Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 24 juni 1993
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Woensdag om 20:30 uur op Veronica
Woensdag om 20:30 uur op Veronica/Disney Jr.
Zaterdag 21 februari in één bioscoop (Winschoten)
Plot Cliffhanger
"The height of adventure."
Tijdens het beklimmen van een berg kan Gabe niet voorkomen dat een vriendin zo'n 4000 voet naar beneden valt. Een jaar later wordt Gabe gevraagd om naar dezelfde berg terug te keren om een groep gestrande klimmers te redden. Deze mensen zijn echter criminelen op zoek naar drie koffers met geld en hebben een ervaren klimmer nodig om hen naar het geld te leiden.
Gabe Walker
Kynette
Delmar
Heldon
*Nientjah*
Best goede film, alleen vind ik sylvester stallone zo ongeloofwaardig. Voor de rest was het verhaal goed.
3 sterren.
russell
Steengoede film, meteen aan het begin al zeer aangrijpend, en de rest vol actie, mooie sets alleen was er een set met een bruggetje die er toch wel nep uitzag vind ik een minpuntje dus een 3,5.
daviddoelen
moet je gezien hebben
Cliffhanger is een vermakelijke film met spectaculaire stunts, maar het is geen essentiële cinema...
Usual Suspect
Erg goede actiefilm, die hier, net als zoveel goede actiefilms wordt ondergewaardeerd.
Mooi camerawerk en spannende scene's, ook de rol van Lithgow en Stallone geven de film een meerwaarde.
3,5
DragQueen
Zeer vermakelijke actie film. met goed camerawerk, en klasse rollen van sly, lithgow en rooker. mooi weergegeven klim, en berg-scenes. beter dan de gemiddelde actie film. ik geef deze prent 3,5 sterren.
Usual Suspect
3,5
Overigens maar weer verhoogd... naar 4****
AGoos
mooie actiescenes gecombineerd met een dom plot en heerlijk foute dialogen en one-liners....voorbeeldje (spoilers).....gabe en qualen liggen op het eind op die helicopterm, die ana een staalkabel aan een trapje aan een rotswand hangt, te vechten, krijgen we een shot van michael rooker te zien en die zegt: "Get Out of There Man!" haha schitterend...openingsscene is wat mij betreft een klassieker...2,5*
lucdecoster
Inderdaad die openingsscene bezorgt mij echt rillingen telkens ik de film zie.
Statiegeld
Best een spectaculaire actiefilm. Spannend en vol actie. Ik vind hem wel 3.5* waard.
Sunday
Precies, en elke keer als ik die film zie, heb ik toch nog zoiets van 'misschien lukt het deze keer wel'. En dan schiet het klipje los. Overigens was laatst Vertical Limit op tv en die openingsscene doet wel verdacht veel lijken op deze.
Maar al met al een vermakelijke film. John Lithgow is de perfecte schurk.
Moviestar1979
Een geweldige speelfilm !!!
De comeback van Sly nadat hij in een aantal minder geslaagde films te zien was geweest.
Vooral de openingsscene.......tenenkrommend !
Het einde was super, maar vond ik persoonlijk iets te klungelig aangepakt.
Een andere aanpak was beter geweest, maar in elk geval verveelt hij niet en ziet er goed uit.
3,5 *
Carl
Prachtige beelden. De plaatjes doen het hem!
Maar verder is het veel teveel Rambo. Veel te ongeloofwaardig, en met name de bijrollen nogal zwak geacteerd en een bijzonder zwak slot van alle acteurs.
2,5
tommykonijn
Erg mooie Film maar niet nou echt wat ik noem een nummer 1 hoewel ik denk dat deze Film bij sommige actie-Film-fans wel in de smaak zou kunnen vallen maar in ieder geval niet een Film die ik duizend keer hoef te zien.
***
moviegirl2
Superfilm. Af en toe alleen beetje voorspelbaar, maar de filmk houdt je van begin tot einde in je greep.
Wel ongeloofwaardig dat alle hoofdpersonen het overleven: cliché
twijfel tussen 3.5 en 4*
toch maar 4 doen
-13-
lekkere actiefilm, het is letterlijk en figuurlijk een cliffhanger, een beetje Rambo idee en dat vind ik er juist leuk aan.
Stallone 4 life!
gibbons
Geeft exact wat je ervan verwacht. Niet meer, maar ook niet minder.
film88888
Heel leuke film, met een goede Stallone, en de andere cast was ook heel leuk om naar te kijken. Lithgow als de uitstekende bad-guy echt de man heeft zo een gezicht voor deze rol, en Rooker kan ik ook niet echt iets slecht over zeggen.
Het verhaal viel best mee, ok soms wat erover op somige scene's.
Film begint met een sterke laag drama, en duurde zo een 15minuten ongeveer, en dan komt opeens de actie.
Film lijkt beetje op Rambo (ze maken ruzie met Stallone juist als in Rambo: First Blood.) dus leek het er soms op.
De actie scene's waren heel leuk, en echt in de jaren 90 stijl, en de stunts waren ook erg knap.
Ik twijfel tussen 3,5 of 4,0 maar zal toch denk ik een kleine 4,0 geven.
Behoorlijke film met Stallone die dit keer best goed over kwam op me. Genoeg actie en spanning, al moet niemand denken dat het bijzonder was. Toch kijkt de film lekker weg.
film master
goede film met goede scenes en ook goed geacteert
The Last
Stallone wil een Cliffhanger 2!
Hoe moet het verhaal in mekaar zitten dan? Weer een vriend kwijt geraakt na een val van een berg? Herhaling... totaal overbodig dus die sequel.
Spartaan1986
Erg vermakelijk maar ook erg onrealistisch en voorspelbaar op het eind.
DVD-T
Lang geleden dat ik deze gezien had,vanmorgen herzien en het blijft toch een heerlijk actie-toppertje.Hij was nog net zo als dat ik mij hem kon herinneren.
Geweldige actie,nog echte stunts,Stallone op z'n best.Wat wil een actie liefhebber nog meer.Binnenkort toch maar wat 80's en 90's actie-toppers uit het stof halen,want nu ik dit weer heb gezien wil ik die goede oude tijd wel weer beleven toen ik nog elke dag van dit soort toppers keek.
3.5* voor dit genre wat jammer genoeg een beetje in de vergetelheid raakt.
MovieEter
Voorspelbare film met spectaculaire actie.
briek
Wel een spannende en spectaculaire actiefilm. Al lange tijd niemeer gezien, zou hem nog eens graag opnieuw zien.
steventje
Mooie film met prachtige locaties.
Sommige actiescenes en camerashots leken wel wat fake maar dat stoort niet echt.
Niet echt hoogstaande cinema maar verveelt zeker niet
Hoe kom je daar nou bij??? Beide films hebben totaal geen raakvlakken !

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dances with Wolves
Western, 1990