Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 25 april 2012
Bekijk via Disney+
Plot The Avengers
"Some assembly required."
The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Avengers (MusicMeter)
- Avengers Assemble (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
Tony Stark / Iron Man
Steve Rogers / Captain America
Bruce Banner / The Hulk
Thor
Natasha Romanoff / Black Widow
Clint Barton / Hawkeye
Loki
Agent Phil Coulson
Agent Maria Hill
Selvig
vranque
Een film waarvan mijn cijfer van te voren eigenlijk al een beetje vast staat, gezien m'n smaak. Goed popcorn vermaak, maar verwacht geen wonderen. Automatische piloot aan.
Hollywood werkje dat verhaal en acteerwerk ondergeschikt maakt aan bakken CGI en veel lawaai. De speelduur is bijna altijd te lang in een grote superheldenproductie. Zo ook hier waar de kennismaking met onze helden ruim een uur duurt. Een groep wetenschappers bij elkaar betekent ook een hoop nerdtalk dus wat mij betreft kon de echte actie niet snel genoeg beginnen.
Het groepje helden was degelijk met als uitschieters Iron Man - vetste pak en trucjes - en The Hulk met zijn brute kracht. Blijft fantastisch om te zien wanneer zijn val door een straaljager gebroken wordt en deze indeukt als een pakje boter. Daarentegen vond ik Captain America echt bagger. Ken de held verder ook niet, maar als je alleen maar met je schildje kan gooien kun je beter gaan discgolfen. Black Widow was bijna nog doellozer en diende duidelijk als oogsnoepje. Thor maakte als God zijnde weinig indruk, al heb ik gehoord dat ie in zijn eigen film indrukwekkender is. En het pakje van Loki maakte hem alles behalve geloofwaardig.
De actie is behoorlijk. Er vliegen flink wat computereffectjes door de lucht en het geheel, zeker in de stad, is bombastisch. Tussendoor worden wat flauwe en misplaatste one-liners geplaatst en het einde was helemaal goedkoop. Niks geen groot gevecht met Loki en had de overheid niet zelf kunnen bedenken om zo'n raket het zwarte gat in te schieten in plaats van op je eigen bevolking?
Toch zat ik de film redelijk makkelijk uit. Het is allemaal verzorgd, de actie is vlot en kijken naar een Iron Man blijft je toch doen dagdromen over hoe het leven zo zou zijn.
Heerlijk om het zo eens te zijn met iemand.
Tarkus
Precies wat ik ervan had verwacht, boordevol actie en prachtige special effects.
Prima cast ook al komen niet alle personages goed over, Loki vond ik allesbehalve schrikwekkend als schurk; en hoewel een mooie verschijning is het personage van Johansson ook niet echt overtuigend te noemen.
Maar dat zijn zowat de enige minpunten, vandaar ook niet de hoogste score voor deze film.
Ik weet niet of de 3D versie meerwaarde zal bieden, bij vorige filmen zag je duidelijk in 2D ook de effecten die bedoeld waren voor 3D en dat zeer dikwijls ten koste van een goed verhaal (het budget moet ergens verdeeld worden), hier heb je dus wel een goed verhaal en wellicht daarom iets minder duidelijke 3D effecten, maar dat laat ik aan de 3D kijkers over om dat te beoordelen, ik ben sowieso geen liefhebber van 3D.
Om kort te zijn, goede film met prima actie en special effects én een goed verhaal !!
disneystore
Disneystore de braak smiley is tussen de andere smiley's gezet om te gebruiken,ik kan jou melden dat dat in het verleden ook al vaak is gebeurd.
Ik wens jou dan ook veel schrijfplezier toe naar de mensen die hem al eens hebben gebruikt of in de toekomst zullen gaan gebruiken.
Peace and love
Daar gaat het niet om, jij quote een zin en zet er gewoon een braak smiley bij die nergens op slaat lol
Barry83
Gewoon een toffe film om te zien met wederom een geweldige Iron Man
Zeker een aanrader.
Waku
Leuk om na alle superhelden een keer in 1 film te zien.
Bijna 2.5 uur non stop actie met prachtige special effects.
De 3D voegde enkel niet veel toe helaas.
Verder niets te klagen of te bekritiseren over deze "The Avengers"
Het is een echte blockbuster en dat straalt het ook uit.
barcam
Halve stad in de prak, duizenden doden maar geen probleem met veel tromgeroffel komen de patriottische superhelden uit de Marvel stal de wereld redden van de ondergang.
Zullen ze het halen???
Begin kruipt als een slak vooruit en het einde is zo over de top dat het niet mooi meer is.
Zeer voorspelbare luidruchtige slappe Amerikaanse troep.
filmfreak 101
Mjah al bij al een goeie film...moet wel zeggen dat ii normaal,niet zo van superheldenfilms hou(te afgezaagd verhaal).....Maar omdat deze film zo een hoge score heeft,goed beoordeelt wordt en als zeer goeie film bestempelt wordt,wou ik hem toch eens zien,en voila vanmiddag es bekijken zie:)De film heeft een betrekkelijk zwakke en afgezaagde proloog,het verhaal op zich is natuurlijk het voorspelbaarste wat je kunt bedenken......maar dit is normaal bij superheldenfilms dus ga ik hem niet afbreken....grote pluspunten waren wel dat de cast heeel erg goed was,heel overtuigend!De special effects waren ook erg bewonderenswaardig,het eerste deel van de film was niet zo goed,maar de laatste 3 kwartier waren echt verbluffend met veel actie...een 3,5*...goeie film maar niet echt men genre.....maar omdat het een van de betere superheldenfilms is toch een 3,5*!
Keane1983
Een redelijke actie film die voor mijn gevoel niet heel erg op gang wilde komen. Het verhaal was voor mij op bepaalde punten onduidelijk en vaag (waarschijnlijk moet je daar dus alle films voor gezien hebben).
Humor is prima aanwezig, en dan met name van the iron man. Acteerwerk over het algemeen is goed.
Loki vond ik persoonlijk een beetje tegenvallen als "badguy". Misschien niet overtuigend genoeg??
Het geheel moet het merendeel hebben van de SFX en de actie scenes. En daarvan moet ik zeggen dat ik erg onder de indruk was. Het zag er allemaal super gelikt uit en na ongeveer een uur begon ik me daadwerkelijk te amuseren.
Helemaal afkijken tot na de aftiteling is wel een aanrader. Al hoe wel ik heb er kostelijk om moeten lachen.
Van mij een 3,5*
notsub
Zeer entertainende film. die regelmatig over de kop gaat en de bocht uit vliegt. Hier maakt het allemaal niet uit. De snelle actie wordt mooi in beeld gebracht en de rustpuntjes zijn er alleen om even op adem te komen. De verschillende superhelden in één film zijn gewoon hilarisch en de humor van Iron Man is een welkome aanvulling. Puur vermaak om het vermaak, maar gewoon leuk.
moviegirl2
Ik ben om.
Ik vond superheldfilms meestal geen pretje om naar te kijken. Boem explosies, vliegende auto's (op de een of andere manier komt het merendeel à la A-team toch altijd op zn wielen terecht, maar goed), technische snufjes waar de mensheid technisch gezien ook zonder kan, neurotisch geneuzel over neuronen en nanodeeltjes waardoor ik zoveel filmtijd verloren vind gaan omdat ze de tijd duidelijk vullen met deze nonsense die expres zo geschreven is zodat de kijker het niet snapt.
Goed, vol vooroordelen dus. Ik wist wat af van de Hulk, kende Iron Man en de rest dus gewoon niet.
Maar goed dat ik de film toch heb gezien, vond hem zeker vermakelijk. De droge humor van Stark is gewoon erg leuk, en anders dan veel reacties onder me vind ik die intro tijd, wanneer de personages worden voorgesteld wel erg fijn, omdat ik de personages dus amper kende.
Ik ben geen special effects expert maar de vliegende walvissen en in brand gestoken flatgebouwen zagen er geloofwaardig uit.
Acteerprestaties niet denderend, maar goed genoeg om de film te dragen. Het verhaal was ook gewoon wel leuk, hoewel ik af en toe het idee had dat ik de voorgaande superheldenfilms gezien moest hebben om het verhaal beter te begrijpen. Ik wist trouwens niet dat Darth Vader gereïncarneerd is. >_<
Af en toe wat tenenkrommende 'ik stop midden in het gevecht en kijk heel boos om de tegenstander maar flink wat angst in te boezemen'-momenten à la Walt Disney, maar ach dat zie je maar even door de vingers.
Waarom 4*?
Het hoge popcorngehalte, de muziek, plus het feit dat de de film zelfs een anti-heldenfilmliefhebber 2,5 uur lang aan de buis gekluisterd heeft.
homerjay
Ik kende alleen Iron Man & Hulk dus ging ik nogal blank de film in. Vond het begin vooral een rommeltje om er nu achter te komen hoe het nou precies zat. Tussen alle superhelden en vage karakters (Phil) was Iron Man die met zijn droge opmerkingen voor de broodnodige humor zorgde. Voor de rest gaat het in deze film vooral om de gevechten, die niet allemaal even logisch zijn en in mijn ogen ook wel erg lang duren.
Uiteindelijk prima entertainment maar er had wel een half uur van de speelduur af gemogen.
Ik had hier gisteravond wel zin in. Ik had niet al te hoge verwachtingen, want de persoonlijke films van Captain America, Hulk en Thor vond ik allemaal niet zo goed. Alleen de Iron Man films waren erg leuk. The Avengers is in ieder geval een heel spektakel geworden en best vermakelijk, al ben ik er zeker niet onder de indruk van.
Het is soms allemaal een beetje teveel van het goede. Er zitten natuurlijk een hoop superhelden in, die allemaal hun aandacht nodig hebben. Daardoor duurt de introductie van iedereen ook vrij lang en komt the Avengers nogal langzaam op gang. Maar ik moet toegeven dat wanneer er eenmaal actie is, het ook erg vermakelijk is om naar te kijken, en dat is toch altijd wel een voorname factor bij zo een blockbuster als deze.
De prestaties van de superhelden zijn trouwens nogal wisselend. Downey Jr. is als Iron Man duidelijk het leukst, maar is toch wat minder scherp en snedig dan in zijn eigen films. Mark Ruffalo zet een verrassend goede Hulk neer en ook Chris Hemsworth is gegroeid in zijn rol als Thor. Chris Evans bakt er het minste van en zet als Captain America het minste personage neer. Evans mist de uitstraling en humor, die bij een rol als deze horen. Loki is overigens wel een sterke badguy en Tom Hiddleston maakt hem erg dreigend. Vooral de scène, waarbij hij vanuit zijn kooi Scarlett Johansson bedreigt, is daar een goed voorbeeld van.
De actie is verder dus best in orde en vermakelijk. Hoewel de CGi soms wel wat lelijk oogt, ziet het er verder allemaal vrij netjes en verzorgd uit. De coolste scène is ongetwijfeld het moment waarbij Hulk Loki tegen de grond kwakt. Die dreun kwam goed over en was een mooi moment. Verder is het nergens echt indrukwekkend goed, maar het vermaakt in ieder geval wel en dat is duidelijk het grootste pluspunt van deze verzameling superhelden bij elkaar.
Het is formulewerk, dat behoorlijk werkt, maar jammer genoeg ook niet meer doet dan dat.
Bakema NL
Humor hoort helemaal niet bij Captain America.....niet doen. Maar goed, het hoorde ook nooit bij Iron man, maar het past in de films. Tijd om de blu-ray eens te gaan halen en op het kleine (nou ja, kleiner dan bioscoop dan wel) scherm nog eens te gaan kijken.
The_Freeman
Ik vond nogal een rommelige film (je weet gewoon soms niet waar je naar moet kijken) met teveel ego's. Ook ging het samenwerken niet zoals ik had willen zien en pas op het einde kwam dat weer tot zijn recht. Bijvoorbeeld, die Loki is uiteindelijk geen partij voor de Hulk (leuke scene overigens!), dan denk ik; had dit wat eerder gedaan....maar goed dan had de film een stuk korter geweest. Wel heb ik genoten van de vele actie scene's en wat ze tegenwoordig uit een computer persen is echt geweldig dat smaakt zeker naar meer.Deel 2 dan maar?
filmfreak 101
Score toch aangepast naar 3* na een tijdje nadenken,de film was eigenlijk al bij al niet echt spannend....komaan,zeg er gata niemand dood ofzo,het einde zei je al van jaren van te voor afkomen....daarom toch verandert naar een 3*
bvonk
@filmfreak101
Welke film heb jij gezien? Er gaat zeker wel iemand dood. Dat is juist de reden dat de avengers echt samen de strijd aan gaan.
Polsie
Heerlijk om het zo eens te zijn met iemand.
Nou inderdaad, goed verwoord! Moet zeggen dat Ironman heel de film geweldig was.
The Hulk vond ik erg op de achtergrond en niet zoveel meerwaarde hebben TOTDAT die volledig losbreekt! mooiste is gewoon het stukje dat hij heel Loki de grond in stampt veel om moeten lachen! Dit waren dan ook echt de 2 besten.
Zoals al verteld is: Captain America is een drama! Durf zelf te zeggen de slechtste uit die film! Ondanks dat Loki een pakje aan had wat ze tegenwoordig als stripkostuum verkopen, speelde die stukken beter dan in Thor.
Jammer dat Thor zelf een beetje achterbleef, wat die allemaal deed in Thor komt hier niet echt naar voren. Maarja.. het zijn dan ook allemaal superhelden en de één is nou eenmaal beter dan de andere.
Toch vind ik dit wel een aanradertje! Beetje voorspelbaar maar ja dat is 90% van de films!
Zou zeggen… kopen die film, zakje chips erbij, beentjes omhoog en draaien maar!
neovo
Voor mij krijgt ie 2 sterren punt uit, had vele beter gekund als ze die Captain America eruit hadden gelaten!
roeman
Wat een heerlijke film. Geweldige actie, leuke humor, echt gemene schurk ( steekt z'n eigen broer neer, maar is hij geadopteerd
) Leuke superhelden, veel heel veel testosteron, speledingentjes en nog veel meer van die onzin. Volstrekt ongeloofwaardig, maar zoals ik al meer heb gezegd "dat is geen verhindering om een film goed of slecht te vinden." Half New York gaat aan puin, wah, but we love it. Ik heb mij 140 min uitstekend vermaakt (en volgens mij hebben de acteurs zich ook uitstekend vermaakt) en daar gaat het uiteindelijk om. En wat is die Robert Downey Jr toch een ongelofelijk lekker
ding.

PS : TIP: huur voortaan de Hulk in bij verbouwingen en andere aanverwanten problemen
witboek
Een groteske film die het moet hebben van de speciale effecten en actie. Maar echt inhoud vond ik deze film niet hebben.
Daarbij vond ik hem een beetje te rommelig en weinig uitdieping had.
Doch wel een film die wel zijn respect zal opeisen omdat er veel fans zijn van deze genre.
Cronenberg79
Zonder meer een vermakelijke popcornflick, maar naar mijn idee wat overroepen. Loki is een prutserige villain die nergens geloofwaardig wordt, de superhelden zijn op Hulk en Iron Man na wat tam en saai en tijdens de 2,5 uur durende film zitten we driekwart van de tijd in een joekel van een vliegtuig of staan we op een straat in NYC. Desalniettemin weet Whedon het geheel over het algemeen dan nog wel leuk te brengen waardoor het allemaal gelukkig wel amusant blijft.
N.B.:het pakje van Scarlett had best een maatje kleiner gemogen.....
Molman
Zucht en nog eens zucht. Iron man 1 vond ik destijds top, maar de rest van de Marvel verfilming daarna zijn buitengewoon matig. De Avengers zijn niet zo slecht als Thor, maar veel beter nou ook weer niet.
Bruce Banner (de Hulk) vond ik een leuke rol, de rest was één dimensionaal en de meeste karakters verveelde snel. Special effects zijn aardig, maar nou ook weer niet fenomenaal.
Als je van popcorn films houdt en zeer lage verwahtingen hebt kan het nog mee vallen, in alle andere gevallen: overslaan.
Tip: start de film op1:50 (1 uur en 50 minuten) dan heb je enkel de actie.
Bakema NL
En dat voor iemand die de naam aanneemt van een van de eerste Fantastic four vijanden............jammer, jammer.

Wie bedoel je?????
martin&angela
Leuke superhelden film met goed special effects. Verhaal is voorspelbaar maar het blijft toch wel spannend tot het eind.
Wie bedoel je?????
Molman......maar als ik hem moet gaan uitleggen blijft er helemaal niks van een flauwe grap over.
Aha
, ik snap hem en de grap ook. Dacht dat je iemand bedoelde uit de Avengers en ik kon maar niet plaatsen wie. Bedankt voor je antwoord.
Stijn B.
Heel plezante film die wel te lang duurt maar met een grandioze finale
mijn favoriet? Iron Man en vooral The Hulk

2018

Avengers: Age of Ultron
2015

De tien best beoordeelde films van de jarige Chris Evans (43) buiten Marvel om

Marvel overweegt de originele 'Avengers'-cast terug te brengen, inclusief Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson

Jeremy Renner voor het eerst weer op de rode loper na bijna fataal ongeval

Marvel Studios kondigt twee nieuwe Avengers-films aan op Comic-Con

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring