Releasedatum: 24 juni 1993

Plot Cliffhanger

"The height of adventure."

Tijdens het beklimmen van een berg kan Gabe niet voorkomen dat een vriendin zo'n 4000 voet naar beneden valt. Een jaar later wordt Gabe gevraagd om naar dezelfde berg terug te keren om een groep gestrande klimmers te redden. Deze mensen zijn echter criminelen op zoek naar drie koffers met geld en hebben een ervaren klimmer nodig om hen naar het geld te leiden.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Best goede film, alleen vind ik sylvester stallone zo ongeloofwaardig. Voor de rest was het verhaal goed.

3 sterren.

avatar van russell

russell

Steengoede film, meteen aan het begin al zeer aangrijpend, en de rest vol actie, mooie sets alleen was er een set met een bruggetje die er toch wel nep uitzag vind ik een minpuntje dus een 3,5.

avatar van wimaroca

wimaroca

moet je gezien hebben

avatar van daviddoelen

daviddoelen

wimaroca schreef:

moet je gezien hebben

Cliffhanger is een vermakelijke film met spectaculaire stunts, maar het is geen essentiële cinema...

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Erg goede actiefilm, die hier, net als zoveel goede actiefilms wordt ondergewaardeerd.

Mooi camerawerk en spannende scene's, ook de rol van Lithgow en Stallone geven de film een meerwaarde.

3,5

avatar van DragQueen

DragQueen

Zeer vermakelijke actie film. met goed camerawerk, en klasse rollen van sly, lithgow en rooker. mooi weergegeven klim, en berg-scenes. beter dan de gemiddelde actie film. ik geef deze prent 3,5 sterren.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Usual Suspect schreef:

3,5

Overigens maar weer verhoogd... naar 4****

avatar van AGoos

AGoos

mooie actiescenes gecombineerd met een dom plot en heerlijk foute dialogen en one-liners....voorbeeldje (spoilers).....gabe en qualen liggen op het eind op die helicopterm, die ana een staalkabel aan een trapje aan een rotswand hangt, te vechten, krijgen we een shot van michael rooker te zien en die zegt: "Get Out of There Man!" haha schitterend...openingsscene is wat mij betreft een klassieker...2,5*

avatar van lucdecoster

lucdecoster

AGoos schreef:

Inderdaad die openingsscene bezorgt mij echt rillingen telkens ik de film zie.

avatar van Statiegeld

Statiegeld

Best een spectaculaire actiefilm. Spannend en vol actie. Ik vind hem wel 3.5* waard.

avatar van Sunday

Sunday

Inderdaad die openingsscene bezorgt mij echt rillingen telkens ik de film zie.

Precies, en elke keer als ik die film zie, heb ik toch nog zoiets van 'misschien lukt het deze keer wel'. En dan schiet het klipje los. Overigens was laatst Vertical Limit op tv en die openingsscene doet wel verdacht veel lijken op deze.

Maar al met al een vermakelijke film. John Lithgow is de perfecte schurk.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Een geweldige speelfilm !!!

De comeback van Sly nadat hij in een aantal minder geslaagde films te zien was geweest.

Vooral de openingsscene.......tenenkrommend !

Het einde was super, maar vond ik persoonlijk iets te klungelig aangepakt.

Een andere aanpak was beter geweest, maar in elk geval verveelt hij niet en ziet er goed uit.

3,5 *

avatar van Carl

Carl

Prachtige beelden. De plaatjes doen het hem!

Maar verder is het veel teveel Rambo. Veel te ongeloofwaardig, en met name de bijrollen nogal zwak geacteerd en een bijzonder zwak slot van alle acteurs.

2,5

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Erg mooie Film maar niet nou echt wat ik noem een nummer 1 hoewel ik denk dat deze Film bij sommige actie-Film-fans wel in de smaak zou kunnen vallen maar in ieder geval niet een Film die ik duizend keer hoef te zien.

***

avatar van DiDa

DiDa

John Lithgow is the man in deze film!

avatar van moviegirl2

moviegirl2

Superfilm. Af en toe alleen beetje voorspelbaar, maar de filmk houdt je van begin tot einde in je greep.
Wel ongeloofwaardig dat alle hoofdpersonen het overleven: cliché

twijfel tussen 3.5 en 4*
toch maar 4 doen

avatar van -13-

-13-

lekkere actiefilm, het is letterlijk en figuurlijk een cliffhanger, een beetje Rambo idee en dat vind ik er juist leuk aan.

Stallone 4 life!

avatar van Betamax

Betamax

Prima aktiefilm. niets meer en niet minder.

avatar van gibbons

gibbons

Geeft exact wat je ervan verwacht. Niet meer, maar ook niet minder.

avatar van film88888

film88888

Heel leuke film, met een goede Stallone, en de andere cast was ook heel leuk om naar te kijken. Lithgow als de uitstekende bad-guy echt de man heeft zo een gezicht voor deze rol, en Rooker kan ik ook niet echt iets slecht over zeggen.

Het verhaal viel best mee, ok soms wat erover op somige scene's.

Film begint met een sterke laag drama, en duurde zo een 15minuten ongeveer, en dan komt opeens de actie.

Film lijkt beetje op Rambo (ze maken ruzie met Stallone juist als in Rambo: First Blood.) dus leek het er soms op.

De actie scene's waren heel leuk, en echt in de jaren 90 stijl, en de stunts waren ook erg knap.

Ik twijfel tussen 3,5 of 4,0 maar zal toch denk ik een kleine 4,0 geven.

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Stallone wil een Cliffhanger 2!

avatar van The Oceanic Six

Behoorlijke film met Stallone die dit keer best goed over kwam op me. Genoeg actie en spanning, al moet niemand denken dat het bijzonder was. Toch kijkt de film lekker weg.

avatar van Reticulated

Reticulated

Spannende goeie aktie film!

avatar van film master

film master

goede film met goede scenes en ook goed geacteert

avatar van The Last

The Last

blisteringdude schreef:

Stallone wil een Cliffhanger 2!

Hoe moet het verhaal in mekaar zitten dan? Weer een vriend kwijt geraakt na een val van een berg? Herhaling... totaal overbodig dus die sequel.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Erg vermakelijk maar ook erg onrealistisch en voorspelbaar op het eind.

avatar van DVD-T

DVD-T

Lang geleden dat ik deze gezien had,vanmorgen herzien en het blijft toch een heerlijk actie-toppertje.Hij was nog net zo als dat ik mij hem kon herinneren.

Geweldige actie,nog echte stunts,Stallone op z'n best.Wat wil een actie liefhebber nog meer.Binnenkort toch maar wat 80's en 90's actie-toppers uit het stof halen,want nu ik dit weer heb gezien wil ik die goede oude tijd wel weer beleven toen ik nog elke dag van dit soort toppers keek.

3.5* voor dit genre wat jammer genoeg een beetje in de vergetelheid raakt.

avatar van MovieEter

MovieEter

Voorspelbare film met spectaculaire actie.

avatar van briek

briek

Wel een spannende en spectaculaire actiefilm. Al lange tijd niemeer gezien, zou hem nog eens graag opnieuw zien.

avatar van steventje

steventje

Mooie film met prachtige locaties.

Sommige actiescenes en camerashots leken wel wat fake maar dat stoort niet echt.

Niet echt hoogstaande cinema maar verveelt zeker niet

film88888 schreef:

Hoe kom je daar nou bij??? Beide films hebben totaal geen raakvlakken !