• 9.388.154 stemmen

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Avontuur / Fantasy | 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage

Releasedatum: 12 december 2012

Plot The Hobbit: An Unexpected Journey

"From the smallest beginnings come the greatest legends."

Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.

wimnoot

Ik vind het eigenlijk helemaal niet leuk om die settings in zo'n hangar te zien staan. Ik wil gewoon denken dat het allemaal echt is.......

avatar van Minotaures

Minotaures

Zo onwijs veel zin in. Gewoonweg omdat de 3 andere delen gewoon mijn toppunt van ultieme fantasyfilm zijn en zullen blijven. Hopelijk zal ik deze als 4de film ervaren.

Eigenlijk is dit deel 1!

avatar van Minotaures

Minotaures

Het heeft met Tolkien's werk te maken en is de 4de film waar Jackson aan zal werken, vandaar nummer 4.

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

Over wat gaat deze film eigenlijk gaan?

wimnoot

Hier een beknopte samenvatting. Voor de zekerheid tussen spoilertags gezet voor degene die het allemaal nog niet willen weten.

De hoofdpersoon is de Hobbit Bilbo Balings (Bilbo Baggins) die nooit avontuurlijk is geweest. Hobbits vormen een vredelievend volk dat in de Gouw woont en ongeveer een meter lang wordt. Samen met de tovenaar Gandalf en dertien Dwergen onderneemt hij een avontuur om een schat die de Draak Smaug van de Dwergen gestolen heeft terug te winnen. Tijdens de tocht vindt hij een ring, die later in The Lord of the Rings een grote rol zal spelen. Door Bard wordt de draak Smaug verslagen en de schat door de dwergen veroverd. Hij vervolgt zijn avontuur en komt als een heel ander iemand thuis.

avatar van kipling

kipling

God wat ben ik blij dat deze uiteindelijk toch door Peter Jackson wordt gedaan!

avatar van J.Ch.

J.Ch.

Waarom o waarom is het nog maar de eerste helft van 2011?

Wel echt heel leuk dat ze je mee laten kijken op de set! Ik herkende meerdere acteurs al, waaronder Richard Armitage (wel grappig dat ze een man van een keer 1 meter 90 een dwerg laten spelen...) en natuurlijk Ian McKellen. Hij kan een bril ophebben en mensenkleren dragen, maar zodra hij begint te praten is Gandalf teruggekeerd!

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Geweldig, dat filmpje hierboven. Net zoals bij de behind-the-scenes-video's van LOTR zie je weer dat ze er echt ongelooflijk veel plezier in hebben de film te maken. De muziek, de sets, de kostuums, geweldig allemaal.

Musicer

En het ongeluk blijft de productie maar achtervolgen, nu weer een explosie bij de crew.

JohnWilliams

Maar hij zal er kosten wat het kost komen!!!

Musicer

Hopelijk overkomt de cast niet hetzelfde als wat bij The Exorcist gebeurde, want daar ziet het tot nu toe anders wel naar uit

avatar van Kisje

Kisje

ORLANDO BLOOM JOINS THE CAST OF "THE HOBBIT"

Director Peter Jackson has confirmed that Orlando Bloom will reprise the role of the Legolas—the role he played in “The Lord of the Rings” trilogy—in the epic two-part screen adaptation of J.R.R. Tolkien’s “The Hobbit,” now filming in New Zealand.

Yes , nu hoop ik dat ze Aragorn er ook nog ergens kunnen tussenproppen

avatar van schram101

schram101

Heel goed nieuws.

Overigens heb ik het boek niet gelezen, dus weet niet of Aragorn daarin een rol had?

avatar van kipling

kipling

Had legolas een rol in het boek? Dan toch eerder een kleine?

edit: wikipedia leer me dit:

Though his father and his kingdom appear in The Hobbit, Legolas does not appear himself, as his character had yet not been created (though his name had). However, since he is over 139 years old, being older than Gimli, he must have been alive during the events of The Hobbit, which take place less than a century before the Quest of Mount Doom.

avatar van Materny

Materny

schram101 schreef:

Heel goed nieuws.

That would be a no.

avatar van louisvf

louisvf

Er zijn er nu al 2 aangekondigd!

avatar van Thorongil

Thorongil

Ging de 2e film niet de tijd overspannen tussen De Hobbit en In de Ban van de Ring?

Althans dat was toch het plan toen Del Toro nog regisseerde meende ik. Dan kunnen ze makkelijk Aragorn aan bod laten.

avatar van Electric_Feel

Electric_Feel

Dat filmpje is echt leuk om te zien! Als je het decor ziet, begin je al weer in de sfeer van Lord of the rings te komen! Tijd om die fims nog maar eens te zien

Thorongil schreef:

Of Gimli!!!!!!!!!!

Musicer

Officiële titels en release data:

The Hobbit: An Unexpected Journey

14 December 2012

The Hobbit: There and Back Again

13 December 2013

avatar van Mr. Jack

Mr. Jack

An Unexpected Journey vind ik niet zo'n mooie titel, terwijl There And Back Again wel heel toepasselijk is. Het is in ieder geval wel beter dan dat ze het simpelweg The Hobbit: Part I en The Hobbit: Part II noemen.

JohnWilliams

Inderdaad, ik vind het trouwens allebei mooie titels in de sfeer van LOTR!

avatar van anne J

anne J

Oh. Ik wilde zeggen: heet hoofdstuk 1 van de Hobbit ook niet An unexpected journey? Maar ik doe net het boek open en zie dat het (in het Nederlands tenminste) Een onverwacht gezelschap heet.

Lijkt er wel op.

JohnWilliams

Geeft dus aan dat ze de naam niet zomaar hebben verzonnen, ze houden zich aan het boek!

avatar van EGK4000

EGK4000

Alweer updates omtrent de film ?

avatar van Filmpje1

Filmpje1

laatst las ik ergens dat Stephen Fry de rol van The Master of Laketown op zich neemt. weet niet of dat hier al bekend was maar voor de rest nog geen nieuwtjes gelezen/gehoord.

(maar dat is ook al weer een paar weken geleden )