• 9.378.480 stemmen

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

Actie / Avontuur | 133 minuten

Met onder meer: Tom Cruise, Simon Pegg en Jeremy Renner

Gesproken taal: Engels, Russisch, Frans, Arabisch en Zweeds

Releasedatum: 21 december 2011

Plot Mission: Impossible - Ghost Protocol

"No plan. No backup. No choice."

Geheim agent Ethan Hunt en zijn teamleden worden opgeroepen door de president om terecht te staan voor een fatale explosie die is ontstaan in het Kremlin in Moskou, waar zij bezig waren met een topgeheime missie. Hunt is vastberaden om zijn onschuld te bewijzen en die van zijn team; echter moet hij op de vlucht gaan voor de Amerikaanse en Russische autoriteiten om dat te kunnen doen. Samen met zijn team moet hij niet alleen hun onschuld zien te bewijzen, maar ook een nucleaire oorlog zien te voorkomen tussen de twee landen.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Vond de eerdere delen van Mission impossible beter en veel spannender.

Het gedeelte in Dubai vond ik overigens wel heel goed, met name die scenes op grote hoogte.

Voor de rest wel aardig, maar m'n verwachting lag hoger.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Nou ja zeg.., onder de indruk van die scène op grote hoogte en dan lagen je verwachtingen toch hoger.

Dus je vindt die toren niet hoog genoeg.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een aangename actiefilm. Ook zat de vaart er lekker in. De actiescenes oogden zeer verzorgd, en waren knap uitgevoerd. De vermakelijke technische snufjes waar Cruise mee mag werken, leveren leuke scenes op. Verder acteert de cast prima. Nog steeds geen vervolg wat is tegen gevallen. Het goede niveau blijft gehandhaafd. 3,5 Ster.

avatar van Re73

Re73

Op de een of andere manier ligt de serie me niet. Ook deze vond ik op een paar scenes na eigenlijk weer te weinig aan en gaat het verhaaltje van hak op de tak.

avatar van Thampon

Thampon

Wist precies al van tevoren dat ik mij weer ging amuseren met MI, en ja hoor.
Nu kan het aan mij liggen maar stond Ethan in de trailer niet op het hoogste punt van die toren op de antenne, en mis ik deze scene in de film ???
Anyway ik vond het een top filmpje en ga deze zoals ik met de 3 vorige delen heb gedaan zeker aanschaffen op BR.

avatar van Justice4All

Justice4All

Kon mij echt niet boeien. Volgens mij is dit wel de slechste van alle vier.

Ik heb zelf deel 3 niet gezien, maar denk dat het beter is dan deel 4.

avatar van Petina

Petina

Justice4All schreef:

Kon mij echt niet boeien. Volgens mij is dit wel de slechste van alle vier.

Ik heb zelf deel 3 niet gezien, maar denk dat het beter is dan deel 4.

O, dat denk je.

Heb jij een vooruitziende blik?

avatar van finalman

finalman

Synopsis: Terwijl hij opgejaagd wordt door een ambitieuze agent (Renner) die Hunt zelf heeft opgeleid

Dit klopt toch niet, hoor.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

finalman schreef:

Dit klopt toch niet, hoor.

Het tabje rechtsboven in de hoek (onder de titel van de film) zegt "corrigeren".

Alvast bedankt voor je hulp!

avatar van Erbe

Erbe

Op zich wel een vermakelijke film...... Ik vond dit wel de minste van de 4. Het ging me hier net allemaal te gemakkelijk..... Ze konden al wel jaren in het Kremlin geweest zijn. Ze wisten blindelings alle gangen en deuren etc...........eveneens in andere gebouwen.

Zou het niet gauw een 2e keer bekijken.

avatar van finalman

finalman

deLeeuw schreef:

Alvast bedankt voor je hulp!

Waarom doe je het niet zelf?

avatar van sofripa

sofripa

Over incasseringsvermogen gesproken...

Even los van alles. Op je 48ste zelf 'even' alle stunts doen waaronder een wolkenkrabber afrennen geeft mij toch wel respect voor Thomas. Bij het kijken naar de Mission Impossibles heb ik altijd het gevoel dat Cruise ervan baalt dat hij nooit is uitverkoren om James Bond te mogen zijn.

Ook dit is weer een heerlijke aflevering. Vette stunts, exotische lokaties en veel high tech. Het verhaal is 'run of the mill' maar biedt voldoende draagkracht voor het uiterlijk vertoon. Ik vond het een heerlijke compromisloze film. Ergens het ik heb gevoel dat er nog wel een vijfde deeltje komt.

avatar van mnrk

mnrk

Mission accomplished!

Deze MI4 film is wederom geweldig om naar te kijken....

Het verhaal is gewoon in orde....maar het zijn wederom de locatie's (met als absolute knaller natuurlijk de Burj Khalifa in Dubai) die deze film weer de juiste sfeer meegeven....ook zijn de stunts weer top net zoals de auto's die gebruikt worden.

Tom Cruise is ook weer top als Ethan Hunt en wordt prima bijgestaan door Simon Pegg en Jeremy Renner....

Laat een 5e MI maar komen hoor....

avatar van MrOllie

MrOllie

Ook deze film weer geweldig om naar te kijken! Mission Inpossible blijft het goed doen

avatar van what is truth

what is truth

Ik ben heel benieuwd naar dit deel. Deel 3 was in mijn ogen de beste van de drie voorgangers. Ik denk dat dit soort films alleen maar beter worden omdat ze het vooral moeten hebben van hightech. Dus laat de James Bonds, Jason Bournes en de Mission Impossibles maar komen.

avatar van boemboem27

boemboem27

ja heerlijke film,da's precies in mijn straatje.

lekkere actie

mooie gadgets,goede spelers

topfilm

avatar van skipy05

skipy05

Erg goede film. En toch had ik hem nog beter verwacht. Past er goed met de vorige 3 films.

Verhaal is goed en heel goede actie.

Tom Cruise zet zoals altijd een heel sterke rol neer.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Leuke film met leuke gadgets en flink wat actie. Het verhaal had wat meer diepgang mogen hebben. Het is weer een beetje hetzelfde liedje: red de wereld van de ondergang. Maar goed dat weet je van tevoren bij dit soort films. Ik heb me er verder wel mee vermaakt. 3 sterren

avatar van CarverS

CarverS

Aardige film, flauwe misplaatste humor die de film geen goed deed, de film wordt naar mijn idee afgezwakt door deze 'humor'. De vorige films hadden meer spanning wat toch mijn voorkeur heeft, je liep bij deze film van de ene naar de andere aktie plot zonder noemenswaardige opbouw. Verder leuk kijk plezier. Geen film die lang bij zal blijven. Andere MI films veel beter.

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Deel 1 was super, deel 2 was nog net te doen (erg ongeloofwaardig met die maskers), deel 3 was vreselijk. Dit vierde deel, waar ik eigenlijk helemaal niet op zat te wachten, bleek stiekem erg goed te zijn. Ik durf hem te vergelijken met deel 1. Het verhaal was alles behalve voorspelbaar, vol supergoede actie en ook nog eens erg spannend. Er waren diverse momenten dat ik op het puntje van mijn stoel zat.

Hoogtepunten vond ik de achtervolging in de zandstorm (en camera onder de pedalen van de auto, erg cool!), het feest in Mumbai (qua sfeer, met de danseressen) en natuurlijk de climax in de auto garage.

Ik heb er van genoten, van mij mogen er nog meer Mission Impossible delen komen als ze zo goed zijn als deze!

avatar van gauke

gauke

Ik had zo mijn twijfels: was drie delen MI niet genoeg. Eindelijk gezien en eerlijk is eerlijk: met animatieregisseur Brad Bird aan het roer is (opnieuw) een supersnel (je waant je in een achtbaan), vermakelijk, aanmerkelijk onderhoudend, geraffineerd, spannend en overdreven actieavontuur met humor en technische foefjes geproduceerd. Het plezier spat van het scherm af en alles is perfect getimed. Tom Cruise is met de rol van Ethan Hunt vergroeid. Popcorn vermaak van de bovenste plank.

avatar van Spetie

Leuke blockbuster, die de gehele speelduur wel weet te entertainen.

Dat komt vooral door het tempo dat lekker hoog ligt en de aangename actie die er goed uit ziet en bij vlagen behoorlijk spectaculair is. Ook zijn er weer een hoop nieuwe snufjes en gadgets bijgekomen.

Tom Cruise doet het trouwens prima en laat zien ook nu hij ouder wordt, nog gemakkelijk een film als deze te kunnen dragen. Ook Renner is degelijk, terwijl Pegg hier inderdaad niet thuishoort en dat ook laat zien. Hij komt onwennig over en zijn humor is veelal niet leuk, terwijl ik in andere films meestal wel om hem kan lachen.

Het eerste gedeelte is duidelijk het beste. In de tweede helft zakt het niveau soms wat in, maar ach voor een vierde deel is het zeker niet slecht en ik heb me aardig geamuseerd.

avatar van what is truth

what is truth

Heerlijk, helemaal mijn genre. Jammer dat er zo weinig goede actiefilms te zien zijn. Deze voldoet prima aan mijn verwachtingen.

Je moet geen hoogtevrees hebben, haha.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

CarverS schreef:

Voledig mee eens. Wel een halve ster meer dan jou omdat de stunts en effecten prima waren. 3*

avatar van Theunissen

Wow wat een heerlijke film was dit die me qua verhaal deed denken aan jaren 70/80 James Bond films. Alleen is deze film toch wel van een iets ander kaliber en dat bedoel ik dus in positieve zin. De vaart in de film is enorm en in de eerste 90 minuten gebeuren enorm veel spectaculaire dingen en is het actie gehalte bijzonder hoog. De eerste 90 minuten was eigenlijk gewoon een rollercoaster van actie en spektakel. Pas na ongeveer 90 minuten gaat de vaart er effen uit maar al snel dendert het verhaal weer door naar een zeer spectaculair einde. De special effecten in deze film waren verbluffend en ook de technische nieuwe snufjes waren zeer fraai en soms ook leuk toegepast. Sowieso was deze film visueel van een bijzondere schoonheid (vooral de gekozen locaties zagen er prachtig uit).

Wat ook zeer goed was in deze film was de min of meer vernieuwende cast. Tom Cruise was uiteraard weer de hoofdrolspeler en hij deed het weer verdomde goed. Maar vooral de toevoeging van de ietwat sullige Simon Pegg (dat soort rollen zijn hem op zijn lijf geschreven) was leuk gedaan en hij zorgde dan ook vooral voor de komische momenten. Het was misschien niet overal leuk toegepast maar al met al was hij een leuke toevoeging en ook een verfrissende. Iedere MI-film bevat minimaal een fraaie vrouw en dit keer was de rol weggelegd voor de fraaie Paula Patton die ook nog eens goed speelde. Ook de rollen van Jeremy Renner en vooral Michael Nyqvist als de badguy waren prima.

Eigenlijk vond ik dit wel de beste MI-film want ik heb zelden een film gezien waarin zoveel gebeurt en zoveel actie zit als deze. Het was eigenlijk gewoon dik twee uur genieten. Van mij mogen er nog meerdere delen komen.

Ook trouwens een dikke pluim aan regisseur Brad Bird want ik zie dat hij tot nu toe alleen maar animatiefilms heeft gemaakt.

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

Cruise is weer helemaal terug. Goede actiefilm, beter dan deel 2 en 3.

avatar van Raffael77

Raffael77

CarverS schreef:

Mee eens.

Een stuk minder aantrekkelijk ondanks de nodige actie vond ik de film eigenlijk niets zeggend. Traag en behoorlijk langdradig.

avatar van Mirckje

Mirckje

Een 7,6 op IMDB slaat nergens op. Erg matige standaard actie film die tevergeefs zn oude charme probeert op te rakelen. Ik was zelfs in slaap gevallen bij de film, dat zegt genoeg..

avatar van La vache

La vache

Léa Seydoux

avatar van paul83

paul83

Mirckje schreef:

Als IMDB dat zegt dan betekent dat er heel weinig mensen het met je eens zijn! Dus wat slaat waar ook alweer niet op?