• 10.523 nieuwsartikelen
 • 161.623 films
 • 10.094 series
 • 29.644 seizoenen
 • 613.113 acteurs
 • 192.858 gebruikers
 • 8.962.440 stemmen
Avatar
 
banner banner

Game Change (2012)

Biografie / Drama | 118 minuten
3,40 171 stemmen

Genre: Biografie / Drama

Speelduur: 118 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Jay Roach

Met onder meer: Julianne Moore, Woody Harrelson en Ed Harris

IMDb beoordeling: 7,4 (23.105)

Gesproken taal: Engels

 • On Demand:

 • HBO Max Bekijk via HBO Max
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • meJane Niet beschikbaar op meJane

Plot Game Change

"Politics would never be the same."

In 2008 was de presidentsverkiezing een waar spektakel. Iedereen keek naar de race naar het Witte Huis die zich ontspon als een soort van sprookje. De steile opgang en historische triomf van Barack Obama. De schokkende val van het Huis van Clinton - en de onwaarschijnlijke wederopstanding van Hillary als Obama’s partner en Amerika’s gezicht naar de wereld. De vluchtige performance van John McCain en de betoverende verschijning van Sarah Palin. Maar ondanks de ruime verslaggeving van dit drama is weinig van het echte verhaal achter de schermen bekend - tot nu.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van the new guy

the new guy

 • 1715 berichten
 • 1572 stemmen

Stephan schreef:

(quote)

Dat verklaard meteen de "bubble" waar ook jij in zit.

Ik vond het een perfecte weergave van de 'droomwereld' waarin de Republikeinse partij al jaren zit. Het is dat de partij gesteund wordt door het vele geld van de CEO's die deze kortzichtige politici voor hun karretje kunnen spannen anders was de partij na Reagan al lang van het toneel verdwenen.

Dit is de partij van de "boze witte man" die nog gelooft in het scheppingsverhaal, die vinden dat verkrachting de wil van God is, vrouwen in een map thuishoren, die homofoob is en hun wapens ten koste van alles willen houden om een democratisch gekozen regering eventueel omver te kunnen werpen.

Je zag de zelfde mentaliteit bij de laatste verkiezingen, om botweg glashard te liegen om zo op de fear factor te gokken. In de politiek is dat gewoon Dom.

Het was dan ook mooi te zien hoe de kopstukken van de partij (zoals Karl Rove) bij de laatste verkiezingen de realiteit maar niet wilden inzien. De republikeinen komen in ieder geval niet meer in het Witte Huis tenzij de Democraten het er zelf naar maken.

Daar hoef je het als democraat niet eens naar te maken. De crisis van nu is bijna niet op te lossen, zeker niet door een land dat vrijwel failliet is. Zodra de republikeinen daar weer hun speerpunt van maken (en dat niet door een oude handelaar laten vertellen), is alles anders. De grote massa Amerikanen stemt echt niet meer om geweren, abortus of legalisatie.


avatar van breedbeeld

breedbeeld

 • 432 berichten
 • 511 stemmen

Prima film met een sterke Julianne Moore


avatar van missl

missl

 • 3868 berichten
 • 5313 stemmen

Heel goed geacteerd. Gaat over de Amerikaanse verkiezen en er komt naar voren wat mensen allemaal doen om die verkiezingen te winnen. Palin komt er niet heel goed vanaf en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo goed weet of dit naar waarheid is, al weet ik wel dat zij destijds het mikpunt van grappen was en dat komt hier ook in terug.


avatar van Zinema

Zinema (crew films)

 • 10116 berichten
 • 6881 stemmen

Penibele politiek.

Het verhaal van Sarah Palin moet je kennen om het te kunnen geloven. Mocht je als kijker de Amerikaanse politiek niet goed hebben gevolgd en deze vicepresidentskandidate daardoor niet kennen, dan vermoed je tijdens de film al snel dat haar onkunde flink is aangedikt. En dat is het niet, zo blijkt. Des te schokkender. En des te mooiere cinema levert het verhaal van de beruchte politica op. Een vrouw die als plaatsvervanger voor presidentskandidaat McCain samen met hem de ongemakkelijke strijd moest opnemen tegen de gedoodverfde winnaar, Barack Obama. Dit gegeven levert een interessant en goed geacteerd politiek drama op vol penibele situaties.

Game Change is dan ook vooral een acteursfilm waarbij de vieze politieke spelletjes fijntjes worden blootgelegd en eens te meer duidelijk wordt hoe bot het er soms achter de schermen aan toe gaat. Machtsbeluste mensen maken keuzes die, zoals in dit geval bijna, desastreuze gevolgen kunnen hebben. In Amerika is men namelijk al wat langer bezig met onderbuikpolitiek bedrijven en beter op de hoogte van het effect van uiterlijk vertoon. De republikeinen speelden het spel echter smeriger en belachelijker dan ooit te voren en met Palin als vrouwelijk boegbeeld was verlies onvermijdbaar.

Woody Harrelson speelt de directe adviseur van Palin en McCain. Hij zet een schitterende rol neer als kaal geschoren gladjanus die alle touwtjes stevig in handen heeft. Ed Harris vertoont een griezelige gelijkenis met senator John McCain. Maar de echte eye-catcher is de ijzersterke Julianne Moore als Palin. Zij straalt kracht en onzekerheid tegelijk uit en doet haar team tot wanhoop drijven. Dankbaar wordt ze gepersifleerd in Saturday Night Life. De dialogen en ontwikkelingen rondom haar slecht gescreende invulling als McCains running mate zorgen voor verbaal vuurwerk in een prima film.

Zeer goed.

Met dank aan HBO voor het recensie-exemplaar.


avatar van Humphrey

Humphrey

 • 370 berichten
 • 314 stemmen

Uitstekende film over de campagne van de presidentskandidaat McCain en zijn running mate Sarah Palin vs. Obama in 2008. Heerlijke vertolkingen van Julianne Moore, Ed Harris en Woody Harrelson. Absoluut aan te bevelen. 4*.


avatar van Zimba

Zimba

 • 1 berichten
 • 0 stemmen

Ik weet niet hoe geloofwaardig deze film is. Ik heb niet alleen de film gezien maar ook het boek gelezen waarop de film is gebaseerd. ( in het (dikke) boek gaan maar een paar bladzijde over Sarah Palin!) Het is vooral een roddel boek gebaseerd op anonieme bronnen. (waar ook kritiek op is geweest)

Veel mensen die toentertijd bij de verkiezingen betrokken waren zeggen dat de film fantasie is en een poging is om Sarah Palin zwart te maken. Deze pogingen om Sarah Palin zwart te maken schijnen vooral gedaan te zijn door Steve Schmidt (en Nicolle Wallace) die de leiding had van het MCCain verkiezings team en de schuld van de verkiezings- nederlaag wilde afschuiven op Sarah Palin. Daarbij heeft Steve Schmidt vooral hulp gehad van de media en Hollywood die de pest hebben aan Sarah Palin.

HBO’s “Game Change” Creates A New Film Genre–Histrionic, Historical Fiction | The New Agenda - thenewagenda.net

http://www.washingtontimes.com/news/2012/mar/18/curl-game-change-a-made-up-narrative-from-2-axe-gr/

De film is gebaseerd op anonieme bronnen en de mensen die zeggen dat de film een onjuiste voorstelling is van wat er echt gebeurt is doen dat met naam en gezicht.

Toen de film gemaakt werd dachten veel mensen dat Sarah Palin zou gaan voor de nominatie. Er word gezegd dat Hollywood ,die sterk bevriend is met Obama, deze film heet gemaakt om Sarah Palin zwart te maken en zo Obama te helpen mocht Palin de nominatie winnen en het moest opnemen tegen Obama.

'Game Change's' Top Stars and Execs: $200K to Democratic Causes; $0 to Republicans - The Hollywood Reporter - hollywoodreporter.com

Ook mevrouw McCain (en McCain zelf) zegt dat de film een onjuiste voorstelling is van wat er zich heeft afgespeeld tijdens de verkiezingen van 2008.

Cindy McCain defends Palin over HBO film – CNN Political Ticker - CNN.com Blogs - politicalticker.blogs.cnn.com

Sarah Palin zelf heeft een boek geschreven waarin o.a ook de verkiezingen van 2008 ter sprake komen. Zij geeft een heel ander verslag van wat er gebeurt is dan het verslag in de film.

Tot slot wat een aantal mensen zeggen over de film die nauw betrokken waren bij de 2008 verkiezingen en het gebeuren rond Sarah Palin.

Palin advisers condemn ‘Game Change’ movie – CNN Political Ticker - CNN.com Blogs - politicalticker.blogs.cnn.com

Ik denk dat men het beste de film met een korreltje zout moet nemen en moet plaatsen in het politieke spel van na de 2008 verkiezingen waarin Steve Schimdt met behulp van grote delen van de media en Hollywood de schuld voor de 2008 verkiezings nederlaag afschuift op Sarah Palin en Hollywood die de pest heeft aan Sarah Palin met deze film probeert Sarah Palin zwart te maken en zo politiek probeert uit te schakelen.


avatar van Tarkus

Tarkus

 • 6409 berichten
 • 5314 stemmen

Uitstekende film over de republikeinse, foute, keuze voor Sarah Palin in 2008, die hun uiteindelijk de overwinning zou kosten ten voordele van Obama.

Julianne Moore als Sarah Palin, voor mij haar beste vertolking ooit, ze doet dit werkelijk uitstekend.

Ed Harris, bijna onherkenbaar als McCain en Woody Harrelson vervolledigen een topcast.


avatar van totkijkdanmaar

totkijkdanmaar

 • 77 berichten
 • 71 stemmen

Prima film, die een overtuigend beeld schetst van hoe het eraan toegaat binnen een Amerikaans verkiezingscampagneteam.

Palin wordt neergezet als iemand die op sommige gebieden zo onthutsend onwetend is dat de leden van het campagneteam er compleet wanhopig van worden. Maar ook als iemand die zich soms zeer verrassend wist te presenteren en wel degelijk de sympathie van de kiezers kon winnen. Julianne Moore verdient een grote pluim voor deze rol.

Ook Woody Harrelson zet een prima campagneleider neer. De chemie met Moore is vaak prachtig. Maar misschien nog wel beter is de manier waarop Ed Harris de figuur van John McCain etaleert. Zijn McCain is zeker niet de rechtse die-hard die in Nederland soms van hem werd gemaakt, maar juist iemand die de situatie goed aanvoelt en daar met redelijkheid en menselijkheid op reageert.avatar van scorsese

scorsese

 • 11737 berichten
 • 10156 stemmen

Uitstekende film waarin Sarah Palin wordt gevraagd de running mate te worden van John McCain tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008. Naast een boeiend kijkje achter de schermen van de campagne vooral ook interessant om te zien hoe een combinatie van druk, onervarenheid en de richting waarin ze geduwd wordt Sarah Palin te veel wordt. Een bijna onherkenbare Julianne Moore zet een sterke rol neer.