Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Richard Gere, Brit Marling en Tim Roth
Releasedatum: 21 februari 2013
Bekijk via Videoland
Plot Arbitrage
"Power is the best alibi."
Robert Miller (Gere) is een hefboomfondsmagnaat die diep in de problemen zit. Hij wil wanhopig zijn handelsimperium aan een grote bank verkopen voordat zijn frauduleuze zaakjes aan het licht komen. Maar door een onverwachte en bloedige fout wordt hij gedwongen hulp te zoeken in de meest onwaarschijnlijke hoek.
Robert Miller
Julie Cote
Gavin Briar
Jeffrey Greenberg
Partyboooi
Uitstekende thriller dat zich afspeelt in de rijke kringen van de maatschappij. Verhaal is erg sterk en zeer actueel. Geld = macht.
Het einde vond ik wel leuk gedaan, want na alle gebeurtenissen gaat het leven weer vrolijk verder, alsof er niks gebeurd is. Dat was mijn conclusie tenminste nav het abrupte einde.
**3.5
willem_45
Goede film, heel goed gespeeld door Gere.
Het abrubte einde had ik me al op voorbereid door de recensies hier.
Het wereldje van het grote geld stinkt aan veel kanten, macht ,lust en hebzucht . Deze themas zijn in deze film goed uitgewerkt.
Van mij 3,5 ster
Arbitrage is een degelijke, maar wel standaard thriller dat niet te moeilijk uitpakt en vooral ook op het gebied van Richard Gere zijn economische zaakjes de boel simpel en makkelijk te volgen houdt voor de kijker.
Het simplistische heeft ook een keerzijde, de film wordt hierdoor ook geen topper.
Gere is helemaal op zijn plek in deze rol en het is dan ook hij die de film vooruit duwt. Het plot is soms helaas te makkelijk en iemand als Sarandon loopt er wat verloren bij.
Wel vreemd dat veel mensen het einde te abrupt vinden, aangezien de zaakjes toch wel afgehandeld waren en het toch duidelijk was dat Gere gechanteerd werd door zijn vrouw en zij daarna gewoon door gingen alsof er niets was gebeurd.
John Lee Hooker
Bloedsirieuze thriller waarin een miljonair het zwaar te verduren krijgt na een auto-ongeluk en steeds weer telefoontjes met slecht nieuws ontvangt. Aangezien hij van te voren al in de zakenwereld rondwandelde weet hij hoe zulke complicaties op het rechte pad gestuurd moeten worden maar zijn betrokkenen blijven met frustrerende gegevens aankomen. Echt veel tijd voor je popcorn heb je dan ook niet en een beetje oplettendheid is wel noodzakelijk. Mede hierdoor is dit niet mijn favoriete thema; het hoeft zeker geen no-brainer te zijn maar het blijft allemaal een beetje streng voortkrabbelen. Richard Gere is in ieder geval de geschikte man voor dit verhaal en het zit kundig in elkaar.
jipt
Einde was toch niet zo abrupt? Hij krijgt zn laatse applaus wetende dat hij zn imperium verliest. Prima film overigens, Richard Gere is hier goed op zn plek. 3,5*
VincentL
oh nee, ik mag toch hopen van niet!
Dat was toch één van de dingen die ik sterk vond aan de film. Dat de film een duidelijk einde had.
Hij verkoopt het bedrijf, Jimmy is onschuldig, hij ondertekende 'het verdrag' met zijn vrouw en vervolgens doet hij alsof er niets aan de hand is. Zoals in de hele film wat jusit erg sterk is.
_Casper_
Redelijke film, ik had hem persoonlijk wat spannender verwacht... En ook het einde vond ik nogal abrubt....
Opzich het acteerwerk is prima, zeker 1 van richard gere's betere rollen... maar ik miste gewoon de spanning in de film, en vond het einde ook een beetje tegenvallen en ''simpel'' afgemaakt...
daarom 2.5*
geinig om gezien te hebben maar niet meer
from79
Prent begint aardig, maar zakt al gauw weg. Ongeloofelijk abrupte einde. Bizar gewoon hoe je er zo uit kunt gaan, niet te bevatten. Shame on you, producer.
booyo
Ik snap niks van al die berichten over het abrupte einde als ik heel eerlijk ben. Ik vond het juist erg goed. Mooi ironisch, een staande ovatie voor Gere. De beste man gaat vrijuit, gaat scheiden met madame (heerlijk dat schouwspel dat ze gelukkig zijn op het eind), dochter gunt hem een ijzige blik waaruit blijkt dat ook die relatie kapot is, en het bedrijf is uiteindelijk toch verkocht. Wat moet er nog gebeuren? Sowieso vond ik Arbitrage een zeer aangename verassing. Spannend verhaal, met sterk acteerwerk. Ja, ik heb wel genoten.
The One Ring
Abritrage is een degelijke thriller die vooral overeind blijft door het goede spel van Richard Gere, die zijn zakenman op subtiele wijze zo weet neer te zetten dat je altijd blijft gissen wanneer hij nou op eigen gewin uit is en wanneer hij het werkelijk goed meent. In feite is dat niet eens zo ingewikkeld, dus het is knap dat de film daar op weet te blijven teren. Buiten dat om is het een vrij standaard verhaal dat vrij standaard geregisseerd is en ook niet zoveel te zeggen heeft over de financiële wereld als ik vooraf verwacht had. Het is vooral een karakterstudie eigenlijk, maar die hebben wel eens dieper gegraven.
dekschrobber
Ah. Ik was toch wel even verrast door het einde. Dacht dat het een foutje was
3*.
krabs_movie
Vermakelijke film , al vond ook ik het einde onbevredigend. Ook niet leuk: de keuze voor een Mercedes W116 als crach-car (hij was van haar,dus het had ook een doorsnee Chevroletje kunnen zijn) , maar dat vind ik omdat ik er zelf ook een heb.
j_u_u_l
Die blik op het einde van zijn dochter begreep ik wel, maar wat fluisterde hij nou in haar oor?
Montorsi
Saai.
Snap het idee achter deze film niet zo. Het lijkt duidelijk gemaakt met de Crisis in het achterhoofd. Gere speelt zo'n personage wat te veel risico's neemt en dat frauduleus probeert recht te trekken. Je merkt ook aan een paar dingetjes dat de onverschilligheid van de financiele sector er door heen sluipt om het wat van tijdgeest mee te geven.. en dan kom je met zo'n nietszeggend filmpje aanzetten..
Simpel verhaaltje, simpele personages, nog simpelere afronding. Gere wil zijn bedrijf verkopen, tot driekwart van de film heb je geen idee wat er speelt, waarom dat niet lukt, kopers zich verstoppen, een en al flauwekul om die film maar krampachtig op te rekken, en dan op het eind wordt het met handjeklap beklonken. Mijn god... Ondertussen speelt nog dat ongeluk met die bijvrouw van hem waarmee hij om voor het verhaal totaal onduidelijke redenen midden in de nacht mee gaat autorijden. En dat levert de nodige tijdsdruk op, niet in de laatste plaats omdat zijn naieve dochter ook nog enorme boekhoudfraude op het spoor komt. Je zou zeggen, thrillermateriaal.
Geen moment ook maar geboeid of Gere nog op tijd zou zijn met de boel te regelen. Dat is ook bijna niet te doen, want zijn vertolking is nog grijzer dan zijn haren, en met zijn dialogen is het weer erg droevig gesteld. Zijn problemen boeien verder geen reet, en daarbij lopen er voor de rest wat ondankbare rollen rond voor bijvoorbeeld Britt Marling waar je ook geen meelij voor hoeft te hebben. Alleen Tim Roth en Susan Sarandon geven er nog een beetje sjeu aan, maar eerstgenoemde speelt gewoon hetzelfde personage als in Lie To Me. Begon echt belachelijk met hoe hij daar zo uitgezakt op die bank ging zitten. Susan Sarandon dan komt pas in de laatste 10 minuten enigszins aan bod, was dan blijkbaar alleen nodig voor wat afronding.
Inhoudsloos, plat, niks nieuws onder de zon, clichématig en vooral suf. Het eindshot is het meest gewaagde moment van de film.
Naomi Watts
Spijtig.
Was vooral getriggered door Marling en de score van Martinez om te gaan zien. Eerstgenoemde heeft toch een schamel rolletje, nadat ze naam had gemaakt met haar zelfgeschreven SF werk had ik toch een wat significantere rol van haar verwacht. Martinez daarentegen doet wat ie altijd doet en dat is een puike score afleveren. Al werkt zijn stijl veel beter in dromerige films als Spring Breakers en Drive. Ook wordt zijn score helaas amper gebruikt, daar wordt heel slecht gebruik van gemaakt.
Op verhaaltechnisch gebied gaat het helemaal mis. Die hele fusie wordt ook zeer quasi-interessant en saai uit de doeken gedaan en door de dominante aanwezigheid hiervan begint de boel wel enorm te slepen. Leuk kort rolletje van Casta trouwens. Qua spanning voelt het behoorlijk tegen, Roth speelt een slechte copper, Sarandon speelt voor de honderdste keer dezelfde rol en Gere speelt degelijk, maar de powerhouse performance waar velen het over hebben? Verre van.
ribas123
Goede film maar je moet wel weten waar ze over praten en hoe de zaken wereld een beetje werkt.
BBarbie
Het is al weer een tijdje geleden dat Richard Gere nog eens te zien was in een goede film. De positieve commentaren op zijn rol in deze film schiepen dan ook enige verwachtingen bij mij. Die worden helaas niet waargemaakt. Het is op zich best een onderhoudende film, maar hij steekt toch amper boven de middelmaat uit.
Gaandeweg realiseerde ik mij weer waarom ik de laatste jaren steeds vaker afhaak bij Amerikaanse films: ze lijken mij te dikwijls gemaakt op de automatische piloot, waardoor je tevergeefs zit te wachten op een beetje gevoel en op verrassende wendingen in het verhaal. In dit geval is het bovendien jammer dat Laetitia Casta maar een kort leven beschoren is in de film. Door wat meer aandacht te schenken aan de relatie tussen Robert Miller en zijn minnares had de toeschouwer tenminste wat langer kunnen genieten van deze spectaculair gebouwde Française, die toch al een paar keer heeft laten zien dat ze best aardig kan acteren (Nés en 68, Gainsbourg). Daarnaast vind ik relatieproblemen doorgaans een stuk interessanter dan zakelijke besognes. Kortom een tegenvaller.
joko16
Aardige film die wat traag op gang komt.
Spanning stijgt naarmate de film vordert.
Goed gespeelde rol van Gere en Sarandon.
Ook Nate Parker en Tim Roth als de Columbo-achtige inspecteur spelen overtuigend.
Wel vreemd dat velen het einde te abrupt vinden.
Ik vond dat wel verrassend.. het was klaar!
tevelenco
Matige film.
Met een erg standaard en clichématig verhaal.
Gere speelt vlak en op de automatische piloot en ook alle andere personages hadden weinig inhoud.
Echt vervelend was deze film ook niet maar ik had er stiekem toch wel wat meer van verwacht.
schumacher
Ben het absoluut niet mee eens ivm negatieve commentaren. Ik denk heel wat mensen terwijl een film bezig is ze ook ondertussen met de gsm of laptop bezig zitten. Ik zie dit in de cinema ook: heel de film door zitten smsen, de film was gedaan, hoorde ik die persoon tege z'n maat zegge, wat een slechte film, echt triest.
Over de film zelf: ik vond hem zelfs heel goed, de film boeide van begin tot het einde.
Alleen zoals velen hier terecht opmerken: dat einde? Hoe zit dat nu? Heeft deze ne krabbel gezet of niet en wat zegde deze nog tegen zijn dochter?
Dat einde vond ik jammer maar dat was dan ook het enige.
Voor de rest is deze film zeker een aanrader, moet je zeker eens gezien hebben.
Leno
Aardige film met een prima cast en een vermakelijk verhaal, dat echter wel wat oppervlakkig is en op twee gedachten blijft hinken. Hierdoor blijft de film wat afstandelijk. Roth speelt een vergezochte rol en de rol van de jongen die te hulp schiet is ook niet zo goed uitgewerkt.
Vriendelijk frauduleus.
Na het verschrikkelijke 'The Double' keert Richard Gere terug in een film die wél steek houdt. Arbitrage is een solide thriller die doet denken aan ouder werk van de acteur, maar die een ietwat recenter thema aansnijdt: de huidige commerciële crisis. Gere speelt een gladde, vriendelijke miljonair die zijn bedrijf kunstmatig in leven houdt, evenals zijn huwelijk met Susan Sarandon. Hij zet een prima prestatie neer waarbij de kijker zich continu afvraagt hoe ver hij bereid is te gaan voor zijn bedrijf.
Wanneer hij moreel nog verder verzaakt en zelfs in zijn liefdesleven voor eigen gewin handelt, komt bloedhond Tim Roth achter hem aan als zijn persoonlijke geweten. Al blijkt ook hij de wet niet zo nauw te nemen. De vraag is dan ook waar debuterend regisseur Jarecki naartoe wil, al is het eindresultaat voldoende. De sympathie voor Gere blijft, ondanks zijn frauduleus handelen, als hij onder druk wordt gezet vanuit elke hoek. Dat is knap want eigenlijk is hij een sociopaat pur sang.
Goed.
Met dank aan DFW voor het recensie-exemplaar.
flaphead
verrassend goede thriller. een redelijk standaard synopsis blijkt in een goede vorm gegoten te zijn. fijne sfeer, achterdocht, beklemming en high stakes. acteerwerk was prima in orde en dat terwijl ik zeker geen liefhebber ben van Gere. Tim Roth was super. de symphatie en inleving in de karakters wisselt een beetje door de film heen en dat houdt het interessant. ook de spanning was goed verdeeld over de hele lengte. een paar foutjes worden door de vingers gezien dankzij sterke scenes zoals in het park. het einde was wellicht iets te abrupt, maar duidelijk bewust, en op zich is er ook wel een einde aan te knopen.
Stijn B.
Meer dan degelijke thriller met een sterke Richard Gere (verre van één van mijn favorieten maar hier is hij echt goed) in de hoofdrol.
Hoe iemands schijnbaar perfecte rijke leven onder druk komt te staan door verkeerde investeringen en hoe hij dit poogt te verbergen voor zijn meest dierbaren.
maurice74
Door de ophef over de film had ik iets anders verwacht. Het blijkt gewoon een heel degelijke en heerlijk ouderwetse film. Mag wel spannender en minder dramatisch als het aan mij ligt. De plotwendingen waren nu niet bepaald schokkend.
DjFrankie
Prima onderhoudende thriller die zich op een ander level afspeelt dan ik me bevindt, mooie quote:
Applebys what's that
Prrima film.
lady red
Ik begrijp niet dat veel mensen dit een goede film vonden...
Er zit totaal geen actie in, ja alleen met dat auto ongeluk dan, Richard Gere speelt goed, maar wel een beetje op de automatische piloot. Een groot verschil met bv Primal Fear, Shall we Dance, the Jackal, Internal Affairs, mr Jones enz enz... Het ontbreekt ook aan opbouw en spanning, nee... Deze film was 1 grote teleurstelling voor mij.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

The Great Debaters