Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 25 april 2012
Bekijk via Disney+
Plot The Avengers
"Some assembly required."
The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Avengers (MusicMeter)
- Avengers Assemble (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
Tony Stark / Iron Man
Steve Rogers / Captain America
Bruce Banner / The Hulk
Thor
Natasha Romanoff / Black Widow
Clint Barton / Hawkeye
Loki
Agent Phil Coulson
Agent Maria Hill
Selvig
Naomi Watts
Matter of tase, maar die zogenaamde shots waar haar lichaam als goddelijkheid moeten fungeren maken de boel wel erg lachwekkend.
Denk niet dat dat gelijk een betere film zal opleveren hoor
Naomi Watts
Tuurlijk wel, je ziet zonder die films hier een stel gasten waarvan je niks weet, behalve dat het superhelden zijn. Dan heb je al een uur nodig om alles een beetje te snappen van wie wie is, wat ze doen, hoe ze reageren en noem maar op.
Dit is gewoon simpel, in de film weet je precies wat je moet weten en het is niet dat het nou complexe karakterstudies zijn, integendeel.
Als je Burton's visuele stijl vind passen bij Batman snap je ook helemaal niks van Batman maar goed.
Batman kent niet 1 stijl, hebben ze in de comics ook nooit gehad. Batman is cheesy, duister, realistisch, onrealistisch...het is maar net welke stijl de regisseur voor ogen heeft bij zijn film. Nolan maakt er weer iets realistisch van, Burton ging lekker over the top en bij Batman & Robin sloegen ze helemaal door. De Batman van Adam West was weer enorm cheesy.
Naomi Watts
Vraag me dan wel af wat hier onsamenhangend aan is? Het verhaal is basic, straight forward en laat weinig aan de verbeelding over. Verhaal vind ik verder alles behalve onsamenhangend.
De film is verder ook prima te volgen voor de leken, gezien de vele positieve reacties. Dat een enkeling het onsamenhangend vindt, tsjah...
Dat de leken het juist geweldig vinden moet al genoeg zeggen. Het is simpel maar te simpel kan er ook voor zorgen dat het niet vlot loopt met de samenhang. Er is gewoon te weinig plot om de samenhang te bespeuren.
Naomi Watts
Vraag me af hoeveel comics je hebt gelezen (zullen er niet veel zijn geweest, vooral niet als je rekening houdt met deze remark) maar ondanks de verschillende stijlen maar Burton heeft sowieso de plank misgeslagen. Zowel qua sfeer als domme plot elementen.
Niet veel, maar ik weet er wel wat van.
Daarnaast vind ik het ook niet zo belangrijk of het een kopie van de comics is als iemand een film maakt, maar of de stijl mij gewoon bevalt. Burtons gotische sfeertje vond ik vrij sterk. Nolan zijn stijl vind ik persoonlijk het meeste aansluiten over wat ik over superheldenfilms denk. Ik zie ze liever duister, donker en serieus. Af en toe een knipoog tussendoor en je hebt een prima mix.
Naomi Watts
Ik ook niet, zoals ik aangaf vind ik artistieke vrijheid belangrijk en Nolan doet het zeker erg aardig, al is ie helaas visueel te pover. Toch wel een vereiste voor mij en ook is ie qua storyteller niet bijster sterk. Vaughn kan dit - en vooral op comicgebied - heel erg goed en Frank Miller weet de essentie qua sfeer goed vorm te geven (zie ook Sin City). Ook kan je er wat betreft Batman geen betere hebben, Miller's Batman werk behoort bij elke fan wel tot de favorieten.
Al wel een beetje off-topic aangezien dit over The Avengers gaat
Bakema NL
Je hebt volledig gelijk hiermee, geen speld tussen te krijgen. Er is niet 1 definitieve versie van Batman, er zijn door de jaren heen nogal wat veranderingen geweest zeg, hallo. Het begon, voor die tijd, wat duisterder, werd luchtiger met Robin, campy in de jaren '60 met de tv serie ook en in de jaren '70 met O'Neil en Neal Adams een stuk realistischer. Na Frank Miller (en ook Alan Moore) eind jaren '80 ging Batman (en Superhelden comics in het algemeen) helemaal de duistere kant op zeg maar, sfeer werd steeds grimmiger.
Burton's Gotham is helemaal spot-on !!! Absoluut de beste weergave van de stad, veel en veel beter dan die van Nolan. Dat is de visuele stijl voor Gotham. En niemand hier heeft meer Batman comics gelezen dan ik, dat durf ik gerust te stellen.
Ik raad jullie aan Frank Miller's Year one te lezen en The long halloween van Jeph Loeb/Tim Sale, waar Nolan de mosterd deels vandaan haalt.
Als geheel geef ik de voorkeur aan Nolan's films, want het beetje camp gedeelte dat er nog was is daar gewoon verdwenen en de verhalen zijn gewoon goed.
Er zijn meer cineasten dan Schumacher, Nolan en Burton alleen hoor
. Maar wat wil je met 38 stemmen.
Lol. Ook een pijnlijke constatering van Het Orakel als het om Batman gaat
Bakema NL
Actrices overschatten zichzelf vaker....zien we maar weer.
Misschien elders verder, het blijft een Avengers topic tenslotte.
En 38 stemmen zegt wat over de hoeveelheid films die je hebt gezien, of je kennis van films? Lol, als je dat daar aan afmeet is het wel triest met je gesteld
Eazy
Denk niet dat dat gelijk een betere film zal opleveren hoor
Doelde eigenlijk alleen puur op de sfeer van de stad. Inhoudelijk durf ik niets over te zeggen.
Naomi Watts
Hier op MM neem ik dat wel als referentiekader.
Eens, qua design heel sterk gedaan en gooi die boss fight met Freeze en het segment met Ra's Al Ghul er dan ook maar gelijk in
Maar dat is waar, The Avengers
Bakema NL
Hier op MM neem ik dat wel als referentiekader.
Maar dat is waar, The Avengers
Dat is dan jouw zwaktebod. Ik zou dan kunnen zeggen dat jij met 15 jaar jonger zeer waarschijnlijk minder filmsgezien hebt dan ik of menig andere user die al wat langer rondwandelt, maar dat hoeft niet per definitie zo te zijn. Het gelezen aantal comics ben ik wel aardig zeker van, dus als jij kennis afmeet aan aantallen leg je het daar toch gruwelijk af.
Naomi Watts
Jij baseert je op aannemingen, ik op statistieken. Maar als jij graag geloofd dat je de langste hebt ga vooral je gang. Back on-topic maar weer.
Thorongil
Naomi Watts
Prima kritiekpunten van de grootmeester, en ook ruimte overlaten voor een semi positieve noot.
Metalfist
Slaat inderdaad wel de nagel op de kop (zeker betreffende het weglaten van Ant-Man en The Wasp) maar ik moet eerlijk gezegd de eerste comicverfilming nog tegen komen die met geen enkel segment van de comics breekt, al schijnt Watchmen wel erg dicht in de buurt te komen maar die comic heb ik nog altijd niet gelezen.
Voor mij heeft The Avengers echter zoveel pluspunten dat ik dit soort 'fouten' gemakkelijker vergeef en ik twijfel er niet aan dat mijn voorliefde voor het werk van Joss Whedon ook een beetje voor een blinddoek zorgt.
edit: over Black Widow heeft Martin ook zeker en vast een punt maar die ziet er hier zo verdomd lekker uit dat ik het ze allemaal vergeef
hwwtje
Tja, wat moet ik ervan zeggen... vind het echt een lache film, leuke en brute actie. Eerste helft vond ik overigens weinig aan. Zat echt te wachten op de pauze.
Tweede helft is absoluut leuker en bevat vooral veel actie en humor.
Toch maar 3,5 sterren, omdat ik na afloop een onbestemd gevoel had van ontevredenheid, misschien teveel verwachtingen van deze film.
Dit geldt natuurlijk niet alleen voor comics, maar bijna over alle (boek)verfilmingen.
Partyboooi
Leuke film voor in de bios, daar komen de special effects toch wat beter tot zijn recht...
Ikzelf heb nooit een comic gelezen, wel alle films gezien uiteraard met deze characters en moet zeggen dat het einde van Avengers eigenlijk pas echt leuk wordt. Maar al met al een leuk filmpie. 3,5 **
Metalfist
Klopt ook wel maar dat is meestal omdat je als lezer je eigen indruk van het personage hebt en zodoende er een eigen uiterlijk op plakt. Met comicverhalen is het design van personages toch wel een serieus stuk duidelijk.
Hectometerpaal
Kleine kinderen film. Pfffff..
Waarom geef jij dan een 0,5?
Fryce
Lekkere actie, humor en mooie beelden. Prima film! Vond 3d niet echt meerwaarde hebben en het einde een beetje jammer.
martijn011
- 2034 berichten
Na het zien van alle films over de superhelden in deze film gingen we maandagavond vol verwachting naar de bios. Toch enigzins vreemd, vooral omdat ik lang niet alle films kon waarderen. Zo vond ik Captain America tenenkrommend slecht, net zoals de eerste Hulk-film.
Daar tegenover stond weer de prima indruk die Thor achterliet, en ook de aanwezigheid van Robert Downey is meestal een positieve.
Maar wat me nog het meest zorgen baarde was het feit dat Loki de schurk was. Niet zozeer om z''n personage maar vooral omdat ik bang was dat hij geen partij zou zijn voor ''the Avengers''. Maar ook daar zou wel weer wat op bedacht zijn stelde ik mezelf gerust.
De film begint sterk. Meteen wordt er weer kennis gemaakt met Loki en met z'n duistere plannen. Nadien wordt elk Avenger-personage geintroduceerd door middel van een korte scene. Daar stond ook niemand van te kijken, dat lag geheel in de lijn der verwachting.
Wat me opviel was dat er ruimschoots de tijd wordt genomen voordat er ook maar iets van een vechtscene te bespeuren valt. Alle personages krijgen de tijd om als het ware te ontwikkelen, en af en toe een grap over hetgeen in de vorige films heeft plaatsgevonden. Vooral Captain America was daarvan slachtoffer, maar ja, moet je maar niet in zo'n slechte film spelen..
Als daar eindelijk de actie daar is, is het genieten geblazen. Alhoewel de film in 2D ook prima tot z'n recht was gekomen zag het er adembenemend uit bij tijd en wijle.
Thor was weer lekker stoer, Iron Man weer vreselijk bijdehand en Hulk sloeg er weer genadig op los (die scene met Loki was inderdaad om je te bescheuren) en Captain America kon me wederom niet overtuigen. Vraag me af wat hij doet met z'n schildje terwijl de aarde overspoeld wordt door grote monsters.
De film is zeker de moeite waard. M'n hoge verwachtingen waren zeker niet misplaatst en de opzet om een film te maken met veel superhelden is wat mij betreft helemaal gelukt!
Vier sterren zijn zeker verdiend!
ibendb
Oké, normaal heb ik echt niks met superhelden, maar The Avengers wilde ik toch wel eens zien.
Dus ik ging vandaag (in m'n eentje
) naar de bioscoop. En ik had niet al te hoge verwachtingen, dus kon het enkel meevallen. En dit deed de film ook. De bad guy Loki (broer van Thor) vond ik eigenlijk niet passen in de film. Ik verwachtte wel een iets meer sadistischere, duistere slechterik. Maar ja, je kunt niet alles krijgen, he.
De personages worden één voor één voogesteld en de meeste waren best leuk. Captain America, Iron Man en Black Widow waren mijn persoonlijke favorieten. Zij kregen een goede introductie en hadden werden ook goed gespeeld door Chris Evans, Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson. The Hulk daarentegen was niet echt zo vermakelijk. Hij had eigenlijk niet veel screentime. Enkel op het laatste gevecht mag hij meevechten.
De special effects zagen er ook weer uitmuntend uit. Het hele "New York ligt in puin"-dingetje zag er echt goed uit. Het eindgevecht was ook zeker één van de redenen dat ik een 3,5* ipv 3* geef.
Ik heb echt niet goed geslapen vannacht, dus ik had op een gegeven moment last van m'n ogen. Ik werd moe en viel bijna in slaap. Lag echt niet aan de film, hoor. Ik ben toch kunnen wakker blijven want ik ben een te grote filmliefhebber om te slapen in de bioscoop.
De 3D voegde écht niks toe. Bijna geen diepte of nergens spat er iets jou richting in. Vind ik best wel jammer, want daar betaal ik wel €2 meer voor, en de bioscoop is al niet goedkoop.
Een errrrrruuuug dikke 3,5* want ik heb me echt vermaakt!
Strike0ut
De personages worden één voor één voogesteld en de meeste waren best leuk.
Wel grappig dat je dat zegt, want de meeste zijn al voorgesteld in hun eigen film..
ibendb
Wel, ik heb die films niet gezien, omdat ik niet echt van superhelden hou. Maar ik had eigenlijk geen achtergrondinformatie nodig, want ze werden toch goed geïntroduceerd.
Strike0ut
Iron Man is wel leuk (wel een aanrader als je dit ook leuk vond), maar ik heb Thor en Captain America ook gezien (meningen verschillen hierover), maar die waren beduidend minder

Avengers: Doomsday

2018

Avengers: Age of Ultron
2015

De tien best beoordeelde films van de jarige Chris Evans (43) buiten Marvel om

Marvel overweegt de originele 'Avengers'-cast terug te brengen, inclusief Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson

Jeremy Renner voor het eerst weer op de rode loper na bijna fataal ongeval

Marvel Studios kondigt twee nieuwe Avengers-films aan op Comic-Con

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring