• 9.376.732 stemmen

Met onder meer: Tyler Perry, Matthew Fox en Rachel Nichols

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 6 december 2012

Plot Alex Cross

"Don't Ever Cross Alex Cross"

De rechercheur en psycholoog Alex Cross onderzoekt de gruwelijke moorden van de huurmoordenaar Michael Sullivan, bijgenaamd 'The Butcher'. Hij is een meesterbrein onder de seriemoordenaars en weet Cross steeds te omzeilen en hem tevens naar een ethisch breekpunt te brengen, zowel als agent als vader. Maar dan ontdekt Cross bewijsmateriaal dat naar het onvoorspelbare wijst, een openbaring die alles kan veranderen...

Dr. Alex Cross

Daramus Holiday

Vincent Dardis

avatar van Wernertje

Wernertje

Het feit dat het om een huurmoordenaar met psychopathische trekjes gaat, maakte het voor mij wel minder aantrekkelijk

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Niet dramatisch slecht, eigenlijk wel vermaakt, maar er zitten veel (kleine) momentjes en details in de film dat ik denk "wow, really", slecht gewoon.

avatar van james_cameron

Na Kiss The Girls en Along Came A Spider de derde film met James Patterson's rechercheur en psycholoog Alex Cross in de hoofdrol. De enigzins miscaste Tyler Perry doet zijn best, maar hij is duidelijk geen Morgan Freeman. Gelukkig is de film om hem heen best de moeite waard, met genoeg spanning, aktie en drama om te blijven boeien. Matthew Fox zet daarnaast een memorabele bad guy neer. Net als in de eerdere films zijn er een aantal verrassende wendingen om de kijker bij de les te houden. Perry hoef ik niet zo nodig terug te zien in deze rol, maar met de reeks mogen ze wat mij betreft wel doorgaan.

avatar van NERD

NERD

Op zich een prima actiefilm. Niets aan te merken op de acteerprestaties. Ook de locatie van Detroit vond ik wel mooi.

Het enige probleem dat ik heb is met het einde. Dat die Fransman neergezet wordt als ultieme bad-guy en hoe Cross uiteindelijk bij hem zijn gram haalt. Totaal onnodig en zelfs ver gezocht.

3,5 sterren voor de film op zich, maar half puntje eraf door de wat mij betreft nutteloze en onnodige laatste 5 minuten.

avatar van video-dude

video-dude

bagger van de bovenste plank, normaal zet ik nooit een film af. wat een K-film

avatar van henkula

henkula

Ik zat me mateloos te ergeren aan het 'acteren' van Tyler Perry.

avatar van RonHoogvliet

RonHoogvliet

Het enige positieve aan deze film was het acteren van Fox. Het acteren van Tyler Perry was echter zo vreselijk slecht in mijn ogen, dat je totaal geen gevoel voor dit personage krijgt.

Mijn ogen zijn ook vanzelf dichtgevallen op sommige momenten, dat zegt al genoeg.

avatar van elbundy

elbundy

Voor de mensen die al bekend zijn met A long came a spider en Kiss the girls is deze film een kleine teleurstelling. De finesse van Morgan Freeman wordt duidelijk gemist waar de voorgaande films met het personage Alex Cross toch wel een soort van spanning hadden heeft deze film dit beslist niet, Matthew Fox acteert wel aardig maar hier houd het dan ook meteen op.

De plotwending in de film is er ook maar aangeplakt en bovendien vind ik het genre thriller/mystery ook wat misplaatst aangezien dit een actiefilm is.

Voor de mensen die voor de eerste keer een film kijken met het personage Alex Cross is dit een vermakelijke actiefilm. Verveelt geen moment en goed voor een avondje thuis op de bank.

2,5

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Zeer matig.

Ook ik moet hier een teleurstelling constateren. Niet dat het verhaaltje nou zó vervelend is of er écht gebrek aan actie is. Maar een cast kan een film maken of breken, hier is helaas dat laatste het geval. Tyler Perry komt totaal niet uit de verf en Edward Burns is eveneens een miscast. Fox doet het nog aardig, maar heeft teveel om te compenseren. Tel daarbij een camera die vaak ongepast schudt in een poging spanning te creëren en je hebt een zware misser.

avatar van vranque

vranque

barry white sound eronder en de smile van tyler perry krijgt nog meer de vorm van een hart.

Verder was het inderdaad niks zoals mijn gevoel al deed vermoeden bij het zien van deze man. snel klaar dus en fijn laten doorratelen zoals het hoort op MM anders is er weer niet te stemmen en zou ik dit gedrocht zomaar voor de tweede keer kunnen pindakazen. Nu dus niet. Fijn.

avatar van madmax1

madmax1

Belabberd, boeit voor geen meter standaard prullaria.

avatar van Basi

Basi

Tyler Perry is een grote teleurstelling in deze film. Verder is het ook geen bijzonder verhaal en zou de film zo in de jaren 80 gemaakt kunnen zijn. Matthew Fox was de enige die deze film nog een beetje vermakelijk maakte. Een zeer matige aktiefilm.

avatar van pietermi

pietermi

Ik vond dit een goede spannende film. Goed acteer werk.

avatar van stinissen

Prima misdaad drama met uitstekende cast en juist Tyler Perry was erg goed ik kan niet wachten op de volgende film van hem onder zijn eigen regie.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Redelijke film met een redelijk maar niet bijzonder verhaal. Acteerwerk is matig en de hoofdpersoon (Tyler Perry) komt nog het meest ongeloofwaardig over, maar dat vind ik wel vaker bij hem. Het camerawerk in de laatste vechtscene was wel erg belabberd, veel te schokkerig. Verder kijkt de film wel lekker weg en verveeld bijna nergens. 3 kleine sterren

avatar van ooster49

ooster49

Ik ben voor het eerst van mijn leven in slaap gevallen bij een aktiefilm, wat een slechte film was dit, zelfs een favoriete acteur van mij ( Edward Burns, meester in de dialoog ) was niet om te pruimen, de rest van de acteurs waren zels nog slechter, de bad guy was helemaal ongeloofwaardig, het bleek achteraf die acteur van lost te zijn , maar hij was zo mager dat ik hem niet meer herkende, ik heb alle boeken gelezen van James Patterson en vind ze meestal wel om te pruimen en lekker weg te lezen, maar deze film was ongelofelijk slecht, ik raad iedereen die de film wilt gaan kijken naar iets anders te gaan kijken want het is weggegooid geld.

Zet je verstand op nul, want dat hebben de schrijvers van dit script ook gedaan. Lachwekkend slecht verhaal, totaal ongeloofwaardig en matige hoofdrolspelers. Met als toetje een volslagen over the top einde. As if... 1,5 ster is nog aan de ruime kant, maar misschien stond mijn verstand nog steeds op nul bij het uitdelen van een cijfer.

avatar van mattie-w

mattie-w

Prima film, vond persoonlijk Matthew Fox zeer goed acteren in deze film.

leuke film, alleen zwak einde

avatar van choller

choller

b film met b acteurs

avatar van Waku

Waku

De omschrijving die Moviemeter geeft thriller/mysterie begrijp ik niet helemaal.

Alex Cross is eigenlijk meer een wraakfilm.

Op sommige momenten bikkelhard.

Met name aan het begin had ik even de twijfel of dit nu wel echt een bioscoopfilm waard is.

De acteerprestaties van met name de duitse zakenmensen of consulaten waren niet best.

Maar de actie maakt heel veel goed.

Heel vermakelijk.

3*/3.5*

avatar van Waku

Waku

xxsilversurferxx schreef:

leuke film, alleen zwak einde

Vond einde wel grappig gevonden eigenlijk

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Bioscoop onwaardig. Echt in alles een zoutloze film : acteren valt tegen, visueel niet best en verder niks wat ik nog niet heb gezien. Een echt prul, en dat wordt in de tweede helft van de film overduidelijk.

avatar van miwaja

miwaja

vond het een goede film aardig opgebouwd en goed geacteerd met goede actie.

de duitse acteerprestaties waren wat minder(tot slecht)

avatar van Elineloves

Elineloves

Tja. Ik had blijkbaar iets heel anders verwacht. Mede door de volgende zin in het plot:

'' Sullivan besluit Cross een dodelijke boodschap te sturen door diens vrouw in koele bloede te vermoorden. ''

Dit gebeurde pas na welgeteld 55 minuten. Daardoor trok het eerste uur zich heel erg lang en was er, mijn inziens, weinig spanning. Fox blijf ik zien als Jack van 'Lost', beetje lastig om hem los te koppelen van dat personage. Perry stelde me eigenlijk een beetje teleur, ik miste een bepaalde overgave bij hem, iets wat hem 'echt' maakte. Ik voelde geen binding met zijn personage. Misschien ook omdat ik Freeman erg gemist heb. Hij zou er met kop en schouders bovenuit hebben gestoken.

De meeste actiemomenten werden in het laatste half uur gepropt wat het nogal chaotisch maakt, na die trage aanloop. Verder een behoorlijk cliché verhaaltje dan aan een zijden draadje hangt.

Kudo's voor Fox, die aardig overtuigend was.

avatar van sdr

sdr

Deze hebben wij gisteren gezien en wij vinden het een goede film.

Zeer goede rollen neergezet door alle acteurs.

Matthew Fox , wat was die mager zeg, hij zag er slecht uit, wat je wel niet over moet hebben voor een rol denk ik.

avatar van GGG

GGG

Erg spannende film. Moeite waard om een keer te zien.

avatar van blurp194

blurp194

Met afstand de slechtste rol van Jean Reno ooit.

Dan wordt hij natuurlijk vooral als naam op de poster gebruikt, maar toch. Tenenkrommend. En de rest is al niet heel veel beter. Slechte effecten ook nog eens. Triest om te zien.

Dan las ik nog ergens dat deze film een mooi voorbeeld is van hoe een goede regisseur van een hoop troep toch nog een behoorlijke film kan maken. Bijvoorbeeld door de actiescene's net dat tikkie meer te geven. Er zit wat in, maar het blijft een matige film vind ik.

Morgan Freeman had deze Alex Cross misschien beter kunnen spelen - maar het grote probleem is toch het verhaal. De inleiding is te lang, en de timing daarna klopt gewoon niet. Alsof de bad guy even een weekje wacht. Onbevredigend.

avatar van mnrk

mnrk

He won't stop. I've seen his face. I heard his voice. I will meet his soul at the gates of hell before I let him take a person that I love from me

Deze 3e Alex Cross film is niet zo sterk als zijn voorgangers maar kijkt toch nog wel prima weg...

Het verhaal komt langzaam op gang (inleiding is wat traag) maar uiteindelijk zit de vaart er goed in en gebeurt er genoeg...

Tyler Perry is geen Morgan Freeman maar speelt toch een redelijke Alex Cross en wordt goed bijgestaan door Edward Burns.... Matthew Fox is ook op zijn plek als badguy Picasso .

avatar van joey1973

joey1973

Best een goed verhaal, maar wat een waardeloos acteerwerk van Perry en Burns. Ik heb me mateloos geirriteerd aan die stem van Burns, verschrikkelijk.

De film wordt gedragen door Fox, wat de score nog op een voldoende brengt.