• 9.386.924 stemmen

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Avontuur / Fantasy | 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage

Releasedatum: 12 december 2012

Plot The Hobbit: An Unexpected Journey

"From the smallest beginnings come the greatest legends."

Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.

avatar van sierrra

sierrra

Foto is al eens gepost.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Zit jij nou te beweren dat ik hier met oud nieuws kom aanzetten?

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Helaas wel haha, Thorongil had 'm hierboven ook al eens gepost. Al had ik er geen problemen mee om 'm twee keer te zien, het ziet er weer geweldig uit.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Oke, dan laat ik hem nog ff staan Ik zal in 't vervolg even wat beter opletten. Maar het is zondag. Heb een zware nacht gehad, dus neem het me niet al te kwalijk!

avatar van sierrra

sierrra

Ach, beter twee keer dan geeneen keer zullen we maar zeggen.

avatar van morris_rednalooz

morris_rednalooz

Nu ik het hiervoor ergens las, dit begint wel heel erg op Star Wars te lijken. Eerst de 3 belangrijkste films, en dan nog wat prequels, ik weet niet of dat er hier ook 3 zullen zijn, maar in ieder geval 2 (namelijk An Unexpected Journey en There and Back Again)

Sergio Leone

Ik betwijfel dat je de boeken gelezen hebt, anders weet je wel dat 'De Hobbit' jaren vóór 'In de Ban van de Ring' verschenen is.

En het is allesbehalve bij de haren gesleurd, want 'De Hobbit' vertelt ons hoe Bilbo aan de Ring komt.

En wat is 'belangrijkste'? Had 'De Hobbit' niet geschreven geweest, zou er geen sprake zijn van 'In de Ban van de Ring'.

morris_rednalooz schreef:

Van The Hobbit komen in ieder geval maar 2 films, en geen 3. Willen ze aan 3 films komen moeten ze the Silmarillion of The Childeren of Húrin gaan verfilmen maar denk niet dat ze dat gaan doen.

avatar van astonm

astonm

@theonering

Ik heb Children of Hurin niet gelezen en ik ben begonnen in Silmarillion maar ik kan, voorzover ik kan oordelen na 1 hoofststuk, zeggen dat dit van een totaal andere orde is dan de LOTR of The Hobbit.

Ik heb niet het idee dat je het kan verfilmen en indien wel zal het toch heel anders zijn dan de LOTR en de Hobbit.

Sergio Leone

'De Silmarillion' en alle verhalen uit 'Nagelaten Vertellingen' zijn inderdaad niet echt verfilmbaar. Ik hoop alleszins dat daar geen film van gemaakt gaat worden, want het vertelt gewoon een beetje lukraak de geschiedenis van alle volkeren en enkele figuren uit Midden-Aarde, maar heeft niets of toch weinig te maken met het verhaal van de Ring.

theonering

The Silmarillion en The Childeren of Húrin zijn inderdaad moeilijk tot niet te verfilmen, en het heeft vrijwel niks met LOTR en The Hobbit te maken. Maar ik bedoelde willen ze drie films voor LOTR gaan maken zouden ze een van deze boeken moeten nemen, maar ik acht die kans onmogenlijk.

avatar van nakada

nakada

Ik zou niets hebben tegen een verfilming van de kinderen van Hurin. Een mooi drama met een mega veldslag, de slag van de ongetelde tranen. Het heeft weliswaar niet direct met de ring te maken, maar raakvlakken zijn er wel. Zo is Sauron één van de dienaren van Melkor en vechten er verschillende Balrogs in de veldslag. Het verhaal omzetten naar film lijkt mij moeilijker dan met LOTR. Die werd ook onverfilmbaar geacht terwijl dat toch aardig gelukt is.

Sergio Leone

Met 'De Kinderen van Hurin' is niets mis, natuurlijk, maar ik vrees dat enkel de echte fans zo'n film zouden willen zien. De doorsnee-kijker zal mogelijk niet geïnteresseerd zijn in een ander Midden-Aardeverhaal zonder zijn vertrouwde gezichten (Gandalf, een hobbit,...)

avatar van MarilynM..

MarilynM..

Is dit een soort van vervolg op LOTR ?

Dat dit een aantal jaar later is ?

Of staat het compleet los van het LOTR verhaal?

Het lijkt mij sowieso een pracht van een film

Sergio Leone

The Hobbit vertelt hoe Bilbo - oom van Frodo - aan de Ring komt. Het speelt zich zo'n 60 jaar vóór 'In de Ban van de Ring' af.

avatar van astonm

astonm

@Sergio Leone

Dat is inderdaad de belangrijkste verbinding met de LOTR, echter gaat de film natuurlijk voornamelijk over de tocht naar de smaug en de schat die hij bewaakt.

Maar ik had ook begrepen dat ze er min of meer losse gebeurtenissen bij halen.

avatar van Cupido

Cupido

• 1912 stemmen

Sergio Leone schreef:

Waarom niet? Denk dat veel mensen best wel geinteresseerd zijn in meer verfilmingen van Midden-aarde, zolang ze maar weten dat die verhalen bestaan. Volgens mij weet het gros van de filmkijkers dat niet eens. De films hebben mij in eerste instantie nieuwsgierig gemaakt naar meer verhalen uit Midden-aarde.

Sergio Leone

De andere Midden-Aarde vertellingen zijn wat mij betreft niet zo toegankelijk.

Zoals reeds gezegd is er weinig connectie met het Midden-Aarde dat de meeste mensen kennen.

Je zegt dat je nieuwsgierig bent naar meer verhalen. Ik zou zeggen: lees ze eens.

avatar van anne J

anne J

Van mij hoeven die verhalen ook niet per se verfilmd te worden. Ik heb de aanhangels wel eens gelezen en ook stukjes uit de silmarillion. Ik vond ze voor de boeken van LotR leuk als achtergrond informatie over de wereld, leuk om een keer gelezen te hebben, maar daar hield het ook bij op. Het is ook veel losstaand werk enzo van wat ik me ervan kan herinneren. En ontzettend veel, kan me niet voorstellen dat dat boeiend verfilmd zou kunnen worden.

avatar van morris_rednalooz

morris_rednalooz

Sergio Leone schreef:

Ik durf mezelf geen "echte fan" te noemen, aangezien ik niet alle boeken heb gelezen (eerlijk gezegd alleen het begin van LOTR deel 1). Maar toch zou ik ook geïnteresseerd zijn in een verhaal zonder de bekende personages uit de LOTR-trilogy, maar dat zich ook in Midden-Aarde afspeelt. Als bijvoorbeeld 'De Kinderen van Hurin' verfilmd wordt zou ik er ook zeker heen gaan in de bios.

avatar van Thorongil

Thorongil

Dain Ironfoot is eindelijk gecast!

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Haha, dat vind ik nu eens een verrassing. Bill Connolly, ik heb een aantal van zijn zaalshows gezien en die vond ik erg grappig.

Maar ik ben toch echt wel benieuwd of hij een overtuigende rol kan neerzetten in deze film. het uiterlijk en accent heeft hij alvast mee.

theonering

Lijkt me best een goede keuze!

Hier nog een stukje over Dain Ironfoot en waarom Bill Connolly een goede keuze is.

avatar van Reinbo

Lees net dat deze film met een hogere framerate geschoten gaat worden (en ook vertoond natuurlijk). Dat maakt het dan wel weer interessant, zeker met 3d moet dat een erg overweldigende ervaring op gaan leveren.

avatar van Seifer

Seifer

Reinbo schreef:

Klopt het dubbele van de huidige gebruikte frame rate. Ik ben wel benieuwd hoe dat eruit gaat zien, het 3D vind ik dan weer minder interessant.

avatar van MarkFish

MarkFish

Met De Kinderen van Hurin of een verhaal over de komst van Elfen op midden aarde, hun ontwikkeling en hun eeuwig durende oorlog met Melkor en later Sauron is best wat te doen. Toegankelijk kan het worden als je weer heel goeie acteurs, een goede regisseur, geloofwaardige settings etc. hebt.

@Sergio Leone, je kan er best een samenhangend geheel van maken met alle boeken, aanhangsels en nagelaten vertellingen.

MarkFish schreef:

Ontken ik ook niet.

avatar van schram101

schram101

3D vidn ik vooral minder interessant omdat het beeld zo wazig wordt. Maar mocht het in het geval van The Hobbit een scherper beeld opleveren ben ik er wel voor te porren. Bij Avatar en Transformers III werkte 3D namelijk wel dus het is wel degelijk mogelijk.

avatar van Thorongil

Thorongil

schram101 schreef:

De 2 Hobbit Films zullen als eerste in een hoger framerate (48 in 24 fps) gefilmd worden; Dit zorgt ervoor dat er minder troebele wazige beelden zijn als de camera snel beweegt. Wees gerust net als de Lord Of the Rings-troilogie zal de Hobbit Duologie, de grenzen van de filmtechniek verleggen.