• 9.374.678 stemmen

Geregisseerd door: John Hillcoat

Met onder meer: Tom Hardy, Jason Clarke en Shia LaBeouf

Releasedatum: 15 november 2012

Plot Lawless

"When the law became corrupt, outlaws became heroes."

De Bondurant Boys zijn een beruchte bende die drank smokkelen door Franklin County tijdens en na de drooglegging. De bende bestaat uit de drie broers. Forrest is de oudste, fel, onverwoestbaar en de volmaakte zakenman. Howard de middelste broer, is een grote man belaagd door de verschrikkingen die hij heeft gezien tijdens de Grote Oorlog. Jack is de jongste en heeft een voorliefde voor luxe, en droomt er van om Franklin County te verlaten. Gedreven en opgejaagd proberen deze mannen een bedrijf te runnen. Ondertussen worden ze verliefd, vechten ze om hun hoofd boven water te houden terwijl ze hun familie zien sterven, het bedrijf van hun vader zien mislukken, en de wereld ten onder zien gaan door de depressie en de droogte.

Jack Bondurant

Cricket Pate

Mason Wardell

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Jammer dat je 'm niet echt kon smaken door de te hoge verwachtingen hoewel je de film toch looft met het technische gedeelte. Ik vond het wel iets hebben zo'n gangsterprent op het platteland in een dorp rednecks. Ik vrees voor Killing me Softly...

avatar van John Milton

John Milton

Filmkriebel schreef:

Ja er was genoeg om me te vermaken, anders kreeg hij geen 3,5 ster, maar ja de verwachtingen waren gewoon te hoog... Ik vrees ook, maar hoop ook

avatar van kathmandu

kathmandu

Jammer dat die Shia LaBeouf nog steeds op een kind lijkt....

Geen slechte film.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Heerlijke rauwe misdaad film. Zo zie ik ze graag.

Iedereen speelt geweldig, van Tom Hardy als ijskoude leider van de drie, tot Labeouf als het kleine onderdeurtje van de familie. Guy Pearce als misselijkmakende hulpsherrif ook ge-wel-dig! En dat met op de achtergrond die heerlijke jaren '30 sfeer.

Jessica Chastain is trouwens ook een genot om naar te kijken. Vond haar rol in the Help al geweldig, en nu met haar mooie rustige rol in Lawless bewijst ze zich onder de 'grote' van Hollywood te horen.

Weinig op deze film aan te merken!

* * * *

avatar van Flipman

Flipman

Wauw! Geen heel boeiend plot maar de uitwerking en de personages zijn dat wel! Tel daar de prachtige omgeving bij op en je hebt een film om van te smullen!

And I'll go on record: Shia LaBeouf was ontzettend goed hier!

Volledige recensie.

avatar van wwelover

wwelover

Sterke en vaak erg harde film. Goede setting, lekker gefilmd en sterk acteerwerk. Tom Hardy bewijst wederom dat hij bij de top hoort nu. LaBeouf deed het ook meer dan prima. Ik had wel iets meer Gary Oldman verwacht en gehoopt, maar ja je kan het niet allemaal hebben. De muziek was ook erg goed. Het verhaal is niet heel bijzonder, maar nooit saai.

avatar van Rickazio

Rickazio

Goed acteerwerk, slecht verhaal.

avatar van domkey

domkey

Ik had er veel meer van verwacht. Verhaaltje heb ik al duizend maal gezien..

avatar van apolicum

apolicum

BramIsLegend schreef:

Al bij al toch nog een 2,5* vanwege Guy Pearce, die imo een heerlijke over the top badguy neerzet.

Ik vond Tom Hardy toch verreweg de grootste rol neerzetten hoor! Wat een genot om naar te kijken!

Pearce vond ik nu niet bepaald speciaal, soms wat irritant zelfs.

avatar van _Casper_

_Casper_

opzich geen slechte film maar had er meer van verwacht maar meer dan redelijk zou ik hem niet noemen, ik vond vooral in het begin het verhaal redelijk rommelig.. en erzaten wel spannende scenes in.. maarje krijgt nergens een band ofzo met de hoofdpersonen.. ook vond ik Shia LaBeouf totaal niet goed acteren in deze film... het leek wel of hij zelf uitde toekomst kwam (een transformer boyhaha) en de rest wel goed in hun rol zaten.

De omgevingen en de sfeer was wel goed in de film.. maar het geheelplaatje het was het allemaal net niet

daarom 2.5* ik heb me opzich wel vermaakt met het kijken en raadhem ook niet af om te zien, tis een film geinig om een x te zien als je niks anders te doen heb maar meer niet

avatar van DarkElement

DarkElement

Prima misdaad met een sterke Shia Lebouf en prima Gary Oldman met de korte tijd dat we het met hem moesten doen, jammer eigenlijk had graag nog wat langer genoten van deze grote man.

avatar van Barry83

Barry83

Vond het een heerlijke film met sterke acteur prestaties! Verhaal was goed, tempo zat er goed in en er gebeurde genoeg. Ook de gehele setting en sfeerplaatjes was prachtig om te zien. Kortom een aanrader!

avatar van Raffael77

Raffael77

Behoorlijk onder de radar door geschoten en moet zeggen dat ik het een prima film vond.

Acteerwerk was goed, verhaal was leuk en idd een goede setting.

Een kleine film dat groot uitpakt.

avatar van Fonk

Fonk

Goede film al hadden sommige scènes wat beter mogen worden uitgewerkt. Het einde vond ik ook maar matig. De broers worden wel erg makkelijk neergeschoten.

Even een vraagje over de laatste scene; De indruk werd gewekt dat niemand onsterfelijk was. Deze voice-over hoor je op het moment dat Tom Hardy door het ijs zakt en er onderkoeld uit weet te komen. Sterft hij nou in het bos door onderkoeling? Dat werd me niet duidelijk..

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

@Fonk : ja, hij krijgt een longontsteking en overlijdt kort daarna.

avatar van Yugnav

Yugnav

Ondanks dat het een een beetje een matig verhaal is, maken de setting en de acteer prestaties heel veel goed. Verbazingwekkend vond ik LaBeouf een sterke rol neerzetten, maar Hardy was echt geweldig. Oldman had een leuke bijrol, En Pearce, waar ik normaal ook niet zo'n fan van ben, was perfect voor de rol van irritante deputy. Jammer dat er niet iets meer moeite in het verhaal gestoken is, dan was deze film echt een topper geweest.

avatar van gauke

gauke

Een western/gangsterfilm die herinneringen oproept aan 'The Proposition' uit 2005 van dezelfde regisseur. Onderhoudend, bruut, met vaart, ongecompliceerd, onberispelijk bewerkt, geweldig gefilmd en goed gespeeld, maar ook risicoloos en clichématig. Het verhaal mist diepgang en vertelt niets nieuws (je hebt het al in eerdere films gezien). Ook de beide liefdesverhalen functioneren niet helemaal en de personages zijn vrij standaard. De setting en sfeer van de jaren twintig is uitstekend getroffen. Een goede film maar hij had wat meer vlees op de botten mogen hebben.

avatar van Thampon

Thampon

Niet slecht, maar ging wel traag vooruit !

Trouwens "Screenplay by Nick Cave", is dat dezelfde als de zanger zoals in "The Bad Seeds" ?

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Pakkende film die geen moment verveeld. De rollen van Hardy en Pearce worden goed neergezet. Jammer dat het uiteindelijk niet tot een ultieme confrontatie komt. De sfeer van de crisisjaren wordt goed neergezet. Dat het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen geeft nog wat meer cachet aan de zaak.

avatar van james_cameron

Redelijke gangsterfilm die gebukt gaat onder een nogal middelmatig script, net als de vorige films van regisseur John Hillcoat geschreven door Nick Cave. Op het akteerwerk is weinig aan te merken en visueel zit de film prachtig in elkaar, maar door een gebrek aan verrassende cq boeiende ontwikkelingen weet de film uiteindelijk toch niet helemaal te overtuigen.

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Aardige film, maar kon niet echt overtuigen. Misschien kwam het doordat het toch allemaal net even te traag was. De verhalen uit die tijd zijn bekend, er zullen ongetwijfeld waargebeurde feiten in deze film verwerkt zijn, maar het merendeel zal wel een legende zijn. Maar ik vraag me wel af hoe deze legende zolang in de herinnering is gebleven, bij mij in ieder geval niet zo heel lang waarschijnlijk. Amper voldoende.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Op zich een redelijke film. Maar er gebeurd te weinig. 2.5

avatar van jeuletaxi

jeuletaxi

Heerlijke film, goed acteerwerk en sfeer van de jaren '30 heerlijk neergezet.

Gewoon een aanrader.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Thampon schreef:

Ja, dat is 'm! Hij schreef al twee keer eerder het scenario voor films van Hillcoat.

avatar van Flipman

Flipman

En componeerde de muziek.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Best aardig, deze film die eigenlijk op alle fronten goed in elkaar zit, alleen boeide het verhaal me op 1 of andere manier niet zo. De film is op sommige momenten best een beetje langdradig en ik vind de speelduur van deze film eigenlijk ook iets te lang voor dit verhaal. Het had van mij wel iets korter gemogen. Desalniettemin geen slechte film. 3 sterren

avatar van max cady

max cady

Lekkere rauwe film.. Had wel meer ingezeten ...

avatar van tattoobob

tattoobob

lekker filmpje...ik heb me geen moment verveeld!

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

Goed in elkaar gezette film. Gebasseerd op een waar verhaal ook. De drie gebroeders vond ik wel ok bij elkaar passen, maar ik ben er niet weg van.

Ik wil toch wel even een Shout-out hebben voor de naakt scène van Jessica Chastain. Wat een Geweldige figuur heeft ze! Prachtige vrouw. In The Help vond ik haar ook bijzonder goed presteren. Ook hier weer.

Tom Hardy, valt hier helemaal in zijn element lijkt het. Een man van weinig woorden, maar zijn 'Hmm..' zegt genoeg.

Shia LaBeouf is hier natuurlijk de 'trouble maker'. Zo een rol past ook precies bij hem. Beetje net als bij Constantine, waar hij zich ook probeert te bewijzen tegenover iemand naar wie hij opkijkt en het op eigen houtje eigenlijk wilt maken. Maar het begint me wel te vervelen. Hij wordt ook te oud voor zulke rollen.

Gary Oldman made a Fine Gangster.

Ik vond Guy Pearce eigenlijk nog wel het beste acteren. Wat kan hij een slimy bastard zijn.

Ik heb bij deze film toch het gevoel dat het te over gewaardeerd wordt. Alsof het een belachelijk geweldig goede film, terwijl dat reuze mee valt. Het is gewoon een goed in elkaar gezette film, maar ik vind het in het kader van de bekende super Maffia films(Goodfellas, Casino, Once upon a time in America etc), toch één van de mindere, maar wel voldoende.

Rating: 3*

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

Eindelijk weer eens een focking goede misdaadfilm, met een geweldige cast, met als persoonlijke favoriet Tom Hardy (die nou toch onderhand de ster van zijn generatie is).

Goed verhaal, mooie beelden, goede muziek ertussen door. Kortom een aanrader voor iedere misdaad/drama liefhebber!