• 9.376.236 stemmen

Met onder meer: Tyler Perry, Matthew Fox en Rachel Nichols

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 6 december 2012

Plot Alex Cross

"Don't Ever Cross Alex Cross"

De rechercheur en psycholoog Alex Cross onderzoekt de gruwelijke moorden van de huurmoordenaar Michael Sullivan, bijgenaamd 'The Butcher'. Hij is een meesterbrein onder de seriemoordenaars en weet Cross steeds te omzeilen en hem tevens naar een ethisch breekpunt te brengen, zowel als agent als vader. Maar dan ontdekt Cross bewijsmateriaal dat naar het onvoorspelbare wijst, een openbaring die alles kan veranderen...

Dr. Alex Cross

Tommy Kane

Maria Cross

Leon Mercier

Richard Brookwell

Daramus Holiday

Vincent Dardis

avatar van james_cameron

Na Kiss The Girls en Along Came A Spider de derde film met James Patterson's rechercheur en psycholoog Alex Cross in de hoofdrol. De enigzins miscaste Tyler Perry doet zijn best, maar hij is duidelijk geen Morgan Freeman. Gelukkig is de film om hem heen best de moeite waard, met genoeg spanning, aktie en drama om te blijven boeien. Matthew Fox zet daarnaast een memorabele bad guy neer. Net als in de eerdere films zijn er een aantal verrassende wendingen om de kijker bij de les te houden. Perry hoef ik niet zo nodig terug te zien in deze rol, maar met de reeks mogen ze wat mij betreft wel doorgaan.

avatar van NERD

NERD

Op zich een prima actiefilm. Niets aan te merken op de acteerprestaties. Ook de locatie van Detroit vond ik wel mooi.

Het enige probleem dat ik heb is met het einde. Dat die Fransman neergezet wordt als ultieme bad-guy en hoe Cross uiteindelijk bij hem zijn gram haalt. Totaal onnodig en zelfs ver gezocht.

3,5 sterren voor de film op zich, maar half puntje eraf door de wat mij betreft nutteloze en onnodige laatste 5 minuten.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Zeer matig.

Ook ik moet hier een teleurstelling constateren. Niet dat het verhaaltje nou zó vervelend is of er écht gebrek aan actie is. Maar een cast kan een film maken of breken, hier is helaas dat laatste het geval. Tyler Perry komt totaal niet uit de verf en Edward Burns is eveneens een miscast. Fox doet het nog aardig, maar heeft teveel om te compenseren. Tel daarbij een camera die vaak ongepast schudt in een poging spanning te creëren en je hebt een zware misser.

avatar van Elineloves

Elineloves

Tja. Ik had blijkbaar iets heel anders verwacht. Mede door de volgende zin in het plot:

'' Sullivan besluit Cross een dodelijke boodschap te sturen door diens vrouw in koele bloede te vermoorden. ''

Dit gebeurde pas na welgeteld 55 minuten. Daardoor trok het eerste uur zich heel erg lang en was er, mijn inziens, weinig spanning. Fox blijf ik zien als Jack van 'Lost', beetje lastig om hem los te koppelen van dat personage. Perry stelde me eigenlijk een beetje teleur, ik miste een bepaalde overgave bij hem, iets wat hem 'echt' maakte. Ik voelde geen binding met zijn personage. Misschien ook omdat ik Freeman erg gemist heb. Hij zou er met kop en schouders bovenuit hebben gestoken.

De meeste actiemomenten werden in het laatste half uur gepropt wat het nogal chaotisch maakt, na die trage aanloop. Verder een behoorlijk cliché verhaaltje dan aan een zijden draadje hangt.

Kudo's voor Fox, die aardig overtuigend was.

avatar van blurp194

blurp194

Met afstand de slechtste rol van Jean Reno ooit.

Dan wordt hij natuurlijk vooral als naam op de poster gebruikt, maar toch. Tenenkrommend. En de rest is al niet heel veel beter. Slechte effecten ook nog eens. Triest om te zien.

Dan las ik nog ergens dat deze film een mooi voorbeeld is van hoe een goede regisseur van een hoop troep toch nog een behoorlijke film kan maken. Bijvoorbeeld door de actiescene's net dat tikkie meer te geven. Er zit wat in, maar het blijft een matige film vind ik.

Morgan Freeman had deze Alex Cross misschien beter kunnen spelen - maar het grote probleem is toch het verhaal. De inleiding is te lang, en de timing daarna klopt gewoon niet. Alsof de bad guy even een weekje wacht. Onbevredigend.

avatar van schram101

schram101

Alex Cross blijkt zo'n beetje precies wat de trailer al deed vermoedden. Een erg simpele cop-movie die, op Matthew Fox na, nergens bijzonder blijkt. Ondanks dat ik de eerdere films over Cross nooit heb gezien weet ik al wel dat Morgan Freeman een stuk beter moet zijn geweest in de hoofdrol. Tyler Perry is namelijk maar een matig acteur. Al is zijn collega Edward Burns nog slechter. Plot is ook niet altijd even boeiend al wordt het naar het einde toe al wat beter.

Gelukkig zorgt Fox en het verassende momente dat Cross' vrouw wordt doodgeschoten voor een minimale voldoende. Maar dikke kans dat die bij een herziening verder weg valt.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

"Standaard" is inderdaad de smaak die overheerst. Het scheelt dat ik die verwachting had toen ik de film ben gaan kijken, dus hoewel de film nergens de middelmaat ontstijgt, stelde hij me ook niet teleur.

Matthew Fox is leuk (en best goed) om te zien als maniak, na hem 6 jaar in de rol van brave dokter te hebben gezien in Lost. Tyler Perry kende ik niet, maar vond ik een beetje houterig.

Wel maf om die twee te zien knokken. De dikke Perry van twee kubieke meter hield nog knap stand tegen een afgetrainde dude die binnen vijf seconden een kooivechter kapotslaat, maar goed, het is een film he.

2,5 sterren

avatar van underground

underground

Geen moment verveeld tijdens de film,

Van begin tot het einde genoten

Dit is nu echt z'n film waar je van kan genieten !!

Een top verhaal dat echt boeiend is voor de kijker

Actie zat er genoeg in en natuurlijk de spanning die de hele film snijdend is

Heb hem bij mijn collectie toegevoegd

Mijn cijfer : **5.0**

Gwn een PERFECTE Actie/Thriller

avatar van roeman

roeman

Ik heb me uitstekend vermaakt, met deze niet hoogdravende pretentieloze film. Geen hoogvlieger maar een goede middenmoot film. Aardig acteer werk. Soms wat vervelende camera bewegingen. Goede muziek en aardige dialogen. Goede film voor een middag waarop je toch niets anders te doen heb. Ik heb me niet verveeld voor 101 min. lang.

avatar van otherfool

otherfool

En ja hoorrr, we hebben er weer ééntje in de categorie 'domste film van het jaar'.

Het personage Alex Cross kennen we natuurlijk nog uit Kiss the Girls en Along Came a Spider, alwaar de rechercheur werd gespeeld door de immer uiterst betrouwbare Morgan Freeman en niet de uitbuikende nobody Tyler Perry. Ander verschil: die films waren A-list Hollywood producties, terwijl deze Alex Cross bij vlagen meer lijkt op een goedkope TV-film.

Goed, dan gaan we naar het verhaal. Nu ja, verhaal, een volkomen onbegrijpelijke smurrie rond een huurmoordenaar die om onduidelijke redenen onduidelijke mensen op onduidelijke manier om het onduidelijke leven probeert te brengen. Naar wie of wat we zitten te kijken blijft in het ongewisse, en de volstrekt willekeurige 'uitleg' die zo nu en dan door de helderziende Cross en zijn mede rechercheurs wordt gegeven valt gewoonweg niet te volgen. Volslagen random gevolgtrekkingen slepen het geheel naar de twist van de dood van Cross' vrouw waarna de film werkelijk helemaal ontspoort. Hoe slecht kun je een verhaal opbouwen?

Wat een slechte cast ook, vooral Reno zou zich kapot moeten schamen. Dat typetje van Cross' moeder ook, een vreselijke rol. De enige die nog weet te overtuigen is Fox die een aardige a-typische rol heeft. Maar manmanman, wat is dit voor de rest een hopeloos slechte film.

1*.

avatar van Natasja888

Natasja888

Hele goeie film. Zeer spannend goeie acteurs.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Een nieuwe acteur die ik mag vertoeven (heb hiervoor nog niks van hem gezien) Tyler Perry, die hier een prima rol neerzet als een politieagent in Detroit in Alex Cross, een misdaadfilm die gewoon volgens de oude toer het wraakthema uit de mottenballen haalt (Alex Cross is er één van...). Hier moet hij werk maken van verschillende behoorlijk slim inelkaar gezette moorden die worden gepleegd door "The Butcher", die ook lekker gestoord, maar kei-slim aan het werk is. Alex Cross lijkt zich echter niet opgewassen te voelen tegen The Butcher, die de wet steeds weer een stapje voor is. Totdat zijn vrouw word vermoord.... (ik zei het toch, oud wraakthemaatje)

Het verhaal is al tig keer eerder gebruikt maar Alex Cross is zeker de moeite waard vanwege de vette actiescenes die lekker gelikt gemonteerd worden en de preciesie van The Butcher, die het ritme er prima inhoud. Het acteerwerk is ook erg goed te doen, Edward Burns zet een onvergetelijke rol neer als Cross's bijdehante collega, en ook leuk om een bijrol van Jean Reno te mogen vertoeven. (herkende hem pas wel later, aangezien ik hem met een baard gewend ben)

Prima actiefilm.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Vind dit toch wel een gemiste kans, waar qua casting toch een hoop steken zijn laten vallen. De casting van Tyler Perry is wat mij betreft de hoofdreden van het falen van Alex Cross. Hij geeft z'n personage geen diepte mee, creeert geen gevoel van sympathie, helemaal niks. Als je als kijker onverschillig bent tegenover de hoofdpersoon dan word het een lastig verhaal.

Zelfs uit de killer hebben ze nagelaten het maximale eruit te halen. Plus het feit dat ik het nogal slordig vind dat ze de killer als The Butcher aankondigen, hij in de film vervolgens als Picasso word aangeduid eenmalig om ook weer niet meer op terug te komen.

4/10 (IMDB)

avatar van rep_robert

Inderdaad een vrij oppervlakkige film.

Het plot klinkt uiteindelijk veel spannender dan de film ook is. Je verwacht een Se7en achtige film, maar komt er nog geen mm van in de buurt.

De serial killer laat weinig tot de verbeelding toe en al met al verpest dit de spanningsboog behoorlijk. Het kat en Het dramatische toontje rondom het gezin van Alex Cross en het seksleven van zijn partner Thomas met mede collega Monica laat ook te wensen over. Dit komt ook mede door de acteurs, die eigenlijk het charisma missen om een film te dragen. Vooral de onbekende Perry als Cross mag nog niet eens de veters strikken van Morgan Freeman. Hoe hij sommige theorieën zo abrakadabra uit de hoge hoed weet te toveren levert ook onbedoeld humoristische momenten op.

De film is verder wel erg vlot en ondanks de vele minpunten best onderhoudend. Het is alleen geen hoogvlieger en kent ook geen memorabele momenten.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/misdaad/mysterie/thriller film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Af en toe te snel camerabeweging...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

avatar van scorsese

Aardige film waarin twee rechercheurs achter een psychopaat aan zitten. Een standaard verhaal voor een thriller als deze (maar op een paar momenten toch nog verrassend uit de hoek weet te komen). Een nogal rommelig begin waarbij de personages slecht geïntroduceerd worden. Echt goed wordt het niet, maar het kijkt wel gemakkelijk weg en Matthew Fox is wel vermakelijk als de psychopaat.

avatar van Henk Tenhagen

Henk Tenhagen

Ik snap niet dat deze film zo'n lage score heeft. Er zit een goed verhaal in. Veel aktie, spanning en emotie. De acteurs zijn goed gekozen. Kortom zeer goed . 4 ****

avatar van tattoobob

tattoobob

Matige film met matige acteerprestaties....ook de inhoud van de film is weinig verrassend.

Een film om snel te vergeten.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

Het is niet de eerste verfilming van dit personage en ook niet de beste maar toch een best leuke film. Op zich is de film een 13 in een dozijn thrillertje die ook nergens echt voor een verrassing kan zorgen maar al bij al bleef de film wel genietbaar. Tyler Perry vond ik overtuigend als Dr Cross, zowel in deel 1 waarin hij zichzelf onverslaanbaar waant als in het tweede deel waarin hij twijfelt aan z'n kunnen (ook al is dat niet echt goed uitgewerkt). Burns is een prima sidekick die voor de interactie moet zorgen maar het is vooral Mathew Fox die de show steelt als joker-achtige seriemoordenaar vol psychopatische neigingen. In het eerste deel krijgt hij veel screentime en overtuigd hij volledig als badguy. spijtig genoeg hebben ze de finale voor hem wel fluttig uitgeschreven.

Ik kan zeker en vast begrijpen dat mensen dit een slechte film vinden want veel nieuws is er niet te vinden maar mij deed het inderdaad denken aan de foute 80's thrillers en die nostalgie overvloedde de minpunten van deze film. geen aanrader maar op een zaterdagnacht kan deze film je zeker bekoren

avatar van jippie2010

jippie2010

Géén idee waarom deze film de omschrijving 'Mystery' meekrijgt.

Ik ben een groot liefhebber van dit genre, en dat heeft niks met deze film te maken.

Gewoon een doorsnee actie-thriller met een onorigineel plot met wraakmotieven.

Dat gezegd hebbende keek deze film prima weg, en waren Perry en met name Fox goed gecast.

Voldoende: *3,0

avatar van Leno

Leno

Waardeloze actiefilm met een lachwekkende rol van Perry, die totaal niet geloofwaardig overkomt. Hetzelfde geldt voor de overige cast, met misschien een kleine uitzondering voor Fox. Probleem is ook dat Perry zichzelf probeert neer te zetten als een coole en slimme rechercheur terwijl hij nogal kneuzerige uitstraling heeft.

avatar van IH88

IH88

Alex Cross

Tegenvallende thriller. Alex Cross heeft eigenlijk alles in zich om een enerverende en spannende thriller te zijn, maar het script is barslecht, onlogisch en rommelig. De film springt van de hak op de tak en de personages doen de vreemdste dingen. Vooral de rol van Jean Reno is lachwekkend slecht uitgewerkt.

Perry is degelijk als Alex Cross, maar weet geen onuitwisbare indruk achter te laten en heeft niet genoeg in zijn mars om een ‘leading man’ te zijn. Burns, Ejogo, Tyson en Nichols zijn allemaal degelijk maar kunnen weinig uitrichten met zulke mager uitgewerkte rollen. Fox is de enige die echt overtuigd als maniakale bad guy. Maar voor de rest is het erg matig.

avatar van cornelis2

cornelis2

[quote]jippie2010 schreef:

Géén idee waarom deze film de omschrijving 'Mystery' meekrijgt.

/quote]

Ik ben het in dit opzicht eens met Jippie 2010 en zal om een correctie vragen.

De film zelf rechtvaardigt een avond chillen op de bank als je niks beters te doen hebt. Tyler Perry overtuigde mij echter niet als actieheld. Misschien komt dat doordat hij half politieman/half gedragswetenschapper moet zijn. (of door het boek - ik heb het boek van Patterson niet gelezen.) Alex Cross overtuigt daarentegen zeer. Hij speelt de sterren van de hemel, beter gezegd hel, als bad guy met de bijnaam the butcher of Sligo. Opmerkelijk dat de vechtscenes vaag en onduidelijk gefilmd werden, maar zo spaart de regisseur wel zijn acteurs.

avatar van Shadowed

Shadowed

Hm.

Cohen krijgt het toch nooit volledig voor elkaar om echt een goede film af te leveren. Voor vermaak zit je altijd wel goed bij hem, maar als regisseur stelt hij helaas niet al te veel voor. Alex Cross is een poging om wat talent te laten rollen, maar het komt er vaak maar niet van.

Wel leuk om Perry in een serieuze rol te zien. Normaal zie ik hem vaak terug in Madea-rollen en daarom is het des te leuker dat hij ook normale rollen kan spelen. Hij doet het best aardig, maar is wel inwisselbaar voor de rest. Maar zijn karakter is ook niet echt goed genoeg geschreven om er iets interessants van te maken.

Ook de killer, gespeeld door Fox, mist echt die charme om een memorabel personage te zijn. Hij heeft zo zijn brute daden, maar er wordt vooral verteld over die daden en weinig komt ervan in beeld. Ook komt Fox zelf te weinig in beeld waardoor je nooit echt aan hem kan opwarmen.

Visueel zitten er aardige plaatjes bij. Hier en daar aardige shots, maar wel een beetje futloos gebracht allemaal. Het tempo is afwezig, het verhaal dat wordt afgewisseld met rustig misdaad/drama en thriller verloopt ook niet helemaal lekker. Het wil nooit echt volledig boeiend worden.

Soms ook ronduit lelijke CGI en weinig materiaal wat de film echt speciaal tracht te maken. Het is vooral een heel normale detective film die nooit heel interessant weet te worden. Wel een aantal degelijke actiescènes tussendoor en degelijk acteerwerk van Perry en Fox. Maar dan heb je het meeste ook wel weer gehad helaas.

avatar van AniSter

AniSter

Direct na de eerste twee delen met Freeman als Cross heb ik dit derde deel gekeken. Ik had al op Alex Cross (film series) - Wikipedia over deze serie gezien dat ik me op iets minders moest voorbereiden. Helaas klopt dit. Nu kan ik hier heel vel over zeggen, maar dat hebben velen al gedaan die mij voor zijn gegaan. Ik heb maar een opmerking: deze film hoort absoluut niet in die serie thuis. Left4Dead: nee, dit was verre van genieten.

avatar van boemboem27

boemboem27

heb toch Morgan Freeman "gemist" als Dr. Cross.

maar deze Dr. Cross, gespeeld door Tyler Perry deed het zeker niet verkeerd.

heb nu alle 3 de films gezien en moet zeggen dat ze allemaal op het zelfde niveau voor mij uitkwamen,

allemaal ong. 3.5 ster.

avatar van mrklm

mrklm

Alex Cross [Tyler Perry] is een profiler voor de politie van Detroit die betrokken wordt bij de jacht op een seriemoordenaar [Matthew Fox] die zijn pijlen besluit te richten op Alex en zijn familie. Perry is goed in de titelrol, maar een afgezaagd scenario doet vermoeden dat we hier te maken aan een pilot die is afgekeurd wegens een chronisch gebrek aan originaliteit. Met de juiste humor was dit een perfect plot geweest voor Frank Drebin. Een verwaarloosbaar routinewerkje vol verspild talent.

avatar van Rogyros

Rogyros

Dit heeft geen bal te maken met het karakter van Alex Cross zoals we die kennen van Along Came A Spider en Kiss The Girls.

Ik vind het een hele zwakke clichématige actiefilm. Lijkt eigenlijk nergens op.

avatar van Kondoro

Kondoro

"Confucius said, "When setting off on a path of revenge, dig two graves." ''

"That's fine with me as long as you're in one of them."

Geinig, de vorige twee delen omtrent rechercheur 'Alex Cross' dus al blijkbaar gezien, maar die vond ik denk ik dusdanig niet boeiend dat ik eigenlijk helemaal niet meer weet waar die films nou precies over gingen. En eigenlijk werd het in deze film ook wel duidelijk waarom het me allemaal niet zo boeide, die hele Alex Cross is gewoon eigenlijk een nietszeggend fictief personage. En eigenlijk snap ik ook niet zo goed waarom het persé nodig was om nou hier weer nieuw leven in te blazen?

Voor de rest een vrij saaie film, wellicht niet op elk vlak écht saai maar het was wel héél cliché waar ik dan weer meer moeite mee had. Tyler Perry is geen Morgan Freeman, hij komt niet een millimeter in de buurt en acteert hier echt waardeloos. Heel irritant personage was hij zeg. "Picasso" vond ik dan weer een heel stuk vetter en was wel echt een geslaagde tegenhanger, alleen werd daar gewoon echt te weinig uit gehaald. Dus over het algemeen gewoon een hele oninteressante en met vlagen nogal irritante film, die nergens boeiend werd. Het drama was vooral melodramatisch en nogal onnodig, het "wraak" gevoel oogde eigenlijk alsof twee tiener ruzie hadden op de middelbare school, van een erg laag niveau dus.