• 9.175.556 stemmen

The Amazing Spider-Man (2012)

Actie / Avontuur | 136 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Marc Webb

Met onder meer: Andrew Garfield, Emma Stone en Rhys Ifans

Releasedatum: 28 juni 2012

Plot The Amazing Spider-Man

"The untold story begins."

Peter Parker (Andrew Garfield) is een jonge, middelbare school student, die sinds de plotselinge verdwijning van zijn ouders bij zijn oom Ben (Martin Sheen) en tante May (Sally Field) woont. Tijdens een zoektocht naar zijn ouders komt hij terecht in het laboratorium van wetenschapper Dr. Curt Conners (Rhys Ifans), waar hij plotseling wordt gebeten door een radioactieve spin. Peter ontdekt vervolgens dat deze spin hem bijzondere gaven heeft gegeven en hij besluit om deze krachten te gebruiken om de misdaad tegen te gaan. Maar als Dr. Conners tijdens een experiment verandert in een groot en kwaadaardig wezen, genaamd The Lizard, weet Peter wat hem te doen staat; hij zal als zijn alter ego Spider-Man al zijn krachten moeten aanroepen om dit monster te kunnen verslaan.

Peter Parker / Spider-Man

Gwen Stacy

Dr. Curt Connors / The Lizard

Captain Stacy

Rajit Ratha

Peter Parker (Age 4)

Richard Parker

avatar van The Oceanic Six

Opnieuw gezien en nog altijd ben ik er niet erg onder de indruk van. Het mist het spektakel van de Tobey Maguire trilogie en de luchtige en relativerende humor van de Tom Holland reeks. Andrew Garfield is op zich geen slechte Spider-Man (maar hij was bij het verschijnen van de film al bijna 30, veel te oud voor deze rol eigenlijk), maar het script is veel te zwak om hem in die rol te laten shinen. Tegenstander The Lizard is ook niet een van de meest interessante bad guys. De gevechten stellen niet al te veel voor, maar het vermaakt nog wel net voldoende. Zeker het web slingeren door Manhattan beviel nog wel.

Wel is de film best geslaagd met de verhaallijn van Peter Parker en zijn love story met Gwen. De ster van deze film is voor mij dan ook Emma Stone, die naast erg aantrekkelijk is ook gewoon een prima rol vertolkt.

Verder is er gewoon niet al te veel om onder de indruk van te zijn. Zeker dat eerste uur is nauwelijks door te komen met opnieuw dat oersaaie verhaal met de dood van oom Ben en de spinnenbeet. Dat is al zo vaak verteld en het is in de film met Maguire ook gewoon veel beter gedaan. Ik voelde er hier helemaal niks bij. Oom Ben was een tikje onsympathiek en zijn dood vluchtig en emotieloos.

3* blijven staan

avatar van Brabants

Brabants

The Amazing Spider-Man is een remake of interpretatie die me aangenaam wist te verrassen. Nieuwe cast en omdat de tijd niet stilstaat(betere graphics) maken van deze film als liefhebber echt een genot om naar te kijken.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Visueel in orde en spannend. Geen enkele seconde verveeld; jammer dat ik actie niet op groot scherm heb gezien...

avatar van teigertje

teigertje

Deze weer is opnieuw bekeken.

Met Andrew Garfield in de hoofdrol als Spiderman wat ook hij fantastisch doet.

Met zijn grandioze acteer spel en hij ook zo sterk met zijn uitstraling een feel good sfeer kan geven.

Blijft een hele goede en entertainende film.

En met met een uitstekende cast.

Nog steeds een zeer geslaagde Spiderman film.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Nog even wat luchtig vertier met deze The Amazing Spiderman die ik normaal links liet liggen, maar nu bij de kringloop niet kon weerstaan. Ik was ooit wel enorm fan van de tekenfilm die begin 2000 uitgezonden werd op Nickelodeon, maar de films met Maguire konden mij nooit echt bekoren met de flauwe ondertoon en een Maguire die me gewoon niet aanspreekt. Het is de reden dat ik Garfield en Holland ook altijd links liet liggen, tot nu dus...

En het is best effe wennen met de voorgeleide betreffende zijn ouders, is MJ ingeruild voor Stacey en zien we een nieuwe bad guy. Toch klopt het allemaal wel, zagen we Bryce Dallas Howard in Spiderman 3 al als Stacey en kwam Docter Conners ook al in meerdere delen voor. De rest is gesneden koek met Uncle Ben en Aunt May en de highschool perikelen. En tja, de kritiek op de Maguire Spiderman films is hier toch ook wel weer van toepassing waar toch de humor overheerst en het vooral naar een familiefilm neigt dan naar een duistere comic a la Batman of X-Men.

Maar toch doet Garfield en deze The Amazing Spiderman het best oké en beter dan Maguire wat mij betreft. Waarom? Kennelijk omdat het tiener imago beter bij de sullig ogende Garfield past dan Maguire. Daarnaast is het een tikje duisterder met The Lizard en vind ik de humor best leuk zoals met de autodief. Zo is de ontwikkeling van mens tot half spin ook leuk en is het grappig om Irrfan Khan andermaal te horen spreken over Richard Parker. Sluit dit dan beter aan bij de tekenfilm die ik regelmatig zag....mwoah...toch heb ik meer met deze uitvoering dan de Maguire films maar dat mag onderhand wel duidelijk zijn. Duidelijk is dat deze Spiderman het kennelijk toch een beetje anders wil doen en buiten de reeds gebaande paden wil blijven en dat is altijd te prijzen.

Wel nog een opvallend dingetje is dat Dr. Conners op een gegeven moment spreekt van verbeterd zicht, toch zien we Spidey op een gegeven nog met zijn bril op terwijl zijn ontwikkeling al grotendeels geweest is. Het mag de pret niet drukken binnen een film die mij prima vermaakte daarom een prima voldoende wat mij betreft.