• 9.374.183 stemmen

Genre: Actie / Fantasy

Alternatieve titel: Marvel's The Avengers

Geregisseerd door: Joss Whedon

Met onder meer: Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson en Chris Evans

IMDb beoordeling: 8,0 (1.544.059)

Gesproken taal: Engels, Hindi en Russisch

Releasedatum: 25 april 2012

Plot The Avengers

"Some assembly required."

The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).

Tony Stark / Iron Man

Steve Rogers / Captain America

Bruce Banner / The Hulk

Natasha Romanoff / Black Widow

Clint Barton / Hawkeye

Agent Phil Coulson

Agent Maria Hill

avatar van Prudh

Prudh

Vond 't fantastisch popcornvermaak. Lekker simpel, maar ook highly entertaining. Ik was bang dat er teveel helden in één film zouden zitten, maar niets blijkt minder waar: genoeg screentime voor iedereen. Misschien zijn Hawkeye en Black Widow wat overbodig, maar ze voelen nooit als teveel. Ik was ook bang dat Iron Man/Tony Stark/Robert Downey Jr. de show zou stelen, maar Hulk/Banner/Ruffalo is by far het coolst. Whedon flikt het maar mooi. Heb alleen Thor niet gezien, maar ik vind tot zover de hele reeks Marvel/Avengerfilms heel leuke blockbusters (ben geen fanboy voor de duidelijkheid), dus wellicht is dat een graadmeter voor mijn score. Dit is een kroon op de reeks.

avatar van Shinobi

Shinobi

Vanochtend mogen aanschouwen in glorieus Imax 3D en wat een epische film is me dit toch zeg.
Ik had er op voorhand niet al te (hoge) verwachtingen van, omdat ik de afzonderlijke films van: Hulk, Thor & Captain America niet echt geslaagd vond op Iron Man na dan.

Maar ik werd gewoon overrompeld door deze film, wordt goed en rustig opgebouwd met de Avengers die geïntroduceerd worden en de schurk Loki, maar als het losgaat dan gaat het ook echt los.

Verder zit het met de humor echt goed in deze film, sommige dingen kwamen echt vanuit het niets. Bijvoorbeeld Hulk die zomaar Thor aan de kant mept.

Ik moest tegen het eind aan wel bijna even een traantje wegpinken, toen Iron Man de kernraket naar de 'andere kant' stuurde. Ik zat 'm toch wel even te knijpen of hij het zou redden.

Dikke 4,5 sterren en kom maar op met Avengers 2.

avatar van darthconner

darthconner

Net terug van The Avengers. Ik had hoge verwachtingen en deze zijn dan ook uitgekomen.

Ten eerste zit de film boordevol actie. Naarmate de film vordert, wordt de actie steeds indrukwekkender.

Ten tweede is er veel humor aanwezig, vooral droge humor. Dit wordt op de juiste momenten in de film toegepast. Er is een goede balans tussen de actie de humor.

Ook het acteerwerk is in orde. De acteurs spelen hun rol goed.

De verhaallijn vind ik persoonlijk ook goed. Deze is niet geheel uniek maar dat stoort niet.

En dan hebben we nog de special effects, die van erg hoog niveau zijn.

Ik wil nog even vermelden dat er zowat geen romantiek in voor komt, wat naar mijn mening een pluspunt is.

Conclusie: een heuse aanrader voor diegene die een dikke 2 uur vette actie willen zien.

Ook nog een tip:zoals bij elke Marvel-film kan je best even blijven zitten want er is een korte scène na de eerste aftiteling.

avatar van rep_robert

Na jarenlang vele hints na de aftiteling is het eindelijk zover. The Avengers is uitgekomen en stelt zeker niet teleur.

Het gigantische budget zorgt ervoor dat the Avengers een visueel spektakel van jewelste is. Daarnaast hebben ze met Joss Whedon een uitmuntende scenarioschrijver en regisseur gevonden. Dat resulteert in een film vol actie en scherpe, humoristische dialogen. Dat is op zichzelf al een knappe prestatie in een blockbuster. Normaal gesproken valt de humor in een blockbuster verkeerd, maar om de een of andere reden voelt het in the Avenger erg gevat en oprecht aan. Ik heb hier echt van genoten. Vooral the Hulk en Loki leveren richting het einde echt humoristische momenten op.

Dat heeft de film ook nodig, want in de basis is het behoorlijk serieus en krijg je vanaf het begin al de nodige actie voorgeschoteld. Daarna volgt een verplichte, maar niet ongeloofwaardige introductie van de superhelden die "the Avengers" vormen.

Af en toe zit er de nodige dramatiek in om de helden een menselijk gezicht te geven, helaas niet altijd even geslaagd. Maar echt een storende factor is het ook niet. Het is al een groot voordeel dat er geen verplichte love interest in zit.

De CGI is erg overtuigend en vooral het laatste half uur is een visueel spektakel van jewelste en Whedon toont alle helden in hun volle ornaat in de oorlog tegen de "aliens". De aanloopfilms waren niet allemaal even goed(vooral Captain America niet), maar hier heb je er totaal geen last van.

Heb weinig aan te merken op the Avengers. Het is een gelikte superhelden blockbuster die weinig zwaktepunten kent. Het kent veel actie, brute CGI, humor en de nodige clashes(voor de fans) en weet makkelijk te overtuigen. Het 3D voegt misschien niet heel veel toe en de helden verheerlijking op het einde is misschien net een scene te veel. Voor de rest zou ik zeggen: KIJKEN!

p.s. even wachten bij de aftiteling is hier ook weer een aanbeveling.

avatar van voskat

voskat

Volgens mij heb ik nog nooit de zaal zo vaak horen lachen om een superheldenfilm. Absoluut de verdienste van Joss Whedon.

Gewoon een heerlijke belevenis van begin tot eind. De Hulk steelt uiteindelijk op simpele en brute wijze de show, maar de rest van het team komt stuk voor stuk netjes aan de beurt. Ook fijn (en eigenlijk onvermijdelijk) dat de verschillende leden het met elkaar aan de stok krijgen. Hulk vs Thor, Iron Man vs Thor, Black Widow vs Hulk, Hawkeye vs Black Widow, etc.

Ik ben wel ontzettend benieuwd naar de ca. 40 minuten die uit de film zijn geknipt. Whedon zegt dat die niet op de blu-ray zullen terecht komen, maar ik kan me niet voorstellen dat dat zomaar in de kliko eindigt.

En dan nog de onthulling aan het einde: Thanos! Nu kijk ik al helemaal uit naar het onvermijdelijke vervolg. Hopelijk dan ook Whedon aan het roer!

avatar van The Oceanic Six

Dr. Banner, your work is unparalleled. And I'm a huge fan of the way you lose control and turn into an enormous green rage monster.

The Avengers mag je met recht met Magnum Opus van Marvel Comics noemen. De afgelopen jaren zijn we steeds lekker gemaakt voor deze film dankzij de individuele films van onder andere Iron Man, Captain America, Thor en Hulk. En steeds weer na de eindcredits een verwijzing naar The Avengers. Ik keek ieder geval gigantisch uit naar deze film en gelukkig stelde de film me absoluut niet teleur.

Op elk gebied is dit de beste Marvel film geworden. Qua superheldenfilms kan The Avengers ook uitstekend concurreren met de 2 Batman films van Nolan, die van enorm hoog niveau zijn. The Avengers neemt met bijna 2,5 uur ruim de tijd om het verhaal te vertellen, zonder dat je als kijker overdreven lastig wordt gevallen met de introductie van de karakters. Men gaat er terecht van uit dat je ze al kent van hun eigen films. Daardoor blijft de vaart lekker in de film. Bijna iedere Avenger krijgt ook meer dan genoeg screentime, al komt Iron Man denk ik het meeste aan bod. Overigens terecht, want ik vind Stark/Iron Man absoluut de leukste. Zijn scherpe oneliners slaan erg goed aan, de zaal lag regelmatig in een deuk. Een goede 2e is Hulk, die vooral in zijn laatste half uur een geweldig brute indruk achter liet. Ik merkte toch wel dat ik echt zat te wachten totdat Banner veranderde in Hulk!

Sowieso was het slotdeel van de film van ongekende klasse. Het leek wel wat op het laatste uur van Transformers 3, maar dit vond ik nog veel cooler. Sowieso krijgen alle Avengers genoeg de tijd om cool te zijn, want ze kunnen allemaal geweldig knokken. Ook de bijrollen bevielen me goed. Fijn om Samuel L. Jackson nu eens langer in de rol van Nick Fury te zien. Ook geinig dat Cobie Smulders een leuke rol in de film had. Liefhebbers van How i met your mother herkennen haar natuurlijk meteen. Erg mooie meid. Al blijft Scarlett Johansson wel de lekkerste!

The Avengers maakt de hype toch absoluut waar. De effecten zijn ongekend mooi, het verhaal weet te boeien (Loki is een prima tegenstander), de humor is erg gevat en geslaagd en iedereen krijgt de kans om cool te zijn. Gezien de kleine scene tijdens de eindcredits (ik had alleen geen idee wie dat was...iemand een idee?) zit er in de toekomst nog wel een nieuwe film aan te komen. Ik zal dan ieder geval weer in de bioscoop zitten.

Zeer matig.

Wat er zo goed aan is in vergelijking met andere superheldenfilms ontgaat me een beetje. Het duurt wat langer (wat de film geen goed doet) en het is uiteindelijk vooral een mengelmoes geworden van helden en werelden die in elkaars universum maar weinig te zoeken hebben.

Sowieso is Loki als bad guy geen al te beste keuze. De combinatie Asgard/Aarde slaat als een tang op een varken. Maar ook de andere superhelden lopen er wat verloren bij, al helemaal wanneer Jackson ze in toom moet houden. De film moet het dan maar van wat afzonderlijke momenten hebben.

Eerste uur mist absoluut vaart. Een redelijk povere bedoening waarbij de soms nogal cheesy 3D ook niet echt meehielp. Eigenlijk een schande om dit als "3D" te verkopen aangezien het vooral afdoet aan de beleving. Het tweede uur brengt gelukkig wat meer actie, al blijft het ook hier voornamelijk elke held die zijn kunstje doet.

De visjes waren erg cool (deden me wel sterk denken aan Darius Gaiden - wie het kent) en Iron Man blijft veruit het leukste personage hier. Eigenlijk het enige leuke personage. Het is jammer dat Favreau er niet was om de boel verder te redden. De regie van Whedon is echt extreem plat, de onderlinge humor ook absoluut mijn ding niet.

Iron Man blijft voor mij de enige Marvel reeks die echt te pruimen is. De rest wil er gewoon niet in. En voor iets wat episch en overdonderend zou moeten zijn had ik best veel moeite om niet in slaap te sukkelen.

1.5*, puur voor Downey en wat losse scenes en momenten, maar als geheel niet best.

avatar van El ralpho

El ralpho

Hard tegen hard

The Avengers is beslist geen slechte film, maar had er meer uit kunnen halen dan dat nu het geval is. Laat ik allereerst wél voorop stellen dat de kijker met deze film in een rollercoaster rit terecht komt die op sommige momenten zijn weerga niet kent. De actie fans zullen dan ook zeker op hun wenken bediend worden omdat de film genoeg mooie plaatjes te bieden heeft. Met name Iron man steelt in dit spektakel de show, en de film heeft met momenten effecten waar je moedwillig een diepe buiging voor maakt en gerust U tegen kunt zeggen.

Echter is er ook te spreken van een schaduwkant van de medaille want het is beslist niet allemaal pracht en praal waar je als kijker mee te dealen krijgt. Men dient er namelijk wel rekening mee te houden dat we hier te maken hebben met de natte droom van iedere comic liefhebber wat de hoge score op IMDB ook zeker zal verklaren, en deze ook enigszins laat kleuren. Als men de film namelijk objectief beoordeelt valt er namelijk nog genoeg op de film af te dingen. Om te beginnen kunnen we het dan hebben over de verhaallijn. Deze overstijgt de verhaallijn van een gemiddelde aflevering van de Power rangers niet eens. Natuurlijk hoef je als kijker bij dit soort films niet al te veel diepgang te verwachten, maar er is nog steeds een groot verschil tussen een sterk verhaal met weinig diepgang en het niveau van de opzet van deze film.

Het lijkt bij veel comic verfilmingen van de laatste tijd wel of er geen goed verhaal neergezet kan worden in tegenstelling tot de cartoon reeksen uit de jaren 90' van verschillende Marvelreeksen. Noem het jeugd sentiment maar men hoeft alleen maar te denken aan de Venom saga uit de spider-man cartoon of die van Apocalypse uit de x-men reeks. (kenners zullen weten waar ik het nu over heb) Enkele van de weinige verhaallijnen die goed uit de cartoons zijn overgenomen blijven echter in mijn opinie Doc oc uit Spiderman 2, en de legendarische Joker in Batman Dark knight (niet eens een Marvel comic). Het universum van the Avengers slaagt er maar half in om goed over te komen wat met name komt door de bekrompen Loki die het ultieme kwaad vertegenwoordigt in deze film.

Dit is namelijk eigenlijk maar een zielig mannetje die weinig indruk maakt. Over zijn leger valt hetzelfde te zeggen. Deze was namelijk saai, inspiratieloos en kwam niet goed over als een ultieme dreiging waar al deze helden voor opgetrommeld moesten worden. Positieve punten blijven zoals al eerder genoemd Iron man, die -net zoals in zijn eigen films- perfect vertolkt wordt door Downey jr. en de Hulk die meerdere malen compleet losgaat. Heerlijk. Hier tegenover staan de weinig sympathieke Thor, en Captain America die in hun eigen films al geen potten wisten te breken en dat ook hier nog steeds niet doen. Johansson als Black widow is dan wel weer erg leuk, maar ze had wel meer actie scene's mogen krijgen. Ook het personage van Renner(Hawkeye) voegt weinig toe, en Jackson blijft de perfecte Nick Fury.

De film doet dus veel dingen goed, maar daar tegenover staan minstens even veel dingen die veel beter kunnen. Zo ziet de film zoals al eerder vermeld er gelikt uit, maar op sommige stukken is het vaak ook veel te nep en had het beter anders uitgewerkt kunnen worden. Wat slechts bijzaak is en alleen een probleem in de bioscoop hoeft te vormen is dat ook deze film helaas weer in 3D te zien is wat je kaartje wederom onnodig duurder maakt omdat het maar weinig toevoegt. Ik reken slechts 3 sterren voor deze film niet omdat hij slecht is, maar wel omdat er in een vervolg -wat er ongetwijfeld gaat komen- veel meer mee gedaan kan worden. Zeker als we spreken over het ultieme super helden team.

avatar van Metalfist

Metalfist

The Avengers. It's what we call ourselves. Earth's mightiest heroes, that type of thing

Het was in 2008 met de scène na de eindcredits van de eerste Iron Man film dat bleek dat er plannen gingen komen om The Avengers te gaan verfilmen. De natte droom van menig comicliefhebber en bij elke Marvel film werd er meer en meer een tipje van de sluier opgelicht. Het werd bekend dat de geniale Joss Whedon het script schreef en regisseerde, Captain America kreeg zijn eigen film, Thor kreeg zijn eigen film, Iron Man werd nog verder uitgewerkt, ... en de jaren streken voorbij. Tot het afgelopen week eindelijk zover was, The Avengers kregen een release in België en gisteravond was het in een volle zaal afwachten of de film alle verwachtingen zou waarmaken.

En o mijn God, wat is het voor een heerlijke achtbaanrit geworden! Met een speelduur van meer dan twee uur is dit één van de langere films van Marvel maar daar is niets van te merken want de film vliegt voorbij in een sneltreinvaart. Whedon weet dan ook alles werkelijk perfect te doseren. Met de aanwezigheid van zo'n vier echte superhelden (Hawkeye heb ik nooit echt een echte superheld gevonden) lijkt het alsof het serieus kan gaan mislopen qua screentime maar daar is niets van waar want het voelt allemaal perfect verdeeld aan. Wat ik ook erg interessant vind aan Whedon's aanpak is dat hij de origine van het superheldenteam perfect in beeld weet te brengen. Het is niet dat Fury ze bij elkaar roept en dat alles in orde is. Neen, verre van want de ego's botsen geregeld (net zoals in de comics!) en dit zorgt sowieso al voor een paar heerlijke battles tussen de verschillende personages. Het is te merken dat Whedon zijn bronmateriaal kent (hij heeft zich voor zijn script dan ook voornamelijk geconcentreerd op de jaren '60 waarin hij is opgegroeid) en het voelt dan ook nergens geforceerd aan. The Avengers is dan ook de eerste Marvel verfilming waar ik me nergens stoor aan veranderingen ten opzichte van de comics. Er zijn er natuurlijk wel (zo vind ik het nog altijd erg jammer dat The Wasp en Giant Man de film niet hebben gehaald) maar gewoon al het feit dat je Thanos te zien krijgt na de eindcredits is een enorme meerwaarde. Om The Avengers echt naar volle waarde te kunnen schatten moet je volgens mij wel alle voorgaande film hebben gezien maar ik vond het vooral knap om te zien hoe Whedon er is in geslaagd om Loki als bad-guy zo te laten evolueren ten opzichte van zijn tijd in Thor. Erg mooi trouwens dat Whedon's trademark qua humor er in dit soort spektakelstukken nog altijd doorkomt. Tony Stark is natuurlijk een perfect klankbord maar ik heb toch het meeste plat gelegen met de Hulk.

Dat dit visueel enorm indrukwekkend is, is natuurlijk ook te verwachten. Blijft alleen jammer dat het pak van Captain America nog nooit goed heeft gepakt op het grote scherm. Ik weet niet hoe het komt maar in de comics vind ik het altijd enorm geslaagd maar wanneer het effectief door iemand in het echt wordt gedragen blijft het er nogal rubberachtig uitzien. Langs de andere kant is dit wel de enige keer dat de Hulk er geloofwaardig uitziet. Er zijn in de loop der jaren genoeg verschillende manier uitgeprobeerd zoals in de jaren '70-'80 (Bill Bixby als Banner en Lou Ferrigno als Hulk) of in de films uit 2003 en 2008 waar de Hulk compleet CGI is. Whedon en de zijnen pakken het anders door de CGI-techniek uit Avatar te gebruiken waar Mark Ruffalo zowel Banner als Hulk speelt. Het werkt perfect en voor de eerste keer is de Hulk eens niet lachwekkend maar werkelijk bedreigend. Daar komt dan ook nog eens bij dat Ruffalo de geknipte persoon is voor de rol en deze perfect invult. Vergeet Bixby, vergeet Norton en vergeet Bana want dit is de enige acteur die voor mij het groene monster mag spelen. Erg cool natuurlijk dat Lou Ferrigno toch nog de stem verzorgt voor het monster zelf. Fantastisch natuurlijk dat werkelijk iedereen uit de vorige films hun rollen terug opnemen. Chris Evans stijgt deze keer boven zichzelf uit als Captain America (doet het ook een stuk beter dan in zijn eigen film), Robert Downey Jr. blijft de perfecte belichaming voor Stark en ook Hemsworth doet het weer erg leuk als Thor. Jeremy Renner mag zijn korte rol uit Thor ook nog eens terug opnieuw doen en blijft even goed. De chemie tussen de verschillende superhelden is er overduidelijk (ze kwamen op de set ook enorm goed overeen want altijd als ze een scène samen hadden en de dag zat erop, gingen ze daarna nog met elkaar optrekken) maar ook de verdere uitdieping van sommige personages is gewoon erg geslaagd. Dat de Black Widow al een kleine bijrol had in Iron Man 2 was iedereen al opgevallen maar verdomme, wat is Johansson hier toch enorm sterk in! Geweldig hoe Whedon haar van de ietwat standaard spionne uit Iron Man 2 heeft laten evolueren tot de heerlijke vrouw uit de comics. Plus ze heeft er volgens mij nog nooit zo enorm goed uitgezien. Haar introductiescène waar ze vastgebonden zit op de stoel is dan ook goud waard. Ook Nick Fury, wederom gespeeld door Samuel L. Jackson, krijgt meer diepgang en Jackson weet dat perfect te spelen. Ik zei het daarjuist ook al maar Tom Hiddleston is in zijn performance van Loki ook zonder twijfel enorm gegroeid. Ook nog leuk natuurlijk om Cobbie Smulders nog te zien in een kleine bijrol.

Er zijn waarschijnlijk nog honderden dingen die ik vergeet te vertellen in al mijn enthousiasme maar de lap tekst is nu sowieso al lang genoeg. The Avengers is beter dan ik had verwacht, het is zelfs beter dan ik ooit had kunnen vermoeden. Whedon is de geknipte regisseur voor de film en dat voel je in werkelijk elk aspect. Laat dat deel 2 maar komen maar laat het alstublieft geregisseerd worden door Whedon. Dan staat er ons nog enorm veel moois te wachten maar laat het alleen weer geen 4 jaar duren.

4.5* met hoogstwaarschijnlijk een verhoging bij een volgende kijkbeurt.

avatar van Elineloves

Elineloves

Thor: He's my brother!;

Natasha Romanoff: He killed 80 people in 2 days;

Thor: ...He's adopted.

Lang naar uitgekeken, mede omdat mijn vriend zo enthousiast was, en gisteren dan gaan zien.

Als eerste: Call me crazy, maar ik voelde me dus echt ontiegelijk aangetrokken tot Loki, wat een aantrekkelijke vent! Niet qua gedrag natuurlijk, maar zijn uitstraling.. Phoe. Daar kon Thor zelfs niet tegenop. Ik ben vast een van de weinige (al dan niet de enige) meid die zat te fangirlen op Loki. Ach ja..

Het fijne (voor mij althans) aan The Avengers is dat je met elk personage wel een soort 'binding' krijgt. Er was niemand bij die ik uitermate irritant of slecht vond. Tuurlijk had ik wel mijn voorkeuren, ik vind Mark Ruffalo als The Hulk echt helemaal geweldig, maar ook als hij 'Hulk-af' is vind ik hem ontzettend schattig. Zelfde met Robert Downey Jr. als Tony Stark, die vent is ZO charismatisch, je hangt aan zijn lippen. De humor die hij met zich meebrengt is geweldig, eigenlijk net zoals Ruffalo, die ook voor een komische noot zorgt. Bij Chris Hemsworth als Thor had ik in het begin even mijn bedenkingen, ik vond hem nogal houtenklazerig (jaja) acteren en vreesde dat hij de hele film zo zou blijven, maar tot mijn verbazing werd hij steeds beter. Of ik lette er gewoon niet meer op omdat ik afgeleid werd door zijn uiterlijk. Lijkt me aannemelijker. Met Chris Evans heb ik niet veel, ook niet met Captain America, maar ik vond hem nergens storend. Zelfde met Scarlett Johansson, ik vind haar nooit zo spectaculair, maar ze wist me positief te verrassen en vond haar erg geloofwaardig acteren. Fijn! Die vent met die pijl en boog, ik weet zijn naam niet meer, was ook een leuke toevoeging.

Er wordt genoeg tijd genomen om de personages te introduceren en ze krijgen allemaal de tijd om 'te schitteren'. Je hoeft in principe niet eens voorkennis te hebben om de film goed te kunnen volgen. De chemie die ze samen hebben spat van het doek, ze lijken perfect op elkaar ingespeeld en dat zorgt voor fijne humor, iets wat een dergelijk actiespektakel als dit wel kan gebruiken om het wat 'luchtiger' te houden. De zelfspot is echt heerlijk.

Hoewel de special effects prachtig zijn, vond ik de 3D dan weer niet echt spectaculair. Maargoed, ik ben sowieso geen 'fan' ervan, zeker niet wanneer het amper iets toevoegt. Ook zonder 3D is het grandioos om te zien.

Ik ben in ieder geval erg enthousiast en heb genoten van de film. En ja, Loki is misschien niet de meest bad-ass gemenerik die je je kunt voorstellen, maar ik vond zijn personage geweldig. Dat lachje, zijn mimiek.. Phoe. Hij is de reden dat ik de film direct weer opnieuw zou willen zien. Voel ik daar een nieuwe crush aankomen...

Vast wel.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Een film die prima werkte als geweldig popcornvermaak. Ik vond het verhaal wel erg clichématig en boring, de schurk is nou ook niet bepaald memorabel en ik blijf er mee zitten dat het misschien toch lichtelijk overdreven is dat een man een pak aantrekt met de Amerikaanse vlag erop en zichzelf Captain America noemt...

En toch was het een erg leuke film. Dit dankzij een vlot geschreven script met goede one-liners, humor die erg goed werkte waardoor de film zichzelf ook niet zo serieus nam en de chemistry tussen de superhelden vond ik goed gedaan: goed geacteerd, goed geregisseerd en goed geschreven. Leuk dat alle verschillende persoonlijkheden met elkaar botsen. Ik denk dat de film het daar het meeste van moest hebben, samen met de scherpe humor en de goede actie-scènes.

Ik moet zeggen dat ik hem wel wat overrated vind, tot zover. Maar het was desalniettemin een heerlijk portie vermaak waarbij je niet te veel moet nadenken. Knap dat er zo iets leuks kan komen uit dat van de pot gerukte verhaal. Een hele kleine:

4,0 sterren.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Heerlijke film, knap hoe de diverse personages zo goed zijn uitgewerkt. De losse films hadden allemaal een hele eigen aparte stijl. Dit is briljant tot een film bewerkt. De dialogen tussen de superhelden werken erg goed. Met name Iron Man blinkt hierin uit. Ook uitstekende actie scènes, met een erg fijn slot akkoord van een half uur.

avatar van arno74

arno74

Onderhoudende film vanaf het moment dat Hulk een beetje op gang komt. Helaas is dat pas halverwege. De eerste helft verliep traag, en had een stuk korter gekund. Daarentegen loopt de laatste helft lekker vlot en zit vol met actie. En ondanks dat de film traag begint, miste ik wel een inleiding.

Script en dialogen hadden beter gekund. En helden-clichés zijn er volop. Niet slecht, maar ook niet meesterlijk. Half sterretje extra voor de Hulk.

avatar van pierrrke

pierrrke

Toch net niet de best marvel ooit

Want dat is gewoon first class voor mij, inhoudelijk dan wel want op vlak van spektakel steekt deze er natuurlijk met kop en schouders boven uit.

En de personages zijn echt zo een enorm pluspunt, ik vond captain america zelfs erg goed wat een enorme sprong van zijn eigen film tot the avengers en dat in positieve zin. tony stark oftewel Iron man zoals altijd een genot om naar te kijken, robert is gewoon de acteur die geboren is voor deze rol, thor stoere vent beetje overdreven en komt vrij laat pas in de film, scarlett en renner zijn gewoon prima en voor mij part ook een meerwaarde want ze hebben toch wat mooie actiescenes gedaan, en dan de hulk die steelt voor mij toch wel echt de show die droge groene reus whaha, ook prima geacteerd door mark ruffalo trouwens. Nick fury vond ik dan wel enorm saai helaas.

Maar waarom is dit nu niet de best Marvel, de reden is dat de eerste helft helemaal niet interessant is, of ja interessant wel maar niets waar ik van dat het wow dit spektakel is nog nooit gezien. xmen first class daarintegen was leuk over de ganse film. maar eig die twee zijn best wel verschillende films. Ga deze zien want als er momenteel één film bioscoopwaardig is dan is het deze wel !

avatar van thunderball

thunderball

Deze net in Antwerpen op een groot scherm wezen kijken.

Aardige en vermakelijke superheldenblockbuster, maar nergens geweldig.

Misschien wel voor de echte Marvelfans, maar voor de gemiddelde actiefan zoals ik was het niet ECHT speciaal.
Sowieso is 2 1/2 uur om een simpel verhaaltje te vertellen veel en veelte lang! Het had makkelijk binnen de twee uur verteld kunnen worden, maar blijkbaar vind men zo'n tijdsduur voor een actiefilmpje tegenwoordig verplichte kost (Transformers3, Casino Royale, PotC4 etc..).

De film komt wat langzaam op gang en niet alle zgn helden zijn interessant of geweldig:

Downey Jr vind ik normaal onuitstaanbaar, maar zowel in zijn eigen franchise als in deze doet hij het erg leuk en weet menigmaal de lachers op zijn hand te krijgen, Captain America komt zelfs beter nu tot zijn recht als in zijn eigen film, maar het is vooral de Hulk die de show weet te stelen, helaas zat hij er eigenlijk pas het laatste gedeelte echt in.

Jammer genoeg was ik minder onder de indruk van Hawkeye en Black Widow, die waren te gewoontjes om echt indruk te maken. Johansson is natuurlijk een ontzettend lekker wijf, maar wat haar karakter nou echt speciaal maakte, voor mij kwam dat totaal niet uit de verf. Wat Thor betreft, die vent acteerde echt voor geen meter.

Wanneer ik als niet echte kenner heel eerlijk ben, vind ik dit groepje superhelden -op de Hulk na- toch meer tweederangs superhelden, de echt coole zitten toch bij DC comics en waar was Spiderman wat Marvel betreft?!

De schurk vond ik ook weer veel te gewoontjes en tegen het einde zelfs een enorme loser. Zeg eens eerlijk, nam iemand hem nog serieus na wat de Hulk met hem deed?

Film had wel goede SFX en de actie -vooral het laatste half uur- mocht er wezen, hoewel het niet wezenlijk beter of vernieuwender was als wat we al vorige zomer bv hadden gezien bij Transformers3.

De 3-D stelde niet veel voor en wederom maakte de reclame van te voren met de slang qua 3-D effect meer indruk dan wat we in de gehele hoofdfilm voor geschoteld kregen.

Vermakelijk, een leuke tijdpassering, maar niet geweldig.

Een zeventje, ofwel 3,5 ster.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik zag nogal op tegen The Avengers. Van de films die eraan vooraf gingen vond ik alleen de twee Iron Mans leuk, de rest kreeg niet eens een voldoende. Maar omdat ik ze allemaal gezien had wilde ik toch wel eens bekijken waar die enorme build-up naartoe geleid had. Er was niets dat me hoopvol stelde. Teveel personages in een simpel good-versus-bad verhaal gaat al snel mis, zeker als je vier grote helden hebt die allemaal om schermtijd vechten. Dat ik Loki in Thor nogal een makkelijk te vergeten schurk vond hielp ook niet. Nog erger was de keuze voor Joss Whedon, wiens enige andere film (Serenity) ik slechts een halve ster heb gegeven en wiens tv-series ik ook nooit voor mijn plezier zou aanzetten. Ook niet voor enige andere reden overigens.

Voor een vrij lange tijd leek het de verkeerde kant op te gaan. De openingsscène was erg matig, waarbij vooral de slechte CGI van het gebouw dat in de grond zakt een doorn in het oog was. De introductiescènes kunnen er vervolgens mee door, maar missen magie. Vervolgens wordt het plot op gang gebracht via oersaaie dialogen over de techniek van die kubus waar ze achteraan zitten. Het was ook vaak best lelijk. Zo is zo'n gevecht tussen Thor, Iron Man en Captain America leuk, maar de donkere beelden en matige omgeving staat daar in de weg. Ook dat gesprek tussen Loki en een of andere legerleider van een andere wereld was nauwelijks om aan te zien. Kortom: mijn onvoldoende stond al klaar.

Maar dan gaat er plotseling ineens iets goed, na ongeveer drie kwartier. Dat is een lange tijd wachten, maar eerlijk is eerlijk, daarna wordt het ook gewoon fantastisch. Het begint ergens denk ik als Loki Black Widow bedreigt vanuit zijn kooi. Vanaf dat moment werd hij voor mij een overtuigende rotzak, wat een film als deze nodig heeft. Niet dat ik ooit dacht dat hij kon winnen, maar dat weet je bij voorbaat al bij The Avengers. De actiescène op het vliegschip is goed uitgevoerd. De dood van Caulson (stiekem natuurlijk de coolste man in de hele film) is niet een wegwerpmoment, maar wordt op een overtuigende manier als katalysator gebruikt voor de vereniging van het team. Het grote eindgevecht vond ik eigenlijk gewoon heel sterk en meeslepend, vol met momenten die toch echt gaaf waren, waaronder een knappe long take waarin we alle Avengers hun gevecht zien uitvoeren. Ieders favoriete moment was duidelijk toen de Hulk Loki vrij plotseling en hevig in elkaar ramt. Dan is het leuk om zoiets als dit in de bioscoopzaal te bekijken, zelden zo'n enthousiasme gemerkt bij het publiek als daar.

Waar is het goed gegaan? Zou Whedon dan toch talent hebben? De latere actiescènes zijn overzichtelijker en pakkender dan die uit andere Marvelfilms, dat is zeker. Maar ik vraag me altijd af hoeveel vrijheid regisseurs hebben bij producties als deze. Ik neem ten eerste aan dat Marvel erbovenop zit om te zien dat hun personages goed gebruikt worden. Daarbij lijken hun films uiterlijk enorm op elkaar. Niettemin steekt deze film op de eerste Iron Man beter in elkaar dan zijn voorgangers, is het beter geschreven en is de actie leuker. Whedon regisseerde niet alleen, maar schreef ook het scenario, waardoor hij toch op zijn minst een aanzienlijke controle moet hebben gehad op het eindproduct en hij is er waarschijnlijk ook voor verantwoordelijk dat er zo'n goede balans is gevonden in de schermtijd voor zoveel personages. Hoe dan ook, hij levert hier goed werk, het mag gezegd worden.

De minpunten buiten het begin om zijn eigenlijk ook typisch Marvel. Ik begin steeds meer een hekel te krijgen aan een bepaald type CGI dat graag wil laten zien dat het CGI is. Persoonlijk vind ik vooral al die lichtstralen of bijvoorbeeld die portal in de lucht erg lelijk, evenals dat ik weinig heb met die typische, grauwe laboratoria waar Marvel patent op lijkt te hebben. Ook heeft het verhaal en diens betekenis weer weinig om het lijf, maar omdat er hier zoveel gebeurt stoorde dat me eigenlijk niet. Het vermaakgehalte is toch wel echt hoger dan de gemiddelde blockbuster en dat is het voornaamste bij een film als deze.
3,5*, maar toch dik 4* oor de tweede helft.

avatar van DVD-T

DVD-T

Ik wist het, dit moest wel geweldig worden en na jaren van wachten Is het dat ook, en meer dan dat.

De eerste link naar The Avengers werd gelegd in 2008 in Iron Man. Het publiek werd helemaal gek en de buzz rond Avengers was een feit. Hetzelfde jaar was daar dan ook The Incredible Hulk, waarin er voor het eerst de crossover was te zien. Stark maakte zijn opwachting in deze nieuwe Hulk film. De gekte werd hierdoor nog groter. Maar het zou nog jaren duren, want eerst waren er nog andere superhelden die hun origins verhaal moesten krijgen en dat waren Thor en Captain America. Ook werd de wereld van Iron Man verder uitgediept. Telkens werd er na of in de eindcredits een aantal lekker makertjes weggegeven. En dat is zeker goed gelukt. En nu kan iedereen The Avengers in al hun glorie aanschouwen.

Een beetje een gewaagde keuze om Whedon aan het roer te zetten, maar ook een heel begrijpelijke keuze. Na zijn min of meer geflopte serie Firefly, kwam daar nog een filmversie van uit. Iets waar de fans zich hard voor hebben gemaakt en iets wat ook echt voor die fanbase is gemaakt, aldus Whedon. Hij zou van The Avengers echt iets voor de grote fanbase kunnen maken en ver daar voorbij. Want zelfs als je niet een die hard fan van de comics en/of de films bent blijft er genoeg over om van te genieten.

Het script ademt werkelijk Whedon's genialiteit. Verhaal is niet heel hoogstaand, maar in een film heb je maar zoveel tijd om een universum als dit te kunnen vertellen. Ook al duurt een film nog zo lang, het is altijd te kort voor dit soort verhalen. De humor die erin verwerkt is, is ook iets wat je veel in Firefly en Serenity terug kunt vinden. Daarbij heeft hij ook weer goed gekeken naar Iron man en Thor die ook doorspekt waren met dit soort humor. En het is ook erg leuke droge humor en hij geeft elk personage wel een geweldige oneliner.

Die personages krijgen elk hun moment to shine, maar toch gebeurd er iets waar iedereen al bang voor was. En dat was een one man show van Iron Man. Downey Jr. brengt zoveel charisma mee op de set en is de perfecte belichaming van Stark/Iron Man. Met die charisma steelt hij echt de show. Toch krijgen de rest van de helden ook hun moment, en is het niet compleet Stark/Iron Man. De balans is daarin wel juist gevonden. Waar First Avenger: Captain America erg tegenviel, weet Whedon dat hier helemaal goed te maken. hetzelfde geld voor het toch wel erg leuk in beeld gebrachte Thor door Branagh. Black Widow en Hawkeye hebben hierin ook gelukkig wat grotere rollen. ik snap niet dat veel mensen zeggen dat die rollen wel wat groter hadden gemogen. was echt perfect. Ze krijgen beide toch wel grote momenten toegewezen en ook de oneliners werken daar weer perfect bij. Loki als badguy. Ik wist het nog niet, maar Hiddleston heeft als dit personage zoveel charme, dat je hem echt gaat geloven. Jackson als Fury, tja nog altijd perfect. Ook leuk om Potts, Jarvis en Selvig in dit verhaal terug te zien. En dan komen we nog bij Ruffalo. Volgens mij was ik de enige die daar vertrouwen in had. Ik vond hem echt perfect gecast voor de rol van Banner/Hulk. Deze man verdient op den duur echt een Oscar, zo goed is hij de laatste jaren bezig. Van Zodiac tot Shutter Island, Ruffalo is een van de beste acteurs van deze generatie. Waar Norton hopeloos faalde als Banner, maakt Ruffalo dat hier helemaal goed. Hij brengt de opgekropte woede erg goed over, vooral in het moment met Black Widow komt dat erg goed over. Ook hij speelt het met zoveel charme en nog belangrijker, met zoveel plezier dat hij naast Downey Jr. alle aandacht naar zich toetrekt. Vooral een mooi moment als hij dan zegt: " see thats mij secret. I'm always angry"
En dan nog iemand die hier toch echt verdacht weinig wordt genoemd. Ik heb het natuurlijk over Clark Gregg als Phil Coulson. Dit keer met zoveel humor en overtuiging gespeeld. Ook de perfecte man voor deze rol. Was dan ook echt werkelijk ontdaan door zijn dood , en dan nog wel even die lekkere oneliner uitkramen " So thats what it does". Fantastisch gespeeld door Gregg ik zal je echt missen Coulson . Ja zoals je kunt lezen vind ik het qua verhaal, humor en casting perfect.

The Avengers is echt een rollercoaster ride geworden. De film duurt meer dan twee uur, maar die 2.5 uur vliegen werkelijk voorbij. Het verhaal blijft boeien, de personages en ook de overall look van deze film zorgt ervoor dat je je ogen niet van het scherm kunt houden. Ook de references naar de andere films en de comics blijven erg leuk. Daarnaast bevat de film natuurlijk ook nog wat actie. Van de geweldige opening, tot het weergaloze slotaccoord. I love it. Actie is goed verdeeld en komt echt op de juiste momenten. En het is flink wat actie geworden. Een aantal heuze stand-offs tussen de verschillende personages, die heerlijk in beeld zijn gebracht. Echt kick-ass momenten tussen Iron Man, Thor en Captain America, Thor en de Hulk, Black Widow en de Hulk en ga zo maar door. Leuke momenten waar de bioscoop echt van in een deuk lag, waren wel met de Hulk die compleet vanuit het niets Thor wegstompt, en als hij Loki compleet de grond inboort . Het moment met het vliegdek schip van S.H.I.E.L.D. was ook weer zo'n weergaloze scène. Leuk ook dat dat voertuig hier eindelijk z'n opwachting maakt. Echt een kippevel moment voor de fans. En na toch wel wat cliché momentjes gaan we richting het eindgevecht en boy oh boy, wat zag dat er vet uit. Echt maar een woord wat dat perfect omschrijft: WOW!!!!! . Iets waar je ook jarenlang naar uit hebt gekeken, en dat is deze karakters allen in teamverband te zien. Duurt ook best lang allemaal op het einde, maar wordt nergens echt saai. Veel momenten voor ieder onderling en tesamen. Ja dit is wat we in dit soort films willen zien. En dat heeft Whedon erg goed begrepen. Voor deze scene alleen al een bezoek aan de bioscoop waard. Het einde van de film zelf is ook perfect.

Dan nog over de effecten en dergelijke. Visual effects zien er perfect uit. Geen een glitch of inperfect shot gezien. Alles sluit naadloos op elkaar aan. Vooral de Hulk ziet er voor het eerst perfect uit. De 3D lijkt op veel momenten wat overbodig, maar komt toch erg overtuigend over. Vooral in de gevechten is hier goed gebruik van gemaakt. Qua muziek wat matig. Silvestri kan veel beter een epic score neerzetten. Hierin voelt het wat anoniem en drukt het nergens echt die epic stempel op de film die The Avengers verdient. Qua sound design nagenoeg perfect. Lekker opgepompt, maar nergens echt overheersend. Precies de juiste balans gevonden tussen muziek en effecten. Dialoog blijft haarscherp. Had alleen wel iets meer op de surrounds gewerkt kunnen worden, maar dat zijn kleine dingen waar ik deze film niet op afrekenen wil. Nog wel even blijven zitten bij de credits, want wederom wordt er weer een lekkermakertje weggegeven.

De natte droom voor elke comic liefhebber is dan eindelijk uitgekomen. The Avengers is na 4 jaar een feit en behoort nu toe aan het publiek en de grote fanbase. Whedon en zijn cast en crew hebben ons getrakteerd op heel veel moois in deze film en geven The Avengers alles wat het verdient. Misschien een beetje fanboy gedrag van mijn kant, maar vond de film gewoon erg goed en vooral erg vermakelijk. Ik laat het niet van een herziening afhangen en durf meteen de volle score te geven voor deze film. De film heeft wel momenten waarop het niet altijd even goed is, maar dat wil ik Whedon en zijn team best vergeven, want eindelijk zijn er mensen die begrijpen hoe je een superhelden verhaal moet verfilmen. Iets wat X-Men Origins ons ook al heeft laten zien. Ik heb er weer vertrouwen in dat het niveau weer omhoog gaat voor dit soort verfilmingen.

avatar van wimnoot

wimnoot

Heerlijke avond gehad in Den Haag op de Spuimarkt. Heel weining aan te merken op deze Marvel verfilming, ondanks de vele personage's bljift de film entertainen, en heb ik niet het idee dat er dingen afgeraffeld zijn. De meest personage's hebben we al vertolkt zijn worden door de betreffende acteur, op Mark Ruffalo als Bruce Banner/Hulk na. Wat ik aanvankelijk een bijzondere keuze vond, vind ik het achteraf erg geslaagd. Beter dan Edward Norton in ieder geval. Het grappige dat juist bij Hulk de meeste hilariteiten vandaan kwamen. (Puny God......lol). De rest deed zijn werk ook naar verwachten waarbij ik wel die knul die Loki speelt er weer erg vond uitspringen, deed me vaak aan Fassbender denken. Grootse finale als verwacht, en omdat ik een beetje een sucker ben voor dit soort films. De volle score. 5 punten.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

2012 is het jaar dat de superhelden bij elkaar komen en eindelijk voor die geweldige ontploffing zorgen! Met een hamer, een metaalpak, een ooglapje, pijl en boog, een schild en wat groenheid is het Avengersteam helemaal klaar voor de strijd. De film is 1 en al genot, ik heb me geen moment verveeld en die dikke 2 uur vlogen echt om!

Naar mijn mening een perfecte film met goede effects, een leuke verhaallijn, een goede Cast en heerlijke muziek van Alan Silvestri. De humor was natuurlijk weer voor Downey Jr. wat een geniale acteur!

avatar van arnaud

arnaud

Mooi opgebouwde superhelden film met een flinke dosis actie en humor. Graphics waren prachtig.

Een aanrader.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Het is er zwaar over. Maar desalniettemin werkt het aanstekelijk.

Meng de verhaallijnen van 4 superhelden en probeer er het beste van te maken. Aan deze opdracht begon Joss Whedon bij het maken van The Avengers.

Ikzelf heb alle delen bekeken, en sommige waren zelfs het bekijken niet waard (Thor, Captain America), de overige delen waren best leuk (Hulk, Iron Man). Die twee laatste personages dragen volgens mij ook geheel de film, mede door de leuke toespelingen en uitstekende actie tot zelfs een grondige en diepe karakterschets. Mark Ruffalo is uitstekend gecast.

Het verhaal is tja, deja vu² en wederom lichtjes voorspelbaar, maar je moet een aangrijpingspunt hebben voor de motivatie van de superhelden natuurlijk.

De film moet het dus vooral hebben van de effecten en de (soms wel hilarische) confrontaties tussen de superhelden, en deze zijn zeer aangenaam voor de filmkijker. Je ziet ook op een bepaald moment dat de regisseur zich volledig uitleeft door een perfect gelijmde actietake van superheld tot superheld te realiseren. Erg "vet".

Verder had de film een halfuurtje korter mogen duren, sommige sequenties waren te uitgesponnen. Ook de toon van de film mocht beetje apocalyptischer zijn, dixit grimmiger en enger maar het blijft een heldenfilm voor alle leeftijden off course. En ja, de slechterik is een mietje.

Verrassend goed en zo beetje alles wat een heldenfilm moet bevatten 3.5*

avatar van timbo_

timbo_

De superheldenfilm waar iedereen al maanden naar uitkeek. Het viel me uiteindelijk toch allemaal een beetje tegen. Niet dat The Avengers nu veel fout doet (behalve dan in 3D uitkomen waarvan de logica en het nut me achteraf volledig ontgaat).

De introductie van de superhelden is zelfs erg geslaagd en vooral de onderonsjes tussen de verschillende ego's blijken de leukste stukken uit de film. Helaas spreekt bad guy Loki en zijn plan om de wereld te veroveren minder tot de verbeelding en zorgen de buitenaardse figuren die het einde opluisteren helemaal voor een anticlimax.

The Avengers wordt daardoor een vermakelijke film die voor op komisch vlak wel het een en ander te bieden heeft maar ook een film die zelden beklijft en vooral aan het einde enigszins aan zijn big, bigger, biggest motto ten onder gaat.

avatar van avdj

avdj

Niet bepaald de topper die ik had verwacht. De speelduur is mijns inziens te lang en het verhaal stelde ook niet veel voor. Het gebruik van 3D was ook niet overweldigend en ik heb weleens betere special effects gezien. Het laatste half uur was dan wel weer witte doek entertainment op z'n best. 3*

avatar van K. V.

K. V.

Me ook eens aan deze gewaagd en 'k vond hem goed. De introductie mocht misschien iets meer tempo hebben, want 'k vond dat het toch wat traag op gang kwam, maar uiteindelijk was het wel een film die erg veel actie bevatte. Het was een erg overdonderende finale.

'k vond vooral dat Iron Man er uitsprong qua superhelden. Deze zorgen dan ook voor de vrolijke noot. Van The Hulk had 'k wel wat meer verwacht. Deze had eigenlijk geen zo'n grote rol. Thor vond 'k een beetje een buitenbeentje en niet echt passen bij de rest van de superhelden.

Samuel L. Jackson had dan eindelijk eens wel een grotere rol. Voor de rest zag het er allemaal erg indrukwekkend uit.

Als 'k The Avengers moet vergelijken met X-Men vind X-Men toch beter. Ze passen toch beter bij elkaar en misschien ligt de focus daar ook iets minder op de actie.

Desalniettemin toch de moeite om te bekijken.

avatar van Montorsi

Montorsi

Hmm, had niet gedacht dat ik dit geweldig zou vinden, maar zelfs dan valt het tegen.

Had vooraf een beetje gehoopt op een film als Iron Man, maar dan met een stuk meer personages. Zoals verwacht is Iron Man veruit het leukste personage. Ruffalo is een goeie tweede als de Hulk, doet het ook best leuk. Helaas is het voor de rest allemaal een stuk minder. Al gaat Thor nog wel, is wel een beetje overdreven stoer en grommerig, beetje quasi ruig zelfs. Dan heb je nog Captain America, een van de minst charismatische filmpersonages ooit, erg slechte acteur ook trouwens. Johansson is niet meer dan het excuus om ook een vrouw mee te laten doen, al neem ik dat de makers absoluut niet kwalijk. Tot slot blijkt er ook nog iemand met pijl en boog mee te doen. Tussen de goden met hamers, massief ijzeren mannen, groene kerels van 5 meter hoog, en een ubermensch achtig type, schiet er ook iemand met pijlen. Begreep niet zo dat je een personage zo kan laten ondersneeuwen, liep er erg lullig bij in het laatste halfuur.

Speerpunt van zo'n film als deze (het bijeenbrengen van veel 'toffe' personages) moet de wisselwerking zijn. Je kon wel zien dat er met name tussen Iron Man, Hulk en Captain America wat chemie zou moeten zijn. De film probeert het heel sterk, Captain America is veel te serieus, Iron Man juist niet, dat botst. Desondanks komt dat allemaal erg plichtmatig over en totaal niet uit de verf. De chemie tussen Downey Jr. en Ruffalo vond ik eigenlijk veel leuker, maar die was dan weer veel te beperkt. Daarnaasr heb je een tegenstander van formaat nodig, maar eigenlijk vond ik Loki maar een zwakkeling, was echt totaal geen partij voor de Avengers, wordt eigenlijk de hele film door in elkaar getimmerd. Saai.

Helaas kan ik ook niet zeggen dat ik de film bijster grappig vond. Het is dat Downey Jr. weer Iron Man was, anders was er waarschijnlijk helemaal niks aan geweest, maar voor de rest vond ik de humor toch vaak ronduit stom.

Verder richt een film als deze zich voornamelijk op epische actie. Ook dat vond ik nogal karig. De actie zag er allemaal wel gelikt uit, maar juist een ruw randje ontbrak. Weinig indrukwekkende actiescenes, laat staan memorabele. In de fase tussen het gevangennemen en ontsnappen van Loki gebeurt er eigenlijk helemaal niks. Enkel de laatste driekwartier is groots opgezet. Maar ook de eindbattle valt tegen, duurt te lang, en wordt eigenlijk veel te saai uitgewerkt (Black Widow staat ineens met die staf dat gat te dichten, lame...). Moet ik wel zeggen dat de scene waar Hulk Loki te grazen neemt erg leuk gedaan was.

Dit viel me allemaal behoorlijk tegen. Vond de personages niet erg indrukwekkend, alleen Iron Man blijft erg leuk, maar daar zie ik 10x liever een film omheen dan dat er meer (saaier) personages inzitten en de humor een stuk minder is. Deze Avengers duurt ook gewoon te lang, de actie valt niet genoeg op, en ondanks dat het wegkijkt, had het veel beter moeten zijn. 2*

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ben in de film gestapt zonder films als Captain America, Thor of Iron Man 2 gezien te hebben en dat bleek, zoals verwacht, geen probleem. The Avengers bouwt dusdanig op dat het niet erg is als je alle karakters en verhaallijnen even goed kent. Toch werd er wel een beetje bevestigd waarom ik die films nog niet had gezien, ik blijf zo'n Captain America toch een wat saaie gozer vinden. En ook Thor doet me vrij weinig, hoewel zijn broer me nog minder kon boeien. Had met zo'n grote partij helden toch gehoopt op een wat betere bad guy. Een heel stuk beter zijn Stark of Ruffalo en zijn computer- gegenereerde alter-ego. Ze stelen duidelijk de show. Hoewel die Phil Coulson eigenlijk ook wel stoer was.

Verder is The Avengers eigenlijk gewoon een prima geslaagde superheldenfilm. Sterke special effects, aardige 3D (dat zie je ook niet vaak) en een aantal sterke personages, die ook verrassend goed bij elkaar passen. Er wordt heel tof opgebouwd naar Banner's transformatie en zijn alter-ego is heerlijk lomp en geestig. Ondertussen weet Stark met zijn eeuwige sarcasme ook elke scène meer charme te geven, vooral als ie tegenover Captain America staat. Wat dat betreft een leuk team, alleen jammer dat de grote schurk van de film nogal lame was. Dus het is maar te hopen dat men voor een vervolg een toffe slechterik in het verhaal verwerkt.

3,5 sterren.

avatar van rosbiefje

rosbiefje

Ik moet zeggen dat ik m'n twijfels had van te voren bij deze film. Onafhankelijk van elkaar vond ik al die superhero films namelijk niet zo tof op Iron Man na. Maar ik was blij verrast. Vooral Tony Stark vond ik weer erg leuk, en ook Thor kwam soms erg droog uit de hoek. Het verhaal stelde niet echt heel veel voor maar met humor en goede actiescenes werd dat wel voor het grootste gedeelte recht getrokken.

avatar van Phoenix

Phoenix

Niets minder dan heerlijk om weer 2,5 uur Whedon schrijfwerk voorgeschoteld te krijgen en dat nog eens in zo'n verpakking. Een gouden greep om Whedon dit Hulkje van een project te laten wassen. Hij is er geknipt voor.

Wat een gevoel voor timing, wat een talent om alle ernst en ellende zo schijnbaar eenvoudig te relativeren. Net op de momenten dat de Hollywood-saus te dik en smakeloos wordt, doet Whedon er een snufje van zijn geheime ingrediënt in en weten we allemaal weer hoe belachelijk het allemaal is. En bovenal straalt het uit hoeveel plezier hij heeft in het spelen met zijn zootje ongeregeld.

Belangrijkste man is natuurlijk die van ijzer. Wat zal Downey Jr. gesmuld hebben van de lines die hij mag opdreunen. Tegelijkertijd blijkt Whedon ook zonder dialoog uit de voeten te kunnen. Hulk kreeg de zaal toch zeker tweemaal plat. Figuurlijk dan.

Eigenlijk liep alleen Thor er een beetje plompverloren bij, met slechts één droge voltreffer. Black Widow had natuurlijk maar één functie. Dang...

Als het op superheldenfilms aankomt niet de beste, met de wat serieuzere, meer uitgedachte en zwartgalligere neo-Batmans en Watchmen voor zich, maar als no-nonsense spektakel voorlopig ongeëvenaard in het genre.

Doth mother know you weareth her drapes?

Grappig trouwens dat Whedon weer een gigantische krater maakt.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Not impressed.

Het is wat je er van kan verwachten. De superhelden in deze film vind ik niet cool. Iron Man is opzich wel vet en The Hulk is ook wel oke maar ik vind de personages Stark en Bruce Banner eigenlijk leuker dan hun superhelden vorm. Perfect gecast, die twee. Rufallo heeft een bepaalde charme als Banner en Downey Junior komt komisch uit de hoek. Scarlett Johansson heeft een goede kont. Maar dan heb je nog Captain Fag met z'n glitterpakje die nog geen 2 vijanden aan kan terwijl Iron Man er al 70 heeft neergemaaid. Waarom had hij zoveel screen time? Iron Man schiet letterlijk alle kanten op en is bezig met dat gigantische beest terwijl Captain Fag bebloed en half dood bezig is met twee henchman's. Dat maakt het langdradig en slecht. Hij heeft geen eens superkrachten, hij heeft alleen dat magische schild dat alles weerkaatst. Fuck hem.

Thor vond ik wel oke. Die is ook goed gecast. Loki is dan weer een beetje een kneus met z'n heerserskostuum en "kniel" gezeur. Samuel L. Jackson is altijd vet en het viel me op dat hij de enige in de film is die een RPG gebruikt. Het is toch wat tegenwoordig...

Ook lijkt iedereen helemaal gek te zijn van de Hulk die in actie komt maar dat valt allemaal wel mee. Nogmaals, Banner vind ik een vetter personage als de Hulk. Ook was het geen super mooie CGI. De ene keer zag de actie er wel goed uit, de andere keer was het zwak maar over het algemeen zaten er geen echte hoogtepunten in qua spektakel. De muziek is erg standaard maar dat kan ik door de vingers zien bij een film als deze. Het is toch de bedoeling om zo trouw mogelijk te blijven aan de superhelden comics/films die al bestonden waarvan ik er overigens nog nooit een heb gezien. Alleen de Hulk film uit 2002 heb ik gezien en die was matig dus eigenlijk ben ik ook helemaal niet bekend met de Avengers.

Dit was overigens mijn eerste 3D film in de bioscoop. Als brildrager was ik pessimistisch maar het viel me mee. Alleen kan je je minder gemakkelijk concentreren op iets en als je ook nog subtitles moet lezen word het soms rottig. Ik had waarschijnlijk liever gewoon 2D gehad.

Het concept van de film is cool maar misschien was het mij wat te kinderlijk. Er ging niemand dood op straat en echt bruut werd het nooit. Ze hadden wat mij betreft ook andere superhelden moeten uitkiezen maar aan de andere kant ben ik niet bekend met het Marvel arsenaal. Ik vind superhelden als Spider-Man en Batman in ieder geval leuker. Een pluspuntje was de humor die voornamelijk gebracht werd door Stark maar tegen het einde aan ook door de Hulk. Vooral het "Puny God" moment. De credits heb ik niet bekeken maar blijkbaar zat daar een aanwijzing in verstopt over een mogelijk vervolg. Ik denk wel dat het vervolg er komt al is het alleen al omdat deze film zo veel geld in het laatje brengt. Hoewel ik dit eerste deel niet op handen draag zoals 90% van de bevolking zou ik een tweede deel wel zien zitten. Hopelijk met leukere superhelden en een andere regisseur met meer fantasie.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Jaaah, gaaf om al die superhelden bij elkaar bezig te zien. Bijzonder geslaagd is dit met een eenvoudig, maar tof plot en natuurlijk superstoere actie! Iron Man en Scarlett waren mijn favorieten .