The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)
Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis
Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage
Releasedatum: 12 december 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Plot The Hobbit: An Unexpected Journey
"From the smallest beginnings come the greatest legends."
Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- The Hobbit (BoekMeter)
- The Hobbit: An Unexpected Journey (MusicMeter)
- The Hobbit: An Unexpected Journey [Special Edition] (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Fili
Kili
Dwalin
Cinema072
hier een clip van uit de film alleen kijken als je het niet erg vind!
Eerste The Hobbit: An Unexpected Journey clip | Cinema - cinema.blog.nl
Je ziet in het filmpje Gandalf de zwaard sting aan Bilbo overhandigen.
Thorongil
The Hobbit premiere in New Zealand – Twitter reviews
Nog maar 2 weken wachten!
astonm
Nice, jammer dat er weinig over de HFR gezegd wordt. Misschien moeten we toch iets serieuzere reviews afwachten.
theonering
Vannacht de première gekeken, was erg leuk om te zien. Dat deze films veel betekenen voor NZ is wel te zien.
Ik ben al blij dat dit positief is, en niet meteen negatief. Maar ik denk dat een deze dagen wel een hele review komt, en ben dan benieuwd hoe ze reageren, maar als het niet goed was geweest hadden ze dat al wel vermeldt denk ik.
ghostman
De film ziet er inderdaad ' epic ' uit en om precies te zijn als een ' epic fail ' !
astonm
Vermoeiend als mensen die tegen de stroom in willen lopen nooit uitleggen waarom ze dat doen. Dit soort reacties zijn als een klap onder water, ze komen gewoon amper aan. Wat moeten wij hier nu op antwoorden?
- 12092 berichten
Vermoeiend als mensen die met de stroom mee lopen nooit eens afvragen waarom ze dat eigenlijk doen of zich met één woord er vanaf mogen maken itt als je kritiek blijkt te hebben.
Nu hoop ik oprecht dat deze film leuker is dan de LOTR reeks, maar dat zit er niet in, gegeven de makers en het succes wat die reeks kennelijk had.
horned_reaper
Sommige mensen hebben gewoon niet dezelfde smaak als de meesten.
Deze mensen doen dit zelf af als het hebben van exclusieve smaak, de massa zal deze mensen afdoen als individuen met een afwijkende en daarmee vreemde/idiote smaak.
Uiteindelijk is het belangrijk dat mensen die van een film genieten hiervan kunnen genieten en interesseert het eigenlijk niemand iets of je dit kunt als "filmkenner" (een term waar ik zowieso vaak mijn vraagtekens bij heb) of als fimleek.
In mijn optiek bewijzen de films die door de meesten als mooist worden beschouwd de beste films te zijn. Een film die enkel door een select groepje kenners als magnifiek wordt beschouwd en door de massa als niets, is als kaviaar dat enkel goed smaakt op de duurste feestjes.... enkel een schijnvertoning en overal bijster weinig waard.
Ik kan niet wachten op dit nieuwe deel uit de LOTR reeks! Het boek heb ik al gelezen, en als ik de prachtige muziek zo hoor en de mooie beelden alvast heb mogen zien denk ik dat ik hier enorm van ga genieten!
astonm
Mensen met afwijkende meningen moeten het bewijzen. Niet andersom! Macht van de sterksten. Kijk maar naar 12 Angry Men. Indien goed onderbouwd kan hij ons allemaal overtuigen.
Dat is dan ook een waardeloze film
Het gaat hier om de hfr, dat staat toch helemaal los van de makers. En gegeven dat de keuze om op 24fps te filmen op celluloid en puur budgetaire is (min mogelijk verbruik van celluloid, zonder dat het stoort), lijkt het me nonsens om vooraf negatief te zijn over een nieuwe techniek.
Wat heb je tegen hrf en de landschappen van Nieuw Zeeland?
Cinema072
Ik vind de film er juist super scherp uit zien, en er wordt al vermeld dat het weer een nieuwe ervaring is om de film in HFR 3D te zien.
Cinema072
Ik vind dat je The Hobbit films niet mag en kunt vergelijken met de LOTR triologie als je dat doet dan gaan de films je tegenvallen dat kan ik jou nu al vertellen, aangezien The Hobbit films veel luchtiger zijn en er veel meer humor in zit.
Het serieuze wat in de LOTR films nog wel zat is grotendeels verdwenen.
Voorbeelden hiervan zijn:
De dwergen die een komisch uiterlijk hebben.
De drie trollen Tom Bert en Willem kunnen praten. (Alleen die namen al)
Radagast the brown die in de film overkomt als een gestoorde debiel terwijl tovernaars in de LOTR films heel serieus en wijs overkomen.
Uit twitter reacties blijkt dat het eerste helft van de film vrij traag is maar dat de tweede helft vol actie en gevechten zit.
DonPeliculón
Dat klinkt als FotR. Alhoewel daar de actie/spanning wel wat eerder begon dan op de helft.
Ja zo ongeveer wel ja
bjerik76
Ben zeer benieuwd.
is de filmkeuring lager dan TLOTR ?
( omdat het geloof ik iets komischer allemaal is wat ik bij Cinema072 lees ?
je hoeft toch niet eerst TLOTR te kijken wil je deze begrijpen, want dit alles speelt zich ervoor af?
Dan begrijp ik niet wat Gollom dan doet in deze film, want had hij die ring toen al, en zag hij er zo uit?
het speelt zich ruim voor dat hele ring gebeuren af ?
Ben zeer benieuwd.
is de filmkeuring lager dan TLOTR ?
( omdat het geloof ik iets komischer allemaal is wat ik bij Cinema072 lees ?
het speelt zich ruim voor dat hele ring gebeuren af ?
De filmkeuring is nu nog vrij onbetrouwbaar aangezien maar een aantal mensen hem al gezien hebben. (IMDB 3800 stemmen een 9.3 dus hoger als de LotR gemiddelde)
Je hoeft inderdaad niet eerst de LotR films gezien te hebben voordat je deze gaat zien het is zelfs beter om eerst de drie Hobbit films te kijken en dan de LotR.( maar verder maakt de volgorde ook niet uit)
In het boek van the Hobbit komt Gollem ook voor en heeft hij de ring al een tijdje bij zich maar helaas zal hij de ring verliezen en zo in de handen van Bilbo terecht komen.
disneystore
In hoeveel delen word The Hobbit opgesplit?
Als je in films bedoeld, 3.
Hell's Kitchen
Komischer, luchtiger, pratende trollen, een debiele tovenaar
Ik vrees dat dit de tegenvaller van het jaar gaat worden.
Maar goed, laten we optimistisch blijven.
Komischer, luchtiger, pratende trollen, een debiele tovenaar
Ik vrees dat dit de tegenvaller van het jaar gaat worden.
Maar goed, laten we optimistisch blijven.
Nee, is toch gewoon leuk en vrolijk. Ik heb 't boek gelezen dus ken het verhaal, ik denk dat je geen recht mag hebben om over die dingen te klagen als je het verhaal niet kent. Alles dat je weet over de film zijn "pratende trollen" en ok, een "debiele tovenaar." Maar verwacht ik dat dit een klassieker wordt zoals LOTR? Nee. Verwacht ik dat dit een leuke, geneige, kwaliteitsvolle "kinderfilm" wordt in de schaduw van LOTR? Ja.
disneystore
Daarbij herinner ik me geen debiele tovenaar in het boek, dus zal geen reusachtige rol krijgen denk ik
DonPeliculón
Helaas? Het levert anders een paar verdomd goede films op.
astonm
Nja, Radagast heeft ook niet echt een rol in het boek maar ze breiden de films uit met de enkele uren aan appendices en verhaaluitbreidingen dus je weet maar nooit natuurlijk.
Dat is dan ook een waardeloze film
Aha, de hfr..
- 12092 berichten
The Hobbit films.. ook alweer meervoud? Is een beduidend dunner boek. Ik heb het boek wel eens gelezen en dat was een stuk beter doorheen te komen dan dat megasaaie LOTR epos, dus je hebt misschien gelijk, alhoewel jij ook nog niets over de film(s) weet, dus waar je dat allemaal op baseert
Minken
Als je in films bedoeld, 3.
Dat is best wel veel als je vanuit gaat dat het boek stukken minder dik is als de LOTR trilogie.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

De tien best beoordeelde films met de vandaag jarige Benedict Cumberbatch (46)

Deze goed beoordeelde films verdwijnen deze week nog van Netflix

The Lord of the Rings: The Return of the King

Western / Actie, 2012

Fantasy / Avontuur, 2009

Queen: Days of Our Lives
Documentaire / Muziek, 2011
riddleelvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekbergburglarzwaardhorseback ridingmagielegendecontract reizentrollschepselthunderstormfantasy worldtovenaarepic battlelost ring reisringgoblincouragegianttunnelunderground lakeburied treasureclimbing a tree invisibilityancientgnomegnomes questlive action and animationhigh fantasysword and sorcerytrekkinggoblins good versus eviltrolls middle-earthandy serkisbackstoryelfen middle-earthcreaturesepic fantasy good vs evilepic adventurefantasy creature amusedhobbit