• 9.381.101 stemmen

The Dark Knight Rises (2012)

Actie / Misdaad | 164 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titel: T.D.K.R.

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Tom Hardy en Anne Hathaway

IMDb beoordeling: 8,4 (1.974.564)

Releasedatum: 20 juli 2012

Plot The Dark Knight Rises

"A fire will rise."

Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.

Bruce Wayne / Batman

• 1948 berichten

Nee he

avatar van JacoBaco

JacoBaco

De beste Batman buiten de comics om vind je in de games Batman Arkham Asylum en Batman Arkham City.

Naomi Watts

Vergeet Mask of the Phantasm niet .

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Oja, vergeten! En nog niet gezien zelfs, maar moet wel gebeuren vind ik!

avatar van laundromat

laundromat

Flipman schreef:

Dat was al best lang bekend, hoor .

Wist ik niet..niet toevallig niet. Ik kijk geen trailers en wil zo weinig mogelijk info van te voren. Dus zeer verheugd.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Reboots... wat een ideeenarmoede is dat zeg

avatar van The Oceanic Six

The Dark Knight Rises te zien in Arkham Asylum

Ge-wel-dig gedaan zeg!

Ik heb beide games gespeeld, die waren echt fantastisch. 2 van de beste games die ik ooit speelde. De sfeer in beide games sluiten naadloos aan bij de grauwe, donkere Batman wereld van Nolan.

avatar van Feanatieke

Feanatieke

The Batmobile Documentary -Trailer video » Autojunk.nl (78072)

Nou schijnt er dus later dit jaar een speciale documentaire uit te komen over de verschillende Batmobiles die er de afgelopen decennia geweest zijn. We hebben alvast de eerste beelden.

We zien niet alleen verschillende (historische) Batmobiles voorbij komen maar horen ook acteurs, regisseurs en andere betrokkenen aan het woord. Zo doen onder andere Christopher Nolan, Christian Bale en Tim Burton hun zegje. Een mooie opwarmer voor de nieuwe Batman film leek ons zo.

Wel leuk. De fans hebben altijd al discussie wat de 'beste' Batmobile zou zijn, imo is een discussie daarover niet erg makkelijk, aangezien het vooral een smaakkwestie is, lijkt mij.

avatar van The Oceanic Six

Daar is zelfs een site van:

The History of the Batmobile - BatmobileHistory.com

Ik vind de auto uit de film van 1989 denk ik de mooiste.

avatar van Flipman

Flipman

laundromat schreef:

Was ook geen verwijt . Eigenlijk alleen maar goed. Ik weet zelf bijvoorbeeld al veel te veel over The Bourne Legacy, puur omdat ik mijn nieuwsgierigheid niet kon bedwingen.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Brooklyn schreef:

Reboots... wat een ideeenarmoede is dat zeg

Nou,inderdaad. Tenminste wel films die elkaar in een vrij kort tijdsbestek opvolgen. Reboots van (let op wat ik zeg) sommige jaren 70 of 80 film (ouder natuurlijk ook) kan ik me nog voorstellen. Van klassiekers moet je gewoon afblijven. Maar een Reeboot van Batman die in 2008 nog verschenen is, daar zit ik niet echt op te wachten. Ik vond de reeboot van Spider-Man al veel te snel, en die film komt uit 2001. Nee, ik ben het wel met je eens dat het ideeenarmoede is. Mooie term.

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

Reinbo schreef:

Ja, Batman is dan ook geen superheld, want dat is gewoon een weeskind met ninja training in een vleermuizenpak.

Batman geen superheld? Ik snap jou gedachtes niet want jij vind Ryan Gossling in Drive wel een superheld.

Beter kijk je gewoon de film en start je niet de hele tijd deze eindeloze discussies

avatar van mrwhite

mrwhite

Jaja het heeft niet lang geduurd !

Warner Bros. to Reboot BATMAN after THE DARK KNIGHT RISES; Christopher Nolan to Remain on as Producer - collider.com

Ik zie net wel dat het bericht al van 29/03/11 is.

avatar van rep_robert

avatar van %%%%%%

%%%%%%

De 1ste 5 sterren zijn al binnen

cordiacovens schreef:

The dark knight rises - Recensie - Bioscoop - FilmCentrum

1E? Nederlandse Recensie

Volgens mij de 2de of 3de.

avatar van JohnWilliams

mrwhite

En een tweede stem ! Van dutchtuga

avatar van DarkNight

DarkNight

ik weet toch bijna zeker dat ik de fllm 5 sterren ga geven. Enige minpunt zal waarschijnlijk catwoman zijn. Ik zie hathaway gewoon niet als catwoman. Ze is te normaaltjes/mooi dan echt sexy.

Naomi Watts

Dat heb ik ook DN, dat van Catwoman dan.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Catwoman is echt de minst memorabele 'villain' van alle Batman-films.

avatar van disneystore

disneystore

Volgt er misschien een recensie dutchtuga? Ben benieuwd!

avatar van Montorsi

Montorsi

zal nog wel niet toegestaan zijn, mag doorgaans pas op de dag voor uitkomen bij dit soort mega-projecten.

avatar van DiDa

DiDa

Zojuist kaartje gereserveerd voor vrijdag 12:35 bij Pathe.

dutchtuga schreef:

Catwoman is echt de minst memorabele 'villain' van alle Batman-films.

Daar was ik al bang voor.

avatar van laundromat

laundromat

Flipman schreef:

Prima Maar ik ga me hier toch maar uitschrijven....kom wel weer als ik 'm gezien heb

avatar van DarkNight

DarkNight

Toch jammer dat Nolan niet the riddler heeft gebruikt in 1 van zn films. In het spel arkham city was hij echt interessant.

Naomi Watts

The Riddler in samenwerking met Hush .

avatar van dutchtuga

dutchtuga

disneystore schreef:

Volgt er misschien een recensie dutchtuga? Ben benieuwd!

Ja, zal vanavond denk ik online staan.

avatar van Reinbo

Goodfella_88 schreef:

Ik vind hemt niet meer of minder een superheld dan James Bond of Rambo. Hij is een gewoon mens met bijzondere capaciteiten. In die zin onderscheidt hij zich van 'echte' superhelden (Superhelden met bijzondere bovenmenselijke gaves) als Spider-Man, de Hulk, X-Men en de Toxic Avenger.

Wel effe de context erbij houden graag......