Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 25 april 2012
Bekijk via Disney+
Plot The Avengers
"Some assembly required."
The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Avengers (MusicMeter)
- Avengers Assemble (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
Tony Stark / Iron Man
Steve Rogers / Captain America
Bruce Banner / The Hulk
Thor
Natasha Romanoff / Black Widow
Clint Barton / Hawkeye
Loki
Agent Phil Coulson
Agent Maria Hill
Selvig
Captain Pervert
Ik heb genoten van de beide Iron Man films en toen ik van deze film hoorde, ben ik de andere "voorgerechten" ook gaan kijken (Captain America en Thor). Beide Hulk-films had ik al gezien. Allemaal ook best redelijk (minder dan Iron Man). Helaas draaide The Avengers al niet meer toen we eindelijk tijd hadden om er heen te gaan, maar gisteren dan toch gekeken. Op een 65 inch plasma, ook niet gek
De film stelt niet teleur en bijna doet alles goed op het gebied van verhaal, personages en film-elementen. Hieronder leg ik dat uit.
* Verhaal *
Personages worden enigszins geïntroduceerd voor kijkers die de andere films niet hebben gezien, maar ook niet teveel zodat de vaart erin blijft. Daarnaast is de film goed geschreven zodat ieder personage een goed aandeel screentime krijgt. Dat is bij soortgelijke films (een team van grote namen) wel anders, denk aan de Ocean's Eleven-films, of Expendables 1, etc.
* Personages *
Ik had verwacht dat Romanoff en Hawkeye niet goed uit de verf zouden komen en dat het vooral de grote Iron Man-show zou worden, maar dat valt mee. Neemt niet weg dat die twee wel de minder interessante zijn, omdat ik ze minder goed ken. De ééndimensionale Thor is vooral grappig in zijn boerse lompheid, maar dat soort scènes zitten vooral in de film Thor en niet in The Avengers.
* Film-elementen *
De film heeft een goede speelduur, met een perfecte balans tussen actie en rustige, opbouwende momenten en een gezonde dosis humor, maar ook niet teveel slapstick.
Wat ik wel miste was echte spanning.
En dat komt misschien een beetje doordat ik Loki gewoon geen sterke badguy vind. Daarvoor is hij te bleek, te mager, te gay (een helm met twee fallus-symbolen op zijn voorhoofd?) en het feit dat hij onder de plak zit bij die alien-koning helpt ook niet echt.
Al met al echt van genoten, 4 sterren
J.Ch.
Met plezier heb ik naar deze film gekeken, maar ik moet toegeven dat ik toch iets meer had verwacht. Omdat ik van de voorgaande films alleen Iron Man heb gezien (en misschien iets met de Hulk???) had ik gehoopt op een iets hoger niveau, maar helaas. Het verhaal is behoorlijk rommelig en de helft van de tijd wist ik eigenlijk niet waartegen de Avengers op het moment aan het vechten waren en wat Loki nu eigenlijk uitspookte. Het uiterlijk van Loki zat hem ook niet echt mee (noch zijn naam, Loki klinkt niet bepaald evil), maar ik moet wel zeggen dat Tom Hiddleston het helemaal niet slecht doet.
De meeste acteurs vond ik wel goed, ook de onderlinge chemie was in het merendeel der gevallen prima. Onvermijdelijk in een verhaal met superhelden met grote ego's is een flink aantal onderlinge conflicten; dat dit gebeurde was dan ook niet verrassend maar wel vermakelijk. Zoals hierboven al gezegd was ook de scène tussen Natasha Romanoff en Loki goed gedaan. Ook ben ik nu wel nieuwsgierig naar wat er precies is tussen Natasha en Hawkeye. Verder heb ik wederom niets te klagen over Robert Downey jr., en Mark Ruffalo was prima als getormenteerde wetenschapper/Hulk. Hij zorgt ook voor de mooiste scène in de film:
De coolste scène is ongetwijfeld het moment waarbij Hulk Loki tegen de grond kwakt. Die dreun kwam goed over en was een mooi moment.
Ja, mooi was dat...
Chris Hemsworth is mij ook niet tegengevallen en heeft mij er toe aangezet om binnenkort ook Thor maar eens te gaan kijken. Wie blijft er dan nog over? Captain America... Meteen het zwakke punt van deze film, hij voegt helemaal niets toe - sterker nog, altijd als hij in beeld kwam hoopte ik dat hij snel weer zou verdwijnen, onder het ijs of zo...
Dat was een groot minpunt, en ook het verhaal viel zoals gezegd wat tegen, in de grote lijnen dan. De subplotjes waren dan wel weer leuk. Maar een kernbom, dat lijkt wel het grootste cliché van de hedendaagse film te worden, zeker als er in zo'n film ook nog een superheld rondloopt. Een beetje jammer. De scènes in de ruimte deden me denken aan The Green Lantern en dat is géén goede associatie. Ook zonde: de muziek. Ligt het aan mij, of komt het 'epische thema' wel héél erg sterk overeen met het Gondor-thema uit Lord of the Rings?
Wat wel nog leuk was, trouwens: de scène helemaal aan het einde van de aftiteling. Een beetje flauw, maar toch een leuke afsluiter.
Al met al maakt de actie en het in de meeste gevallen prima acteerwerk nog best wat goed, waardoor ik uitkom op 3,5 ster (zonder de hierboven beschreven scène was het misschien 0,5 lager geweest, maar ik vond 'm zo leuk...).
Captain Pervert
Vergeet ook niet de hele aftiteling af te wachten, daarna komt nog erg melige scène
Joy4ever
Erg genoten van deze film. Cool om al die superhelden in één film te zien. Iron Man steelt toch wel de show. Maar dat maakt helemaal niet uit. Genoeg humor, actie en verbluffende scenes die voor mij 4* rechtvaardigen.
sportfan27
Veel beter dan ik had verwacht, fantastische actie die perfect en overzichtelijk in beeld word gebracht, echt hulde aan Joss Whedon, hier kan Micheal Bay heel wat van leren.
De film neemt precies genoeg tijd om de verschillende actie helden te introduceren, verhaal was niet heel speciaal maar wel goed te volgen.
De beste rol is voor Ironman maar de leukste is met afstand The Hulk, regelmatig krom gelegen van het lachen bij zijn acties, geniaal!
Voor mij tot nu toe de beste film van het jaar. ( al moet ik TDKR nog zien )
Laat deel 2 maar komen.
Dikke 4****
roeman
( al moet ik TDKR ook nog zien )
Misschien dom en blond, of nog niet zo bekend met vele afkortingen

sportfan27
Nou vooruit, ik zie dat u nieuw bent hier ...The Dark Knight Rises.
roeman
Nou vooruit, ik zie dat u nieuw bent hier ...The Dark Knight Rises.
Mag ik u hartelijk danken
voor het antwoord, ben weer een beetje wijzer dan een uurtje geleden.
Mag ik u hartelijk danken
voor het antwoord, ben weer een beetje wijzer dan een uurtje geleden.
Graag gedaan, en een kleine tip: Google is uw beste vriend...
Jozz
Goede blockbuster! Een prima zet om deze helden in 1 film te proppen.
Hoogtepunten zijn The Hulk en Iron Man. Laatstgenoemde vooral door het geweldige personage dat Downey Jr. hier wederom neerzet.
The Goss
Heerlijke film waarin de helden zijn samengebracht. Prima actie met een humoristisch sausje overgoten. De film doet waarvoor ie gemaakt is en dat is ervan genieten. Niets meer en niets minder.
f2sputnik
Geweldig om al deze helden in één film te zien.
Machtig krachtsvertoon van onze helden.
Met name de HULK was fantastisch.
Hoe hij onze vriend Loki even de grond in boorde, heerlijk, en achteraf de opmerking maken.
De manier waarop geacteerd werd is eigenlijk subliem.
Jammer dat Samuel L. Jackson als Nick Fury niet helemaal uit de verf kwam, had iets agressiever gekund.
Verder een geweldige film, die zeker bij mijn collectie gaat.
Colombo
Overrated film zeg. Verhaal was gewoon matig toch? Actie en special effects waren niet anders dan films in hetzelfde genre. Dus enige waar je naar kijkt is dat alle helden in een film zitten, so what? Zelfde verhaal met Expendables die ook overrated als de pest is. Begrijp me niet verkeerd ik vind al die helden geweldig, vooral de hulk. Maar ik probeer het door een neutralebril heen te kijken. 3* is op z'n plaats.
merijn82
- 1931 berichten
Goed, ik hou niet van superheldenfilms. Maar zo af en toe wil ik er nog wel eens (al dan niet 'verplicht') één proberen. Zo ging daar gisteren The Avengers in de DVD-speler.
Ik kan wel met stelligheid zeggen dat ik het nog steeds he-le-maal niks vind. Want wat was dit saai en oninteressant en wat kroop die tijd toch voorbij. En dan moeten dit soort films ook nog eens persé twee en half uur duren. De laatste drie kwartier waren nog wel het beste van de film (dan begint het eigenlijk echt), dus ik ben nog wel blij dat ik gewacht heb. Heb ik in ieder geval nog wat vette actie op mijn beeldscherm voorbij kunnen zien komen. (Oké, oké nog een kleine +1 voor de Hulk dan maar).
Maar dat geneuzel en gewauwel wat er aan vooraf gaat is zo saai. Kan nog geen tien seconden mijn aandacht bij die nietszeggende dialogen houden. En dan die 'humor', mijn hemel. Nee, dat superhelden-gedoe zal voor mij altijd een onbegrepen iets blijven. Niet erg verder, maar dan weet ik dat ook weer.
O ja, ik las hier enkele pagina's terug de discussie over het feit dat mensen die de andere films van deze personages niet gezien hebben, deze film lager waarderen. Zou dan moeten komen, omdat ze er niks van begrijpen. Zou goed kunnen! Maar ik moet er toch niet aan denken dat ik eerst al die andere crap had moeten bekijken. Die lagere waardering heeft dan ook meer te maken met het feit dat niet alleen liefhebbers van dit genre deze film bekijken. Niet meer en niet minder. Ik ben in ieder geval weer even genezen voor wat betreft dit genre.
Krappe 1,5*, voor wat vette actiemomenten op het eind. Wel met de kanttekening dat mijn cijfer totaal niet representatief is voor de gemiddelde liefhebber van dit genre
roeman
Merijn82, zo houd ik niet van drama en of romcom of drama/romantiek. Maar soms komt er weleens eentje voorbij en dan wordt je weer even op je plaats gezet want dan moet je wel meer dan 3* geven gewoon omdat het zo vreselijk goed is. Ik heb tot nu toe nog steeds geen romcom gezien die ik meer dan 1* kon geven maar zeker wel drama's en drama/romantiek die ik erg waardeer.
Misschien komt er straks nog eens een superhelden film voorbij die je wel kan waarderen omdat dat zo'n zeldzaam juweeltje is.
Met andere woorden hou een open mind en probeer er gewoon af en toe eens een, kan geen kwaad en soms zijn de films gewoon leuk vermaak, popcornvoer zeg maar.

Bakema NL
Er komt een Guardians of the galaxy film aan.....wie weet gaat dat er eentje voor je worden. Ik kan in ieder geval niet wachten tot die film er is. Voor de fanboys die verder kijken/keken dan de grote namen en door de setting misschien wel eens verfrissend in "het genre" en aansprekend voor anderen hopelijk.
DaHool
Ik had het idee dat ik naar een kinderfilm zat te kijken, eigenlijk ontbrak er maar één ding en dat was dat het geen tekenfilm was. Eén of ander slecht waus verhaal, nee geef mij dan maar Batman. Twee sterren voor de acteurs.
HALVE TAMME. (moderator series)
disneystore
Verbaasd was ik allesinds niet toen ik hierna te horen kreeg dat het een Disney film was. It all made sense, everything.
Tweetie
Wat een ontzettende tegenvaller was dit zeg. Een samenraapsel van aardige elementen uit bijv. Iron man, een slaapverwekkend middenstuk wat veel te lang duurde en een mega knokpartij zonder inhoud. Was blij toen hij eindelijk klaar was.
Beffrey28
Pfoe met heel veel moeite afgekeken omdat ik na het ontzettend saaie 1e anderhalf uur van de film toch nog wel iets verwachtte van het einde. Maar zelfs dat was te veel gevraagd.
Langdradigheid, slechte humor, in herhaling vallende actie, slechte chemie tussen de superhelden, gemaakt sentiment. Need i go on?
chaea
Ben een fan van dit genré en heb mij zeer goed vermaakt.
De films van de meespelende personages had ik al gezien en dat maakte deze film alleen maar leuker. Een superheld\den film is in alle gevallen onzin en sfx en zo moet je het ook bekijken.
Wat ik wel jammer vind is dat er beoordelingen plaatsvinden van mensen die zeggen dat ze niks met het genré hebben, niet geheel ontoevallig zijn deze beoordelingen zeer slecht. Een mening geven is niks mis mee maar als je vantevoren al weet dat niks voor je is dan kan je m.i nooit objectief oordelen.
HALVE TAMME. (moderator series)
Peekstra
Een pulp film kan best vermakelijk zijn op z'n tijd... maar:
- Slechte dialogen
- Flauwe grappen
- Slecht akteerwerk (een uitzondering daargelaten).
- Totaal niet overtuigende tegenstander
- Een eindeloos lang durend gevecht op het eind, net als in Transformers 3.
- Veel te lang voor het korte verhaaltje.
zorgen ervoor dat dit een benedenmaats geval is geworden.
Beffrey28
Wat een stelletje azijnpissers hier zeg!
Bedankt voor je nuttige bijdrage...
Timothyvdmeer
Jammer van captain America...minste personage van het Marcel feest.

Avengers: Doomsday

2018

Avengers: Age of Ultron
2015

De tien best beoordeelde films van de jarige Chris Evans (43) buiten Marvel om

Marvel overweegt de originele 'Avengers'-cast terug te brengen, inclusief Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson

Jeremy Renner voor het eerst weer op de rode loper na bijna fataal ongeval

Marvel Studios kondigt twee nieuwe Avengers-films aan op Comic-Con

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring