Prometheus (2012)
Releasedatum: 31 mei 2012
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Prometheus
"The search for our beginning could lead to our end."
Een team van ontdekkingsreizigers gaat op een reis door het universum waarbij ze een ontdekking doen die leidt naar de oorsprong van het ontstaan van de mensheid. Hierdoor belanden ze in de gevaarlijkste uithoeken van het universum. Daar zullen ze een angstaanjagend gevecht moeten doorstaan om de toekomst van de mensheid te redden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
Millburn
Chance
Ravel
SnakeDoc
Een cast zegt blijkbaar niet zo veel. leuke beelden leuke ideeën maar verder klungelig en afgehandeld. denk dat de regisseur het zelf ook niet wist
Jij hebt schijnbaar de Alien reeks niet gezien, dus dan snap ik dat het klungelig en afgehandeld lijkt.
Het is echter zorgvuldig, gedetailleerd en briljant. Moet je het wel willen en kunnen snappen.
revengeyo
vond het visueel prachtig, maar het acteerwerk niet geweldig.
Personages waren ook niet echt goed uitgewerkt.
Er konden zo een paar van GTST in.
Verhaal was ook wat rommelig.
Ik ben een echte sciencefiction fan, vind bv sphere en sunshine geweldig, maar deze film viel mij helaas erg tegen.
andijvie
Ook ik ben een groot SF fan en zeker van de Alien serie (deels).
Met Prometheus zit je vanaf het begin helemaal in de SF sfeer. Je wordt helemaal meegezogen in het verhaal, het universum en het ruimteschip, dit alsof je er zelf bij bent. De CGI is fantastisch, alsof alles zo van t "eggie" is gefilmd. Het verhaal wordt goed opgebouwd, is spannend en laat je best lang raden wat er nou precies gaat gebeuren. K heb een klein beetje het idee dat er teveel in het einde is gepropt ivm tijdnood. Maar al te storend is dit niet.
Qua actie heeft deze film beduidend minder dan alle andere "Alien movies". Dit is toch een beetje raar, op Aliens jagen, of opgejaagd worden ... dat had ik toch stiekum wel verwacht. Daarom heb je aan het eind van de film ook een smachtend gevoel voor het volgende deel. Want met laat geen gaatje over voor een vervolg, maar een gat zo diep als de "Mariana Trog". xD
Al met al een super film, die bij sommigen (qua actie) misschien een beetje zal tegenvallen.
Ik vond het een fantastische ervaring en smacht naar meer ... veel meer !!!!
andijvie
wat een saaie film was dit zoveel heisa voor niks
Stem maar op de volgende delen van "Ace Ventura". Whoeahhahaha !
Renevanvliet1988
leg mij dan eens uit hoe toevallig het wel niet is dat ze met hun ruimteschip bij aankomst van de nieuwe planeet wel heel toevallig direct op de goede locatie zaten.. naar zulke dingen moet je ook kijken. die kans is misschien één op 100 000. zulke dingen noem ik afgeraffelt. snap trouwens niet d onze mm lid reinbo deze film dezelfde waardering geeft als avatar. op basis van een paar mooie beelden?
KingJ
visueel prachtige, duistere SF film
vond het verhaal af en toe wel flink rammelen, zo maken de personages verschillende onlogische en dus onrealistische keuzes...
echter al met al toch een prachtige film die mij als SF liefhebber van het begin tot het einde bleef boeien
niet perfect maar 4* zijn wel verdiend wat mij betreft
JacoBaco
Het zou zomaar kunnen dat Weyland al enige voorkennis had. Maar ik snap het punt niet. Er worden hier op aarde ook weleens per toeval waardevolle ontdekkingen gedaan. Er zijn misschien wel duizenden ontdekkingsreizigers die al jaren lang allemaal niets vinden, maar deze film gaat over een team ontdekkingsreizigers wat na jaren zoeken is een keer wel wat ontdekt en in dit geval iets heel bijzonders. Maar zoals ik al zei, hadden ze hoogstwaarschijnlijk al enige voorkennis.
smash016
Het alternatief is dat je een film kijkt over een groep ontdekkingsreizigers die niks vindt en uit verveling gaat zitten WordFeuden (of zo). Dus inderdaad, wat is je punt?
Overigens, wanneer ze de planeet naderen, zijn ze nadrukkelijk op zoek naar "landmarks" dus geheel toevallig is het ook zeker niet.
gorelover
ik ga deze film a.s zaterdag een herkansing geven.
na het eerste uur weggegaan, was ook niet echt in een top humeur.
hoop wel dat het 2e uur wat beter is.
Karl van H.
Ik heb de Alienreeks wel gezien - sterker nog, ik zou mezelf best een fan durven noemen -, maar ik vind dit ook een nogal klungelig filmpje. Vooral qua plot, dat van onlogica aan elkaar hangt. Leg mij dus maar eens uit wat er zo briljant aan is
Renevanvliet1988
HaHaha prima allemaal, iedereen zijn mening maar tis gewoon geen goede film. Ik ben een sf liefhebber en had veel verwacht. de film sunshine heeft in principe alles wat deze film niet heeft of afgeraffelt en gehaast. Oppervlakkig in die zin dat er weinig uitgediept word op het gebied van personages en zelfs sommige levensvormen.
pluspunten : schitterende beelden, goede opbouw, origineel uitgangspunt
AC1
Ebert geeft 4 sterren.
RT: 75% (gebaseerd op voorlopig 81 reviews)
predator 2
Wat een geweldige film om te zien.
De film was mooi gemaakt en ik vond dat er ook nog een best goed verhaal in zat.
Bij mij waren de meeste dingen wel duidelijk, de enige vraag waar ik graag antwoord op wil is waarom de engineers terug willen naar aarde om daar de mens uit te roeien.
Niks op tegen, ik vond het geweldig om te zien. En wat was het een visueel plaatje, vooral wanneer die engineer aan de slag gaat met de zijn besturingssysteem en dat al die hologrammen tevoorschijn komen.
Maar ik kan nog wel even doorgaan met wat ik allemaal goed vond gedaan maar ik hou het even hierop.
Top film 4,5*
JacoBaco
Ik heb geen idee, maar misschien geeft David een kleine hint nadat z'n kop eraf wordt gerukt. Maar aan de andere kant, hoe kan David dit weten? Dus het blijft denk toch een beetje gissen.
De Engineers zien zichzelf misschien als goden, maar de mens is bezig met een inhaal race waarmee ze de Engineers kunnen overtreffen. De mensheid is dusdanig geavanceerd geworden, dat ze ons inmiddels als een bedreiging zien, want hoe kun je je als een god gedragen als jouw ras niet meer superieur is aan de mens...
Of de Engineers vinden ons maar een stel idioten die alleen maar handelen uit machtswellust, oorlog voeren, corrupte leiders hebben en wij onze planeet naar de sodemieteren helpen. Dus weg ermee! Net als in de film The Fifth Element waarin Leeloo niet de wereld wil redden omdat de mensheid vreselijke dingen doet en deed.
predator 2
Inderdaad, het blijft zowieso giswerk. Hopelijk krijgen wij hier nog antwoorden op en dan vraag ik me ook af, op wat voor manier. Want helemaal aan het einde zie je Shaw en David met dat andere schip vertrekken. Dus wat mij vreemd lijkt is dat deel 2 dan bijvoorbeeld gaat afspelen op hun planeet. En ja wat moeten we daar achter zoeken.
Maar helemaal aan het begin zie je die engineer iets drinken waardoor hij dus dood gaat en dan in het water valt. Dus als ik het goed begrijp was het creëren van de mens een ongeluk?
En daarom willen ze ons misschien weer dood hebben?
Maargoed hopelijk krijgen we daarover nog antwoorden te zien.
JacoBaco
Zou kunnen, dat het een soort ongeluk was en wanneer je iets creëert, heb je ook het recht het weer te vernietigen. Maar waarom de Engineer zijn leven opoffert voor iets wat uiteindelijk een ongeluk blijkt, is ook vreemd. Tenzij hij een ter dood veroordeelde is en hij zichzelf om het leven moet brengen in het bijzijn van het rechtssysteem? Want er is een ruimteschip aanwezig die de Engineer in de gaten houd!
predator 2
Het zou inderdaad allemaal kunnen. Maar het enige wat wij kunnen doen is helaas afwachten en dan hopen dat er bij deel 2 dit soort antwoorden tevoorschijn komen.
SnakeDoc
Een hoop, maar vooral de voorzichtige manier waarop vragen worden beantwoord. Vragen over het hoe, waar en waarom. De beelden zijn ook fantastisch. Er hangt een heerlijke duistere spannende sfeer en alles ziet er ook nog eens gelikt uit.
Rafke Pafke
Het ziet er inderdaad allemaal geweldig uit, er wordt ook goed geacteerd al krijgen maar 1 of maximum 2 acteurs de kans om hun rol wat vlees mee te geven.
Het uitgangspunt is ook zeer prikkelend. Maar dat script, komaan, dat is toch huilen met de pet op
blaster81
Ik miste de spanning die ik zeker bij de alien reeks wel heb.
De cast kon me op een paar personage's ook niet echt bekoren.
Rmie
Na een tweede keer bekijken komt er een halve ster bij.
Er zijn films die dat nodig hebben.
Karl van H.
Zou je iets specifieker kunnen zijn? 'Vragen over het hoe, waar en waarom' is nogal vaag. Het hoe, waar en waarom van wat? Het ontstaan van demens? Dat wordt bepaald niet voorzichtig beantwoord. Er wordt gewoon in je gezicht gesmeten dat de Engineers de mens hebben gemaakt. Waarom ze dat hebben gedaan is giswerk, net als de vraag waarom ze de mens (schijnbaar?!) weer vernietigd willen hebben. Ik vind het nogal lomp, een stel wetenschappers die zoiets concludeert op basis van wat grottekeningen. Net als de wel erg voorbarige aanname dat de Engineers hartstikke toffe gozers zijn die met alle geduld wel wat vraagjes van ons willen beantwoorden. En dat ze niet alleen in staat zijn leven te scheppen, maar ook te verlengen. Nogal plat allemaal.
Goodfella_88
goeie mixquel
Ja dat is precies het goede woord ervoor
fooraap
goeie mixquel
Dat is het het woord om Prometheus te omschrijven
Ceeda7
Spoilertopic en vragentopic over Prometheus geopend. Geraak zelf niet uit aan simpele dingen.
Het lijkt me ook eerder een verwarrende mixquel.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Ik snap de heisa rond deze film niet.
Het script was echt Ridley Scott-onwaardig, om nog maar te zwijgen over de Alien-reeks. Voor de duidelijkheid: ik heb genoten van Alien en Aliens dus ik kan me goed inleven in de mythologie rond het verhaal. En daarom vind ik dit verhaal juist echt een enorme afknapper. Dat mensen nog vragen gaan stellen en hele theorieën erop loslaten... ik snap het niet want het is - zoals Karl van H. dat uitstekend verwoordt - nogal plat en hij heeft ook gelijk als hij zegt dat het gros van de antwoorden gewoon in je gezicht wordt gesmeten.
Plotholes:
- de Prometheus landt op de planeet en in de eerste grot is het meteen bingo. Toegegeven: dit wordt een beetje uitgelegd - 'deze rechte lijnen kunnen nooit door de natuur zijn gemaakt - maar dan nog voelt het krom.
- Hoe kon David ongemerkt die sample uit de grot meenemen?
- Waarom zei David niets over dat slijm in de grot?
- Meredith Vickers is ontzettend dom als zij er NIET aan denkt om weg te duiken als er een ruimteschip op je afkomt. Elizabeth Shaw had deze intellgentie wél.
Grootste ergernis: je zou toch onderhand wel moeten weten - zeker als wetenschapper - dat als een monster je nadert, hoe klein ook, je NOOIT je handen uit moet steken om het te willen aaien.. Strontvervelende scene.

Alien: Covenant

Aliens
Sciencefiction / Actie, 1986

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012
androiddystopieruimtebuitenaards wezenschepselspin offcreationemergency surgery post-credits scenestasisarcheological diggod complexcave drawingprometheus genetic mutationorigins of lifeted 2023alienversealien expanded universethe peter weyland files: ted 2023 alien anthology2090s complicated