Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 15 november 2012
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Lawless
"When the law became corrupt, outlaws became heroes."
De Bondurant Boys zijn een beruchte bende die drank smokkelen door Franklin County tijdens en na de drooglegging. De bende bestaat uit de drie broers. Forrest is de oudste, fel, onverwoestbaar en de volmaakte zakenman. Howard de middelste broer, is een grote man belaagd door de verschrikkingen die hij heeft gezien tijdens de Grote Oorlog. Jack is de jongste en heeft een voorliefde voor luxe, en droomt er van om Franklin County te verlaten. Gedreven en opgejaagd proberen deze mannen een bedrijf te runnen. Ondertussen worden ze verliefd, vechten ze om hun hoofd boven water te houden terwijl ze hun familie zien sterven, het bedrijf van hun vader zien mislukken, en de wereld ten onder zien gaan door de depressie en de droogte.
Jack Bondurant
Bertha Minnix
Cricket Pate
Danny
Mason Wardell
Hillcoat zal nooit mijn favoriet worden. Sterk verhaal, goed geacteerd door Pierce en Oldman maart Beouf is gewoon te suf. Tevens enorm saai in beeld gebracht allemaal.
3,5 voor de pluspunten, maar met dit materiaal had er makkelijk meer uitgehaald kunnen worden.
En Guy Pierce heeft niets nieuws bedacht.......
Flipman
Ik heb bij deze film toch het gevoel dat het te over gewaardeerd wordt. Alsof het een belachelijk geweldig goede film, terwijl dat reuze mee valt. Het is gewoon een goed in elkaar gezette film, maar ik vind het in het kader van de bekende super Maffia films(Goodfellas, Casino, Once upon a time in America etc), toch één van de mindere, maar wel voldoende.
Rating: 3*
Norman Mailer
En Guy Pierce heeft niets nieuws bedacht.......
Bijzonder teleurstellend derhalve dat Oldman slechts zo weinig minuten acte de présence gaf.
HALVE TAMME. (moderator series)
Veel lovende berichten en mooie cijfers zijn zichtbaar bij de film Lawless (2012),ik ben nieuwsgierig gemaakt.
Met een 3,46 scoort die toch niet zo enorm goed lijkt me.....
domkey
Sterk verhaal? Niet echt....................
Lijkt wel Boardwalk Empire in kwadraat, leuk,niet sterk!
Honey Blossom
Haha nou, dat is toch prima dat je van de film genoten heb?!
ik heb er ook van genoten hoor. Maar ik kijk nu wel in het bijzonder uit naar Gangster Squad. Ik hoop dat die film wèl aan mn hoge verwachtingen zal voldoen.
Koen87
Film met een verhaal dat niet heel boeiend, de personages (vooral Hardy & LaBeouf) kwamen zwaar, lastig, en irritant over. Ik vond het allemaal te karig uitgewerkt, sommige passages mochten aangedikt worden waar andere van mij weggelaten mochten worden. Bijvoorbeeld: wat is nou echt de toegevoegde waarde van de verkrachting en dat Hardy ermee geconfronteerd werd?
Prima film met goede cast de show wordt gestolen door Tom Hardy die een geweldig karakter neerzet en had die graag nog wat uitgediept gezien.
robinb
Aardige film maar ik had er persoonlijk meer van verwacht. Het verhaal zit goed in elkaar en het kijkt allemaal redelijk makkelijk weg.
Echter ontbrak er voor mijn gevoel toch wel het eea al kan ik er niet echt mijn vinger op leggen. Het was mij allemaal net iets te traag, er was weinig spanning en de actie was niet denderend. Dat klinkt erg negatief maar dat paste wel weer bij de film. Desalniettemin keek het daardoor voor mij wat lastiger weg.
De GeuS
Een saaie film, met oninteressante karakters op die van Oldman na, die natuurlijk amper minuten krijgt. Shia LaBeouf moet vooral transformersfilms blijven maken; kleine 2,5*
geezoes
Heerlijke rauwe misdaad film. Zo zie ik ze graag.
Iedereen speelt geweldig, van Tom Hardy als ijskoude leider van de drie, tot Labeouf als het kleine onderdeurtje van de familie. Guy Pearce als misselijkmakende hulpsherrif ook ge-wel-dig! En dat met op de achtergrond die heerlijke jaren '30 sfeer.
Jessica Chastain is trouwens ook een genot om naar te kijken. Vond haar rol in the Help al geweldig, en nu met haar mooie rustige rol in Lawless bewijst ze zich onder de 'grote' van Hollywood te horen.
Weinig op deze film aan te merken!
* * * *
Rauwe misdaadfilm? Iedereen heeft 9 levens. Niemand kan dood. Het lijkt The A-team wel. Pief pief pauw pauw ratatatatata..... Dit kan je sesamstraatpubliek nog voorschotelen. Echt een héél matige film.
Ik snap die hoge scores totaal niet.
Ik zag nog ergens een vergelijking met Boardwalk Empire langskomen ook. Laat me niet lachen zeg. Deze film mag de schoenveter nog niet strikken van zo'n topserie!
Colombo
Begin tot aan middenstuk was goed daarna zakte het geleidelijk in. Maar alsnog 3,5*
lala61
Echt een gave film! Wederom steelt Tom Hardy moeiteloos de show (misschien omdat ik ook een beetje een celebrity-crush heb haha). Het idee achter de drie gebroeders is erg leuk. Vooral leuk dat het op een waargebeurd verhaal is gebaseerd. Dikke aanrader:)
mnrk
It is not the violence that sets men apart, alright, it is the distance that he is prepared to go.
Dit was zeker een prima film van John Hillcoat...
Het verhaal wordt prima gebracht (en mede dat het gebasseerd is op waargebeurde feiten maakt het net wat beter), ook de gehele aankleding en setting zorgt voor de juiste sfeer bij deze film....
De 3 broers zijn ook prima op dreef en dan vooral Tom Hardy , had alleen veel meer verwacht van Gary Oldman (zonde van zo weinig minuten in deze film)...
Castaway
Niet echt een super sterk verhaal maar het is gewoon een waargebeurd verhaal! Ik vond hem lekker wegkijken en heb genoten van de sfeer! Misschien wel de beste film die ik dit jaar heb gezien..
Insignificance
Ooit eens op Hillcoats The Proposition gestuit, eveneens met een scenario van Nick Cave. Zo taai als die (in m'n herinnering) hier en daar was, zo gewoontjes trekt deze geschiedenis van de bootleggende Bondurants voorbij. Troefjes zijn er in de vorm van scenery, muziek en twee acteurs. Pearce is lekker op dreef als smerige ijdeltuit en Hardy is in elke scène een imposante verschijning. Je had hem meer screentime en plotlijn gegund.
Iets dat spijtig genoeg in toenemende mate is weggelegd voor LaBeouf. Niet bepaald een innemende acteur, helemaal niet binnen deze setting, maar zijn rol is daarbij nog eens vervelend en doorzichtig met z'n maatje en meisje. Film heeft enkele behoorlijk gewelddadige momenten, maar ook dat laat het naarmate het vordert grotendeels achterwege. Na driekwart film is de fut er eigenlijk helemaal uit, de climax bevestigt dat nog eens.
paul83
Ik snap die hoge scores totaal niet.
Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dat ze onoverwinnelijk zijn komt dus voort uit de verhalen die zijn verteld over de familie. Ze leggen er niet voor niets de nadruk op in de film. Ze zijn zo beroemd aangezien ze vele aanslagen overleefd hebben.
En rauw is het zeker wel (strot doorsnijden, pek en veren etc). Daarnaast waren de pistooltjes bij lange na niet zo accuraat als nu dus het is wel veel pef pauw ratatatata in die tijd ja.
JacoBaco
Ben er niet kapot van. Een film over de drie broers Jack, Forrest en Howard met vele ups en downs.
Ik ben niet echt te spreken over de prestaties van de cast. Veel A acteurs, maar wat ze hier laten zien, zijn geen hoogstandjes. Geen uitdaging, gewoon tekst opzeggen. Tom Hardy had echt een makkie, maar dat was ook een beetje zijn karakter. Shia LaBeouf is sowieso altijd irritant, Jason Clarke maakt al helemaal geen indruk. Het enige wat ik nog weet, is dat hij dronken in een boom zit terwijl hij juist de grote man en de gevaarlijkste van de 3 hoort te zijn. En Hardy had een iets wat mager mannetje moeten spelen, maar hij was zich aan het voorbereiden op de rol van Bane. Nou, en Gary Oldman had er net zo goed niet in kunnen zitten. Alleen Guy Pierse probeert iets, maar ook hem vind ik hier niet zo geslaagd. Vooral op het einde vind ik het overacting.
Verder vind ik het eigenlijk wat slapjes allemaal. Wat harde momenten hier en daar, maar ik vind het verre van een bijzondere film. Met een stel B acteurs, had het niet eens zo heel veel verschil gemaakt. Wel fijn dat het platteland nu ook eens belicht wordt i.p.v. zich alleen te concentreren op de stedelijke activiteiten.
Voor iedere broer een ster.
cor1946
Goede film, ook soms wat sloom maar verder in de film meer actie. Goed gespeelt door alle acteurs.
geezoes
Ik zat elke keer te wachten tot ze bijvoorbeeld met een zelfgemaakt, op whiskey werkend, bloemkool schiet geweer ding aan kwamen zetten waarmee ze de schurken weg zouden jagen. Net zoals in the A-team. "Hier pak aan! Een bloemkool. En hier nog eentje! Haha"
En dat ze daarna net als in The Dukes of Hazzard, met een bosje als springplank, zo over de rivier zouden springen met de auto om zo te ontsnappen aan de politie.
*gaap*
Voor iedere broer een ster.
Dan ben je wel behoorlijk vrijgevig zeg.
Martijnnn
*gaap*
Maar dat is allemaal niet gebeurd, dus wat is dan precies het probleem?
Afgaande op een aantal berichten had ik van te voren een overdreven schietfilm met veel neppe actie verwacht maar dat viel reuze mee. Er zit geen 'Rambo'-scene in.
paul83
Ik heb echt geen flauw idee wat die 'geezoes' nou eigenlijk allemaal zegt en welke film hij heeft gezien.
m1701
Goeie film!
En wat was die Tom Hardy weer ontzettend sexy!!!
Goed verhaal en acteerwerk ook zeer sterk!
Zeker moeite waard om te kijken
Leo1954
- 2073 berichten
Gave film, gave muziek, white light/white heat van de Velvet Underground in werkelijk prachtige uitvoering. Lekker tempo, uitstekende sfeer en spel. Ik heb er van genoten!
the new guy
Prima actiefilm. Maar ik vind het echte misdaadthema wat ontbreken. Verder is de toegevoegde waarde van het 'waargebeurde' verhaal niet echt merkbaar. De karakters zijn in mijn ogen veel te karikaturisch (als dat een woord is) om het een geloofwaardig verhaal te laten zijn.
Dus blijft een doorsnee actiefilm over.
Waku
Sfeervolle en prima misdaadfilm.
Op sommige momenten best wel hard.
Strijd tussen dranksmokkelaars en overheidsdienaar die op gegeven moment persoonlijk wordt.
Mooie soundtrack ook.
HALVE TAMME. (moderator series)
Oke het verhaal is simpel,maar wat is dit een heerlijke film zeg(ik hou er zo van).Films met Tom Hardy en Shia LaBeouf kan ik altijd wel waarderen.
Acteren goed,actie goed en er hangt een lekkere agressieve sfeer rond in deze film,mede door Tom Hardy.
Van begin tot het eind geen moment verveeld,naar mijn mening een uitstekende filmproductie.
Veel kijkplezier mensen,want dat heeft Lawless (2012) mij zeker opgeleverd.
John Lee Hooker
Stijlvol misdaaddrama dat zich afspeelt in de tijden van corruptie en een grote ongelijkheid tussen arm en rijk. We zien enkele boeren die het voor elkaar weten te krijgen om een drankenhandel op te zetten. Dit gaat zeker niet zonder slag of stoot en zo komen er ook wapens en bloeddruppels aan te pas. Jack, de jongste van de drie, heeft nog niet zoveel meegemaakt en is onder de indruk van de grote jongens. Hij maakt een aantal dingen mee en ontmoet een meisje. We blijven vooral bij zijn kant van het verhaal omdat dit een beter inzicht geeft in de wereld waarin de broers zich bevinden. Het geheel had saai en afgezaagd kunnen worden maar het is erg fraai uitgewerkt.

Warrior

The Long Good Friday
Misdaad / Thriller, 1980

The Town
Drama / Misdaad, 2010
gebaseerd op boekprohibition erabroergrote depressiebootlegging moonshinemumblecorejaren 30brothers