Genre: Fantasy / Avontuur
Bekijk via Google Play
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Jack the Giant Slayer
"Prepare for a giant adventure"
De film vertelt het verhaal van een eeuwenoude oorlog die opnieuw oplaait wanneer een jonge boerenknecht onbewust een poort opent tussen onze wereld en die van een angstaanjagend ras van reuzen. Als de reuzen weer voor het eerst in deze eeuw worden losgelaten op Aarde streven ze er naar om het land terug te winnen wat ze ooit hebben verloren. Jack probeert hier met gevaar voor eigen leven een stokje voor te steken. Vechtend voor een koninkrijk, de bevolking, en de liefde van een dappere prinses komt hij oog in oog te staan met de niet te stuiten krijgers, waarvan hij dacht dat ze alleen in legendes voorkwamen. Nu heeft hij de kans om zelf een legende te worden.
Princess Isabelle
Old Hamm
Wicke
General Entin

gauke
Montage is anders wel erg sterk... De man die ons "the usual suspects" bracht weet heus wel wat hij doet, dit is ook niet echt mijn ding maar amateuristisch is het echter niet.
Niet enkel The Usual Suspects, maar ook X-Men, X2 en Valkyrie kregen van mij vier sterren. Maar daarom kan ik deze productie wel slecht en armzalig vinden.
Ik ben benieuwd naar zijn volgende film: X-Men: Days of Futere Past.

tal1b
Kinderlijk, maar wel een sprookje uitgewerkt tot een leuk spektakel.

Noodless
Ondertussen al herzien !
Eigenlijk wou ik de film nog eens zien om mijn positieve bespreking van deze film in de bioscoop samen met mijn zoontje te evalueren gezien de vele kritische bedenkingen hier.
Vandaag dus bekeken en moet eerlijk bekennen dat de film gewoon een simpel, fantasievol uitgewerkt sprookje is vol leuke actiescènes en mooie beelden in combinatie met wat humor.
Hier en daar kun je inderdaad bepaalde scènes bekritiseren zoals de soldaten die het touw trekken tegen die 'geweldige' reuzen en de grote/kleine
poort....maar voor mij zijn dit maar details voor dit soort film. Het is de fun dat hier voornamelijk telt en zeker de film niet afrekenen op het verhaal. Het blijft een sprookje, niet meer dan dat. In ieder geval vond mijn zoontje de film super en de papa ook
Ik ga wel de score een beetje aanpassen gezien de enthousiaste ervaring in de bioscoop en rekening houden met mijn andere beoordelingen van films dit jaar. Dus een beetje omlaag. 8,5/10 dan wordt dat hier een 4/5 .

Obbie
Wat slecht. Het idee was op zich nog wel aardig, maar wat onwijs matig, zeg maar gerust slecht uitgewerkt. Maar tja. Lachwekkend zal ik maar zeggen.
Echt slecht. Bah. Ergo: s l e c h t

Quantum
Het is een kinderfilm. Voor kleine kinderen denk ik prima. Heeft alle elementen, een prinses, een koning een slechterik, boeven en meerdere helden (laatste kan misschien verwarrend zijn). Sommige scenes kunnen als eng worden betiteld (maar dat kan je ook van andere sprookjes zeggen).
Als je met in het achterhoofd bijvoorbeeld de lord of the rings kijkt, dan is het teleurstellend. De vele CGI doet tekenfilmachtig aan en begint snel te vervelen. Het is wel duidelijk dat daar toch het merendeel van de 195 miljoen aan budget is opgegaan.
In elk geval niet aan de kostuums, ook die zijn vermakelijk op het lachwekkende af. Zo loopt er een Generaal rond met een duitse eerste WO helm en een monocle op zijn hoofd. Men is tweedehandsjes aan het gebruiken uit de rekwisieten afdelng.
Dus ja zeg het maar, voor kinderen aardig, voor nerds/volwassenen niet. 3 sterren

ghostman
Het is een kinderfilm.

Obbie
Kinderfilm? Met een 12+ rating? Kom op! Mens etende reuzen schotel ik mijn koters niet voor hoor.

Phantasm
Leuke fantasiefilm die me geen moment heeft verveeld, leuk bedacht allemaal.

Macmanus
Vermakelijk.
Het is natuurlijk wat lastig om een overbekend verhaal nog boeiend te houden. Toch weet Singer dat slim te omzeilen. Hij begint snel met de reis naar boven en maakt er dan eigenlijk een non stop rollercoaster ride van. Het hopt vrolijk van de ene spannende scene naar de volgende actievolle scene en visa versa. Ik vond de CGI niet zo heel erg eigenlijk. Realistisch was het niet nee, maar ze deden me een beetje denken aan die reuzen uit de tekenfilm van de GVR. Dacht ook meteen dat de GVR ook wel fantastisch zou zijn om te verfilmen.
Net ietsje te voorspelbaar en Hollywood om heel erg wild van te worden. Maar als vermakelijk filmpje doet deze film het prima.
3 sterren.

missy85
Leuke film. Ik heb me geen moment vervelend tijdens de film, mooi gemaakt. Ik houvan dit genre, avontuur met fantasie.
Special effcts waren mooi!

Cleanshot
Tja wat moet ik zeggen... niet echt indrukwekkende acteerprestaties maar grafisch zat het leuk in elkaar.
Zelfs een paar keer gelachen, de trollen hadden naar mijn idee wel wat trekjes van de trollen uit de Hobbit maar misschien waren ze in de aanbieding. Verder redelijk voorspelbare feelgood fantasy film maar een 3 is het ultieme maximum voor mij..

f2sputnik
Een erg leuke film.
Visueel ziet het er allemaal mooi uit.
Ik heb genoten om naar deze film te kijken.
Het oude verhaaltje in een nieuw jasje.

sofripa
Zeldzame prul van Singer
Dit was dus helemaal niks. Op het ergerlijke af. In tegenstelling tot andere sprookjes met een volwassen saus. Hansel&Gretel als zeer positieve uitschieter. Toch best wel vreemd.
Singer is een top regisseur en heeft met McGregor en Tucci best aardige acteurs in huis. En een mega budget van $195 miljoen !!
Tel de ellende maar bij elkaar op: het verhaal loop voor geen meter, te traag en zeer lineair. Hoult is een dikke miscast als Japie, McGregor is van niveau 'old chap' en Tucci mag een karikatuur zijn. Klein pluspuntje is de aardige CGI.
Doortrekken maar deze handel: 2 bonestaken

bjerik76
leuke lekkere lange film .
De reuzen zijn mooi uitgevoerd.
leuk voor jong en oud.
alleen haakt het wel erg af van de werkelijke versie.
Er zat toch ook een kip die gouden eieren leg daarboven ?
Vraag me ook af hoe de reuzen zijn ontstaan, ik heb geen enkele vrouwelijke reus gezien.

martijn011
- 1974 berichten
Ik kende het verhaal eigenlijk helemaal niet, maar het sprak me wel aan en aangezien ik Singer wel toevertrouw aan het maken van een film heb ik deze film maar een kans gegeven.
Het begin van de film kon me absoluut niet bekoren, vond het eerder een kinderfilm en vond het dodelijk saai.
Wanneer ze eenmaal in het gebied waar de reuzen wonen komen wordt het interessanter en was er af en toe wel wat te genieten.
Ik hou daar namelijk vreselijk van, wanneer een groep mensen terechtkomt op een plek die mysterieus is en dat ze daar allerlei avonturen beleven.
Ik denk dat je deze film dan ook niet moet beoordelen op serieusheid of geloofwaardigheid, maar dat het puur bedoeld is voor vermaak en naar mijn mening is dat in ieder geval zo gelukt dat het een voldoende oplevert!

kleez
Het begin vond ik niet echt geweldig en daarna is het allemaal verschrikkelijk erg voorspelbaar. Enorm saai ook.
Echter heb ik de dwangneurose dat ik elke film moet/wil uit kijken, dus ben blijven zitten. Het tweede gedeelte van de film vond ik wel vermakelijk en het einde is opzich ook wel 'grappig'.

woeler82
Leuke verfilming van het sprookje " jack and the Beanstalk " , ik vond deze een aardige wegkijk
film met best wel leuke special effecten.
Laatste tijd komen er steeds meer van die sprookjes verfilmingen die het best aardig doen, helaas vindt ik deze niet echt geschikt voor de jeudige kijkers onder de 12 jaar

MecG
Visueel prachtig, verhaal standaard met wel wat humor erin......
Als je dit soort films leuk vindt zoals ik, een voldoende. 3*

hutsekluts
Best wel leuk hoor. De visuele effecten zijn prima. Met humor gebracht aardig verhaal.

duffs
mooi gemaakt vooral die reusen zijn erg gaaf alleen kon mij het hele verhaaltje erom heen niet echt boeien en het is een beetje gejat van een sprookje van vroeger verder wordt er aardig geacteerd met ewan mcgregor die leuk speelt maar kan toch niet meer dan een kleine voldoende geven mij misschien wat te kinderachtig

ThaMovieVoter
- 2091 stemmen
Degelijke en vermakelijke avonturen film. Beter dan ik had verwacht.

knusse stoel
Voor de avonturenliefhebber; deze moet je eigenlijk ook zien.
Mooi en avontuurlijke film die vlotjes voorbij schuift, voor je het weet is de film al weer op het einde ondanks de lengte van 115 minuten.
En....spannend van begin tot het einde.
De trucage in de film is ook prima gemaakt en dat geeft deze film extra krediet want ik heb het wel eens erg slecht gezien wat dat betreft.
En nee, ik heb geen enkele negatieve opmerking over deze film want ook mijn vriendin vond het de moeite waard en deze is in het algemeen veel kritischer dan mijn persoontje.

boemboem27
heel mooi gemaakt ,dikke voldoende.
ik houd wel van die "remake"sprookjes.
echte aanrader voor de liefhebber van dit genre...

Kliko_Green
Leuk verhaal en redelijk gemaakt. Heeft wel groot Asterix en Obelix gehalte qua beeld en humor. Leuk voor gezellig filmavondje met weinig verwachtingen. Meer niet.

C. Alexander
Eenvoudige avonturenfilm over reuzen. Weinig denkwerk nodig, gewoon kijken dus. Of ik de film nog een keer zal kijken? Ik bedank. De 12+ rating vind ik precies goed (vind dat sommigen dit onjuist interpreteren, deze grens is namelijk niets meer dan een advies voor ouders, met nadruk op advies).
Eerste halfuur vond ik matig. Er was daarna een stuk dat ik wel gaaf vond, dat was het stuk dat ze de eerste reus ontdekken, die met dat lange haar vond ik heel vet. Gast probeert te vluchten, reus zet drie stappen en grijpt hem. Onverwoestbaar, zoals het hoort.
Daarentegen vond ik het laatste gevecht erg slapjes, vooral de strijd om de ophaalbrug. Kom op, zo'n reus hoort die ophaalbrug met z'n kleine teen naar zich toe te kunnen halen. Ik vond het wel weer tof dat de tweekoppige reus wordt verslagen door zo'n boon in z'n keel te krijgen.
De film heeft me niet verveeld, maar krijgt van mij geen reusachtige score. Ik had toch meer van de film verwacht, want stiekem is het wel heel stoer dat 'Sjakie en de bonestaak' nu een bioscoopfilm is.

otherfool
Meer een avonturenfilm voor de hele familie dan het actie-spektakel dat ik eigenlijk had verwacht. Het verhaal kent de nodige conventies (de arme boerenjongen, de rijke prinses etc.) maar gelukkig bleek dit niet al te storend. Hoult kan prima een wat dommig hoofd trekken, en er is een leuke rol voor Tucci die een soort Blackadder neerzet, met Bremner als Percy. Opvallend is wel, gezien het monsterbudget, dat sommige aspecten er eigenlijk best lelijk en goedkoop uitzien, zoals de giants. Al met al een aardige film, tikkeltje eenvoudig inderdaad, maar afdoende.
3*.

Blur
Ik vond t ook een teleurstellend. Grootste pijnpunt is het script: een rommeltje. Alle elementen uit het sprookje zijn wel aanwezig, maar onsamenhangend naast elkaar gezet, in plaats van in elkaar geweven.
De domme boerenzoon die een koe verkoopt voor bonen. Het beklimmen van de bonenstaak. De tweede wereld in de hemel aan het eind van de bonenstaak. Een mens etende reus. Een goudschat. De reus die te pletter valt uit de bonenstaak. . Een creatief nieuw verhaal maken, door elementen uit een sprookje te her-mengen is al meerdere malen veel beter gedaan. Dit leuke actieve sprookje heeft meer verdient.
Er zijn maar 2 leuke vondsten. Het sprookje eindigt op 2/3 van de film, waarna het visuele spektakel nog moet beginnen. En de overwinning op de slechterik.
Er zijn te veel details bij bedacht die niets met het oorspronkelijke verhaal van doen hebben en tegelijk worden er elementen uit het sprookje kort getoond, zonder deel te zijn uit het verhaal. (bv: Jack loopt heel even doelloos rond in een schatkamer - met de gouden harp - waar hij net zo snel weer uit is, als hij er onbegrijpelijk in terecht was gekomen)
De finale overwinning op het reuzenleger is gewoon een belachelijke anti-climax.
De stoere veelbelovende poster wordt niet waargemaakt.

Matthijs van Nieuwkerk maakt tv-comeback na wangedrag, Sylvia Hoeks speelt playmate Anna Nicole Smith in nieuwe film | MovieMeter Recap

Apocalyps-film 'Leave the World Behind' met Julia Roberts en Mahershala Ali vanaf vandaag te zien op Netflix

Uitgestelde misdaadfilm 'The Bikeriders' met Tom Hardy en Austin Butler heeft nieuwe releasedatum

Mysterieuze drama 'Saltburn' met Jacob Elordi en Barry Keoghan binnenkort te zien op Prime Video

The Hobbit: An Unexpected Journey
Avontuur / Fantasy, 2012