Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 24 juni 1993
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Woensdag om 20:30 uur op Veronica
Woensdag om 20:30 uur op Veronica/Disney Jr.
Zaterdag 21 februari in één bioscoop (Winschoten)
Plot Cliffhanger
"The height of adventure."
Tijdens het beklimmen van een berg kan Gabe niet voorkomen dat een vriendin zo'n 4000 voet naar beneden valt. Een jaar later wordt Gabe gevraagd om naar dezelfde berg terug te keren om een groep gestrande klimmers te redden. Deze mensen zijn echter criminelen op zoek naar drie koffers met geld en hebben een ervaren klimmer nodig om hen naar het geld te leiden.
Gabe Walker
Heldon
Riddick
Een van de beter films waar Stallone in zit, erg vermakkelijke film.. 3,5*
HeatWave
Misschien inderdaad wel één van de betere films van Sylvester Stallone. De credits die hij met Rambo 3 bij mij verloren had maakt hij hier weer meer dan goed, want hier akteert hij uitstekend.
Ik heb af en toe met zweet in m'n handen gezeten, wat een ongelofelijke spanning zit er in deze film zeg.
Heb 'm al meerdere keren gezien en zat bij sommige scenes elke keer weer op het puntje van m'n stoel.
Klasse.
Jazzthieve
Boven het gemiddelde, zeker in vergelijking met and sly films. Prachtige cinematografie in deze film door het berglandschap en de setting. De moeite waard, vooral het begin is ijzig spannend.
code9
Weergaloze actiefilm, de beste van Stallone. Iedereen weet dat ie niet kan acteren en in deze film hoeft hij gelukkig alleen maar te laten zien wat hij wél kan: zonder scrupules de stoere held spelen. In geen enkele andere film doet hij dat zo goed als in deze. John Litgow speelt met verve een keiharde schurk en de setting hoog in de bergen voegt veel toe aan het rechttoe-rechtaan verhaal, dat bol staat van de spanning.
Het lage gemiddelde snap ik dus niet, behalve als ik bedenk dat het waarschijnlijk 'not-done' is om ook eens een film met Stallone wél goed te beoordelen. Ach, wat zou het ook.
Dylan Blanker
Het blijft gewoon nogmaals een geweldige en ijzingwekkende spannende film om te zien, gecombineerd met sterke actiescenes, en met mooi gefilmde natuurlandschappen. Kortom een goede en vermakelijke film, die zeker tot de betere films van Sylvester Stallone behoort!
Absoluut een aanrader!!

Edie
Ook zojuist herzien voor de 100'ste keer geloof ik
en ook ik vind het een geweldige film blijven vinden! Hele goede effecten, en ik vroeg me meermaals af hoe ze het geflikt zouden hebben.. Zeker voor '93 toen computer effecten niet zo toegepast worden als nu, en alles (vind ik) veel beter uitzag.
Dikke 4* laten staan, heb me weer vermaakt.. Film bevat zo'n beetje als een actie film als dit hebben zou moeten vind ik.
hinie
Gisteren weer herzien en vond hem nog steeds goed!!
Minotrax
Weet niet wat ik er van moet vinden. Er zaten wel lekkere onwaarschijnlijke dingen in. Als die gozertjes bij dat benzinestation hem langs zien rijden gaan ze achter hem aan en zitten ze al rijdend te kletsen. Sylvester kijkt af en toe nog wel eens voor zich, dat zie ik die andere niet doen,die kijkt alle kanten op, behalve naar de weg.
Nog iets wat in het begin opviel: Als ze die 2 mensen van die pilaar afhalen. Ze klimmen eerst 800 meter verticaal omhoog, later in de film is die vrouw iemand die niet goed kan klimmen, en de expert is gewond... right. Maar nu komt het. Eerst klimmen ze 800 meter recht omhoog, en als ze haar gaan redden is het "help ik heb hoogtevrees"
100%VANDAMME
Best goede film, toch vind ik dat hij een aantal dingen heeft waar ik zo iets van heb van, dat is toch niet mogelijk, hij heeft die meid vast met de ene hand, en de andere hand heeft hij met plattehand op een rotsblok liggen, dan gleid je toch weg, of je moet wel heel erg sterk zijn, voor de rest vind ik het een prima film.
Micheal Rooker vind ik ook een goede acteur, ik heb heem ook gezien in Replicant, daar speelde hij ook een goede rol, hij acteerd erg goed, vraag me ook af waarom we he niet/ niet meer in grote producties zien, ik geef de film 4*
Goodfella_90
Maak me niet wijs dat jij ook maar iets geeft om realisme in dit soort actiefilms.
100%VANDAMME
Goed, timecop heeft ook van dit soort onmogelijke dingen, als hij aan de regenafvoer hangt met zn vrouw aan de andere arm en dan gaat zo een badguy ook nog eens op de hand staan waar hij zich mee vast heeft aan de afvoer, maar toch, Van Damme is gewoon mijn favoriet, realistisch of niet, stallone is mijn favoriet niet, als hij mijn favoriet was had ik deze film 5 sterren gegeven en niet 4
djelle
Ik blijf het raar vinden dat jij naar alle films zomaar 5 sterren gooit op basis van 1 acteur die erin speelt dat je adoreert. Ik ben ook helemaal weg van bepaalde acteurs, maar wanneer het minder is, is het gewoon minder... Dat maakt dus dat een film sowieso perfect ervaren wordt wanneer jou held erin rondloopt. Het kan, maar ik kan me dat echt moeilijk voorstellen...
otherfool
Onbezorgd topvermaak met een uitblinkende Lithgow en een prima Stallone. 3,5*.
Muzikant
Een spectaculaire actiefilm met schitterende beelden. Het is een spannende film met mooie special effects. Je blijft geboeid kijken tot aan het eind en je blijft je verbazen over het feit, hoe iemand op zo'n spectaculaire wijze de bergen kan bedwingen. Verder zeer goed acteerwerk van Stallone en Lithgow. 3,5*
Waku
Hele sterke film van met Stallone in de hoofdrol.
Al direct bij de openingscene zit de spanning er goed in.
Duizelingwekkend camerawerk op grote ijsberg hoogte. Degelijk acteerwerk van Stallone.
Armacky
Cliffhanger, een prachtfilm met sylvester stallone, ( waar ik al jaren fan van hem ben ) heeft volgens mij ook z'n beste film cliffhanger gemaakt.
ookal is het soms eenbeetje nep, maar dat moet soms toch, want een film met pure waarheden, vind ik ook weer zo een gaap film...
daarom *4.5
Fran
- 1953 berichten
Ik vond het begin heel erg spannend. Naderhand begon het, naar mijn idee, een beetje in te zakken. De scene's in de bergen waren waanzinnig mooi. Soms inderdaad een beetje neppig maar wel heel erg mooi.
al_pacinO
Het is een fantastische film renny harlin en natuurlijk sylvester stallone Mooi camerawerk en een goed einde ...
Gelukkig maar
Leuke film vol actie en spanning .. Leuk dat ze er geen humor in hebben gedaan dat hoort egt niet bij dit soort films
Aanrader van jong tot oud
djelle
Waar is de tijd gebleven dat er wel maandelijks zo'n actiesensatie als Cliffhanger in de bioscopen draaide? Was het Stallone niet, was het Schwarzenegger die op de affiches prijkte toen, in de jaren '90. Zelfs Seagal was nog te genieten op het grote scherm. Eerlijk gezegd: Ik zou er alles voor geven om die tijd eens opnieuw te mogen beleven. Toen wisten ze tenminste nog hoe een echte popcornfilm te maken: Sly, oneliners, veel actie, camp, halsbrekende stunts en slecht mikkende slechterikken. Geen onnozele plottwists, geen intellectueel gedoe, geen overdaad aan rare effectjes maar een simpele, goed uitgewerkte, solide mix van eergenoemde popcorningredienten zorgde voor onversneden topvermaak.
Michael Rooker, die geweldig op dreef is, zorgt hier ook nog eens voor een extra plus.
Waar Cliffhanger echter wel een beetje hapert, is de verhaalgebonden locatie. Enerzijds zorgt het voor een originele setting, anderzijds wil het weleens eentonig worden met al die bergen sneeuw. Jammer ook dat Sly hier zelf wat weinig aan het machinegeweer trekt, een soort anticlimax voor de liefhebber van zijn toch wel min of meer gewoonlijke rol-aspect. Al bij al weegt het niet te zwaar op de rest van the good stuff, en mag Cliffhanger beslist één van de beste films uit Stallone's gloriejaren genoemd worden. Trouwens één van de films waarbij de lispelende spierbal zelf meeschreef aan het script.
Go fsee tzis movie!
JurassicPark
een 3,5. een hele goede film is dit vroeger eens gezien nu weer erg genoten
Movie_fan#
Heb er werkelijk van genoten de harde actie, de schurk en het camerawerk is echt verbluffend goed in de bergen van canada!
Frank V
Ter informatie: de DVD van RCV bevat een ingekorte versie van de film (zo'n anderhalve minuut is eruit geknipt om Engelse filmkeuring tevreden te houden). De DVD van Universal die eerder dit jaar is uitgebracht bevat de volledige film.
Movie_fan#
Geef hem toch de volle mep!
De weergaloze actie-scenes die erg hard zijn worden precies goed en mooi getiemd. Stallone acteert in deze film nog aardig goed en de spanning zit er goed in!
Het verhaal vind ik zelfs nog erg origineel en goed.
Hier buitenom is het camerawerk spetterend en stallone goed gecast! Gewoon een spetterende actiefilm met non-stop goede en vermakelijke actie!
Absoluut een aanrader!!

ben blij dat ik hem gezien heb wordt erg goed geacteerd door iedereen zit emotie in spanning, actie en mooi geschoten beelden.
4,5 ster
deStef
In de commentaren strooit iedereen hier met 3,5* of meer, en dan zo'n laag gemiddelde. Ik heb het idee dat er mensen stemmen om hun totale gemiddelde omlaag te halen door op blockbusters met de uitgerangeerde actiehelden, laag te stemmen.
Nou ja, voor diegene die deze nog niet gezien hebben, het is een vrij coole film. Één van de beste met Stallone die in het rijtje Rambo en Rocky past.
BlueVelvet
Bij cliffhanger denk ik altijd: o ja, de film met die openingsscene.
Ontzettend standaard dramatisch, maar toen ik 8 was, was het indrukwekkend

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dances with Wolves
Western, 1990