Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 25 april 2012
Bekijk via Disney+
Plot The Avengers
"Some assembly required."
The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Avengers (MusicMeter)
- Avengers Assemble (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
Tony Stark / Iron Man
Steve Rogers / Captain America
Bruce Banner / The Hulk
Thor
Natasha Romanoff / Black Widow
Clint Barton / Hawkeye
Loki
Agent Phil Coulson
Agent Maria Hill
Selvig
Betamax
jappieBM
Echt geen top film.
vraag me af hoe een Hulk er niet nep uit kan zien. Zo vaak ben ik dat al tegen gekomen in reacties op films met de Hulk. Het is een groen monster.. Hoe verawcht je dat hij eruit gaat zien?
hankdigger
Voor de tweede keer bekeken en nu eens op mijn tv. Tegen m'n verwachting in blijft de film staan. Zelfs het eerste uur beviel nu beter dan in de bioscoop, misschien waren mijn verwachtingen te hoog toen ik deze de eerste keer zag.
Heb me weer erg vermaakt en dat gebeurt me niet vaak als ik een film zo snel voor de tweede keer zie.
sofripa
Dikke facepalm voor alle hoge cijfers hier.
Het is ook moeilijk kijken met je hand voor je ogen.
daredevil666
Dit is alles wat je van een actiefilm verwacht met supersterren
Nee echt,vanaf de eerste minuut tot de laatste in deze film was dit puur genieten.
Het puike acteerwerk droop van het scherm af,de dialogen bezaten meer dan genoeg verfijnde humor..en niet alleen de dialogen. De ruimtewezens waren bijzonder goed gedaan en zeker niet cliché. Dat shield van Captain America..daar gaat echt niets door...SUPER
Dit is een TOP blockbuster van de bovenste plank,veel meer van dit AUB!
Macmanus
Tegenvaller.
Eigenlijk komt alles uit waar ik van te voren bang voor was. Teveel karakters in een film, een verzameling van de lamste superhelden. Met Black Widow die er boven uit springt. Maar ook de bad guy is opvallend lame.
Toch is het vooral het tempo en de sfeer die me totaal niet konden bekoren. Zoals wel vaker bij Whedon zijn de grapjes matig. En durft hij het nooit door te trekken. Dat probleem had ik ook al bij Cabin in the Woods. Wil hij enerzijds de film wat luchtigheid meegeven door er veel quircky only liners in te doen. Laat hij de film anderzijds 2 uur en 20 minuten duren inclusief stompzinnig monoloog bad guy en een overvloed aan voorspelbare scenes. Waarmee we meteen bij het grootste hekelpunt van de film komen. De voorspelbaarheid. Dat is natuurlijk de achilleshiel van het hele superhelden genre. Enige vorm van verassing is er nooit. Maar hier was elke zet totaal te voorspellen. Iron Man valt, enige die er niet is, is de Hulk, eeeeeeen die redt hem. Agent Phil heeft gun in hand, wordt kinderlijk invoudig afgetroefd en neergeslagen. HIJ HEEFT DIE GUN NOG MENEER THE BAD GUY! Maakt de Bad Guy niets uit maar wat gebeurt er; met Agent Phil zijn laatste adem vuurt hij nog op de bad guy. Kwam dat even mooi uit dat hij die gun zo mooi in je handen liet liggen Naja. Sowieso kon ik echt helemaal niets met het verhaal. Geen enkele seconde riep het ook maar enig interesse bij me naar boven.
Visueel ook weinig te beleven. Tot het laatste half uur er een beetje actie bij komt en er wonderbaarlijk genoeg een paar one liners en grapjes werken. Maar tegen die tijd was ik al vrij murf geslagen door de saaie voorspelbare meuk van Whedon.
2 sterren.
DragQueen
Vermakelijke Film, met een bonte verzameling superhelden. Het verhaal is aardig bedacht, en de uitwerking in het algemeen is goed. Al verloopt het via het standaard patroon. Verder zijn de effecten dik in orde, en is er genoeg actie aanwezig om het boeiend te houden. Voor mij persoonlijk sprong Iron Man er het meest uit. Leuke rol weer van de charismatische Downey Jr. Overig acteerwerk werdt trouwens ook prima ingevuld door de cast. 3,5 Ster.
Angelo2
Prima vermakkelijke film met uitstekende effecten. Alleen de hulk leek wat minder maar die is geloof ik niet realistisch te krijgen. Had te maken met de kleur groen geloof ik. Toch waren mijn verwachtingen hoger mede door de hoge score op IMDB. Het verhaal kon me niet echt boeien, iets wat ik vaker heb bij dit genre films. Het einde was 1 groot spektacel en zag er gelikt uit. Haarscherpe effecten in de lijn van Transformers 3 en 2012 Een dikke 7
MrEd
Dat hoeft niet, Watchmen bevatte genoeg verrassingen. Vraag is echter of het publiek dat wil. Vaak worden recht toe recht aan superhelden films beter ontvangen bij het publiek.
Moet zeggen dat deze film dat heel goed heeft gedaan.
disneystore
Marvel superhelden zijn mijn ding niet, maar gezien de hoge score werd ik benieuwd. The Avengers is een waardeloze film, het enige dat deze "populairste film van 2012" nog een beetje kijkbaar maakt zijn de acteerprestatie's van Robert Downey Jr, Scarlett Johansson en Samuel L Jackson. De effecten (die trouwens nog beter zouden kunnen zijn voor een film met dit budget) gaan er ook nog mee door.
Allereerst is er niks dat deze film onderscheid van andere superheld films. Ik zou bijvoorbeeld totaal niet weten waarom deze film een veel hogere score krijgt dan The Amazing Spiderman (die tevens ook van Marvel is maar aanzienlijk beter is.) De film heeft een irritante bad guy, Loki. Een "half-god" in een belachelijk kostuum die de slimme, verstandige villain probeert uit te hangen maar de enorm slechte grap die hij maakt bij zijn arrestatie zegt al genoeg over zijn karakter. Hawkeye, Black Widow (ik heb nog altijd niet door wat haar speciale gave is), Thor en Captain America zijn alle 4 oninteressante en lome superhelden. Twee van hen krijgen dan ook allebei twee barslechte films van (toevallig) hetzelfde budget om de kijkers op te fokken voor wat de filmsensatie van 2012 hoort te zijn. Wat was dit dramatisch. Het plot is niets waard, niet over nagedacht en precies in één uur tijd geschreven. De film zit vol met fouten en domme details, en dan zwijg ik nog over de voorspelbaarheid. Sommige actie scènes heb ik maar 2 minuten door gespoeld, was totaal geen plezier om naar te kijken.
Met mijn score ben ik nog mild, omdat ik me niet direct verveeld heb met de dialogen en heeft de film die 2 uur mij goed bezig gehouden. Snap ook wel dat als je graag superhelden films kijkt dit nog misschien een voldoende waard zou zijn, maar dit is mijn ogen bagger.
disneystore
Watchmen is ook goed omdat ie ook één van de enige superheld verfilmingen zijn buiten The Dark Knight misschien die ook met verassingen komt aanzetten. De rest is allemaal half New York wordt verwoest en een stuk of 500 mensen sterven maar zolang de superhelden overleven is het opzwepende muziek op het einde en een stoer glimlachje en loopt de film goed af. Chris' Nolan versie van Batman en Watchmen zijn niet zo, dat maakt het juist goed.
blurp194
Erg hooggespannen verwachtingen voor deze film - we worden tenslotte al een tijdje lekker gemaakt met de individuele verhalen van de superhelden, en in deze film moet dat dan allemaal samenkomen.
Mwah.
Het is uiteindelijk best een aardige film, maar of het nou aan de film ligt of aan mij, ik kom niet echt in het verhaal. De superhelden lijken vooral een beetje suf en bordkartonnig - de enige die nog een beetje karakter uitstraalt is Loki. Maar dat maakt het geheel niet goed - net zomin als de aardige effecten dat doet. Het blijft allemaal wat teveel slap en voorspelbaar. Kijkvoer is het beste woord wat ik ervoor vinden kan.
Kennelijk is het bioscooppubliek het niet met me eens - qua inkomsten lijkt dit toch zeker wel een topper te zijn. Leuk voor Joss Whedon - bij mij kan de man van Firefly niet zogauw stuk.
Sergio Leone
Doorsnee.
Het probleem ligt 'm in de speelduur. Voor een superheldenspektakel is het wel érg lang wachten op enige schwung.
De intro's van de helden zijn trouwens ook vrij pover. Er wordt pakweg een uur over gedaan om ze allemaal samen te krijgen, dan hadden scherpe intro's dat aangenaam kunnen maken. Nu is het allemaal wat stroef.
Wanneer Loki tekeergaat in z'n kooi komt er dan toch wat vaart in het boeltje. Hoewel het allemaal een beetje sneu is - zes (6!) superhelden kunnen amper iets verrichten tegen één (1!) slechterik - kan het actiegedeelte wel vermaken.
Zes superhelden is trouwens veel te veel. Thor en Hulk zijn sowieso onderbelicht, terwijl klojo's als Hawkeye en Natasha Dinges beter niet hadden opgedraven.
Tom Hiddleston is zonder twijfel de uitblinker. In Thor zet hij Loki nog neer als stoute puber, hier is hij vrij dreigend. Ook Mark Ruffalo is goed op dreef en Chris Hemsworth heeft ook duidelijk vooruitgang geboekt ten opzichte van z'n solofilm.
Al de rest valt dik tegen. Robert Downey Jr. heeft een stortvloed aan grappig bedoelde oneliners, maar op een tweetal bescheiden lachmomentjes na valt dat luik wel érg tegen. Dieptepunt echter is Scarlett Johansson, die er echt niks van bakt.
Op vlak van humor valt het behoorlijk tegen, maar ook de actie had beter kunnen (en moeten) zijn. Van een tekort is geen sprake, maar het is allemaal zo vervangbaar. De actiechoreo's zijn inspiratieloos, niemand kan echt los gaan (Loki vs Hulk is belachelijk) en op één shot na - het lange shot waarin we elke superheld te zien krijgen - stijgt het qua cameravoering ook al niet boven de middelmaat uit.
De special effects zijn van wisselend niveau. Hulk ziet er erg goed uit. De grote palingen zien er eveneens fantastisch uit - hoewel ze qua design nogal lomp overkomen -, maar enkele CG-decors zijn dan weer erg lelijk.
Ook muzikaal is het armoe troef, maar dat is volgens verwachting.
mixmaster
weer veel van hetzelfde , special effects zijn matig tot slecht.
de speelduur is veel te lang waardoor het begint te vervelen.
het hele heldenconcept komt me nu onderhand de strot uit.
simeone49
Hij had beter Lou Ferrigno de Hulk van begin jaren tachtig moeten laten meespelen, die is tenminste ECHT! En ipv Scarlett onze kickboxer Lucia Rijker een vrouw met ballen. Toedeloe!
blurp194
En ipv Scarlett onze kickboxer Lucia Rijker een vrouw met ballen.
Denk dat ze eerder een vrouw met billen zochten... nou heeft Lucia die vast ook wel... maar dat ene shot was wel zo'n beetje het cinematografische hoogtepunt van de film vond ik. In ieder geval is Scarlett niet om haar mooie karakter gecast, daar lijkt me geen discussie over.
kloete
Superfilm! De hulk steelt grotendeels de show. Leuke cast, goed gespeeld. Special effect waren goed.
Genoeg actie en humor!
HALVE TAMME. (moderator series)
Bij deze film hou ik het lekker kort:
Marvel
The Avengers
Op naar deel 2 (2015).
Filmfan74
Ik vond er erg weinig aan, wat opmerkelijk is aangezien ik doorgaans superhelden films erg leuk vind. Ik vind het verhaal erg warrig en de film duurt zeker een half uur te lang. De hulk daarentegen was super!
Chris0478
HULK SMASH!!!
Crook
Pff over 10 jaar, als deze sfx achterhaald zijn, blijft er niets van deze film over. Er zit, net zoals bij meer van die 'blockbusters' van de laatste tijd (transformers, battleship, 2012, Battle:LA, etc) een verhaal in wat je ook in 1 zin kan vertellen, om daar vervolgens 2,5 uur aan special effects (die er overigens wel goed uit zien) aan op te hangen. Zonde, want er had meer ingezeten bij deze film.
Hier in 1 zin het hele verhaal: 'Energycube wordt gestolen door boef, Avengers moeten hem terughalen. The End.'
Chris0478
Ja verhaaltechnisch zat "Ex drummer" een stuk beter in elkaar :-S
Rofl
Altijd leuk als de gemiddelde nederlandse klager films zoals the avengers gaat vergelijken met lars von trier films.
Vond het gewoon een topper, heb me kapot gelachen, verhaallijn be damned.
Rofl
Ah, had niet door dat Von Trier die film had gemaakt. Dacht altijd dat het een schrijver met een brilletje was en lang, wild haar in samenwerking met Koen Mortier. Leuke ontdekking.
Whoolie
Sorry voor het vragen, ik ben maar een Nederlandse (wat heeft een nationaliteit hier toch in hemelsnaam mee te maken..) klager. Maar Lars von Trier, was dat die grote groene? Wie is Hulk dan!?
ROFL, LMFAO, LOL.
En nu maar hopen dat ik echt de Nederlandse nationaliteit heb. Anders klopt je generalisatietheorie niet..
cor1946
Deze film boeide mij niet. Ondanks de goede acteurs. Waarom moeten de films zo lang duren, als het boeide ok maar deze film nee.

Avengers: Doomsday

2018

Avengers: Age of Ultron
2015

De tien best beoordeelde films van de jarige Chris Evans (43) buiten Marvel om

Marvel overweegt de originele 'Avengers'-cast terug te brengen, inclusief Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson

Jeremy Renner voor het eerst weer op de rode loper na bijna fataal ongeval

Marvel Studios kondigt twee nieuwe Avengers-films aan op Comic-Con

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring