• 9.381.008 stemmen

The Dark Knight Rises (2012)

Actie / Misdaad | 164 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titel: T.D.K.R.

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Tom Hardy en Anne Hathaway

IMDb beoordeling: 8,4 (1.974.380)

Releasedatum: 20 juli 2012

Plot The Dark Knight Rises

"A fire will rise."

Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

Bruce Wayne / Batman

Alfred Pennyworth

James Gordon

Selina Kyle / Catwoman

Miranda Tate / Talia al Ghul

avatar van rep_robert

Wel geinig dat veel mensen Bane veel minder vinden dan the Joker. Zegt genoeg over de Hype van die film(TDK). Bane overtreft the Joker toch wel op alle fronten in mijn ogen. Net zo gestoord, maar meer met een gedachte en brengt echte chaos en destructie. Iets wat voor het epische gevoel zorgt.

avatar van blackcat13

blackcat13

rep_robert schreef:

Een gek is een gek. Als hij een zaal vol mensen overhoop wilt knallen dan doet ie dat. Nu gebruikt een gek de Joker als "reden". Voor hetzelfde geldt was het World of Warcraft of Marilyn Manson. Gekke individuen doe je niets aan. De makers van films, spelletjes, tv programma's, muziek of de media treft verder geen schuld in dit soort gevallen.

Helemaal mee eens hoor. Er zijn altijd al dingen geweest die zulke gekken als 'reden' gebruiken. Ik ben het er dan ook verder niet mee eens dat dit ook maar iets met de film te maken heeft. Interessant is het echter wel met betrekking tot de discussie met Stalker van een tijdje terug, maar goed inderdaad terug on-topic. BANE.

rep_robert schreef:

Eens. De performance van Ledger staat ook een overdreven voetstuk. Ik vind Hardy - op zijn zachts gezegd - niet onderdoen voor Ledger.

avatar van blackcat13

blackcat13

rep_robert schreef:

Eens, persoonlijk lijkt Bane mij ook wat angstaanjagender, ik ben benieuwd wie ik uiteindelijk een betere villain geef (al zijn beide villains natuurlijk gewoon perfect voor het grote verhaal van de film waarin zij voorkomen) maar Bane kan Joker zeker overtreffen wat mij betreft.

Spoiler alert:

Bane is bovenal ook een stuk daadkrachtiger, wat voor die angst en dreiging zorgt. Hij blaast heel Gotham City eigenlijk op en zijn performance in het football stadion is ook indrukwekkend. Daarnaast pakt hij individuen net zo aan als the Joker in het vorige deel. Toen zijn handlangers met Gordon in het riool aankwamen toonde hij zich toch wel gelijkwaardig aan The Joker qua gekheid. The Joker vond ik toch te weinig dreiging uitstralen, ondanks een goede performance van Ledger. Verder dan een leeg ziekenhuisje opblazen en wat individuen doden kwam hij niet. Bane brengt het toch allemaal op een heel ander niveau en houdt zelfs het hele land bezig. Als laatst kickt hij gewoon de ass van een zwakke Batman in deze film, persoonlijk voelde dat voor mij alsof hij Nolan een paar rotschoppen verkocht omdat hij Gotham City heeft verneukt en Batman tot een bijrol heeft veroordeeld.

Wat wil je nog meer. Brute kracht gecombineerd met venijnigheid en snelheid. Een perfecte combinatie.

voskat

Gewoon een uitstekende film, maar zoals altijd laten ze het afweten als het op de échte diepgang aankomt. Af en toe lijkt het qua niveau richting de betere comics en graphic novels te gaan, maar uiteindelijk neemt het nooit echt vlucht, ondanks een aantal sterke stukken dialoog (vooral van Bane).

Tom Hardy is altijd genieten geblazen. Die man is altijd indrukwekkend.

Christian Bale weer een prima Batman/Bruce Wayne.

En Anne Hathaway bleek achteraf een heel goede Catwoman te zijn. Complimenten! Had ik niet verwacht van een actrice die 9 van de 10 keer een braaf tutje speelt.

Wat mij betreft maakt Nolan er nog een paar. Een meesterwerk is het absoluut niet (het gemiddelde van 4,23 sterren gaat nog wel inzakken), maar als alle superheldenfilms vanaf nu van dit niveau zijn, dan kan ik daar best mee leven.

Eén van zijn sterkste troeven is dat er sympathie voor Batman/Wayne wordt gewonnen. Hij wordt dit maal niet van het scherm gespeeld door zijn tegenspeler.

avatar van rep_robert

Een goede zet van Nolan is inderdaad dat Catwoman niet echt specifiek Catwoman wordt en zo een geforceerde storyline vermijd. Ze blijft gewoon Selina Kyle met een karakteristiek pakje.

avatar van Eazy

Eazy

voskat schreef:

Ik denk dat dat grotendeels lag aan het script van het vorige deel en niet aan de acteurs.

avatar van rep_robert

Naomi Watts, ik smacht overigens naar een stukje van jou bij Catwoman (2004) . Zag vorige week stukken van de film op televisie en ik moest janken zo slecht was dat Eerste superhelden film die ik niet uit heb kunnen kijken.

Eazy schreef:

Ik had het dan ook over Nolan.

Naomi Watts

@ rep: Grappig dat je die noemt, wil die nog wel herzien eigenlijk .

Met uitkijken had ik geen problemen, oscar voor beste kostuum(s) was wel op zijn plaats geweest .

voskat

Jammer overigens dat er niet echt duidelijk wordt waarom Batman tijdens zijn tweede gevecht met Bane nu opeens wél goede klappen weet uit te delen. Bij het eerste gevecht kreeg ik even een flashback naar Frank Miller's The Dark Knight Returns, waarin Batman eerst verliest van de leider van de mutanten omdat hij als een jonge vent probeert te vechten i.p.v. zijn leeftijd in zijn voordeel te laten werken. Ik had gehoopt dat Nolan daar inspiratie uit gehaald had. Nu bleef het een beetje vaag en makkelijk allemaal, hoe hij Bane de tweede keer wel klopte.

avatar van disneystore

disneystore

Kerel, had je dat niet beter onder spoilers kunnen zetten.. Serieus

avatar van rep_robert

Kwam omdat Wayne nu in een flow zat en de hele wereld overvloog(hoe dan?) en het hermetisch afgesloten Gotham City zo 1,2,3 binnenkomt en vervolgens de quizvraag beantwoord over de tijdsduur van het ontploffen van de bom. Dan stelt Bane ook niet meer zoveel voor

Meer mensen die het idee hebben dat Nolan flink in de film heeft moeten knippen tussen deze scenes?

rep_robert schreef:

Haha, nogal. Dat zat me absoluut niet lekker, nee.

Eigenlijk moeten ze overal gewoon een tv serie van maken. Altijd dat gehaast en geknip... eeuwig zonde.

Naomi Watts

Vreemde redenatie. Lijkt me verre van de oplossing. In afleveringen van series wordt ook genoeg geknipt.

Naomi Watts schreef:

Bij lange na niet zo veel als in films. Maar goed, dat is ook een utopie, denk ik.

Hoewel... er worden steeds vaker films in twee delen uitgebracht. Waarom niet in drie... of vier?

Ik vind alles prima, zolang ze maar niet overduidelijk de boel lopen af te raffelen. Zonde van de opbouw.

Als je kijkt naar een serie als Breaking Bad, dan snap je wat ik bedoel. Gewoon je tijd nemen.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Net terug van de bios en ik moet zeggen dat ik 2,5 uur overdonderd ben! Een heerlijke film! Helaas qua verhaal iets minder als The Dark Knight! Maar desondanks een aanrader en een van de betere films van dit jaar!

voskat schreef:

Bij lange na niet zo veel als in films.

Duh. Films zijn ook langer.

Deze film duurt dik 3 uur, het hele concept TDKR is met gemak, met juiste pacing in dit tijdsbestek te vertellen.

Dan moet je het bij de regisseur zoeken, heeft niet zo veel met de speelduur van doen.

Totaal niet vergelijkbaar, speelduur dient karakter uitdieping beter dan het vertellen wat een straightforward narratief.

voskat schreef:

Het lijkt erop dat Peter Jackson The Hobbit in drieën gaat knippen(gerucht) i.p.v. twee delen zoals tot nu toe door iedereen(incl. Jackson himself) aangenomen. Dus er wordt nog naar jou geluisterd

avatar van Lewis-06

Lewis-06

ik vertrouw de score niet bij deze film, weer fanboy stemmen zoals bij TDK. Ook al een belachelijke score.

avatar van BBC

BBC

Wauw! net in de bioscoop gezien en wat een toppertje. Wat mij betreft een volwaardige afsluiter van de ijzersterke trilogie.

Eerst dacht ik dat catwoman in deze film niet helemaal zou passen, waar ik overigens totaal op terugkom. Anne Hathaway vertolkt deze rol uitstekend.

Kortom, zeker een bioscoopbezoekje waard!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Lewis-06 schreef:

Na ongeveer 1-2 maanden heb je een goed beeld. Hij daalt namelijk altijd nog wel hoor.

Ik gok dat deze uitkomt (gokje) rond: 3,82*

avatar van rep_robert

Gezien de hype rondom TDK zal deze ongetwijfeld lager eindigen. The Joker kan nooit geëvenaard worden volgens vele Joker fanboys

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

rep_robert schreef:

Oh, dat kan best hoor...echter op een andere manier.

Deze Batman serie is vooral realistisch en lijkt niet op de films van Tim Burton. Jack Nicholson was daar een perfecte Joker voor, Heath voor deze films. Ik weet dat Heath Ledger een geweldige Joker heeft neergezet maar mocht er ooit nog 1 komen in 't vervolg ben ik benieuwd welke kant ze op gaan. Want ik vind Heath niet beter dan Nicholson...ze zijn goed voor de filmreeks waarin ze speelden.

avatar van rep_robert

Jij bent nog eerlijk. Maar ik heb in de recensies van recensenten en vele reacties vooral gelezen dat Bane goed is, maar the Joker niet overtreft. Onbewust praat iedereen elkaar na en zo is die hele hype rondom the Joker/TDK ontstaan. Je zou het haast oneerlijke concurrentie kunnen noemen

avatar van luukko

luukko

Nou net terug van de film waar ik al dik 3 jaar naar uit keek! En waarvan ik stiekem toch hoopte dat hij Batman The Dark Knight kon overtreffen!

Het eerste wat me opviel bij deze film was dat de ondertiteling te snel uit het scherm verdween, er waren nog personen aan het praten terwijl de ondertiteling verdween. Het is niet zo dat mijn Engels nou zo slecht is, laat ik het zo zeggen het is gewoon irritant.

Ten Tweede dacht ik dat ze Darth Vader hadden gecast voor de rol van Bane, want die stem leek er toch wel heel erg op!

Natuurlijk was het verder een erg goede film vol met actie en super in beeld gebracht. Maar Bane kon helaas niet het spannende psychologische spel brengen wat the Joker MIJ wel bracht.Verder heeft Christian Bale weer een geweldige Batman neer gezet! Een heerlijke acteur! Bij The Dark Knight kreeg ik echt het WOOWW gevoel, en bij The Dark Knight Rises iets minder. En daarom ook 1ster minder. 4!!!

Oja, ik heb trouwens ook nog sterk het gevoel dat stiekem een Batman and Robin aan zit te komen. ( ookal aangekondigd dat dit het laatste deel is )

avatar van robinb

robinb

Viel me een beetje tegen. Begin was sterk, maar de film kent weinig echte hoogtepunten. Ik had nergens echt een wow gevoel en had op een gegeven moment echt een gevoel van "damn er komt geen einde aan".

Catwomen erg leuk gespeeld, weinig poespas en dat was iets waar ik ook op gehoopt had. Het kwam zo tenminste geloofwaardig over.

Al met al heb ik me toch redelijk vermaakt al had hij een uur korter gemogen van mij, want het enige wat ik ga onthouden aan deze film is dat het een hele flinke zit was om uit te zitten.

avatar van Curly1985

Curly1985

heath ledger heeft een geweldige prestatie geleverd als de joker in TDK, hype of niet..

Ik verwacht van TDKR geen overtreffende trap en verwacht van harding geen plaatsvervanger voor ledger. Ledger was geweldig in zijn gezichtsuitdrukkingen. Daarom is het een wijze keuze van Nolan om Bain achter een masker te verschuilen.

Aankomende week snel naar de bios om het sluitstuk van de trilogie te bekijken. Met realistische verwachtingen op een prima film maar geen TDK ga ik een perfect bioscoop-avondje beleven.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

JohnWilliams schreef:

Deze Batman serie is vooral realistisch

Je hebt deze duidelijk nog niet gezien