Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 25 april 2012
Bekijk via Disney+
Plot The Avengers
"Some assembly required."
The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Avengers (MusicMeter)
- Avengers Assemble (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
Tony Stark / Iron Man
Steve Rogers / Captain America
Bruce Banner / The Hulk
Thor
Natasha Romanoff / Black Widow
Clint Barton / Hawkeye
Loki
Agent Phil Coulson
Agent Maria Hill
Selvig
The Expendables van Marvel. De films van Marvel zijn zoals bij de andere studio's wel eens van wisselend niveau. Zo hield ik wel van X-Men, The Punisher, Iron Man en Blade maar ben ik absoluut geen liefhebber van Captain America, Ghost Rider, Thor of Fantastic Four. Toch benieuwd naar The Avengers waarin enkele helden samenwerken.
Dat gaat wel goed, omdat je in die film kort kan dieper ingaan per personage zonder langdradig te worden. Personages als Thor en Captain America komen hier veel beter tot hun recht. Loki blijft een belachelijk figuur, maar soit, het draait rond het team natuurlijk. Deze helden zijn ook minder conventioneel dan hun broeders bij andere studio's (Batman, Superman, ...) die meer afgeborsteld zijn. Deze hebben ook hun duister kantje en zijn soms gespekt met het nodige sarcasme en cynische humor.De film is beter dan verwacht met een blockbustergehalte dat we ook al gezien hebben bij G.I. Joe en Transformers. Beter bevallen dus dan verwacht en genoten van deze film.
Naomi Watts
Verwachtte er niet te veel van voor de release maar door de lofuitingen met allerlei superlatieven ontsnap je niet aan het feit dat de verwachtingen toch aanzienlijk verhoogd werden. Zwaar tegenvallend. Waarom? Puur omdat het weer zo'n marvel formule is, zonder enige artistieke inbreng, wankel script en veel infantiele humor.
Al is het allemaal best knap gemaakt en dat mag ook wel met een dergelijk budget maar daarnaast heeft het vrij weinig te bieden. Ook qua spektakel is het verre van groots eigenlijk, vooral als je het vergelijkt met Transformers - een franchise die ik een warm hart toedraag - is het allemaal wat ondermaats. Spijtig dat er voor gekozen wordt om veel onderlinge feuds erin te verwerken, waar alleen die van Thor en Hulk gerechtvaardigd was. Zelfs voor een comicverfilming van het infantiele Marvel is het qua storyline gewoon zwaar ondermaats en het bestaat dan vooral uit dat, niet al te indrukwekkend spektakel en zwaar infantiele humor.
Vooral Downey Jr. krijgt van die typische niet grappige kinderachtige oneliners waar Hemsworth met één droge delivery toch nog één wel leuke grap weet te maken. Een stuk succesvoller dan Downey met zijn 100 pogingen. Ook werkt een grote groep helden niet zo goed in een film als deze, ook als de verhoudingen in deze groep een beetje scheef komt te staan. Ook op momenten vrij slecht gedoseerd qua screentime. Blijft toch een beetje de Iron Man Show. Ruffalo is een redelijke Bannerm aar haalt het niet bij Bana en helaas ook niet zo'n interessante uitwerkingen met de worsteling die hij heeft met zijn 'demoon', Downey grossiert vooral in niet grappig zijn, Captain America is niet de leider die hij hoort te zijn, Johansson die door moet gaan als eyecandy
, Hawkeye was mwah en Thor was dan wel weer erg sterk.
Met de Chitauri's was ik dan wel weer erg blij erg tof gedesigned en hetzelfde geldt voor Hulk, ook die was qua design state of the art. Helaas valt de finale erg tegen. Sterke effects maar de finale is gewoon een anti climax. De lofuitingen wat betreft de showdown tussen Hulk en Loki gaan mij ook voorbij, nou net een teken hoe het niet moet. Dan snap je ook echt niks van comics, hier moet de showdown nou net een enorme krachtmeting worden. Dan krijg je dit, domme infanteiele humor. Ha-ha, not! Om het over die klap bij Thor maar niet te hebben. Manmanman. 3D was ook weer erg slecht. Beetje jammer, je kan op zijn minst proberen de techniek meer mee te geven dan een cash in functie. Het blijkt maar weer dat je je handjes dicht mag knijpen met 3D films als Journey 2 en Avatar.
Weer een typische Marvel film, met die typische dumbed down Marvel formule en met een vrij povere uitwerking van Whedon. Na al de verhalen had ik gehoopt dat het tij zou keren bij Marvel maar na Ang Lee's Hulk valt er weinig te koesteren in het Marvel universum. Alleen Vaughn weet zich goed te redden binnen de wetten die Marvel de filmmakers oplegt.
Jammer Naomi Watts, maar ik had deze al aan zien komen
Ja, deze score van hem weet mij ook niet te verbazen
Ik helaas ook.
Al verwacht ik dat dit op comicgebied dit jaar helemaal rechtgetrokken wordt door Dark Night Rises.
En dat vind ik nou net weer een overtrokken reeks waarbij Nolan schijt heeft aan het hele Batman gevoel. Maar dat terzijde.. Ben benieuwd wat de nieuwste gaat brengen.
Naomi Watts
Nolan mag dan niet de juiste visionair die de Batman essentie spot on weet weer te geven maar heeft wel genoeg artistieke inbreng. Ik ben dan een enorme Batman fan en heb ook bijna alles gelezen maar waardeer dit juist enorm. Een Nolan komt zelfs met Batman al veel verder, dan een Whedon of welke andere regisseur die een Marvel film heeft geregisseerd na Ang Lee (met de positieve uitzondering voor Vaughn).
Ik vind het artistieke zelf wel meevallen, hij werkt ook gewoon met een gigantisch budget. Juist daarom vind ik het jammer dat hij de Batman essentie niet heel goed weet weer te geven. Al vind ik het Batman gevoel in Begins veel beter dan in TDK.
Maar ik vind vooral TDK geen comicverfilming meer en de Marvel films ademen wel het comic gevoel uit naar mijn mening. Grootste verschil is de zelfbewustheid. Waar de Marvelfilms erg luchtig zijn en vooral mikken op vermaak is Batman bloedserieus.
Naomi Watts
Marvelfilms kan je luchtig noemen maar simpel dekt de lading voor mij beter. Sinds Hulk is in alle Marvel films een vaste formule te ontdekken, allemaal erg dumbed down. Al is dat wel geschikt voor het grote publiek. Je kan dat zelfbewust noemen, ik vind het eerder infantiel.
Je stelling wat betreft Begins t.o.v. TDK vind ik een hele vreemde, omdat vooral Begins juist veel Batman facts ontkracht. Serieuze input vind ik dan bij een comic als Batman wel erg gepast. Schumacher was een ware nachtmerrie, en ook Burton was niet best. Het is te hopen dat bij de volgende Batman franchise er nog meer vooruitgang wordt geboekt. Vaughn in samenwerking met Frank Miller bvb.
Dat zou inderdaad wel interessant klinken. Vooral op visueel gebied.
Maar vooral in Begins was dat duistere, nachtelijke Batman sfeertje duidelijk aanwezig en daar houd ik van. Dat mis ik compleet in TDK. Bad Guy in Begins is wel veel minder, net zoals het begin in de bergen. TDK is voor mij vooral een performance based film waarin Ledger de show mag stelen. En oké, er is ook wel een krachtige actiefilm van gemaakt.
Het klopt ook dat de Marvel films simpel zijn en geschikt voor het grote publiek. Maar ook daar zie ik eigenlijk weinig verschil met de comics/cartoons. Die zijn in feite ook vrij toegankelijk. Al is de instapwaarde bij comics wel minder makkelijk.
Valii
Met complete afgunst van het genre betracht ik enige coulance in mijn becijfering.
Had ik deze film op de werkelijk kijkervaring veroordeeld, dan had ik hier het absolute minimum voor moeten geven. Onsamenhangend, oninteressant en schreeuwerig. Het ontbrak mij wellicht aan achtergrondinformatie om het verhaal goed te kunnen volgen, waar het vooral aan ontbrak was interesse. Interesse, een goedje, wat zeker door het eerste uur van de film absoluut niet opgewekt werd. Het enige wat daarna volgde was een eindeloze zit richting de aftiteling, vol met schetterende over-the-top actie die mij niet wist te bekoren.
Bakema NL
Vijf keiharde sterren van mij en niet minder !!!!
Joss Whedon heeft het geflikt !
Uiteraard over the top actie. Het kan niet voor minder, dit zijn gloeiende gloeiende The Avengers en dan kan het niet met minder.
Ik was ooit een klein Bakemaatje, een jaar of 8. En daar, in dat kleine kioskje in de Aarhof in Alphen aan den Rijn stond een boekje van pocket formaat, gele omslag en een tekening er op van felgekleurde personages. De Vergelders, ik kon het al lezen. Al bladerend kon er nog maar 1 bestemming voor dat boekje van zo'n 200 pagina's zijn...bestemming Bakema. Elke keer als we daar waren en er stond een nieuw boekje, hetzij van Spiderman, Hulk, Fantastic four of Conan...ik kreeg het van mijn ouders, weg was ik er van. En die liefde is nooit meer overgegaan, met 45000 comics/strips als gevolg....ik heb het al eerder gezegd.
En die pockets van toen, dat waren de eerste verhalen, van Stan Lee en Jack Kirby. Die pockets heb ik zo vaak gelezen, die kan ik wel dromen. Eerste tegenstander was Loki en het team bestond uit Iron man, Thor, Hulk, Ant-man en Wasp. In nr. 4 van de originele serie kwam Captain America in het team. Hawkeye kwam nog een stukje later in het team, samen met Quicksilver en The scarlet witch (die eigenlijk hun roots hadden in X-men...zoon en dochter van Magneto).
En dan is er nu, ruim 30 jaar later een film, gemaakt door iemand die comics ook begrijpt, omdat hij ze zelf al jaren schrijft. En daarom ook weet hoe ze te verfilmen als filmmaker. Wat een genot om het allemaal tot leven te zien komen in film. Goed naar deze tijd gebracht en gebracht zoals het moet, niet moeilijk doen om het moeilijk doen, die eerste verhalen waren ook simpel. Die characters moeten knallen, van het scherm af spatten. Een Batman is altijd al veel psychologischer geweest (hoewel die ook echt wel zijn campy periode(s) heeft gehad). Sowieso was DC altijd al wat serieuzer, oubolliger misschien in de ogen van velen. Marvel's kracht in de jaren '60 zat hem in het realistischer maken van de helden, die ineens normale dagelijkse problemen kregen en daardoor menselijker werden voor het publiek. Dat kun je "dumbed down" noemen, maar zo "dumb" is het helemaal niet. Ook voor een film als deze moet je het niet moeilijker maken dan het is, de meeste mensen hebben toch geen voorkennis van al die comics. Wat zal het hen boeien dat "the tesseract" eigenlijk "the cosmic cube" is in de comics. Ik weet het, anderen weten het, maar dit is hoe het in de film verwerkt zit, daar heb ik wel vrede mee.
Ik heb echt genoten van deze film en dat is nog een understatement van jewelste. Elementen van de eerste comic zijn als uitgangspunt genomen en voor de rest is alles er omheen gebouwd om het meer van deze tijd te laten zijn. En heerlijk dat het "simpel" is gehouden, iets waar nog in de film zelf aan gerefereerd wordt....."who believes in heroes these days", of zoiets dergelijks wordt er gezegd. Inderdaad, wie denkt er nu nog zo, niemand. Alles is grijs gebied, het is niet meer zo simpel als goed en kwaad, maar toen in die comics wel en daarom was (is) het zulk heerlijk leesvoer en nu ook kijkvoer.
We krijgen een Hulk zoals Hulk moet zijn.....net iets grappiger, dat wel. Het stukje met Thor nadat ze wat vijanden hebben afgerost was onbetaalbaar, wat heb ik gelachen. En het stukje met Loki..."puny god".....eveneens, prachtig gewoon. En een Thor/Hulk fight, in comics altijd garant voor epische gevechten, zonder het in de film al te lang te maken, dat kan ook niet. Die wil ik in film ook met The Thing zien. Of met Wolverine, die tenslotte zijn eerste verschijning had in The Hulk comics, 1974 alweer.
Captain America is inderdaad niet de leider zoals hij in de comics was/is. Maar als ze daar weer de grote verloren Amerikaanse zoon van hadden gemaakt die hier de grote leider van jewelste was dan had men in de rest van de wereld ook weer lopen zeiken over het overdreven Amerikaans patriottisme. In plaats daarvan wordt er in de film gezegd of het hele stars & stripes nog wel kan. En Nick Fury zegt nog dat er in het verleden en recent ook nog dikke fouten zijn gemaakt. Zo, alle azijnpissers die oorlogsmachine Amerika haten ook weer een beetje tevreden gesteld, kunnen zij tenminste ook hun popcorn blijven eten en gewoon film kijken.
En op een gegeven moment neemt Cap toch echt het heft in handen en dirigeert iedereen de juiste kant op.
Een film als deze, characters als deze, allemaal bij elkaar, ik had niet gedacht daar ooit een fatsoenlijke verfilming van te zien, maar jawel hoor, het kan tegenwoordig. De X-men films waren best goed, maar inmiddels wordt men steeds beter in deze "team-films". Nu is het nog wachten op een fatsoenlijke Justice league verfilming. En uiteraard komt Avengers 2 er aan en is 1 van de bad guys al bekend, Thanos !!! Deel 2 kan alleen nog maar epischer worden, dat is al duidelijk. Elementen van Infinity gauntlet (war, crusade) zullen er waarschijnlijk wel in zitten.
Ook leuk weer de Stan Lee cameo. En die trading cards van Coulson en zijn adoratie van Captain America.
The Avengers zijn en blijven DE helden van Marvel. Natuurlijk zijn ze eind jaren '70 ingehaald door X-men qua populariteit, maar Avengers blijft het oer-team van Marvel.
En Nolan die de Batman essentie niet vangt? ....welke essentie is dat dan? Want er zijn nogal wat periodes geweest in de Batman geschiedenis vanaf eind jaren '30. Nolan is er weer gewoon eentje met een eigen draai er aan. Wel eentje die mij ook het meest aanspreekt, hoe duisterder hoe beter. Maar ook de luchtige Batman van weleer heeft zijn charme.
voskat
Afgunst? Je bent jaloers op het genre? Dan trek je toch zelf een maillot aan en ga je voor de camera staan?
En Nolan die de Batman essentie niet vangt? ....welke essentie is dat dan?
Off-topic, maar ik vind Nolan er het dichtste bij in de buurt komen tot nu toe.
Hoog tijd dat iemand The Killing Joke verfilmt?
Het zal wel weer niet gezegd mogen worden, maar de link tussen lage cijfers en mensen die de overige films (Iron Man, Hulk, Thor, Captain America) niet hebben gezegd wordt constant gelegd. Bij 3 kwart van de onvoldoendes lees ik gewoon dat ze zonder informatie deze film zijn gaan kijken, terwijl er jaren dmv andere films naar deze climax toegewerkt is.
Iemand die Tumblers gebruikt i.p.v. Batmobiel kan er wat mij betreft niet verder naast zitten
Maar dat terzijde
Iron Maiden
dat heeft er niks mee te maken, de film interesseert hem gewoon totaal niet en ja, dan snap ik het wel als je op een laag cijfer uitkomt.
astonm
Titanic 2 IS van Asylum.
Naomi Watts
Off-topic, maar ik vind Nolan er het dichtste bij in de buurt komen tot nu toe.
Hoog tijd dat iemand The Killing Joke verfilmt?
Gotham City is nogal wat steriel verfilmt, hij mag wel wat meer moeite steken in het feit dat het daadwerkelijk om een fictieve stad gaat. Hij komt er inderdaad het dichtst bij, al zegt dat eer over hoe erg Buron en Schumacher er naast zaten.
Killing Joke zou idd ideaal bronmateriaal zijn, al gaat mijn voorkeur uit naar Hush.
Zelfde als dat ik Titanic 2 of een film van Asylum opzet.
Heeft er alles mee te maken. Lees zijn tekst namelijk maar:
Verhaal was onsamenhangend. Niet gek, als je de voorgeschiedenis van de superhelden niet gezien hebt. Hij zegt ook zelf dat hij de achtergrond informatie miste om het goed te kunnen volgen, dus geen idee waarom jij dit dan wel ontkent.
Verder is Titanic II noemen onzin, want dan weet je dat je low budget rotzooi krijgt, aangezien The Asylum daar bekend om staat.
En zoals gezegd, Titanic II is van The Asylum
martijntjuhh
Het eerste half uur was ff doorkomen, maar daarna erg genoten! De scene met de Hulk en Loki was hilarisch!
Naomi Watts
Zwak argument. Die films zijn ook helemaal niet nodig en afgezien daarvan kan je hier het verhaal makkelijk onsamenhangend vinden. Daar had het zien van die andere films echt niks aan veranderd.
JustDen
Als je het vergelijkt met de rest van de wereld qua opbrengsten, want hij staat in imiddels op de 5e plaats allertijden, doet de film het volgens mij veel minder goed hier in Nederland.
Hij staat nog wel steeds hier boven aan de top, maar als je ervan uit gaat dat een gemiddeld kaartje hier 12 euro kost, zitten ze qua bezoekers niet veel boven de 300.000 volgens mij.
Tuurlijk wel, je ziet zonder die films hier een stel gasten waarvan je niks weet, behalve dat het superhelden zijn. Dan heb je al een uur nodig om alles een beetje te snappen van wie wie is, wat ze doen, hoe ze reageren en noem maar op.
Vraag me dan wel af wat hier onsamenhangend aan is? Het verhaal is basic, straight forward en laat weinig aan de verbeelding over. Verhaal vind ik verder alles behalve onsamenhangend.
De film is verder ook prima te volgen voor de leken, gezien de vele positieve reacties. Dat een enkeling het onsamenhangend vindt, tsjah...
Eazy
Johansson die door moet gaan als eyecandy
Nolan zou eens Batman Arkham City moeten spelen.
Tim Burton's visuele stijl gemixt met het script van Nolan zou wat mij betreft een goede/perfecte Batman film maken.
Montorsi
De link zal er dan vooral in zitten dat je dit soort superhelden films toch al leuk vond, en dit dus waarschijnlijk ook. En dus vooral ook andersom.
Het lijkt me namelijk sterk dat je iets mist in The Avengers, waarvoor je de vorige films hebt moeten zien. Het is niet zo dat die blauwe kubus nou zulke ingewikkelde relevantie op de kijker afvuurde, en over Thor, Captain America en Iron Man hoef je ook niks meer te weten dan wat er in deze fim verteld wordt.
Montorsi
Kom op zeg, wat een onzin, hoe ze reageren.... Alsof je van Captain America, die in een Stars en Stripes outfije rondloopt en erg gespierd is wat anders kan verwachten dan dat het een patriotistisch figuur is met superkrachten. En als je dat nog niet doorhebt na 5 minuten, dan wel na 10 minuten. Daar heb je zijn film echt niet voor nodig.
Naomi Watts
Als je Burton's visuele stijl vind passen bij Batman snap je ook helemaal niks van Batman maar goed.

Avengers: Doomsday

2018

Avengers: Age of Ultron
2015

De tien best beoordeelde films van de jarige Chris Evans (43) buiten Marvel om

Marvel overweegt de originele 'Avengers'-cast terug te brengen, inclusief Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson

Jeremy Renner voor het eerst weer op de rode loper na bijna fataal ongeval

Marvel Studios kondigt twee nieuwe Avengers-films aan op Comic-Con

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring