Genre: Fantasy / Avontuur
Geregisseerd door: Bryan Singer
Met onder meer: Ewan McGregor, Nicholas Hoult en Stanley Tucci
Releasedatum: 21 maart 2013
Plot Jack the Giant Slayer
"Prepare for a giant adventure"
De film vertelt het verhaal van een eeuwenoude oorlog die opnieuw oplaait wanneer een jonge boerenknecht onbewust een poort opent tussen onze wereld en die van een angstaanjagend ras van reuzen. Als de reuzen weer voor het eerst in deze eeuw worden losgelaten op Aarde streven ze er naar om het land terug te winnen wat ze ooit hebben verloren. Jack probeert hier met gevaar voor eigen leven een stokje voor te steken. Vechtend voor een koninkrijk, de bevolking, en de liefde van een dappere prinses komt hij oog in oog te staan met de niet te stuiten krijgers, waarvan hij dacht dat ze alleen in legendes voorkwamen. Nu heeft hij de kans om zelf een legende te worden.
Jack
Wicke
Old Hamm
General Entin
DragQueen
Het alom bekende sprookje in een nieuw jasje gestoken. En dit pakt goed uit. De effecten, en settings zien er geweldig uit. Op visueel vlak dan ook zeer onderhoudend. Het verhaal behoudt een goede vaart, al is het op zich niet zo heel verassend allemaal. Toch een zeer vermakelijke film. Er wordt trouwens ook aardig geacteerd door de cast. 3,5 Ster.
Captain Pervert
Best goed.
Een onderhoudende film vol vaart met mooie sets en goeie effecten. Al moet gezegd dat de flashback aan het begin van de film er erg lelijk uitziet. Maar misschien was dat ook de bedoeling. Erger was nog het beroerde acteerwerk van de kleine kinderen aan het begin.
Gelukkig is dat snel voorbij en begint de film vlot en zonder poeha aan een enigszins voorspelbaar maar vermakelijk verhaal.
3,5 sterren.
SnakeDoc
Er zaten echt een paar hele foute scenes tussen. Ook de CGI is niet altijd even lekker om naar te kijken, maar het avontuurlijke verhaaltje houdt deze film nog redelijk overeind.
gauke
Snel vergeten deze slappe hap, dit avonturensprookje zonder diepgang, waarbij beloftes op geen enkele wijze worden ingelost. De productie als geheel komt amateuristisch over: de effecten overtuigen niet, de camerabeelden zijn uiterst conventioneel, de cast mist daadkracht en het verhaal slaagt er keer op keer in de verkeerde toon te vinden.
mock turtle
beter dan verwacht, met een verhaal dat volgens de geijkte lijnen verloopt, veel actie, verrassend veel humor en zelfs best nog wat spanning prima vermaak! minpunt zijn de effecten: de reuzen doen wat nep aan.
skipy05
goede film. Misschien toch wel iets beter verwacht.
Het is allemaal wel mooi gemaakt. De actie is goed. De acteurs waren ook niet slecht.
Het verhaal had wel iets beter uitgewerkt kunnen worden.
tattoobob
Leuke film...ik ben hier altijd wel voor te porren...
Acteerwerk was niets op aan te merken...animatie kon hier en daar wat gedetailleerder maar, over het algemeen was dat zeker niet slecht te noemen..
Je weet bij voorbaat al wat voor soort film je hier gaat bekijken...voorspelbaarheid en verhaal niet zo over zeuren ...
Ik zeg topfilm in zijn genre
mcdaktari
Ik vond het een meer dan vermakelijke film naar het bekende sprookje. Maar nu moet ik wel zeggen dat ik Bryan Singer zijn films over het algemeen wel kan waarderen. Het zag er allemaal redelijk goed uit en ik ben heel benieuwd naar de 3D versie. De meeste films worden tegenwoordig ook in 3D uitgebracht, en aangezien ik thuis een 3D tv en 3D Bluray speler heb kijk ik dit soort films ook thuis in 3D. En ik vind het thuis zelfs nog beter 3D dan in de bioscoop. Vooral 3D films waar animatie in voor komt zijn prachtig om te zien. Dat konden we ons 20 jaar geleden bijna niet voorstellen dat we nu thuis 3D films kijken op een tv van 107 cm, ja wat dat betreft is het flink vooruit gegaan. Ben benieuwd wat we over 20 jaar voor nieuws zullen hebben.
Filmkriebel
Tussen twee delen van de Hobbit door blijven we wat warm met deze fantasy. Ik zat er erg naar uit te kijken, maar het loste niet mijn stoutste verwachtingen in. Het blijft allemaal gezellig onderhoudend en de FX zijn kwaliteitsvol, in de trant van Lord of the Rings. Er wordt mooi leven gegeven aan de lelijke onverzorgde reuzen. En waar zaten de vrouwelijke reuzen trouwens?
Waar de film het laat afweten is de belegering van Cloister door de reuzen . Het komt allemaal zeer snel en het eindigt ook allemaal in sneltempo. Het romantisch gegeven tussen de boerenzoon en de prinses vind ik altijd wel schattig, ook hier. Het is gewoon verplicht om zoiets er in te steken. Zeker een kijkbeurt waard; niet groots op het vlak van acteerwerk en script, wel pure visuele ontspanning.
grid8400
Erg leuk eigenlijk wel. Was bang dat het ECHT bagger zou zijn, maar eerlijk gezegd toch wel van genoten. Gewoon lekker kijken dus.
Piratje
Toch een aardig en zelfs eigenaardig sprookje.
Wel spijtig dat het vrij langdradig is en de minder goede vertolking zelfs erg stoort.
De regie en productie willen wel. Maar het lukt niet helemaal.
Veel is over deze film niet te vertellen omdat er ook weinig inhoud in het script zit.
Het is vooral een kijkfilm, waarin de teksten weinig rol spelen.
Toch een 2,5* omdat de animatie momenten van aantrekkelijkheid vertoont.
jerry r
best wel aardig
aleen de film moet het dan ook niet van het verhaal hebben
maar het is ook meer een film voor de jongeren onder ons
bawimeko
Goeie effecten, puike regisseur en een heel aardige cast (vooral de supporting cast). En daar houdt het op met mijn positiviteit.
Toch een film van een kwaliteit die je zondagmiddag op tv vermoedt; vlak verhaal en eigenlijk zat ik geen moment mee te leven met de hoofdpersonen. Vergeet deze en probeer eens "The Princess Bride".
Thorongil
Aardige film. Proloog lijkt nogal sterk op die van Hellboy: The Golden Army, waarbij de hele mythologie wordt uitgelegd doordat een ouder het verhaal voorleest aan zijn kind.
Cast was degelijk en sympathiek, vooral McGregor en Hoult vond ik goed. Special effects dik in orde. Aardige gevechten op het eind. Zeker de moeite eens waard om te zien en beter dan bijvoorbeeld een Snow White And The Huntsman.
Barry83
Had iets te hoge verwachtingen van deze film denk ik....wat een enorme tegenvaller. Het verhaal is uitermate slap, de acteerprestaties zijn slecht, het einde is ontzettend haastig maar wat me nog het meest deed teleurstellen waren de lachwekkende reuzen. Jeetje wat zagen die er slecht en goedkoop gemaakt uit. In deze tijd mag je toch verwachten dat de animaties uit je beeldscherm springen. Nee eens en nooit meer deze film
Moemsie
Goeie avonturenfilm; veel actie, mooie effecten en ik vond de reuzen er juist wel goed creepy er uit zien; ja, ik en mijn zoon van 12 hebben er van genoten
RaouL#1
Keek lang naar deze film uit aangezien ik het verhaal vroege geweldig vond.
Was daardoor bang dat het vies ging tegenvallen.
Gelukkig is dit niet het geval, het verrast me op sommige gebieden juist op een positieve wijze.
Mooie effecten, humor, leuke personages en de reuzen zien er top uit.
mnrk
Why is it that people always scream before they die? Do they think it's gonna help them?
Een heerlijke versie van een zeer bekend sprookje, Bryan Singer heeft er een leuke film van gemaakt...
Het verhaal wordt goed gebracht en er zit ook lekker veel vaart in, maar de gehele aankleding en setting geeft deze film de juiste sfeer mee. Ook zien de reuzen er top uit...
De groep acteurs in deze film is ook in orde, Ewan McGregor, Nicholas Hoult en Stanley Tucci zijn allemaal op hun plek in deze film en ook de charmante Eleanor Tomlinson mag er zijn...
HALVE TAMME. (moderator series)
Ik heb een leuke filmavond achter de rug.
ikkegoemikke
Ik begrijp eigenlijk niet wat iedereen ligt te mekkeren over slecht acteerwerk, CGI die zuigt of een flinterdun verhaaltje ! Lees een sprookjesboek en je zal ook niet trillend achter dat boek zitten of het een denderend goed spitsvondig verhaaltje vinden. Maaahaaar, als kleine ukkie vond ik het allemaal wel uiterst griezelig en leuk om te aanhoren. Idem dito deze Jack the Giant Slayer. Een kind zal het allemaal spannend, fantastisch en ongelofelijk vinden. Misschien zijn het wel echte reuzen, want geef toe ze zien er toch vreselijk echt uit soms
Ma ja, t'is geen LOTR (verfilming van een boek voor iets oudere jeugd en volwassenen) en het verhaal is oh zo voorspelbaar. Maar ik heb er van genoten. En als die 2 ukkies van mij iets ouder zijn, zal ik dit zeker eens uit de digitale kast halen, en gezellig onder een dekentje er samen naar kijken en verwonderd zijn over hoe sterk die reuzen wel zijn.
Voor mij had de bestorming van Cloister wat langer mogen duren en wat meer actie dan wat touwtrekken. Maar al bij al vond ik het een erg entertainende film.
VforVictor
Vermakelijk filmpje, maar niet meer dan dat. De acteerprestaties waren in orde, zo ook de special fx. Alleen miste het net dat beetje extra voor een ruime voldoende, vandaar 3 sterren.
Redelijke kinderfilm maar wel een beetje aan de softe kant.
Pazmaster
Voorspelbare film met matig acteerwerk. En van de special FX was ik ook niet echt onder de indruk. Leuk voor de kids misschien maar ik vond er niet veel aan. 2,5 ster
jippie2010
Voor mijn gevoel konden de makers niet kiezen voor welke doelgroep ze moesten gaan.
Daar verloor de film een beetje van zijn kracht.
Voor de rest een prima onderhoudende film, verzorgde effecten, leuk nieuw jasje.
Niks mis mee *3.0
barcam
Hansel and Gretel: Witch Hunters (2013), Snow White and the Huntsman (2012) waren voor mij onderhoudende remakes van bekende sprookjes maar dit is totaal andere koek. Zeer slap verhaal, computer reuzen komen veel te nepperig over. Mijn persoonlijke voorkeur is echte acteurs met green screens. Is goedkoper en geloofwaardiger. De houterige hoofdrolspeler kent slechts één gelaatsuitdrukking: een soort debiele grijns. Sprookjes dienden vroeger om kinderen angst aan te jagen voor het onbekende en daarbij ging men gruwel, geweld en angst niet uit de weg (vb. de bos scène uit Snow White and the Seven Dwarfs (1937)). Dit onding is veel te soft en te braaf.
louisvf
en het verhaal slaagt er keer op keer in de verkeerde toon te vinden.
Montage is anders wel erg sterk... De man die ons "the usual suspects" bracht weet heus wel wat hij doet, dit is ook niet echt mijn ding maar amateuristisch is het echter niet.
Best leuke sprookjes-achtige avonturenfilm van Bryan Singer, al komt het geheel slechts sporadisch echt van de grond (letterlijk en figuurlijk). Op de indrukwekkende production design en special effects valt weinig af te dingen, maar de personages zijn dun en ondanks de aanwezigheid van de broodnodige onderkoelde humor blijft alles aan de vlakke en voorspelbare kant. In de bijrollen draaft een imposante reeks prima akteurs op die er zichtbaar zin in hebben, maar Nicholas Hoult (die me op de één of andere manier vaak aan Tom Cruise doet denken) heeft het moeilijk in de hoofdrol. Vermakelijk, dat zeer zeker, maar het is te zien dat de film een (te) lange tijd in de post-productiefase heeft doorgebracht, wat ten koste is gegaan van tempo en spontaniteit.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen