Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 25 april 2012
Bekijk via Disney+
Plot The Avengers
"Some assembly required."
The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Avengers (MusicMeter)
- Avengers Assemble (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
Tony Stark / Iron Man
Steve Rogers / Captain America
Bruce Banner / The Hulk
Thor
Natasha Romanoff / Black Widow
Clint Barton / Hawkeye
Loki
Agent Phil Coulson
Agent Maria Hill
Selvig
Wel grappig dat je dat zegt, want de meeste zijn al voorgesteld in hun eigen film..
Duh, maar ook hier lijkt het me logisch dat ze elk een korte introductie hebben gekregen. Voor de leken en je kan natuurlijk niet zomaar midden in een verhaal komen binnenvallen.
Strike0ut
Klopt
Altijdklagen
goeie spektakel film met een aantal hilarische momenten.
En alleen al kijken naar black widow in een strak pakje maakt de film al geslaagd. Dan komt er nog een lading actie overheen.
Zeker kijken in de bios in 3D. Denk dat het in 2D op tv toch allemaal een stuk minder is.
Fortune
Hoewel er meer dan twee uur lang een gigantische hoop onzin op het scherm vertoond word is dit een meer dan geslaagde superhelden film die goed tot zijn recht komt in de bioscoop.
Want laten we eerlijk wezen van alle films die over superhelden gaan is deze waarschijnlijk de meest onzinnige met zijn donkere materie, poort naar andere werelden, halfgoden en een intergalactische oorlog. Het gaat werkelijk waar hélémaal nergens over!
Maar klagen doe ik niet want die na een aanloop van 45 minuten is het voor de rest alleen maar actie van epische proporties zoals het hoort. Het beste was op het einde waar je telkens van de ene naar de andere held geslingerd wordt die allerlei ruimte tuig in elkaar aan rammen is. Genoeg actie en sensatie en leuke humor hier en daar vooral vergeleken met de totaal niet grappige humor van de Transformers films.
Gewoon een aanrader met en paar mankementen die je maar voor lief moet nemen.
Moemsie
Gewoon een heel goed gemaakte spektakelfilm! Ons goed vermaakt in de bios.
De losse delen van "Captain America" en vooral "Thor" vond ik matig maar nu alles is samengevoegd is het een uitstekende superheldenfilm geworden. Het verhaal zat best goed in elkaar en wist ook te boeien. Verder zit deze film vol met veel en fraaie actie en is het visueel allemaal schitterend en ook indrukwekkend (zeker de laatste 30 minuten). Zelfs het 3D vond ik een toegevoegde waarde in deze film. Wat ook goed was gedaan in deze film was de subtiele humor, soms zeer flauw (zoals met dat computerspel) maar het had wel een uitstekende werking.
De cast was natuurlijk zeer indrukwekkend en eerlijk gezegd deden de meesten het ook prima. Robert Downey Jr. steelt in deze film misschien wel de show maar vooral Tom Hiddleston (als Loki) heeft mij positief verrast en veel indruk op me gemaakt. Scarlett Johansson zag er overigens zeer fraai uit en ze speelde ook nog eens prima. De enige die me tegenviel was Mark Ruffalo als Bruce Banner, hij speelde en oogde zeer stijfjes. Wat dat betreft is het jammer dat Edward Norton niet wilde meespelen.
Maar al met al heb ik me meer dan uitstekend vermaakt met deze prima superheldenfilm die zeker tot een van de beste in zijn genre behoort.
De Hulk was in het laatste gedeelte (daar kwam hij ook pas in voor) van de film overigens heerlijk
Dutchmeister
Hele vermakelijke film maar voor mij persoonlijk was alleen het laatste half uur pas genieten. Alles daarvoor was vrij langzaam en de actie was ook maar zeer mondjes maat. Ook de humor kwam bij niet echt aan, misschien ook omdat ik alle inside jokes niet helemaal begrepen heb. Desondanks wel vermaakt en het laatste half uur was de Hulk echt genieten. Paar geniale scenes maar alleen de hulk kan hem niet naar 4 sterren trekken, daarvoor was de rest van de film niet goed genoeg.
Karentje77
Kwam zeer traag op gang, dan plots alle actie ineens, slecht verhaal, alle personages apart in hun eigen films zijn echt great maar zet ze samen en het wordt een grote klucht! De humor was meestal vrij flauw. Op het einde kwamen er enkele goede scènes, maar daar bleef het helaas ook bij. Never again in ieder geval!
Beffrey28
en dan gelijk de laagste waardering mogelijk?
Waarom niet?
Child in time
Waarom niet?
Omdat heel het idee achter het stemmen op films, boeken,...te niet gaat, wanneer iedereen enkel zwart (0,5) of wit (5) stemt..Een stem van 0,5 is dus eigenlijk niet terecht wanneer je vindt dat er ook goede stukken in de film zitten, waardoor het gemiddelijke kunstmatig verstoord wordt.
Maar iedereen stemt natuurlijk hoe hij/zij wil.
Ik vind het ook knap dat iemand voor deze film een 0,5 kan geven (is natuurlijk zijn/haar goed recht). Want er zitten meer dan voldoende dingen (visueel, actie en cast) in deze film waardoor hij al meer verdient dan een 0,5.
thunderball
Vreemd dat dan vijf sterren niet als raar wordt gezien, want deze film is alles behalve perfect.
Daar reageert niemand op.
Maar wie zijn wij om iemands stem te beoordelen?
Vijf sterren bij deze film vind ik niet echt raar. Natuurlijk is deze film alles behalve perfect maar jongeren zullen ongetwijfeld gesmuld hebben bij deze film en waarschijnlijk ook de diehards superhelden fans.
Tonypulp
Kan, maar ik val niet in die categorieën waar ik het over heb.
john mcclane 2
inderdaad spektakel,alleen captian america zag er wel erg "lullig"uit.
natuurlijk was stark lekker gevat.maar ook de hulk was behoorlijk hylarisch tijdens de finale.
de hardcore comic fans weten natuurlijk alles.maar ik had het leuk gevonden als er ook een
film was(of is die in aanloop? gemaakt van hayhowke(ofzoiets) en vooral van de black widdow
wil ik meer zien(en niet alleen van wege het intigerende personage
nou ja,top vermaak,had van mij af en toe wat grover gemogen,maar dan zit je weer met die leeftijdsgrens.
Child in time
ik had het leuk gevonden als er ook een
wil ik meer zien(en niet alleen van wege het intigerende personage
Film van Hawkeye is in aantocht..Black widow voorlopig nog geen eigen film, is wel te bewonderen in Iron Man 2 (bijrol).
astonm
Daar reageert niemand op.
Maar wie zijn wij om iemands stem te beoordelen?
Sommige mensen hebben gewoon intens van deze film genoten en hebben derhalve 5 sterren aan de film gegeven. Ikzelf heb ook intens genoten, objectief gezien vind ik het de beste superheldenfilm na Batman 1 en 2. Misschien dat dat voor sommige anders is maar dat is dan pech voor hen. Ik kon weinig grove fouten ontdekken. Wel kleine dingen maar overall gezien erg goed.
Captain America
, Thor en dat pijl-en-boog figuur zijn suf. Downey Jr. en Ruffalo zijn fatsoenlijke acteurs, vooral de eerste, maar hun dialogen komen niet verder dan oeverloos gelul over gammastraling blablabla. Scarlett Johanson is lekker.
Eindegevect is compleet gejat van Transformers 3 en nog minder goed ook. Hulk en Iron Man stelen de show.
Duurt allemaal ook nog eens een half uur te lang.
3,5* kan iemand (geen fanboy) uitleggen wat hier zo goed aan moet zijn?
3,5* betekent eigenlijk dat jij de film ook goed en vermakelijk vindt. Leg het zelf is uit
Best knap als je zelf al de punten (een fraaie Scarlett Johanson, de Hulk en vooral Iron Man) noemt waarom velen het zo goed vinden en dan nog vragen waarom velen het zo goed vinden
RuudC
Christopher Nolan kan al inpakken met zijn nieuwe batmanfilm. Het is onmogelijk dat The Dark Knight Rises ook maar in de buurt gaat komen van The Avengers. Niet dat ik alle pre-Avenger films heb gezien, maar voor mij is het inmiddels wel duidelijk dat, hoe leuk ze soms ook zijn, eigenlijk maar een opmaat zijn voor The Avengers. The Avengers komt toch verdomd dicht in de buurt van wat de ultieme superheldenfilm hoort te zijn, namelijk een heerlijk ongeloofwaardige strijd tussen goed en kwaad dat gepaard gaat met humor en spektakel. Het is gaaf vanaf het begin. Het plot is niet al te simpel, maar ook niet te pretentieus. Het doet keurig waar het voor gemaakt is: puur vermaak.
Ik ben erg gelukkig met de opbouw. Ik denk dat veel van de lol weggenomen zou zijn als The Avengers al een kant-en-klaar team was. Er ontstaat een probleem en The Avengers worden geformeerd. Juist het totale gebrek aan chemie tussen de hoofdpersonen is fantastisch. Ik heb gegierd van het lachen tijdens het gevecht tussen Iron Man en Thor. Maar zo zijn er wel meer voorbeelden te noemen. De venijnige dialogen waren heerlijk, maar het zorgt ook voor leuke wendingen in het verhaal. Zoveel ego’s in het verhaal heeft zeker zijn nut. Thor en Iron Man (met Black Sabbath shirt!) zijn wat mij betreft de gaafste karakters, maar Captain America, de Hulk en dergelijke doen er weinig voor onder. Ze hebben allemaal hun nut.
Het is alweer een tijdje geleden dat ik een 3D film in de bioscoop gezien heb, maar ik moet zeggen dat de techniek gelukkig heel wat verbeterd is sinds Ice Age 3. Het blijft voor mij gewoon bijzaak (al zag het er in de trailer van de nieuwe Spiderman fantastisch uit). Visueel ziet het er erg goed uit. Iets wat de richting van het verhaal zeker ten goede komt. Ik vind het erg tof om dit aan te laten sluiten op het universum zoals dat al bekend was gemaakt met Thor vorig jaar. Niet dat de nieuwe monsters echt heel indrukwekkend zijn. Het zag eruit alsof de National Guard het karweitje ook wel even had kunnen doen. Die gigantische, gepantserde vliegende alen waren wel indrukwekkend. evenals de Hulk die de eerste de grond in mepte. Het biedt in elk geval genoeg mogelijkheden voor vervolgdelen, waar ik in ieder geval enorm naar uitkijk. Joost mag het weten wat de andere dimensionale werelden nog verbergen, maar het extra stukje science fiction komt The Avengers alleen maar ten goede. Tegen mijn eigen verwachtingen in, heb ik me ongelooflijk vermaakt en me nog meer verbaast is dat ik eigenlijk bijzonder weinig kritiek heb. En behalve dat is het heerlijk om zo’n gigantische, driedimensionale middelvinger richting Michael Bay te zien!
jipt
Dat compenseert toch niet helemaal met de vreselijk suffe en langdradige opbouw met pseudo-interessante dialogen die totaal niet boeien. De vreselijk rommelige actiescène op het begin, flauwe en ongepaste grappen en de balharen Thor en Captain America
Zie enkel het laatste uur en de eerder genoemde personages als pluspunt, kom dan toch echt niet boven een 3,5* uit, terwijl het gemiddeld zowel hier als op imdb vreselijk hoog scoort, terwijl Transfomers 3 (waar dit duidelijk de mosterd vandaan heeft) veel lager scoort.
Wat maakt volgens sommige dit dan zo goed?
Waarom geef jij deze film een 3,5 terwijl je hem alleen maar bent aan het afzeiken
Gezien je commentaar zou een 2,0 beter als punt bij deze film passen.
Ik vond de opbouw best wel goed want er zat voldoende afwisseling in, ook de dialogen vond ik dit keer beter dan die van de losse delen van "Captain America" en "Thor" want van die dialogen gingen mijn haren rechtop staan van onnozelheid.
Metalfist
Wat maakt volgens sommige dit dan zo goed?
Lees de meningen er eens op na zou ik zeggen. Ongeveer de helft die een mening heeft gegeven, geeft de film 4* of hoger dus daar kun je al wel een goed beeld uit krijgen.
jipt
Het enige dat ik er uit opmerk is het het pure overhype is. Kom een hoop fanboy geneuzel tegen. Als je enigszins objectief te film in zou gaan kom je er toch achter dat het niet veel beter (een stuk minder zelf) is dan Transfomers 3. Terwijl Transformers 3 nooit de hemel in is geprezen.
Dus alsjeblieft vertel mij: waarom vinden mensen dit beter dan andere superheldenfilms / block-buster? Ik zie namelijk pure middelmaat.

Avengers: Doomsday

2018

Avengers: Age of Ultron
2015

De tien best beoordeelde films van de jarige Chris Evans (43) buiten Marvel om

Marvel overweegt de originele 'Avengers'-cast terug te brengen, inclusief Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson

Jeremy Renner voor het eerst weer op de rode loper na bijna fataal ongeval

Marvel Studios kondigt twee nieuwe Avengers-films aan op Comic-Con

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring