• 9.375.447 stemmen

Genre: Actie / Fantasy

Alternatieve titel: Marvel's The Avengers

Geregisseerd door: Joss Whedon

Met onder meer: Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson en Chris Evans

IMDb beoordeling: 8,0 (1.544.455)

Gesproken taal: Engels, Hindi en Russisch

Releasedatum: 25 april 2012

Plot The Avengers

"Some assembly required."

The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).

Tony Stark / Iron Man

Steve Rogers / Captain America

Bruce Banner / The Hulk

Natasha Romanoff / Black Widow

Clint Barton / Hawkeye

Agent Phil Coulson

Agent Maria Hill

avatar van Metalfist

Metalfist

Klopt inderdaad maar The Hulk zat wel in de eerste 5 comics over The Avengers dus het lijkt me logisch dat hij hier toch wel een redelijk grote rol krijgt, hij was er toch van het begin bij. Ook puur gezien op basis van marketing is de toevoeging van de Hulk natuurlijk erg interessant.

Al is het op zich dan wel erg jammer dat The Wasp en Ant-Man geen rollen krijgen maar wederom, puur marketing want die zijn bij het grote publiek dan compleet gekend.

avatar van blackcat13

blackcat13

Het lijkt mij logischer dat deze personages er niet inzitten omdat The Wasp en Ant-Man nog totaal onbekend zijn, ze hebben geen film gehad waarin we ze leerden kennen. De film zit al tjokvol allemaal personages, als ze dan ook nog eens het verhaal van deze twee erin zouden moeten proppen zou het echt teveel worden en zou het een bende worden waarin geen enkel personage echt uitgediept kan worden. Dus een Marketing reden is het niet zozeer, het speelt wellicht mee maar het is niet DE reden dat deze twee ontbreken.

Hawkeye is eigenlijk de enige uitzondering want die word, buiten een kleine cameo, wel geintroduceerd in The Avengers. Maar ja, hij heeft geen speciale krachten behalve zijn uitzonderlijke 'skills' en heeft verder geen diepgaand achtergrondverhaal nodig, hij moet gewoon cool zijn. Dus een aparte 'origins' film voor hem is onnodig. Wasp en Ant-Man echter moeten wel eerst goed geintroduceerd worden vind ik.

avatar van voskat

voskat

Als Whedon fan kan ik niet wachten.

avatar van AC1

AC1

voskat schreef:

Als Whedon fan kan ik niet wachten.

Ben ook benieuwd maar het blijft wel Marvel en bij Marvel houden ze niet van een persoonlijke inbreng van de regisseur.

avatar van Tall man

Tall man

Voor wie het Veronica magazine heeft: Achterin zit een bijlage over de Avengers met wie wie is.
(superheld - acteur), achtergronden bij de personages en nog wat meer.

Ook de schurk staat erin - Loki, de schurk van Thor.

avatar van blackcat13

blackcat13

Dat Loki de grote klootzak is in deze film is geen spoiler hoor. Is in elke trailer en elk stukje marketing te zien, dat Loki de badguy is is alles behalve geheim of spoilerig Wat wel een spoiler had kunnen zijn is de mysterieuze tweede vijand, maar dat is echt nog helemaal geheim (en geeneens zeker of ie er wel in zit. Ik gok een cameo van een grotere marvel schurk na de eind aftiteling)

Niet te geloven mensen het heeft een 9.5 op IMDB chek chek

The Avengers (2012) - IMDb

unbelievable

ik ga er heen first day first show

avatar van darthconner

darthconner

Dat is wel een extreem hoge score! Ik ga hem meteen de eerste dag zien!! Ik heb, al is dat meestal niet goed, hoge verwachtingen voor deze film.

Masterbrain

Ik denk dat film begint wanneer Loki de aarde bedrijgt en zegt terug te komen met een leger en de krachten wil meten en nick fury een maand de tijd geeft om de beste krachten bij eklaar te zamelen en dan zullen ze beginnen met een introductie van SHIELD aka AVENGERS met name HULK en anderen over hun superkrachten en achtergrond en dan een trainingskamp en dan de echte actie.

de bovengenoemde uitspraak is gebaseerd op fictie en een bestuderende onderzoek naar THE AVENGERS

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

het is geen Dragonball Z hoor.

avatar van Nicholas

Nicholas

Hij zal wel beter zijn dan de Dragonball film.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Masterbrain schreef:

Niet te geloven mensen het heeft een 9.5 op IMDB chek chek

The Avengers (2012) - IMDb

unbelievable

ik ga er heen first day first show

Mwah wacht maar even, dat gaat snel dalen, zijn fanboys of gewoon 10 sterren vanwege het feit dat er zoveel superhelden in 1 film zitten. Kwalitatief is hij echt geen 9,5 waard. Misschien kwa amasument wel... We zien wel

avatar van eppo349

eppo349

Al die clipjes die nu zowat iedere dag voorbij komen maken de film behoorlijk interessant. Grappig is ook de uitspraak van Ironman: 'You've got a army, we have a Hulk' Zou de Hulk nu eindelijk eens goed uitkomen op het witte doek?

avatar van killer13

killer13

We're not a team, we're a timebomb

zalige nieuwe trailer van the avengers! hier kijk ik echt naar uit

avatar van zgfproduction

zgfproduction

Tot nu toe een 9.2 op IMDB. Dat is wel heel goed!

avatar van Metalfist

Metalfist

Over een week is het zover! Het werd tijd

avatar van DarkShadow

DarkShadow

Als die op IMDB hoog scoort, dan zal het wel een geweldig film zijn.

Ik hoop dat er een goed verhaal, genoeg actie en genoeg vermaak zal zijn.

Nu maar afwachten tot 25 april tot dat die uitkomt in NL.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

9.1 na 3000 stemmen op imdb... klasse!

avatar van Reinbo

Zag de trailer. Overdaad schaadt is wat er bij mij opkwam. 3000 fanboystemmen veranderen daar niks aan.

avatar van livius_92

livius_92

Marvel's The Avengers - Rotten Tomatoes - rottentomatoes.com

25 reviews een 96 op rotentomatoes verbaast me wel een beetje .

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Op het eerste oog lijkt deze mij ook wel erg over de top, wil 'm wel graag zien en de waarderingen tot nu toe beloven veel goeds

Prudh

Vond 't fantastisch popcornvermaak. Lekker simpel, maar ook highly entertaining. Ik was bang dat er teveel helden in één film zouden zitten, maar niets blijkt minder waar: genoeg screentime voor iedereen. Misschien zijn Hawkeye en Black Widow wat overbodig, maar ze voelen nooit als teveel. Ik was ook bang dat Iron Man/Tony Stark/Robert Downey Jr. de show zou stelen, maar Hulk/Banner/Ruffalo is by far het coolst. Whedon flikt het maar mooi. Heb alleen Thor niet gezien, maar ik vind tot zover de hele reeks Marvel/Avengerfilms heel leuke blockbusters (ben geen fanboy voor de duidelijkheid), dus wellicht is dat een graadmeter voor mijn score. Dit is een kroon op de reeks.

avatar van astonm

astonm

@Prudh

Gaaf! Oké, met de karakters zit het dus goed. Dat is alvast mooi want ik was er ook bang voor. En voor de rest? Villains, aktie? Er valt vast meer te melden. We want to know! Ik kan natuurlijk ook een Engelse recensie op IMDB gaan lezen maar ik krijg de indruk dat veel ervan van fanboys zijn.

avatar van MadBear

MadBear

Die 3000 (inmiddels meer dan 4000) stemmen moet je niet serieus nemen. De film is nog nergens officieel in de bioscoop, hooguit een paar besloten previews, wat zeker niet zoveel Imdb votes oplevert. Pure fanboy-stemmen dus. De rating zakt de komende weken nog wel flink imho.

Masterbrain

Ben fan van justice league , dus ik weet niet wat ik hier van moet denken een captain America , Hawkaye, Black widow , iron man die in brokstukken worden gemaakt door Superman alleen thor en Hulk zijn de avengers team waardig met hun bovennatuurlijke krachten , de rest is tweedehands technologie zoals bij iron man en captain america.......,maar goed ik zal deze bekijken om de hoge ratings en aandacht plus om Hulk en thor ,want zoals ik eerder als zij de rest stelt niks voor.goed dat dc comics niet zo gehaast is met justice leauge , hoelanger je eraan werkt hoe beter en dat is al bewezen door Christopher nolan van de Batman reeks en met de uitstelling van man of steel van 2012 naar 2013.

Het is al vaker bewezen dat Dc bijna elk jaar wint en dit en volgend zeker weten , want the avengers en iron man 3 zijn niet opgewassen tegen The dark knight rises en man of steel. veel geluk

Prudh

DC is veel serieuzer. Vind alleen Batman (flauw om de technologie van Iron Man achtergesteld te noemen als je ook fan van Batman bent trouwens) wel leuk uit die stal, maar Superman (die naam alleen al) is een saaie lul. Marvel ftw.

avatar van The Oceanic Six

Prudh schreef:

Superman is de meest boring en mieterige (oeee een groen steentje, ik ga dooooood ) superheld die er is. Clark Kent is ook een sufkut.

Heb erg veel zin in de film gekregen, ook door je positieve woorden Prudh. Aankomende week zeker meteen heen gaan! Heb ook alle films met de hoofdrolspelers gezien dus ik ben volledig op de hoogte.

Masterbrain

Ik zie the avengers dit niet even nadoen

YouTube - Justice League (DC Universe) 2012 Trailer [HD].

[ al is het wel een game animatie trailer ] geef mij

een videoclip of wat dan ook die de DC UNIVERSE JUSTICE LEAGUE kan nadoen of laat staan evenaren.

Prudh

Grappig. Lijkt het eindgevecht wel uit deze film