• 9.373.254 stemmen

Geregisseerd door: John Hillcoat

Met onder meer: Tom Hardy, Jason Clarke en Shia LaBeouf

Releasedatum: 15 november 2012

Plot Lawless

"When the law became corrupt, outlaws became heroes."

De Bondurant Boys zijn een beruchte bende die drank smokkelen door Franklin County tijdens en na de drooglegging. De bende bestaat uit de drie broers. Forrest is de oudste, fel, onverwoestbaar en de volmaakte zakenman. Howard de middelste broer, is een grote man belaagd door de verschrikkingen die hij heeft gezien tijdens de Grote Oorlog. Jack is de jongste en heeft een voorliefde voor luxe, en droomt er van om Franklin County te verlaten. Gedreven en opgejaagd proberen deze mannen een bedrijf te runnen. Ondertussen worden ze verliefd, vechten ze om hun hoofd boven water te houden terwijl ze hun familie zien sterven, het bedrijf van hun vader zien mislukken, en de wereld ten onder zien gaan door de depressie en de droogte.

Jack Bondurant

Cricket Pate

Mason Wardell

avatar van mister blonde

mister blonde

Als ik een genre had mogen aanwijzen waaraan Hillcoat zich na een western en postapocalyptische film aan had mogen wagen, zou het een ouderwetse gangsterfilm zijn. Klinkt leuk dus (hoewel wel een beetje cliche)

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Deze film lijkt mij méér dan geweldig

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Wel erg opvalend dat Weinstein co de release date heeft verschoven naar 31 augustus. Onaangenaam opvallend omdat dit Labor weekend is, één van de slechtst bezochte weekenden. Ik verwacht er in ieder geval veel van, ik snap hier weinig van.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Kan wel wat worden met acteurs als Tom Hardy en Gary Oldman. Het plot klinkt redelijk. Nu nog geduld uitoefenen...

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Titel is gewijzigd naar het nietszeggende Lawless.

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Volgens IMDb is de release in Nederland zelfs pas in november en niet in september. De titelwijziging vind ik ook een achteruitgang.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

We zijn bijna een jaar verder en de status staat nog steeds op filming op imdb...

avatar van moontje1980

moontje1980

jarno1975 schreef:

Hij is af hoor... Ik heb hem op FF van Berlijn gezien

Officiële selectie Cannes 2012.

Verwachte Nederlandse releasedatum: november / december 2012 (Paradiso Film).

avatar van schram101

schram101

Coole trailer zeg. Komt op de lijst deze!

cordiacovens

Hele goede trailer, gelijk een must see

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

De trailer ziet er goed uit. Van de regisseur van het sterke The Road, en met Oldman en Hardy. Ik ben zeer nieuwsgierig!

avatar van the new guy

the new guy

Hele slechte trailer zeg, man. Die inzoomshots zijn om te janken. Maar als je daar omheen kijkt, ziet het er veelbelovend uit.

avatar van livius_92

livius_92

1 stem alweer ?

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Kan die stem niet weggehaald worden?

Overigens kijk ik wel uit naar deze film. Ben benieuwd!

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Heeft op Cannes gedraait, prima legitieme stem van Koekebakker.

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Dan heb ik niks gezegd.

avatar van Boneka

Boneka

Kan die ene stem niet weggehaald worden, film moet nog uitkomen. Krijgt een goede waardering van IMBD van 8.1 punt.

avatar van misterfool

misterfool

Op basis van 800 stemmen; dat is voor die site zijn doen nog erg weinig. Bovendien Koekebakker heeft waarschijnlijk de film op cannes gezien en dus mag hij stemmen.

Gary oldman en Tom hardy hebben beide erg sterke acteerrollen op hun naam staan; dit zou best wel eens een interessant filmpje kunnen zijn.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Sreenplay van Nick Cave die samen met Warren Ellis ook nog de muziek heeft gemaakt. Plus nog een cameo van ome Cave.

Ben wel benieuwd.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Niet al te beste reviews tot dusver. Eerste misser van Jessica Chastain? Anyway, kijk er wel naar uit. Vooral door powerhouse Chastain, en de scenes die ze deelt met Hardy.

7 oktober te zien tijden het PAC-festival van Pathé

avatar van laundromat

laundromat

Ben benieuwd! Vooral om/voor Tom Hardy checken!

avatar van ghostman

ghostman

laundromat schreef:

Ben benieuwd!

Ik ook !

Vooral omdat sommigen bij deze film de vergelijking trekken met Michael Mann ...

avatar van laundromat

laundromat

jarno1975 schreef:

Titel is gewijzigd naar het nietszeggende Lawless.

Wat was het eerst dan? The Promised Land of The Wettest County in the World?

Wettest county in The world