Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 25 april 2012
Bekijk via Disney+
Plot The Avengers
"Some assembly required."
The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Wanneer een onverwachte vijand opduikt die een bedreiging vormt voor de wereldwijde veiligheid heeft Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van de internationale vredesmacht S.H.I.E.L.D., een team nodig om de wereld te redden van de ondergang. Dit team bestaat uit Iron Man (Robert Downey Jr.), Incredible Hulk (Mark Ruffalo), Black Widow (Scarlett Johansson), Thor (Chris Hemsworth), Hawkeye (Jeremy Renner) en Captain America (Chris Evans).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Avengers (MusicMeter)
- Avengers Assemble (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
Tony Stark / Iron Man
Steve Rogers / Captain America
Bruce Banner / The Hulk
Thor
Natasha Romanoff / Black Widow
Clint Barton / Hawkeye
Loki
Agent Phil Coulson
Agent Maria Hill
Selvig
Aha..zoiets dacht ik al. DAarom heb ik het maar vermeld. Desalniettemin kan ik mij niet voorstellen dat als ik deze wel heb gezien ik het wel leuk had gevonden. WEet door deze film nu wel wat voor soort films ik dus neit moet kijken. Hoewel ik batman wel leuk vind.
Ja, ieder geval goed dat je de moeite nam om het uit te leggen
Maar ik blijf van mening dat je dit pas moet kijken als je de losse films hebt gezien. Het heeft natuurlijk een reden dat ze al een jaar of 4 lang naar deze film toe hebben gewerkt met al die losse films.
De opzet van een heleboel series is nou juist wel dat je in latere seizoenen kunt beginnen, want anders trekken ze geen nieuwe kijkers meer. Zo zie ik The Avengers ook. Het geeft zeker een extra laag als je de afzonderlijke superhelden kent, maar het is echt niet zo dat je ze moet kennen om dit te kunnen zien.
Misschien bij sitcoms of GTST
, maar (ik noem er een paar nu) bij Lost, 24, Prison Break, Dexter etc etc heeft dat weinig zin omdat er een verhaallijn in zit die je wel gevolgd moet hebben.
Genoeg kritieken gelezen van enorme Avengers fans die claimen dat er te weinig easter eggs in zitten. De kritiek is dan juist dat het iets te veel voor het middle of the road publiek is, wat ook gepaard gaat met een dumbed down storyline en wat meer daadkracht in het FX gedeelte.
Wanneer ga jij de film eens kijken? Ben wel benieuwd naar je mening.
Is het ook. Maar het kan natuurlijk geen kwaad dat je verstand van de materie hebt, dan kijkt zo'n film toch prettiger weg dan wanneer je naar een stel helden zit te kijken waar je nog nooit van hebt gehoord. Dat hebben veel mensen dus ook al met Renner en Johansson hun rollen.
Toch merk je wel duidelijk de hand van Whedon in het script. En dat is toch wel fijn in een verder veilige blockbuster.
Naomi Watts
Wanneer ga jij de film eens kijken? Ben wel benieuwd naar je mening.
Waarschijnlijk in dit lange weekend. Ik ben nie tzo'n Avenger fan dus vandaar dat dit een comicverfilming is waar het bij mij wat lang duurt
Naomi Watts
Kwaad kan het nooit maar lijkt me niet vereist, omdat ook nie tcomic kenners lyrisch uit de zaal komen. Met Whedon heb je dan wel de juiste man aan het roer inderdaad.
melkboef
Wat ik niet begrijp is hoe de regisseur, Joss Whedon, het recht kreeg om deze film te regisseren. Ik bedoel, hij heeft enkel Serenity gedaan hiervoor en ik zou toch niet aan hem denken als het gaat om zo'n groot productie (die hij wel knap heeft gemaakt)
Drs. DAJA
Hij heeft dankzij zijn scenario's en tv-regie werk veel credit verworven.
jokemeistah
Het valt inderdaad op dat alle lage scores komen van de mensen die de individuele superhelden films niet hebben gezien.
Wat ook logisch is. Ten eerste leer je de personages kennen als je ze wel ziet.
Ten tweede zijn sommige ook nodig om te zien. Bijvoorbeeld Thor (relatie Thor en Loki) of Captain America (tesseract), zo kunnen we nog wel even doorgaan.
De films zijn niet zomaar gemaakt, maar als opbouw naar The Avengers toe.
Drs. DAJA
Onzin, ik heb op Thor na ze allemaal gezien en vond The Avengers matig. Het verhaal wordt verder mijn inziens ook voor een leek duidelijk verteld. Deze film krijgt mindere reactie's om hele andere, duidelijke redenen.
Thor is nog wel t belangrijkste om te zien
thunderball
De films zijn niet zomaar gemaakt.
Ja, om zoveel mogelijk geld te verdienen!
Thor is nog wel t belangrijkste om te zien
Maar ze maken me wel duidelijk wat er gebeurt is. Daar kan het dus niet aan liggen.
haha, dat ook ja
Maar het is gewoon handig om een beetje voorkennis The Avengers in te gaan.
Het zegt toch wel wat, dat iedereen met een lage score ook heel toevallig niet de films heeft gezien.
Dat zegt toch wel wat.
johanneman
Word er wel een beetje moe van de discussie over die voorkennis,ik vind het grote onzin, ik heb alleen 1 deel van de hulk gezien en een stuk van iron man.De rest niet. Lijkt soms wel alsof mensen die de andere films niet hebben gezien,geen goede mening kunnen hebben omdat degene die ze wel hebben gezien en deze film fantastisch vinden het niet kunnen hebben dat anderen het niet met ze eens zijn. Laat ze toch in hun waarde.Deze film is een groot succes en dat zegt toch genoeg zou ik zeggen. Het is gewoon een goede aktiefilm , en als je er heel klein beetje kritisch naar kijkt stelt het verhaal helemaal niets voor , is zelfs ondergeschikt aan het spektakel.Het heeft behoorlijke grote gaten,sommige dingen zijn onlogisch,Je weet van te voren toch al wie er gaan winnen,dat is niet zo moeilijk,maar het spectakel is er niet minder om. Denk wel dat deze film zometeen op het vierkante kastje niet uit de verf komt en zakt in de waardering.
thunderball
haha, dat ook ja
Maar het is gewoon handig om een beetje voorkennis The Avengers in te gaan.
Dat zegt toch wel wat.
Dat zegt dat ze niet de behoefte hadden die films te gaan zien, maar door de hype, of wat voor reden dan ook, toch in de verleiding zijn gekomen om naar The Avengers te gaan en om er dan achter te komen dat het een doorsnee actiespektakel is met een te langzame start, een typische Marvel voor iedereen wat wils verfilming en met een half uur denderende actie op het eind.
Een film als Transformers 3, wat je er ook van vindt, was veel meer spektakel (ruim een uur!).
Ik blijf er bij dat die eerdere films niet iets essentieels toevoegen om deze The Avengers te kunnen volgen. Dat is gewoon niet zo.
Wat je mist zijn triviale dingen, leuk om mee te krijgen, maar die voor deze specifieke film niet echt relevant zijn.
Koerok
Maar vond ik juist een van de mindere super-hero films, en dat was ook de reden waarom ik niet zo enthousiast was over The Avengers.
Ik vind dit Loki gewoon geen interessante villian. Hij is slechts de gefrustreerde halfbroer van Thor (grow up denk ik dan). En wat ik al eerder gezegd heb: Hij is een god (net als Thor), en dat is niet echt leuk. Superhelden en schurken moeten geen onkwetsbare goden zijn. Ze moeten 'super' worden door pure slimheid of door een of ander maf ongeluk of experiment, zoals Spiderman, Sandman, Batman, The Joker, Wolverine, etc.
Je hebt ook geen idee hoe ze die Loki in vredesnaam moeten verslaan, want tja, hij is een god. Dus als ze dat uiteindelijk dan toch doen, dan komt het een beetje out of the blue. Qua plot vind ik dat niet erg sterk.
Er valt verder genoeg lol te beleven aan de film, maar het had een beter verhaal verdiend...
Koerok
Mee eens, maar ik vind wel dat het wat toevoegt. Het is bijv. leuk om Downey Jr.'terug te zien' in de rol van Iron Man, en dat je een beetje weet wat er speelt tussen Thor en Loki. Die connectie mistte ik juist bij Hawkeye en Black Widow (want ik lees die strips verder niet).
Maar je kunt 'm natuurlijk prima los zien van de andere films.
kathmandu
Wanneer leren ze nu eens een film te maken met een verhaal ipv die domme computereffecten en Facetube.
Tsjah, het is en blijft een blockbuster. Zo hoort een blockbuster nou eenmaal te zijn. Vol actie, een simpel verhaal waar iedereen zo in kan stappen. Voor wat jij wilt moet je niet bij blockbusters zijn... simpeler kan het eigenlijk niet.
Donkerwoud
Misschien bij sitcoms of GTST
Vooral Dexter werkt wel degelijk met die structuur. Hoewel het leuker is om de serie in zijn geheel te zien, is het echt wel mogelijk om episodes afzonderlijk te zien of pas later in de show te beginnen met kijken. Eigenlijk kan dat bij Lost, 24 en Prison Break net zo goed. Deze series gaan niet om de diepe karakterontwikkeling of subtiele emoties en zijn bedoeld om spannende situaties neer te zetten die de aansprekende karakters doormaken. En laat The Avengers nou precies hetzelfde doen.http://www.moviemeter.nl/user/72914
Angrod_Pallanén
Geweldige film. Spetterende actie, geweldige CGI en prachtige personage momenten, humor en scenes. Sterk is hoe bijna alle bezwaren en kritiek door de film zelf al onderuit worden gehaald. Joss Whedon verdient grote hoeveelheid lof.
Klopt, maar wanneer je zo'n serie vanaf het begin volgt krijg je toch sneller een band met de personages en leef je ook mee met hun avonturen, meer dan wanneer je af en toe even een episode kijkt. Dat is altijd zo.
Naomi Watts
En dan heb je van die geinponem's die series beoordelen per episode, krijg je helemaal een scheef beeld natuurlijk. Nou net niet de bedoeling.
Magister
Goede film qua spektakel en humor.
Joss Whedon juiste keuze.
Tja en vergeet niet dat dit het Marvel universe is.
Dus wat achtergrondkennis van de comics is ook wel handig.
ps: ben zelf erg benieuwd naar Doc strange
SilentF0rce
Erg leuke film. Kwam een beetje (te) langzaam op gang, maar alles werd later goed gemaakt.
Ik heb Captain America en The Hulk niet gezien, maar Thor wel, en laat dat nou net de film zijn waar The Avengers het meest naar verwijst. Als ik Thor niet had gezien had ik de hele film ook wel begrepen, maar de voorkennis maakte het toch nog iets leuker.
De Iron Man films vond ik niets, maar in The Avengers past het goed in het verhaal en vond ik Robert Downey Jr. ook een stuk minder irritant.
Alle personages hebben ongeveer een even grote rol (hoewel The Hulk misschien iets minder) wat voor een goede balans zorgt.
Number23
Kon niet fout gaan. Een van de films waar ik naar uitkeek dit jaar en alle verwachtingen worden ruimschoots ingelost met zelfs nog wat onverwachte diepgang. Maar toch geen volle mep vanwege een paar dingetjes die ik toch anders had gezien. Omdat ik een verstokte superheld-fan ben ga ik deze recensie flink uitrekken door de hoofdpersonages (en de acteurs die ze vertolken) stuk voor stuk te evalueren.
Ik begin met het personage dat het minst uitgewerkt is en dan eindig ik logischerwijs met de topper van de film.
Hawkeye/Jeremy Renner: Het personage dat het minst uitgediept wordt. De rol die Hawkeye heeft is van belang, maar wil tegelijkertijd nooit groter worden dan 'slechts' een pion in dit spetterende schaakspel. Renner doet dit zeer degelijk en zonder zichtbare moeite, geen uitdaging.
Black Widow/Scarlett Johansson: Omdat ze ook maar een 'gewoon' mens is bungelt ze toch een beetje onderaan. Dat neemt niet weg dat ik verrast werd door de diepte van het personage. Verder heeft ze een cruciale rol als het gaat om Hulk. De angst voor het groene beest werd nooit eerder beter op een gezicht afgelezen, dit doet Scarlett met verve. Ook in een onderonsje met Loki houdt ze zich mentaal goed staande. Knap gedaan.
Iron Man/Robert Downey Jr.: Wat?! Iron Man nu al genoemd?!? Ja. Ondanks dat veel grappige momenten op zijn conto geschreven worden. Misschien doet tie teveel zijn gewoonlijke kunstje. Dit hebben we natuurlijk al in 2 films gezien en ik ga niet zeggen dat ik Iron Man-moe ben, maar in dit illustere gezelschap heeft hij (voor mij) nooit de potentie om de onbetwiste leider te worden. Ook qua kracht, want in zijn onderonsje met Thor houdt hij wellicht stand, langer had het gevecht niet moeten duren.
Trouwens geen afbreuk aan de performance van Downey, want hem wordt ik nooit zat.
Captain America/Chris Evans: Als ik kijk naar de solo-projecten van onze helden, kwam de allereerste Avenger als saaiste uit de koker. Maar omringd door dit gezelschap zie je hem langzaamaan groeien in de leider die hij voorbestemd is te zijn. Hij zal altijd die ouderwetse, tikkeltje naieve denkwijze hebben, maar zijn charisma, vastberadenheid en doorzettingsvermogen zijn precies de attributen die nodig zijn om de kar te trekken. Evans doet dit prima en schijnbaar net zo makkelijk als zijn compleet verschillende creatie Human Torch.
Loki/Tom Hiddleston: De slechterik stop ik er ook gewoon tussen. Doortrapt en manipulerend zijn woorden die van toepassing zijn op deze man. Fantastisch neergezet door Hiddleston die laat zien wat tie kan in onderonsjes met Johansson en Downey. Helaas wordt zijn personage naarmate de film vordert steeds meer behandeld als Wiley E. Coyote.
Thor/Chris Hemsworth: De enige acteur waarbij ik met zekerheid kan zeggen dat hij dit personage niet meer gaat overtreffen gedurende zijn verdere carriere. Hij zette hem al geweldig neer in zijn eigen film, hier gaat Hemsworth vrolijk verder.
Thor is een god en daarom baas der bazen, bombastisch in al zijn doen en laten en voor niemand bang (zelfs niet voor Hulk). Verder commentaar is overbodig.
Hulk/Mark Ruffalo: De absolute (acteer)topper in deze film. Meerdere acteurs hebben Bruce Banner gestalte gegeven, met wisselend resultaat. Ik was groot fan van Bana en zijn performance (hij had de juiste look), maar niet echt van Norton's appearrance (te slungelig). Toen bekend werd dat er weer een nieuwe acteur kwam, zette ik Ruffalo als 1e op mijn lijstje. En sprong ik een gat in de lucht toen ze hem strikten voor de rol. Hij is simpelweg perfect. Het laat zich raden: Hulk is mijn favoriete Avenger.
Diep, maar dan ook echt diep onder de indruk was ik van de manier waarop de angst voor het groene alterego van Banner werd weergegeven. Vooral in de scenes met Johansson en Thor was het raak.
Doodzonde daarom dat Hulk in de 2e helft van de film slechts cartooneske scenes krijgt en de running gag van de film wordt (DE reden dat de film geen 5* scoort).
miss_efron
Zelf houd ik niet zo van actie.Overdreven actie met constant wapengekletter,snelle auto's en achtervolgingen etc... Natuurlijk komt er in een film zoals deze dat wel in voor.
Superhelden daartegen weet ik wel te smaken,ondanks de actie heb ik wel altijd van superhelden gehouden vooral van de spiderman films,batman en the hulk.Ik was zeer benieuwd naar deze film die ik in de cinema ging kijken puur omdat ik een gratis ticket had gekregen.Anders had ik de film misschien nooit gezien.
Een film vol met superhelden is zeker aan te raden voor fans van eender welke super held.
Door dat ik niet zo veel verwacht had van deze film ben ik verrast door hoe goed deze film wel is.
Niet alleen superhelden die roekeloos tegen het kwaad vechten.Nee,meer dan dat.
Thor,Captain America,The hulk,Black widow,Iron man en Hawkeye vechten tegen Troy's broer die de Tesseract heeft gestolen.Nu moeten de avengers de tesseract terugwinnen van Loki en vechten tegen zijn leger.
Zeer goede superhelden film!
_Casper_
Opzich hele coole en gave actie film met heerlijke actie en spannende momentne, maar vind hem niet zo ''episch'' als iederen zegt... want zo speciaal ofzo is het verhaal niet.. tis een beetje ''gemaakt'' verhaal
ik vind het gewoon een iets betere dan gemiddelde toffe actie film
3.5
BBC
GEWELDIG. wat een idee, al die superhelden samen. Ondanks het serieuze toontje was de droge humor echt te hemels voor worden. Robert Downey Jr. is zoals gewoonlijk weer geweldig!

Avengers: Doomsday

2018

Avengers: Age of Ultron
2015

De tien best beoordeelde films van de jarige Chris Evans (43) buiten Marvel om

Marvel overweegt de originele 'Avengers'-cast terug te brengen, inclusief Robert Downey Jr. en Scarlett Johansson

Jeremy Renner voor het eerst weer op de rode loper na bijna fataal ongeval

Marvel Studios kondigt twee nieuwe Avengers-films aan op Comic-Con

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring