Genre: Biografie / Drama
Geregisseerd door: Jay Roach
Met onder meer: Julianne Moore, Woody Harrelson en Ed Harris
Bekijk via HBO Max
Plot Game Change
"Politics would never be the same."
In 2008 was de presidentsverkiezing een waar spektakel. Iedereen keek naar de race naar het Witte Huis die zich ontspon als een soort van sprookje. De steile opgang en historische triomf van Barack Obama. De schokkende val van het Huis van Clinton - en de onwaarschijnlijke wederopstanding van Hillary als Obama’s partner en Amerika’s gezicht naar de wereld. De vluchtige performance van John McCain en de betoverende verschijning van Sarah Palin. Maar ondanks de ruime verslaggeving van dit drama is weinig van het echte verhaal achter de schermen bekend - tot nu.
Sarah Palin
Mark Wallace
Todd Palin
Chris Edwards
Bexie Nobles
Hahahaha, is dit Ed Harris als McCain?? Hij lijkt er echt enorm veel op!
jarno1975 (moderator series)
Naomi Watts
Julianne Moore as Sarah Palin
Erg veel zin in, ook erg fijn dat mijn favoriete actrices de laatste tijd bezig zijn politieke figuren te vertolken
. Ook de gelijkenis tussen Harris en McCain is treffend. Enorm veel zin in.
Naomi Watts
Fijne HBO-productie weer met alweer een politiek onderwerp.
Hoewel Palin natuurlijk niet echt bekend staat als een groot licht was deze film wel heel erg dodelijk voor haar imago lijkt me, jemig. Kan me nauwelijks voorstellen dat men haar nog enigszins serieus neemt na het zien van de film.
Buiten dat is ze wel lekker zelfbewust en probeert het voor haar doen allemaal wel goed te doen en deze dubbelzijdigheid wordt echt uitstekend goed verbeeld door Julianne Moore.
Ook Ed Harris en Woody H. doen het prima.
some_solucti
Vermakelijke film over het trainwreck Sarah Palin dat aan boord werd gehaald om McCain's campagne te redden, maar natuurlijk het averechts effect had.
Vond het kwa sfeer wel iets hebben van The West Wing, interessant qua politiek met genoeg verhaal om ook nog leuk te zijn om te kijken. McCain en Palin werden in mijn ogen prima neergezet, zowel het acteerwerk als de daadwerkelijke personages waren niet karikaturaal, waar ik wel een beetje bang voor was. Ook fijn dat veel van de aandacht naar de omstanders (vooral Woody natuurlijk) gaat, zorgde toch dat het bekende verhaal een nieuwe spin kreeg.
Nouja, weer wat geleerd en me twee uur vermaakt. Wat wil je nog meer?
Uitstekende voor de tv gemaakte HBO-productie met een geweldige cast Julianne Moore als Sarah Palin was echt top, maar niet van echt te onderschijnen was toch wel Ed Harris met valse neus en bruinen ogen als John McCain ook de rest van de cast was gewoon geweldig.
maxvb
Prima fillm! Je moet wel interesse hebben in het amerikaanse politieke stelsel. Goede acteurs, en goed gecast.
Mischa
Heb destijds het boek Game Change met ontzettend veel plezier gelezen, en de film heeft me absoluut niet teleurgesteld. Harris en Harrelson spelen hartstikke goed als McCain resp. Schmidt, maar het is Julianne Moore die een fenomenale Palin neerzet!
De makers van deze fim hebben ervoor gekozen om zich volledig op de McCain/Palin-campagne gekozen, en dat lijkt me een goede keuze. Het boek behandelt zoveel aspecten, en volgens mij waren die onmogelijk in één film te stoppen. Desalniettemin hoop ik dat er ooit nog een film over de hoofdstukken over de Edwards-campagne wordt gemaakt, want dat was wat mij betreft het meest interessante (lees: ontluisterende) gedeelte van het boek.
ralfsjam
Wat een leuke film was dit zeg. Leuk kijkje in de keuken. Prima verfilmt. Maar dat kunnen we wel aan HBO overlaten. Julianne Moore (pracht vrouw) zette een prima Palin neer. En ook Harris deed een prima McCain. Genoten van begin tot einde. Zeker ook omdat het circus nu weer aan de gang is....
SaNDuTjE
Zeer vermakelijk politiek drama dat bol staat van de satire. Naast dat het een politiek gezien een keer goed te volgen is en het erg interessant is om een kijkje achter de schermen te doen, zijn het met name de ijzersterke rollen van Moore, Harrelson en Harris die de show stelen. Erg goed gecast en stuk voor stuk genieten ze van hun rol wat natuurlijk ten goede komt aan het luchtige karakter van de film. Ook de bijrollen doe het goed en zorgen voor een verzorgd geheel zonder de aandacht te willen opeisen.
Drama, humor en een stel top acteurs op dreef. Aanrader!
Flavio
Leuke film over een bekende episode uit de recente Amerikaanse politiek, grappig om het nu vanuit de inside te zien. Palin was nóg ongeschikter dan gedacht- al zit de fout niet zozeer bij haar als wel bij degenen die haar hebben aangesteld.
Zeer goed spel van alle acteurs, met name Harrelson speelt een van zn beste rollen in jaren.
Dikke 3,5
BBarbie
Als liefhebber van politieke films valt dit docudrama toch een beetje tegen. Maar dat komt allicht omdat ik destijds de Amerikaanse verkiezingscampagned a.h.w. op de voet gevolgd heb. Derhalve bevatte het verhaal (te) weinig verrassingen voor mij en miste daardoor een zekere spanning.
Het acteerwerk is overigens prima. En een compliment voor het casting bureau en de make-up afdeling, want Julianne Moorfe én Ed Harris tonen beiden een treffende gelijkenis met de personen die zij spelen.
SunChaser
Het had wel wat spannender gekund idd, was wat van de hak op de tak
Stephan
Net als ik die over het hele verkiezingstraject dagelijks MSNBC, CNN en af en toe ook FOX heb gevolgd bevatte voor mij de 'publieke optredens' ook geen verrassingen, maar wat ik hier juist wel sterk vond is de onzekerheid en de grootsheidswaanzin die door Moore geweldig worden neergezet. Ik kreeg zelfs af en toe met haar te doen.
McCain zegt aan het einde: "Remember, you are a hockeymom and you wanted to make a difference". Helaas zag ze zichzelf als messenger of God.
Uitstekend, fascinerend docudrama geproduceerd door HBO. Het verhaal achter de, met terugwerkende kracht onbegrijpelijke, beslissing om de onervaren Sarah Palin op te voeren als running mate van senator John McCain levert verbijsterende taferelen op. De film kent vele hilarische momenten, maar gelukkig is het niet simpelweg scoren ten koste van de republikeinen. Het script zit intelligent in elkaar en het unaniem geweldige akteerwerk zorgt ervoor dat de personages mensen van vlees en bloed worden en niet slechts karikaturen. Julianne Moore is perfect als Palin, maar Ed Harris als McCain en Woody Harrelson als campagneleider Steve Schmidt zijn tevens voortreffelijk. Een ontluisterend kijkje achter de schermen van de amerikaanse politiek.
Jawaddedadde
Erg fijn docu-drama over de aanloop naar de presidentsverkiezingen in 2008, waarbij de focus ligt op het republikeinse kamp in het algemeen en op Sarah Palin in het bijzonder.
Wel grappig wanneer bij de mogelijke running mates voor McCain ook de naam Romney valt en dan het label niet geschikt
Wat me opvalt is dat het amateurisme binnen de partij toch schrijnend is. Hoe kan je in hemelsnaam 5 dagen voor de belangrijke conventie nog geen running mate hebben...?
Palin komt niet goed uit deze film, en toch. Ze heeft uiteraard geen benul van socio-culturele zaken en geografie is ook niet haar sterkste punt, maar ze heeft wel een ongebreideld zelfvertrouwen en kan rekenen op de liefde van haar gezin. Als ze kan speechen is ze op haar sterkst en kan ze betoverend zijn.
Fijn dat de docu gebruik maakt van echte beelden, bijvoorbeeld in het beruchte Katie Couric-interview, wat het echtheidsgevoel vergroot.
Het is verder geen erg spannende film (uiteindelijk weten we allemaal hoe het afloopt), maar de vaart zit er goed in en de film werpt een interessante blik achter de schermen van de politieke wereld.
Onnodig te vermelden dat rasacteurs als Harris, Moore en Harrelson het niveau nog wat opkrikken en het resultaat is een meer dan geslaagde film.
Mijn eerste serieuze één ooit. Helaas
Wat een dramatische drama is dit. Gedurende de film wordt er vrij behoorlijk geacteerd maar de vooringenomenheid en het gebrek aan wil om een accurate film (geen docu mensen) neer te zetten is schrijnend. Voor elk politiek geïnteresseerd persoon , democraat of republikein, zal de kleine 2 uur durende zit een ware hel zijn geweest. De subjectiviteit van de makers doen de film meer kwaad dan Palin de McCain-campagne ooit heeft kunnen doen.
En laten we eerlijk zijn... Palin heeft de boel behoorlijk verstiert voor McCain. Wat voor wanprestatie heeft Jay Roach hier for christ's sake achtergelaten.
Flinke faal, flinke één!
Simon Smith (crew films)
Och, er staan genoeg mensen boven je die de film allemaal prima uit te zitten vonden
Golden- Globenominatie voor Julianne Moore!
Mijn eerste serieuze één ooit. Helaas
Dat valt best mee, hoor. Ik heb destijds (en trouwens ook dit jaar) die verkiezingscampagne avond-aan-avond gevolgd via Amerikaanse tv-stations en kranten. Ik vind dat Jay Roach redelijk dicht bij de werkelijkheid van toen is gebleven (voor zover ik dat kan beoordelen vanuit mijn luie stoel).
De echte schuldigen zijn natuurlijk de opportunisten, die een nitwit als Sarah Palin als kandidaat-VP voordragen. Ik vind dat Julianne Moore dit leeghoofd uit Alaska levensecht over het voetlicht brengt. Dat Palin een ramp was voor de campagne van de GOP vind ik overigens niet zo erg, want ik heb het niet zo op de Republikeinen.
Mister Kubrick
Ja de zaken die toentertijd vanaf de zijlijnen volgbaar waren (interviews, speeches etc) zijn allemaal redelijk goed weergegeven. Alleen de conversaties tussen de hooggeplaatste republikeinen - en het zijn echt niet allemaal oelewappers - waren van een zeer bedenkelijk niveau. Jay Roach liet ze expres als een stel kleuters overkomen. Een pijnlijke zaak, want de wanprestaties van de republikeinen in 2008 hadden ook zonder die vooringenomenheid goed weergegeven kunnen worden.
Duidelijk een geval van Democratische propaganda en een flinke bevestiging voor mensen die alleen maar in de stereotyperingen van de republikeinen wil geloven.
Ik hen overigens een liberaal in hart en nieren... Dus je kunt wel gokken bij welke partij ik wel en niet thuis hoor
BBarbie
Wat ik al schreef in mijn eerste reactie (...)voor zover ik dat kan beoordelen vanuit mijn luie stoel.
Je kunt best gelijk hebben, want het zullen niet allemaal oelewappers geweest zijn en in deze film wordt de denktank van de GOP-campagne inderdaad aardig in de zeik gezet. Ik heb daar toen niks van meegekregen. Wel dat er veel achterklap was via lekken naar de pers. Maar ik sluit niet uit dat Roach dat allemaal wat vet (te vet?) heeft aangedikt.
Stephan
Dat verklaard meteen de "bubble" waar ook jij in zit.
Ik vond het een perfecte weergave van de 'droomwereld' waarin de Republikeinse partij al jaren zit. Het is dat de partij gesteund wordt door het vele geld van de CEO's die deze kortzichtige politici voor hun karretje kunnen spannen anders was de partij na Reagan al lang van het toneel verdwenen.
Dit is de partij van de "boze witte man" die nog gelooft in het scheppingsverhaal, die vinden dat verkrachting de wil van God is, vrouwen in een map thuishoren, die homofoob is en hun wapens ten koste van alles willen houden om een democratisch gekozen regering eventueel omver te kunnen werpen.
Je zag de zelfde mentaliteit bij de laatste verkiezingen, om botweg glashard te liegen om zo op de fear factor te gokken. In de politiek is dat gewoon Dom.
Het was dan ook mooi te zien hoe de kopstukken van de partij (zoals Karl Rove) bij de laatste verkiezingen de realiteit maar niet wilden inzien. De republikeinen komen in ieder geval niet meer in het Witte Huis tenzij de Democraten het er zelf naar maken.
BBarbie
En... zoals Bill O'Reilly van GOP-zender FOX News meteen na de laatste verkiezingen al bevestigde, die "boze witte man" is in rap tempo een minderheid aan het worden in de VS.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11905 berichten
Waar hebben jullie de film gezien? Ben hier erg benieuwd naar.
BBarbie
Waar hebben jullie de film gezien? Ben hier erg benieuwd naar.
Game Change bij HBO.
Mister Kubrick
Wat verklaart wat, waarom en hoe ik in welke bubble zit? Vragen vragen....
Stephan:
Bedankt voor het bevestigen van mijn eerdere stellingname.
Verder deel ik wel jullie mening dat de doelgroep van de Republikeinen te beperkt is. Weinig vrouwen, Afro-Amerikanen en Hispanics. Terwijl zij tezamen (en inmiddels bijna ook als afzonderlijke bevolkingsgroepen) een veel groter deel van de samenleving vertegenwoordigen.
the new guy
Absolute aanrader voor fans van Amerikaanse politiek. Goed verfilmd. Normaal gesproken heb ik een hekel aan het echt naspelen van een politicus (thirteen days), maar hier vond ik het veel natuurlijker overkomen. Het verhaal komt geloofwaardig over en klopt volledig met een eerdere documentaire over Palin. Overigens is die docu ook niet echt gemaakt door een fan van Palin.
Toch is het interessant om te zien hoe de republikeinen zich mee hebben laten sleuren in een (zelf gecreëerde) schoonheidswedstrijd om het presidentschap.

Politiek drama 'Game Change' op HBO Max vertelt het onbekende: 'Boeiend kijkje achter de schermen'

Drie goed beoordeelde minder bekende films op HBO Max

Temple Grandin