• 9.388.209 stemmen

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Avontuur / Fantasy | 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage

Releasedatum: 12 december 2012

Plot The Hobbit: An Unexpected Journey

"From the smallest beginnings come the greatest legends."

Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.

avatar van rep_robert

Nouja, ze speelde ook al een aardige rol in the Way Back. De rollen komen wel naar haar toe.

avatar van Thorongil

Thorongil

21 Maart beginnen ze eindelijk te filmen.

Bron

avatar van uberpro1337

uberpro1337

Ik ben benieuwd wanneer de film uitkomt.

avatar van nakada

nakada

Eind 2012 is de bedoeling

(afbeelding)

Eerste still uit de film. We zien hier de de dwergkoning Thror.

Hobbit

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Still? Onder de foto staat: Peter Jackson on the set of The Hobbit En Peter Jackson is de regisseur.

Al ziet ie er wel uit als dwergkoning Thror. Maar dat doet ie altijd.

jarno1975 schreef:

Oh.....da's jammer. Ik heb hem wel ingezonden met die foto.

avatar van bobke90

bobke90

Dacht het al, dat het niet de dwergkoning kon zijn. Dwergen zijn dikker zoals Gimli.

Joepi, eindelijk zijn ze begonnen.

Ik kijk er zo naar uit om ze te zien in de cinema!!!

avatar van Freud

Freud

bobke90 schreef:

Dwergen zijn dikker zoals Gimli.

En Jackson is blijkbaar juist spectaculair vermagerd

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Hij is inderdaad heel erg veranderd. Ten tijde van LotR was hij een heel dik mannetje met een gigantisch uilenbril . Hoe hij het gedaan heeft weet ik niet, maar je herkent hem amper terug, als je foto's van vroeger terugziet.

avatar van bobke90

bobke90

Is hij niet ziek geweest? Dat kan veel verklaren hoe het komt dat ie nu zoveel magerder is.

avatar van Musicer

Musicer

^^Hij is de laatste maand wel ziek geweest, maar hij heeft al lang een hele hoop gewicht verloren hoor (ongeveer meteen na Return of the King).

Voor zover ik weet een bewuste keuze, niet door een ziekte.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Hij is inderdaad ziek geweest. Maar dat was allang nadat hij afgevallen was. Lijkt mij ook dat het een bewuste keuze. En inderdaad heel snel na Return of the King. Want ten tijde van King Kong was hij al een heel eind afgevallen.

Edit: ik heb het even opgezocht. Het is nog maar pas geleden dat hij ziek was. Hij is opgenomen geweest in het ziekenhuis met een acute maagzweer. Hierdoor zijn ook de opnames van de The Hobbit enigzins vertraagt. Hier het gehele artikel.

Peter Jackson | Facebook

Jackson gaat 48 frames per minuut gebruiken want dat schijnt makkelijker voor de ogen te zijn. Ben benieuwd!

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

het is rustiger voor de ogen. Een tv geeft standaard 25 FPS (Frames Per Second) weer. Het menselijk oog kan max. zo'n 60 FPS waarnemen. Dit wordt ook vaak als leidraad gebruikt bij games om het spel zo vloeiend mogelijk te laten weergeven.

Met Motion Blur wordt tegenwoordig het beeld zodanig aangpeast dat lagere framerates toch vloeiender worden weergegeven.

avatar van Thorongil

Thorongil

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Ziet er alvast geweldig uit. Weer helemaal die geweldige LOTR-sfeer.

avatar van schram101

schram101

Yeah! Schitterend stukje!

Direct alweer het kippenvel over mijn rug lopen bij het horen van die geweldige muziek!

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Nou, wat een kippenvel kreeg ik zeg.

Ik vond er geen zak aan.

Nee, het was wel een leuk filmpje. Heb er nu al zin in.

Peter Jackson is echt zo'n schattig klein mannetje.

avatar van Freud

Freud

Oh jee, dat worden nog lange jaren... Ik voel nu al dat die smeerlap van een PJ elke maand filmpjes gaat posten zonder ook maar iets te tonen - en ik kijk er nu al naar uit

avatar van jester

jester

Leuk filmpje, en Peter Jackson is aardig afgevallen sinds de trilogie!

avatar van Minotaures

Minotaures

Zal wel door al dat regisseren komen.

avatar van Nicholas

Nicholas

Leuk dat Jackson je van begin af aan zo laat meekijken. Met die muziek er bij krijg je meteen weer zin om je LOTR-dvd's weer eens uit de kast te vissen. Ik heb er hele hoge verwachtingen van.

Rianneke_Dan

Iemand een link die wel werkt? Wil het filmpje ook zien, maar is alweer weggehaald van Youtube.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

If i can't do it, it can't be done.

Rianneke_Dan

Dank je schat, ga gelijk kijken

avatar van Elineloves

Elineloves

Aaah, ik voel direct weer dat heerlijke, magische sfeertje. Die muziek ook, rillingen over mijn rug. Ik weet weer waarom ik dit topfilms vond. The Hobbit gaat voor mij dan ook de film van 2012 worden als ik dit zo zie. Ofja, er moet veel gebeuren wil dit niet het geval zijn.

Moet ze hoognodig weer eens herzien. Heerlijk.

Rianneke_Dan

Geweldige filmpje, erg leuk om de oude settings weer voorbij te zien komen. Dat gaat helemaal goed komen, heb alle vertrouwen in Jackson