Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 25 april 2012
Bekijk via Disney+
Plot The Avengers
"Some assembly required."
The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Avengers (MusicMeter)
- Avengers Assemble (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
Tony Stark / Iron Man
Steve Rogers / Captain America
Bruce Banner / The Hulk
Thor
Natasha Romanoff / Black Widow
Clint Barton / Hawkeye
Loki
Agent Phil Coulson
Agent Maria Hill
Selvig
FillumGek
Een film waarvan mijn cijfer van te voren eigenlijk al een beetje vast staat, gezien m'n smaak. Goed popcorn vermaak, maar verwacht geen wonderen. Automatische piloot aan.
Hollywood werkje dat verhaal en acteerwerk ondergeschikt maakt aan bakken CGI en veel lawaai. De speelduur is bijna altijd te lang in een grote superheldenproductie. Zo ook hier waar de kennismaking met onze helden ruim een uur duurt. Een groep wetenschappers bij elkaar betekent ook een hoop nerdtalk dus wat mij betreft kon de echte actie niet snel genoeg beginnen.
Het groepje helden was degelijk met als uitschieters Iron Man - vetste pak en trucjes - en The Hulk met zijn brute kracht. Blijft fantastisch om te zien wanneer zijn val door een straaljager gebroken wordt en deze indeukt als een pakje boter. Daarentegen vond ik Captain America echt bagger. Ken de held verder ook niet, maar als je alleen maar met je schildje kan gooien kun je beter gaan discgolfen. Black Widow was bijna nog doellozer en diende duidelijk als oogsnoepje. Thor maakte als God zijnde weinig indruk, al heb ik gehoord dat ie in zijn eigen film indrukwekkender is. En het pakje van Loki maakte hem alles behalve geloofwaardig.
De actie is behoorlijk. Er vliegen flink wat computereffectjes door de lucht en het geheel, zeker in de stad, is bombastisch. Tussendoor worden wat flauwe en misplaatste one-liners geplaatst en het einde was helemaal goedkoop. Niks geen groot gevecht met Loki en had de overheid niet zelf kunnen bedenken om zo'n raket het zwarte gat in te schieten in plaats van op je eigen bevolking?
Toch zat ik de film redelijk makkelijk uit. Het is allemaal verzorgd, de actie is vlot en kijken naar een Iron Man blijft je toch doen dagdromen over hoe het leven zo zou zijn.
Rodger
aardig om een keer te zien, maar dan houdt het ook op... geef mij maar de films, waar iron man , of de hulk appart in spelen..
2.5***
laundromat
Moet je van alle superhelden de films/verhalen kennen?
Bakema NL
Moet je van alle superhelden de films/verhalen te kennen?
Nee, net als in de comics hoeft dat niet, maar voor het grotere plaatje is het wel leuker, het vult elkaar aan.
The Beast
Moet je van alle superhelden de films/verhalen te kennen?
Als je deze film wilt zien, is het wel het beste dat je de volgende films eerst kijkt, wel zo leuk om van iedereen het verhaal te weten, over een paar jaartjes komt als het goed is deel 2 van The Avengers uit, ook nog twee films over Hawk Eye en Black Widow.
Thor - Thor (2011)
Iron man 1 - Iron Man (2008)
Iron man 2 - Iron Man 2 (2010)
Hulk - Hulk (2003)
Captain America - Captain America: The First Avenger (2011)
Crook
Deze Hulk film is wel cooler dan die uit 2003! Dus die kan je dan ook nog aan het lijstje toevoegen
Welke van de 2 Hulk films is dan de officiele van Marvel? De 2003 of 2008 versie?
Metalfist
Volgens mij beschouwt Marvel de 2008 versie als degene die je moet zien als opbouw naar The Avengers. De reden hiervoor is dat ze Iron Man hebben gereleased onder hun eigen Marvel Studios banner. Films die hierna volgden waren: The Incredible Hulk (2008), Iron Man 2, Thor en
Captain America: The First Avenger waarmee je het hele rijtje van pre Avengers films volledig hebt.
Nu zou je kunnen denken dat Marvel gewoon alle nieuwe releases onder hun eigen banner uitgaven maar The Amazing Spider-Man reboot was een samenwerking met Sony. Ik geloof dat er in het begin ook geruchten waren dat Edward Norton (Hulk uit 2008) de rol terug zou opnemen maar dat is er uiteindelijk dan niet van gekomen.
edit: maar het is eigenlijk maar de vraag of de Hulk films eigenlijk wel bij de pre Avengers films horen want beide films hebben geen after credits scène terwijl Iron Man 1 en 2, Thor en Captain America dat wel hebben waardoor de Hulk films wat buiten de boot vallen. Misschien ging Marvel er gewoon vanuit dat de Hulk zelf bekend genoeg was vanwege de 2 films op 5 jaar, de animatieserie en de jaren '70 reeks met Lou Ferrigno.
Bakema NL
Jazeker hoort de laatste Hulk film er bij....de after credits scene waarin Tony Stark naar generaal Ross stapt hebben ze het over een probleempje waarbij hij kan helpen. Tony laat ook weten dat de Hulk eigenlijk het resultaat is van het opnieuw opstarten van het super soldier programma (dus wordt Hulk gelinkt aan Captain America) en heel vaag wordt er gehint naar het samenstellen van een team... Er is ook een deleted scene waar de Hulk door een sneeuwlandschap gaat en je een schild (van Cap) uit het ijs ziet steken..... En dan wordt er in de Hulk film nog opgemerkt dat Banner zich ver van de bewoonde wereld houdt vanwege de Hulk, iets wat in Avengers ook terugkomt.
Voor veel weetjes en dit soort linkjes verwijs ik jullie hier naar toe... Everything You Need to Know About the Avengers Movies | Tor.com
Whedon komt trouwens met een S.h.i.e.l.d. tv serie..... Joss Whedon?s S.H.I.E.L.D. TV Series Gets Greenlight, Coming in Fall 2013? | Tor.com
Metalfist
Hulk hide for humanity zou ik nu niet meteen als een reden beschouwen waarom dit bij de pre Avengers films hoort. Dat is gewoon de Hulk en daar moet je echt niet teveel achter gaan zoeken. Een deleted scene is voor mij ook geen bewijs want ze is gedelete voor een reden natuurlijk. Plus ze wordt terug gebruikt in de film van Captain America. De unusual problem scene is echter wel een leuke knipoog naar de opbouw van de Avengers maar lijkt me precies eerder toevallig te zijn dan echt bedoeld als: 'Kijk, deze film moet je echt zien voor je aan Avengers begint'. Zit die scene trouwens achter de credits zoals die van Iron Man en de rest? Kan me hem precies niet meer herinneren maar het is al lang geleden dat ik de film heb gezien.
Maar bon, we zijn het er in ieder geval wel over eens dat de Incredible Hulk wel bij de andere 'prequels' hoort, zie daarvoor de eerste 2 alinea's van mijn vorige bericht. Dat Whedon een televisie serie ging maken was al langer bekend trouwens.
zxstyle
Deze film kon me niet bekoren, voornamelijk door een overkill aan actie.
Aanvankelijk dacht ik nog dat dit een best aardige film zou gaan worden, met name door de ongebruikelijke omgevingen en sets. Maar hoe verder de film vorderde hoe meer ik de aandacht verloor. Deels kwam dit door het vage plot, waarvan ik niet snapte hoe de vork nu in de steel zat, en wie nu wat moest doen om te winnen.
En het tweede element gaf ik al aan, namelijk veel te veel actie. Het zou me niets verbazen als in de VS van te voren een epilepsiewaarschuwing wordt getoond. Het is jammer dat nog best veel gevechten niet echt bijdragen aan het verdere verloop van de film.
De grapjes tussendoor kon ik dan wel weer waarderen.
Banjo
- 2032 berichten
De eerste 3 kwartier vond ik totaal niet interessant..
Maar daarna werd het pas leuk mede daar Samuel L Jackson.
ik geef 4 sterren denk ik..
laundromat
Die heb ik laatst gezien
Alleen Captain America en Thor moet nog dan. Iron 2 niet helemaal af gezien, maar dat vind ik wel best.
Dutch-J3ff
Opzich wel een goede film...
Maar ik heb liever de films waar de Avengers in apart spelen.
Want ik vind dit een beetje te ver gaan...
bvonk
4,5 zeker wel!
Van de week nog eens gekeken, nu op mijn 3d tv. Loki een beetje een raar figuur die ik er niet helemaal bij vond passen maar voor de rest een en al sensatie. Hoop dat deel 2 snel komt.
Thorak
Hoewel er in de 2003 en 2008 Hulk-films andere acteurs zijn gebruikt, gaat de 2008 film weldegelijk verder waar die van 2003 ophield!
Ik ben denk ik ook een van de weinigen die de 2003 film beter vond, ondanks dat ik Norton als acteur vrij hoog heb staan. ik vond de comicstijl in de eerste film juist gaaf.
Van alle Avengers vind ik Iron Man nog steeds de coolste, maar uiteraard door Downey jr.
mnrk
Big man in a suit of armour. Take that off, what are you?......Genius, billionaire, playboy, philanthropist.
Gewoon een prima en vermakelijke popcorn film van Joss Whedon....
Het verhaal wordt op een prima manier gebracht al zijn de eerste 30 minuten een beetje aan de trage kant, maar als het eenmaal allemaal gaat beginnen ziet alles er zeer netjes uit.
De special effects zijn dik in orde en het slot gedeelte in New York is gewoon super om naar te kijken....
De gehele cast is ook in orde maar het is toch Robert Downey Jr. die de show steelt (zowel als Iron Man als Tony Stark) en de Hulk zag er deze keer ook erg stoer uit....
En gelukkig was er ook weer een nummer van AC/DC aanwezig
....en natuurlijk weer een extra scene na de aftiteling !!
De_Hollander
Deze film kon me niet bekoren, voornamelijk door een overkill aan actie.
De grapjes tussendoor kon ik dan wel weer waarderen.
DiskjockeyEast
[quote]Metalfist schreef:
"en hawkeye en blackwidow' ook nog twee films waarvan scripts klaarliggen!" De geruchten zeggen dat dit de opbouw is naar avengers 2 en 3...
HALVE TAMME. (moderator series)
Met complete afgunst van het genre betracht ik enige coulance in mijn becijfering.
Bla bla bla
disneystore
Versta je het Nederlands niet, HALVE TAMME? Of kan je zijn mening gewoon niet af?
HALVE TAMME. (moderator series)
Mijn Nederlands is prima in orde(dank u),kan zijn mening zeker af had gewoon de drang om erop te reageren.
Ik vind het ook erg attent dat je het voor een medegebruiker opneemt,zal bijna denken dat jij een superheld bent disneystore
disneystore
Was gewoon een vraag hoor. Ik neem het voor niemand op, ik vind iemand zijn zin quoten en er een braak smiley bij zetten gewoon niet zo snugger. Voor de rest peace and love
bvonk
Mee eens! Ik vond die van 2003 ook beter. De 2008 versie leek te veel op een standaard superheld verhaaltje vind ik, niets bijzonders.
HALVE TAMME. (moderator series)
Disneystore de braak smiley is tussen de andere smiley's gezet om te gebruiken,ik kan jou melden dat dat in het verleden ook al vaak is gebeurd.
Ik wens jou dan ook veel schrijfplezier toe naar de mensen die hem al eens hebben gebruikt of in de toekomst zullen gaan gebruiken.
Peace and love
Waku
Vermakelijke sf actie knaller. Bijna 2.5 uur met 3D bril voor de televisie gezeten en genoten. Al moet ik zeggen dat de 3D effecten weinig toevoegden aan de film. Je kan gerust de normale 2D versie kijken. Verder zien de actie en special effects er gelikt uit.
En al die superhelden uit eerdere films nu allemaal te zien in 1 film, dat is smullen.

Avengers: Doomsday

2018

Avengers: Age of Ultron
2015

De tien best beoordeelde films van de jarige Chris Evans (43) buiten Marvel om

Marvel overweegt de originele 'Avengers'-cast terug te brengen, inclusief Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson

Jeremy Renner voor het eerst weer op de rode loper na bijna fataal ongeval

Marvel Studios kondigt twee nieuwe Avengers-films aan op Comic-Con

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring