Genre: Actie / Avontuur
Met onder meer: Sylvester Stallone, John Lithgow en Michael Rooker
Releasedatum: 24 juni 1993
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Zaterdag 21 februari in één bioscoop (Winschoten)
Plot Cliffhanger
"The height of adventure."
Tijdens het beklimmen van een berg kan Gabe niet voorkomen dat een vriendin zo'n 4000 voet naar beneden valt. Een jaar later wordt Gabe gevraagd om naar dezelfde berg terug te keren om een groep gestrande klimmers te redden. Deze mensen zijn echter criminelen op zoek naar drie koffers met geld en hebben een ervaren klimmer nodig om hen naar het geld te leiden.
Gabe Walker
Kynette
Delmar
Heldon
Jordy
Na een paar mindere jaren wist Stallone zich met deze film weer een beetje terug te brengen in de actie-schijnwerpers. Onderhoudend verhaal, paar goede scenes en mooie klimbeelden. 3 sterren.
dttom
Ik heb geweldig genoten bij deze film de actie is goed en Lithgow speelt weer erg goed als schurk. Gewoon een heel erg vermakelijk filmpje.
neo
coole actiefilm van renny harlin.lithgow is inderdaad erg goed en ik vond stallone ook nog wel te pruimen
Obiwannes
Erg goede en leuke actiefilm. Ben op zich niet fan van Stalone, maar deze keer was hij toch goed.
Een paar prachtige actiescenes. 3*
tijmengozer
ik vond dit toch niet echt goed. beetje flutverhaaltje en een haperende stallone. inderdaad erg standaard verhaal, die iedereen uit z'n mouw kan schudden.
BS
aardige actie-film met geen sterk,maar redelijk orgineel verhaal.
Mooi grafisch en goede actie. 3 sterren
Droopy
Aardige film ,maar het verhaal hebben we al vaker gezien.
Een teruggetrokken held die wordt opgetrommeld om een probleem op te lossen. Schwarzeneger heeft volgens mij ook ooit eens zo'n rol gespeeld.
Chrizzlle
Een van de betere film van Syl vind ik zelf. Erg leuk stukje;
als Sylvester een gozer in een ijspegel (stalagtiet?) duwt... gore
Beetje voorspelbaar allemaal, maar blijft toch een leuke film...
sn@ke
- 2077 berichten
Vrij spannende en coole film met Stallone in een van zijn betere rollen. Entertaiment tot en met. Niets meer, niets minder. 3*
Derkje
Leuke onderhoudende niets-aan-de-hand actiefilm met een goede Stallone. Het begin is wel ontroerend. Een 3.
blabla
- 2070 berichten
Het begin is wel ontroerend.
Get real !!
Alleen omdat Stallone een trukje heeft geleerd om droevig te kijken.
MarkFish
Ja, lekker aktiefilmpje. Mooie rol van Lithgow, die weer een goeie schurk neerzet. Stallone acteert hier niet verkeerd. Goed genoeg voor deze rol. 3,5 *
V
Voor zo'n rol hoef je, gelukkig voor Stallone, over niet al te veel talent te beschikken. Hij heeft de spieren en die doen 't hem. Lithgow is weer in z'n element als psychopaatje en de actie is top. 4*
Middie 7
Ik heb hem gezien op veronica en vond het een erg goede film. Leuke actie en er zat een echt actie verhaal in. 4 sterren krijgt ie van mij.
steven36
Komt dit zien, Stallone hangt 30 cm boven een decor. Formule filmpje
PartyMarty
De beginscene wordt erg grappig geparodieerd in Ace Ventura, When Nature Calls.
donnie B.
Een perfecte actiefilm. wordt de laatste tijd ook een beetje moe van al dat negatieve gelul over Stallone... Als deze man echt zo slecht was/is als sommigen beweren had hij nooit zoveel bereikt in zijn carrierre. Heeft niet voor jan lul een oscar op zijn schoorsteenmantel staan... En in 'Shade' liet hij ook zien dat hij nog uitstekend kan acteren ipv naast films als Rambo e.a.
leverafronny
Hij heeft z'n schouw zelf moeten verlengen omdat al z'n gewonnen razzie awards er zouden opkunnen...
Zelf vind ik Stallone niet zo heel slecht en de films waar hij in speelt zijn helemaal mijn genre: actiefilms met veel en veel ... actie!
Films in sneeuw of in gebergte boeien me meestal niet echt, toch is dit een van Stallones beste.
Purmerend
Lekker spannende film, met originele actie. En met een fantastische natuurlijke omgeving!
Deek
Op zich geen slechte actie film, het viel me alleen wel heel erg op, dat bij 1 van de laatste scene's waar Stallone in het water ligt, het decor wel heel erg nep was. duidelijk te zien dat het geschilderd was. Vooralsnog een vermakelijke film.
2,5 ster.
mikey
Deze saaie film komt op een 1 of andre manier NIET van de grond. Af en toe een kop koffie tijdens de film is aan te raden.
romain
In zijn genre een meer dan geslaagde film. Vakkundig gemaakte actiefilm met een spannende openingsscene die de zaak goed op gang trekt. Tot nader orde het laatste geslaagde optreden van Stallone. De ware actieliefhebber zal hiervan genieten.
JoeCabot
Idd erg goede film. Zag hem voor het eerst toen ik nog vrij jong was (waarschijnlijk m'n eerst film met Stallone) en is me altijd bijgebleven! Leuk verhaal, goede locaties, redelijk spannend, ...
4****
SSeagal
Rambo op een berg. Prima actiefilmpje was het destijds, laatst nog gezien en aardig de tand des tijds doorstaan. ***1/2
Dylan Blanker
Een behoorlijke spannende en goede film, met uitstekend acteerwerk van Sylvester Stallone. Verder bevat de film een paar sterke actiescenes met mooie natuur en klimopnames. Behoort zeker tot mijn favoriete Sylvester Stallone films. **** (4 sterren).
Echt de moeite waard!
Dylan.

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan