Prometheus (2012)
Releasedatum: 31 mei 2012
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot Prometheus
"The search for our beginning could lead to our end."
Een team van ontdekkingsreizigers gaat op een reis door het universum waarbij ze een ontdekking doen die leidt naar de oorsprong van het ontstaan van de mensheid. Hierdoor belanden ze in de gevaarlijkste uithoeken van het universum. Daar zullen ze een angstaanjagend gevecht moeten doorstaan om de toekomst van de mensheid te redden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
Chance
Ravel
SnakeDoc
Bron: Film Totaal:
Het lijkt erop dat Ridley Scotts Alien prequel een titel heeft: Paradise. De film, die in twee delen opgesplitst zal gaan worden, wordt de eerste in de reeks zonder het woord Alien in de naam.
Regisseur Ridley Scott is momenteel bezig het samenstellen van de cast. Het schijnt dat hij zijn Body of Lies ster Leonardo DiCaprio heeft benaderd voor de hoofdrol. Deze heeft na het maken van Clint Eastwoods film Hoover namelijk alle tijd voor de films. Het is op dit moment nog onduidelijk in hoeverre dit verhaal klopt, vooral ook omdat de hoofdrol tot nu toe altijd werd verbonden aan een actrice, waaronder o.a. Noomi Rapace.
Andere namen die wat Scott betreft in aanmerking komen zijn Michael Fassbender en Michelle Yeoh. Fassbender zou zijn benaderd voor de rol van android, maar zijn salaris zou op dit moment niet haalbaar zijn. Yeoh wordt gelinkt aan een rol die omschreven wordt als ‘sexy vrouw die haar mannetje kan staan’.
Het eerste deel van de prequel wordt pas in 2013 in de bioscoop verwacht. Deel 2 volgt een jaar later.
Stu-Pot
Slecht zal het wel worden, zeker als het in 3D is. Dat Scott zijn eigen meesterwerk wil verkloten met onnodige informatie over het wat en hoe begrijp ik niet. Bon, zolang er maar geen Predator in voorkomt zal het misschien (maar niet heus) een hersenloos amusant filmpje worden.
Redlop
Dus als er wel een Predator in voorkomt maakt dat de film minder hersenloos?
Stu-Pot
Nee was ook geen serieus bericht, het was gericht op de AVP reeks. Maar wat ik bedoelde, als er geen predator in voorkomt zal het een amusant filmpje worden. Hersenloos is deze film al.
Redlop
Hersenloos is deze film al.
De Alien vs Predator films hebben de originele Alien-reeks behoorlijk verkracht als je dat bedoelt. Helaas wel, maar onder Ridlley Scott heb ik er wel vertrouwen in.
Jawaddedadde
Blijf wat sceptisch, maar ik ben wel tevreden met de keuze voor Ridley Scott als regisseur. Kijken ga ik deze sowieso wel doen.
Overigens, wat de titel ook zal zijn, er moet gewoon Alien in voorkomen, naar aloude traditie
Film Fan
De rillingen lopen over mijn rug bij het idee van een prequel. Ik vraag me af wat Sott hiermee opschiet. Is het geld of is het faam of is het iets anders, ik snap het niet.
ace leader
Erg origineel
Ik zat eerder te denken aan Alien 5
Of Alien5, maar helaas wordt het Paradise.
DwarreI
Hoogstwaarschijnlijk wel ja
Ik hoop dat Ridley Scott als aflsuiting van zijn carriere nog één keer kan laten zien hoe het wél moet, daarna mag ie wat mij betreft lekker met pensioen gaan..
SnakeDoc
Hele idee van de baan. Wat verschrikkelijk jammer zeg !!! Baal d'r echt een beetje van!
Jawaddedadde
Las het ook, wat een tegenvaller zeg, keek hier enorm naar uit...*zucht*
Redlop
Klotezooi inderdaad, maar kennelijk is er een heel nieuw idee geboren en dat kan wel weer interessant zijn.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Ik was niet zo'n fan van de Alien-films, alhoewel ik ze ook niet slecht vond. Alleen de vierde vond ik erg slecht. Een prequel geregisseerd door Scott en geschreven door Lindelof sprak me dan opzich wel aan, maar het feit dat Scott nu een geheel nieuw idee heeft bedacht spreekt me veel meer aan dan verdere uitmelking van de Alien-franchise. Een geweldig en mysterieus science-ficiton idee geregisseerd door Scott en geschreven door Lost-schrijver Damon Lindelof met in de hoofdrol misschien Angelina Jolie ligt wel in mijn straatje
. Kom maar op met die film!
Redlop
met in de hoofdrol misschien Angelina Jolie ...
Noomi Rapace vooral ook.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Ze had een goede rol in Millenium, maar voor mij moet ze zich nog wel bewijzen in Hollywoodblockbusters.
Redlop
... het feit dat Scott nu een geheel nieuw idee heeft bedacht spreekt me veel meer aan dan verdere uitmelking van de Alien-franchise.
Ben ik wel met je eens. Als ik het zo lees ontstond er tijdens het brainstormen een aantal sterke levensvatbare ideeën , alleen... hoe de Alien daar in te passen? Want hoe dan ook zal het weer op de confrontatie Alien-mens uitkomen.
Dus dan maar geen Alien. Typisch geval van Kill your darling. Ben er nog nieuwsgieriger naar geworden.
wimnoot
Ik vind het eigenlijk een uitstekende keuze van Scott, de Alien franchise is al genoeg uitgemolken met 3 sequals en 2 AVP films. Deze nieuwe franchise staat de andere waarschijnlijk niet in de weg, sterker nog, je zou het kunnen zien als een spin-off met elementen van Alien er in. Ik ben voorzichtig enthousiast door dit nieuws.
moviemafketel
- 19752 berichten
Ben het eens met je Wim. Ben eigenlijk stiekem heel erg benieuwd wat ze er nu van gaan brouwen. De Alien-reeks is goed zoals die is. Mag wel wat nieuws bijkomen.
Jawaddedadde
Vreemd nieuws. Er zouden dan toch aliens (die van het Gigertype) meedoen in Scotts Prometheus... M'n interesse neemt weer toe, al kan dit bericht evengoed fout zijn natuurlijk.
Prometheus to Feature Giger’s Aliens After All! : HeyUGuys – UK Movie / Film Blog - heyuguys.co.uk
AC1
Een insider beweert dat de xenomorph pas een rol gaat spelen tijdens het laatste half uur maar dat het daarvoor een totaal nieuw concept is. A wise decision.
ace leader
Ik las net dat Guy Pierce een rol heeft/krijgt in Promotheus klik
Charlize Theron erin en ik ben al tevreden.
Die zit er ook in

Aliens
Sciencefiction / Actie, 1986

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012
androiddystopieruimtebuitenaards wezenschepselspin offcreationemergency surgery post-credits scenestasisarcheological diggod complexcave drawingprometheus genetic mutationorigins of lifeted 2023alienversealien expanded universethe peter weyland files: ted 2023 alien anthology2090s complicated