• 9.375.261 stemmen

Genre: Actie / Fantasy

Alternatieve titel: Marvel's The Avengers

Geregisseerd door: Joss Whedon

Met onder meer: Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson en Chris Evans

IMDb beoordeling: 8,0 (1.544.455)

Gesproken taal: Engels, Hindi en Russisch

Releasedatum: 25 april 2012

Plot The Avengers

"Some assembly required."

The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).

Tony Stark / Iron Man

Steve Rogers / Captain America

Bruce Banner / The Hulk

Natasha Romanoff / Black Widow

Clint Barton / Hawkeye

Agent Phil Coulson

Agent Maria Hill

avatar van Thorongil

Thorongil

Marvel meets Transformers. Meh

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Marvel meets Transformers. Yeah!

Skycrawler

Zien! Joss Whedon lijkt me de juiste man voor dit, gezien zijn Firefly en Serenity verleden.

Naomi Watts

Het ziet er erg goed uit, als comic nerd zijnde helaas nooit echt een fan geweest van The Avengers. Op Hulk na.

Metalfist

Waarom niet eigenlijk? Had gedacht dat dit wel wat in jouw straatje paste Persoonlijk vind ik Hulk één van de zwakkere personages uit de Avengers saga maar Captain America, Black Widow, Iron Man en al de rest maken dit erg goed

Skycrawler

Het is wel jammer dat Edward Norton niet terugkeert als Hulk.

Metalfist schreef:

Met wat uitzonderingen heb ik ook nooit veel met Marvel gehad (X-Men is een hele positieve uitzondering). Probleem met The Avengers is vooral omdat ik Iron Man en vooral Captain America een beetje kleurloos vindt. Thor vind ik wel gaan. Red Hulk, Vision, Storm en Hawkeye vind ik dan wel weer heel interessant. Hulk vind ik dan vooral interessant door het human vs demon concept.

avatar van Feanatieke

Feanatieke

Hahaha. Ik keek hier heel erg lang naar uit, maar krijg nu steeds meer twijfels. Hawkeye met een pijl en boog en Black Widow met een pistooltje. Klaar om de grootste wereldbedreiging ooit te bestrijden. Het leger heeft te weinig kracht, dus moeten meneer pijl en boog en mevrouw pistooltje de mensheid maar redden. Thor, Hulk en Iron Man: prima, genoeg krachten. Captain America? Overrated supersoldaatje. En die andere twee? Dit werkt alleen in stripboeken. Maar wie weet neem ik m'n woorden terug. Ben zeer benieuwd wat Hawkeye en Black Widow daadwerkelijk doen in de film, daar zal m'n focus op liggen.

Trick arrows .

Naomi Watts schreef:

Mjah, ik snap wel wat je bedoelt maar ik ervaar dat in ieder geval zo niet. Thor is voor mij dan juist het meest kleurloze personage uit eender welke Marvel comic maar anders moet je Brubaker's run op Captain America maar eens oppikken of de Civil War saga? Zelden zo sterk geschreven werk gezien maar dat is natuurlijk niet alleen maar Avengers gebonden

Zelf gaat dit voor mij het hoogtepunt uit 2012 worden denk ik. The Avengers vind ik één van de sterkste teams die er zijn gemaakt in de loop der jaren maar vooral het feit dat Joss Whedon dit regisseert is een droom die uitkomt. En Lou Ferrigno als stem van de Hulk is ook wel cool natuurlijk

Naomi Watts

Wel wat van Brubaker's werk gelezen, het beste wat CP te bieden had maar vond het nog verre van overtuigend. Civil War Saga ken ik nog niet en met zoveel comic geweld zie ik me het ook niet zo snel meer lezen. Het filmische hoogtepunt van 2012 hoop ik van het weekend mee te maken. Dat had ik van jou wel verwacht, als CP en Whedon fan zijnde .

avatar van schram101

schram101

Even een vraagje aan de kenners. Namelijk nooit echt comics gelezen (op Suske en Wiske na )

Black Widow had een rolletje in Iron Man, daar ken ik haar ook van maar zij had ook een eigen comic of zo? Aangezien ze zo'n grote heeft in deze film? En het personage van Samuel L Jackson?

Naomi Watts

Zowel Black Widow als Nick Fury zijn vaste "bewoners" van het Marvel Universum. Waar The Avengers en de soloïstische tegenhangers van The Avengers de meest bekende is/zijn. Nick Fury krijgt ook zijn eigen film (natuurlijk vertolkt door Jackson).

Skycrawler

Wel raar dat Nick Fury in de comics blank is, maar in de films zwart.

avatar van stinissen

Lijkt me niks ben geen fan van dit genre.

Skycrawler schreef:

Wel raar dat Nick Fury in de comics blank is, maar in de films zwart.

Technisch gezien is Nick Fury in de comics allebei. Marvel heeft zich een aantal jaren geleden bezig gehouden met hun series zoals X-Men, Avengers, Fantastic Four te 'rebooten' en dit deden ze door een aantal zaken te veranderen zodat het allemaal een betere continuïteit had. De gelaatskleur van Nick Fury hoort daar om de één of andere (voor mij onbekende) reden ook bij.

avatar van Tall man

Tall man

Trailer ziet er vet uit! Maar eens kijken of ik hem in de bioscoop ga kijken.

Maar even een vraagje: Welke schurken spelen er allemaal in?

avatar van AHWA

AHWA

Leuke trailer.

avatar van AC1

AC1

Dat wel, maar hij laat al veel zien, vind ik.

avatar van Mr. Olaf

Mr. Olaf

AHWA schreef:

Leuke trailer.

Aha! Maar dat is het zeker! Ben erg benieuwd naar deze Marvel film.

avatar van predator

Starmaster501

Hoe lang duurt The Avengers eigenlijk? - FilmTotaal filmnieuws

Origineel duurde hij 3 uur. Nu duurt hij 2 uur en 15 minuten

Metalfist

“No [there won’t be a director’s cut on the DVD]. I… believe very strongly in putting the director’s cut into the theaters. I believe that the director’s cut is the best movie for the studio and the best version of the movie for the audience",

Op zich wel jammer natuurlijk maar eerst eens kijken wat de gewone versie wordt. Ben hier in ieder geval enorm benieuwd naar, heb expres nog geen trailers liggen kijken zodat Whedon me compleet kan verrassen.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Is het noodzakelijk al de losse films van de verschillende helden te hebben gezien om deze te kunnen begrijpen?

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Da's moeilijk te zeggen gezien niemand behalve Whedon en co. de film nog gezien heeft.

avatar van catdog

catdog

• 2024 stemmen

Het einde van Captain America sloot dan wel perfect aan op deze film, dus ik zou het nog niet durven zeggen. Ik ga in ieder geval eerst nog even Thor en The Incredible Hulk bekijken. Iron Man en Captain America heb ik er al op zitten.

avatar van blackcat13

blackcat13

1e KORTE CLIP ONTHULD

Wellicht een beetje overdreven om hieruit een oordeel te halen, maar dit valt me toch wat tegen

Het gevecht is best wel cool, en leuk om te zien dat Black Widow zo sterk en snel en stoer is. Maar het script voelt een beetje vreemd aan (had ik ook al bij sommige scene beschrijvingen en de trailers). Maar het ergste, waarom ziet ze er zo schoon en gelikt uit? Ze ziet eruit alsof ze net uren onder de douche heeft gestaan, waardoor de rauwe en duistere situatie waar ze in ziet gelijk minder effect heeft. Maar goed, dat noemen we dan maar mierenneukerij. Ik kijk toch wel uit naar de film. Maar lang niet zoveel als naar Expendables 2 natuurlijk

avatar van SaintOfKillers

SaintOfKillers

Metalfist schreef:

Eigenlijk heeft de Hulk nauwelijks wat met de Avengers te maken. Als je 't zou vergelijken met een TV-serie, is dat een vedette die even in de pilot meedeed en verder nog wat cameo's deed en voor de rest nauwelijks opduikt.