• 9.388.028 stemmen

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Avontuur / Fantasy | 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)

Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis

Oorsprong: Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage

Releasedatum: 12 december 2012

Plot The Hobbit: An Unexpected Journey

"From the smallest beginnings come the greatest legends."

Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.

avatar van EGK4000

EGK4000

Filmpje1 schreef:

laatst las ik ergens dat Stephen Fry de rol van The Master of Laketown op zich neemt. weet niet of dat hier al bekend was maar voor de rest nog geen nieuwtjes gelezen/gehoord.

(maar dat is ook al weer een paar weken geleden )

Ben het hier nog niet tegengekomen dus een goed nieuwtje

Iemand anders nog wat gehoord?

avatar van Thorongil

Thorongil

PJ had ook een vraag beantwoord en gezegd dat de Witte Raad en Dol Guldur ruim aan bod gaan komen.

avatar van nakada

nakada

Dol Guldur : dat kan de Helmsdiepte worden maar dan omgekeerd. En aangezien dit verder onbeschreven is door Tolkien, kan PJ zich weer helemaal laten gaan.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Thorongil

Klopt inderdaad dat PJ behoorlijk wat aan de Witte Raad, de corruptie van Saruman en de slag van Dol Guldur gaat besteden.

Ik heb de Tolkiens al effe niet meer gelezen, moet dit dringend terug doen. Maar als ik me niet vergis, is Dol Guldur na of aan het eind van het verhaal van Bilbo.

Dus ik verwacht een deel 1 met 90% 'An Unexpected Journey', die reis dus van Bilbo, en een 2e deel met 75% Dol Guldur.

Ongetwijfeld is bv de reis van Balin naar Moria ook leuke stof voor in de film. Het overbrugt nl ook de tijd tussen the Hobbit en the Fellowship. Dat verwacht ik er ook zeker in.

avatar van Freud

Freud

Nu ja, iedereen kan Jacksons blog en Facebook account volgen, maar toch even voor zij die daar geen zin in hebben:

Evangeline Lilly gaat in The Hobbit een nieuw personage vertolken, een elf genaamd Tauriel - wss vanuit de eeuwige problematiek dat er in Tolkiens boeken amper vrouwen voorkomen en dat films zogezegd altijd romances en zo nodig hebben.

Een zekere Barry Humphries krijgt een rol als koning van de goblins (aardmannen zijn dat), maar dat is een digitaal personage genre Gollum, dus veel zal je van hem niet zien.

Luke Evans krijgt de rol van Bard.

Benedict Cumberbatch zal de stem van Smaug vertolken.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Een zekere Barry Humphries

Ken je Dame Edna niet?

avatar van Musicer

Musicer

Vind het wel lollig dat Evangeline Lilly na Lost ging stoppen met acteren en nu plots weer overal opduikt

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Acteren kan ze dan wel niet echt goed, maar toch leuk om naar te kijken, zeker als de rest bebaarde Dwergen of oude tovenaars zijn..

Zolang ze dus maar niet te veel zegt.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Zou het wel leuk vinden als Evangeline Lilly in The Hobbit gaat spelen . Ken haar eigenlijk alleen maar van Lost, maar vind haar wel goed soms.

Maar er staat nog niks op IMDb vermeld daarover.

• 2041 berichten

Dat zal nog geupdate moeten worden. Jackson heeft zelf gezegd dat hij haar gecast heeft, dus dat lijkt me een betrouwbare bron .

Ik als grote fan van Lost én Lord of the Rings vind dit natuurlijk wel leuk casting nieuws.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Evangeline in The Hobbit

avatar van Thomas83

Thomas83

Evangeline Lilly in The Hobbit? Hmmm, ik weet het niet. Nou ja, we zien wel wat het gaat worden.

avatar van The Oceanic Six

Heerlijke toevoeging van de cast!

Mooie vrouw en ook een prima actrice (ik heb alle afleveringen van Lost gezien). En zo groot zal haar rol toch vast niet worden.

avatar van Musicer

Musicer

Evangeline zal volgens m'n krant (nogal moeilijk dat hier te gaan linken ) alleen in het twee deel meespelen. Denk ook niet dat ze erg veel screentime gaat krijgen, misschien zoals Galadriel in Fellowship. Een drietal grote scènes en voor de rest niks.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

avatar van Filmpje1

Filmpje1

Geweldig, kan niet wachten

• 2041 berichten

Wauw, gaaf! De eerste stills! En eindelijk Gandalf weer helemaal in kostuum. Kan de film nu niet op MM geplaatst worden?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Albus Dumbledore schreef:

Kan de film nu niet op MM geplaatst worden?

Jawel, is al ingestuurd; staat in de (toevoeg)wachtrij.

avatar van rep_robert

Zucht, weer een episch avontuur op dezelfde voet als de drie voorgangers. Dit kan niet anders dan een mega succes worden(en dan niet alleen in de box-office). Ik krijg er echt zin in nu.

Gandalf the Grey

Benieuwd of de 2 films het niveau van LOTR gaan benaderen.

Zitten er in The Hobbit ook grote veldslagen?

avatar van Thorongil

Thorongil

Een drietal vermoed ik: De aanval van de Witte Raad op Dol Guldur; De Slag van Azanulbizar (aangezien Azog gecast is) en natuurlijk de Slag van de Vijf Legers

avatar van wimnoot

wimnoot

HarmJanStegenga schreef:

Jawel, is al ingestuurd; staat in de (toevoeg)wachtrij.

Deze mag wel voorrang, vind ik.....

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Wow ziet er echt super uit die foto's . Lijkt het maar zo of heeft Peter Jackson er weer een paar kilo'tjes bijgesnoept op de laatste foto?

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

wyatt earp schreef:

Hehe, hij begint wel weer wat op de LOTR-Jackson te lijken ja, al kan het ook gezichtsbedrog zijn doordat dat vest gewoon een beetje naar voren hangt.

Geweldige foto's, Martin Freeman is erg goed gecast, hij lijkt wel wat op de Bilbo uit LOTR 1 en 2. En die goede oude Gandalf is geen steek veranderd haha.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Haha ik zou et wel en goeie vinden als hij er weer uit zou gaan zien zoals in LotR . Maar het kan inderdaad zijn dat zijn trui naar voren hangt en dat hij daardoor iets dikker lijkt.

Als ik de foto's zo bekijk trouwens waan ik me gelijk weer in Middle Earth

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Daar is-ie dan. Ben érg benieuwd wat Peter Jackson hier van maakt!

avatar van wimnoot

wimnoot

Ik denk een soort prequel van Lord of the Rings!

Dit is vanaf nu wel de nummer 1 film op mijn "to see" lijst.

• 2041 berichten

Eindelijk staat ie op de site. Dat voelt als een stap voorwaarts naar de release. Weten jullie nog dat heel die vertragingen er waren door die k*t economische crisis? Nu is het nog "even" anderhalf jaar wachten en we kunnen er naar toe!

avatar van The Oceanic Six

Man, man moet dit echt in het Nederlands op Moviemeter? Gouw ipv Shire, Midden-Aarde ipv Middle-Earth...het komt zo kinderlijk en dom over

Maar buiten dat, laat maar komende deze film! Ben een grote liefhebber van de 3 LOTR films. Als de kwaliteit van The Hobbit daarbij in de buurt kan komen dan hebben we 2 nieuwe meesterwerken.