Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 15 november 2012
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot Lawless
"When the law became corrupt, outlaws became heroes."
De Bondurant Boys zijn een beruchte bende die drank smokkelen door Franklin County tijdens en na de drooglegging. De bende bestaat uit de drie broers. Forrest is de oudste, fel, onverwoestbaar en de volmaakte zakenman. Howard de middelste broer, is een grote man belaagd door de verschrikkingen die hij heeft gezien tijdens de Grote Oorlog. Jack is de jongste en heeft een voorliefde voor luxe, en droomt er van om Franklin County te verlaten. Gedreven en opgejaagd proberen deze mannen een bedrijf te runnen. Ondertussen worden ze verliefd, vechten ze om hun hoofd boven water te houden terwijl ze hun familie zien sterven, het bedrijf van hun vader zien mislukken, en de wereld ten onder zien gaan door de depressie en de droogte.
Jack Bondurant
Cricket Pate
Danny
Mason Wardell
laundromat
Niemand wou met me mee en nu is-ie alweer uit de bios (in Groningen)
laundromat
Kan ja. Niet meer in de Groninger bioscopen. Thuis alleen kijken vind ik ideaal.
HALVE TAMME. (moderator series)
Thuis alleen kijken vind ik ideaal.
Vind ik ook heerlijk,dus ik sluit me eigen er graag bij aan.
Chris0478
Ik zeg beste film van het jaar !
En wat een muziek, prachtig.
Nick cave heeft het screenplay en de soundtrack voor zn rekening genomen.
Biosguru
Ben ik de enige die Tom Hardy een perfecte Vin Diesel vondt neerzetten in deze film?
schram101
Prima misdaad prent die het vooral van zijn erg fijne setting moet hebben. De cast is met Hardy, Pearce en Chastain natuurlijk ook meegenomen maar regisseur John Hillcoat schotelt toch wel een erg lekker filmpje voor zeg. Af en toe lekker rauw maar even later weer erg grappig zonder hierin ook maar ergens uit balans te raken. Knap gedaan. Shia LaBeouf zien we eens in een andere rol als zijn rol in Tranformers en dat gaat hem aardig af. Noemenswaardig niet, want die eer gaat naar Tom Hardy. De trailer deed het al vermoedden maar zijn rol is meesterlijk. Het lekker aangedikte accent, de motoriek van zijn personage. Erg sterk.
Wernertje
Prachtig gefilmd, goede muziek (soundtrack) meesterlijk door sommige geacteerd (Tom Hardy) Oldman deed het ook redelijk goed, aardige combi tussen rauw geweld en humor.
Sluit me bij aan Schram101 aan,Lawless is misschien geen meesterwerk maar wel een van de hoogtepunten van 2012.
Norman Mailer
Nee.
Tevens vond ik Jessica Chastain bést verdienstelijk een lekker wijf neerzetten – geen idee of ik daarin de enige ben, maar dat terzijde.
tal1b
Best aardige film dit
goed gespeeld, alhoewel de oudste broer wel érg veel kogels kan opvangen
Biosguru
@Norman Mailer, gelukkig maar
. Over Chastain zullen de meningen wat minder verdeeld liggen.
Chainsaw
Mwoah, niet echt bijzonder. Lawless is niet echt een film die ergens in weet uit te blinken. Vrij saaie karakters, die een eveneens weinig indrukwekkend verhaal vullen. Je verwacht dan nog wel wat van de aardige cast, ware het niet dat Oldman werkelijk níets te doen krijgt en Hardy eigenlijk ook maar weinig ruimte krijgt om iets bijzonders neer te zetten. LaBeouf en zijn even saaie karakter lukt het niet de film op zijn schouders te dragen en zijn kleine romance boeide me ook verrekte weinig. Pearce valt wel op door zijn over de top optreden, maar vond zijn karakter weer niet echt passen in het geheel. Dan waren de positieve verrassingen hier toch de wat onbekendere Clarke als de derde broer en DeHaan als Cricket. Ook geen meesterlijke optredens, maar toch de meest vermakelijke rollen. Verder prima verzorgde film die op z'n tijd best wist te amuseren, maar daar is het ook echt mee gezegd.
3 sterren.
Beetje denigrerend naar Mr. Hardy
MrEd
3 sterren.
Sluit me helemaal aan bij Chainsaw. Film komt nooit echt tot leven, het mist spanning, je zit niet op het puntje van je stoel. Vergeleken met andere (grote) misdaad films blijft deze toch achter.
Ja, toch wel een fijn filmpje, lekker rauw en sfeervol en voldoende geregisseerd, mooi gefilmd en prima muziek, hoewel ik vreemd genoeg iets ingetogeners had verwacht van een Nick Cave script, maar goed.
De enorme topcast vond ik een beetje teveel van het goede. Beetje nutteloos om een Chastain zo'n lege rol te laten spelen en ook Tom Hardy vind ik eigenlijk helemaal niet op z'n plek hier.
Guy Pearce heeft wel een heerlijk schmierend rolletje als sadist!
david bohm
Mooi portret van drie broers ten tijde van de drooglegging met fraaie beelden en dito muziek. Acteerwerk is ook in orde. Vooral het begin van de film vind ik sterk, zeg het eerste uur. Daarna wordt het allemaal wat voorspelbaar en gezapig. De film weet wel een goed tijdsbeeld en sfeer neer te zetten. Ruim voldoende.
barcam
Amusante film die zich afspeeld in de tijd van de drooglegging. Positief is de prachtige soundtrack van Nick Cave. Verhaaltje is wat te simplistisch maar Guy Pearce red de boel wat als sadistische slechterik.
- 2041 berichten
Toen Shia Labeouf werd afgetuigd zat ik toch behoorlijk op het puntje van m'n stoel. Erg goede scène.
geezoes
Ik heb echt geen flauw idee wat die 'geezoes' nou eigenlijk allemaal zegt en welke film hij heeft gezien.
timbo_
Zonder Shia LaBeouf had dit een toppertje kunnen zijn. En eigenlijk ligt het niet eens aan Shia LaBeouf dat Lawless blijft steken op een ruime voldoende. Het zit hem vooral in het voor hem geschreven personage Jack. De grenzeloze naïviteit en de wereldvreemde manier waarop hij zich gedraagt roept zoveel irritatie op dat Lawless uiteindelijk op het punt van geloofwaardigheid tekortschiet. Zonde, want Lawless ziet er prachtig uit, heeft met Guy Pearce een bad guy die er zijn mag en als klap op de vuurpijl is het Tom Hardy die maar weer eens laat zien dat hij één van de allerbeste acteurs van het moment is.
LOTR-lover
Wat een heerlijk brute film, die je van begin tot eind weet mee te slepen. Ondanks het feit dat ik weinig tot niets met de periode heb waarin Lawless zich afspeelt (vind het Amerika ten tijde van de drooglegging niet bijster interessant) maakt het allemaal niet uit. Het verhaal zit prima in elkaar, en de cast is uitstekend. Tom Hardy, zoals hierboven ook al een aantal keer gezegd, is echt een geweldige acteur. Zo'n acteur die een film echt kan dragen, wat voor rol hij dan ook speelt. Het geweld is redelijk expliciet in beeld gebracht bij een aantal scenes, wat alleen maar toevoegd aan de sfeer.
pabloderks
Ik ben blij dat ik dit eindelijk zie staan, wat een smakeloze, waardeloze film. Ik zal niet al de 5028 redenen waarom geven, maar alleen al de personages waren vreselijk. Als dieptepunt de hoofdrol, een knul die van onzeker bang moederskind veel te snel transformeerde naar een wel erg stoere baas zonder ook maar iemand omgelegd te hebben oid. Het moment waarop deze zelfde acteur doorflipt en op zoek gaat naar Rakes als zijn maatje vermoord is nomineer ik voor de top10 slechtste-acteermomenten ooit...
kasabian
Wat een slechte film. Personage Forrest (Tom Hardy) was stom. Het is dat ik ondertiteling had want kon de helft van wat hij brabbelde niet verstaan. Slotgevecht was ook te knullig om naar te kijken. Iedereen liep maar ongedekt rond in de vuurlinie en werden dan ook domweg afgeknald. Ook ging Guy Pearce helemaal over de top met de rol van badguy in deze scene.
Dit zijn slechts enkele van mijn vele ergernissen gedurende deze film. Uiteindelijk nog 2* omdat het blijkbaar op ware gebeurtenissen is gebaseerd.
Toontje35
Prima vermakelijke film. Mooie sfeer. Goed geacteerd: Guy Pearce !
- 2041 berichten
Misschien eens op vakantie gaan naar Franklin County? Die mensen daar versta je echt niet hoor. De acteurs hebben fantastisch werk afgeleverd met het kopiëren van dat accent. Opvallend ook dat de Britse acteurs dit in deze film beter onder de knie hebben dan de Amerikaanse.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

The Long Good Friday
Misdaad / Thriller, 1980

The Town
Drama / Misdaad, 2010
gebaseerd op boekprohibition erabroergrote depressiebootlegging moonshinemumblecorejaren 30brothers