• 9.377.374 stemmen

Met onder meer: Gina Carano, Ewan McGregor en Michael Fassbender

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 29 maart 2012

Plot Haywire

"They left her no choice"

De mooie freelance geheim agente Mallory Kane wordt door verschillende globale organisaties gevraagd om klussen uit te voeren die regeringen niet zelf kunnen en mogen goedkeuren. Na een gijzelaar bevrijd te hebben in Barcelona, wordt Mallory snel op een missie gestuurd in Dublin. Als die missie fout gaat, ontdekt ze dat ze bedrogen is en moet ze al haar vaardigheden, trucs en mogelijkheden aanwenden om een internationale klopjacht te ontlopen en terug te keren naar Amerika.

avatar van erpunited

erpunited

Mwah. De film weet je niet echt mee te nemen. De vechtscenes zijn niet overtuigend en realistisch. Had meer verwacht met deze acteurs. Kleine rollen hebben ze en de film wordt er niet beter door. Al met al een tegenvallende film

avatar van antoinetteb41

antoinetteb41

leuke spionagethriller

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

antoinetteb41 schreef:

leuke spionagethriller

Uhm, "leuk" en vervolgens de maximale score aan deze film geven?

NB; gemiddelde: 4,81. Fors.

avatar van schram101

schram101

Troep

Het gemiddelde hier deed natuurlijk al zoiets vermoedden maar tegen beter weten in hoopte ik toch nog op een aardige film. De trailer en cast waren immers prima. Met Tatum heb ik niet zoveel, maar daar kon ik wel mee leven.

Na de film mag ik echter concluderen dat ik de gemiddelde beoordeling hier nog veel te hoog vind. De belachelijke vertelstructuur verkracht de gehele film en ook de slechte cinematografie gaat werkelijk nergens over. Vooral tijdens het gevecht tussen Mallory en Kenneth was de steeds van standpunt wisselende camera een grote bron van ergernis. Zoals gezegd heeft Soderbergh een grote en bekende cast met een aantal prima acteurs tot zijn beschikking maar doet daar vrijwel niets mee. Ook Gina Carano had veel meer uit bad-ass kunnen (moeten) zijn.

Opmerkelijk overigens dat het vrij recente Contagion van eveneens Soderberg ook al zo'n teleurstelling was na eveneens veelbelovende ingrediënten.

1,5

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Aangename verrassing.

Ondanks de verwarrende flashbacks in het begin is het plot mits wat aandacht best te volgen. Het eerste uur zijn er enkele leuke achtervolgingsscènes en dat is meteen ook het beste gedeelte. Na het Dublingedeelte vertoont het geheel hier en daar een barst.
Ook het einde is niet bepaald grandioos, maar de ontknoping is leuk voor een keertje.

Gina Carano is een leuke verschijning. Qua acteren moet ze e.e.a. nog wat meer onder de knie krijgen, maar vechten kan ze wel en présence heeft ze.
Michael Fassbender, Antonio Banderas (als Saddam Hoesseinlookalike), Bill Paxton en Michael Douglas zijn wat onopvallend, maar niet onverdienstelijk in hun bijrollen. Channing Tatum is houterig - wat blijft hij toch een belabberd acteur. De grootste irritatie echter bezorgt Ewan McGregor. Hij is al niet mijn favoriete acteur, maar hier is hij bijna onuitstaanbaar.

Steven Soderbergh levert puik regiewerk. Alles is behoorlijk afstandelijk en kleinschalig (vooral het eerste uur), maar dat past wel in een actiethriller als deze.
Ook het camerawerk is in orde, net als het kleurengebruik - af en toe een filtertje is wel een keertje aangenaam. Van Soderbergh's muziekgebruik zal ik echter nooit fan worden. Het is altijd zo opzwepend en hip bedoeld, maar past zelden bij de scènes in kwestie.
De actiescènes komen natuurlijk over en zijn zo nu en dan voorzien van een leuke choreografie. De vechtscène tussen Mallory en Paul spant de kroon - gewurgd worden tussen zulke billen... ik kan mij ergere manieren om dood te gaan inbeelden.

Absoluut kijkbaar.
Nipte 3,5

avatar van AxeCrazy

AxeCrazy

Bij vlagen prima, mooie dame, leuke vechtscenes, alleen de waanzinnig verwarrende plot leidt zoveel af dat het zwaar afbreuk doet aan het verhaal.

Het heen en weer in de tijd is ook vrij verwarrend.

Wel aardig om te zien, maar wel koppie erbij houden, anders ben je hem kwijt

avatar van Spetie

Niet echt goed.

Soderbergh is een regisseur, die er altijd wel een geheel eigen stijl op nahoudt. Op zich wel fijn en een aantal van zijn films zijn erg goed, maar deze is niet zo sterk.

Vooral het kleurenfiltertje vond ik maar erg lelijk en niks geen toegevoegde waarde hebben. Het verhaal is niet al te moeilijk, al wordt geprobeerd door de talloze flashbacks, om verwarring te veroorzaken.

De cast doet het aardig. Carano is een pittige tante en Fassbinder is ook goed. McGregor vond ik niet zo heel sterk. Het grootste probleem zit hem echter in de actiescènes, die ik niet al te sterk vond, mede ook door het niet altijd even goed in beeld wordt gebracht. Hierdoor bleef er constant een soort van loomheid over de film heen hangen, dat helaas ook niet meer verdween.

De enige echte pluspunten zijn het acteerwerk en de bij tijd en wijle best goede muziek. Verder is het allemaal niet al te best.

avatar van patrick17

patrick17

Niet onaardig.

Alleen daar is alles mee gezegd want voor de cast die er staat vind ik het

maar een magere film.

Ik bedoel, Michael Fassbender / Antonio Banderas / Ewan McGregor / Michael Douglas

en Chaning Tatum is geen verkeerde cast.

Toch vind ik de film maar simpel. We weten wat er gaat komen en hoe het zal

eindigen. Hier lag het er heel dik op.

Gina Carano vond ik daarintegen wel een verrassing in de film.

Het verhaal was ook simpel met weinig verrassende dingen / moves in de film.

avatar van EmanuelScheper

EmanuelScheper

• 1953 stemmen

Nog net het kijken waard.

avatar van witboek

witboek

Heb je die eens zien vechten in de ring. Das geen katje ....

avatar van macrobody

macrobody

Ik vond deze film weer eens wat anders. Het voelde voor mij super realistisch aan. Niet die extra geluidseffecten als er iemand getrapt of geslagen wordt. Ook geen super explosies, geen onmogelijke auto achtervolgingen. Ook geen 10 tegen 1 gevechten en dan geen probleem hebben met ontsnappen. Nee, gewoon een realistische vertoning. Zo te lezen kunnen de meeste dat toch niet appreciëren en hebben liever boem, boem, geweld.

Het verhaal is redelijk voorspelbaar maar ook ingewikkeld gemaakt. Ik heb ervan genoten.

avatar van ardbeg41

ardbeg41

Aardige film. Vind alleen de verklaring op het eind een beetje te wensen overlaten (rommelig en voor mij althans, niet echt duidelijk). Hoef hem geen tweede keer te gaan bekijken. Denk wel dat ik het vervolg wil zien, als ze die gaan maken, al was het maar om te zien hoe de verhaallijn verder loopt.

avatar van Al!

Al!

macrobody schreef:
Ook geen 10 tegen 1 gevechten en dan geen probleem hebben met ontsnappen.

Ze weet anders aardig uit een gebouw te ontsnappen met een heel ''Garda-team'' achter haar aan. Daarnaast weet ze wel heel vaak uit de handen van de slechteriken te blijven.;)

avatar van Filmfan74

Filmfan74

Niet echt slecht, maar ook niet heel goed In zeker opzicht deed deze film me zeker in het begin een beetje aan een Tarantino-film denken. Dat komt omdat er een sterke, stoere vrouw de hoofdrol heeft en als een bezetene op zo'n beetje iedere man inbeukt. En door de dat bizarre moment in die 'diner' waar Mallory en Aaron uit het niets keihard beginnen te vechten.

Het verhaal is alleen flinterdun, ik vind het volledig ongeloofwaardig dat zij haar hele verhaal aan een willekeurig iemand verteld wiens auto ze heeft gestolen en dat ze er halverwege voor kiest om naar haar vader te gaan (waar iedere idioot haat zal vinden).

avatar van DragQueen

DragQueen

Geen onaardige Actie-Thriller. Het verhaal is redelijk bedacht, en bezit een goede vaart. Natuurlijk is het realisme ver te zoeken, maar toch een onderhoudende vermakelijke film. De actie is verder goed uitgevoerd. 2,5 Ster.

avatar van parcivalis

parcivalis

Een vrouw keihard meerdere malen in haar gezicht stompen is al niet zo mijn ding maar als het kippetje 2 tellen later ongehavend in een auto zit, niet eens buiten adem dan weet ik dat de rest van de film minstens net zo geloofwaardig moet zijn. USA crap. Gewoon uitgezet.

avatar van Davezelf

Davezelf

Moest even wennen aan het "vrouwtje slaan" en had gehoopt dat er wat meer gang in de film zou komen. De vechtscenes met het kipje tegen de zwaargewichten kwamen voor mij erg onwaarschijnlijk over. Met moeite uitgekeken.

Was wel maandagavond, een 5.

avatar van Sjoerdow

Dito.

Uitstekende recensie.

avatar van barcam

barcam

Zeer verwarrende thriller met een ingewikkeld verhaal dat probeert om intelligent over te komen. De spuuglelijke kleuren hebben totaal niets van artistieke waarde en de meerwaarde van de topcast is ver te zoeken om van de snert muziek tijdens actiescenes nog te zwijgen. Eerder Fart dan Art van een overroepen regisseur.

avatar van schram101

schram101

Sjoerdow schreef:

Dito.

Uitstekende recensie.

Dank je

avatar van Zinema

Bond’s en Bourne’s.

Regisseur Steven Soderberh is een vakkundig filmmaker, maar verandert nogal eens qua stijl en voorkeuren. Helaas ook wel tijdens zijn films. Sommige producten uit zijn koker zijn geweldig, andere slecht. De regisseur leverde met zijn voorgaande werk ‘Contagion’ nogal een flutfilm af bijvoorbeeld. Zoals altijd echter, zijn ze voorzien van een goede cast. Meestal met Clooney voorop. In ‘Haywire’ blijft het neefje van zangkanon Rosemary wederom achterwege.

Gelukkig maar, des te meer ruimte voor de schitterende ontdekking Gina Carano. Een mooie actrice die de hoofdrol van geheim agente met klasse invult. Gesteund door een gerenommeerde cast, waaronder McGregor en Fassbender. En met leuke bijrollen voor Douglas en Banderas. Toch gaat het hier niet zo zeer om acteerprestaties of een ingenieus plot. De acteurs trekken echter wel het gemiddelde spionageverhaaltje over de streep. Met ondersteuning van Soderbergh.

Want naast vermakelijke karakters biedt Haywire wederom gepriegel met stijloefeningen. Hier echter ten goede. Vooral de uitstekende actiescènes krijgen er iets eigens door. Zo is de muzikale ondersteuning bij een daarvan op zijn minst curieus, maar des te origineler nu het werkt. De vechtchoreografieën steken sterk in elkaar en worden goed in beeld gebracht. Al met al is dit dan ook een hippe actie-thriller die rustig mee kan met de Bond’s en Bourne’s van tegenwoordig.

Zeer goed.

Met dank aan A-film voor het recensie-exemplaar.

avatar van Lennert

Lennert

Interessant, maar overduidelijk verkeerd gepromoot en gemaakt voor het verkeerde publiek. De enige mensen die Gina Carano kennen, zijn de liefhebbers van MMA gevechten en dat is doorgaans niet het juiste publiek om te kijken naar een semi-intelligente actie/thriller waar meer in gepraat, dan geslagen wordt. Op zich begint de film intrigerend met de vechtscene tegen Channing Tatum en wordt de aandacht wel meteen gegrepen met wat er in godsnaam aan de hand is, maar naarmate het verhaal vordert en de fantastische actiescenes toch net niet zoveel in beeld zijn als ik had gehoopt, begint de verveling toch wat toe te slaan.

Wel intrigerend hoe groot de sterrencast is die men voor een film met een onbekende hoofdpersoon bij elkaar heeft geraapt. Michael Douglas, Antonia Banderas, Ewan McGregor, Bill Paxton en Michael Fassbender zijn per slot van rekening niet de onbekendste namen en doen allemaal behoorlijk hun best. Carano zelf vond ik voor een eerste rol helemaal niet slecht acteren, al werd ik bij vlagen wel gek van die constante zelfgenoegzame uitdrukking die ze sinds het begin van de film maar niet kwijt wilde raken. Dat ze kan vechten staat echter niet ter discussie, want J.J. Perry's choreografie en Carano's kwaliteiten, zorgen voor opwindende en realistische actie.

Haywire gaat de fout in door te kunstzinnig voor de dag te willen komen. Ja, het lijkt allemaal wel op enkele jaren '70 Charles Bronson actiefilms, maar het script, de soundtrack en een hoop saaie gebeurtenissen draaien deze film in dat opzicht echt de nek om. Slecht is het niet, het is gewoon saai. Leuk voor een keertje, maar geen blijver.

avatar van doctari

doctari

Vrijwel totaal mislukte "actie" film

Ik waardeer hem in zoverre dan dat het weer eens iets anders is, Steven Soderbergh die zijn kenmerkende stijl loslaat op een vrij simpele actiefilm. Een tien voor de moeite dus, helaas een vier voor de daadwerkelijke uitwerking.

"Haywire" scoort nog een een paar puntjes voor een paar aardige gevechtscenes. Alle andere aspecten (plot, acteerwerk, dialogen, spanning, muziek) slaan de plank totaal mis.

Zelden heeft een cast met zoveel bekende namen zo weinig te doen gehad..Michael Douglas, Ewan McGregor, Michael Fassbender, ze komen allemaal voorbij, dreunen plichtmatig wat slechte dialogen op, en proberen te maskeren dat ze het alleen maar doen omdat ze Soderbergh nog wat schuldig zijn ofzo.

Verder is de film gewoon oersaai. Zelfs de achtervolgingen, voorzien van de minst toepasselijke muziek in de filmgeschiedenis, weten totaal geen spanning op te wekken. Het plot is te cliche voor woorden, het wordt ook nog eens slecht verteld, en het geheel is ook nog eens vrijwel volstrek humorloos.

Echt waar, ik waardeer het dat het weer eens iets anders is. Maar "anders" is niet meteen goed of briljant. Soms is anders gewoon saai. Voor een "arthouse" actiefilm toch maar

"Hanna" kijken, dan?

avatar van mixmaster

mixmaster

tja , een hele aparte manier van film maken , dat denk ik meteen na het zien van deze film.

het verhaal is moeilijk te volgen , alhoewel het op het eind wel duidelijk word.

de actie is goed en camerawerk is ook prima.

acteerwerk vond ik ook goed , alleen alles is zo apart en anders gedaan als dat je eigenlijk gewend bent.

geen muziek tijdens de actiescenes of het plotseling terugblikken naar wat eerder gebeurd is.

allemaal dingetjes die net ff wat anders zijn als in andere films , toch moet ik zeggen dat deze film me wel bleef boeien tot het eind.

avatar van MrLee

MrLee

Lekkere 'kat en muis' film, is wel mijn stijl. Echter -0.5* voor de belachelijke soundtrack.

avatar van kepi666

kepi666

Aan het verhaal is geen touw aan vast te knopen, wel lekkere actie scenes.

Film trok mijn aandacht vanwege bekende cast, maar Michael Douglas en vrienden maken zich er wel heel makelijk vanaf.

avatar van Kitzuh

Kitzuh

De film kent verschillende mooie scene's. Echter het verhaal is verwarrend en zoals hier al geschreven wordt: je zit de hele film met een gevoel van hoe zit het nu allemaal in elkaar. Het blijft dus verwarrend en onduidelijk.

Een film die over het algeheel erg teleursteld.

avatar van mr_erp

mr_erp

Heel traag, zeer ongeloofwaardige vechtscenes. geen goede actie, en niet spannend.

Kortom: vooral saai!

En dat met zo'n cast...

Had hier veel meer van verwacht. Zware tegenvaller.

avatar van Insignificance

Insignificance

Weer een aantrekkelijke worp van Soderbergh. Geen idee wat me te wachten stond of wie de dame in de hoofdrol precies is. Zonder die kennis vallen in ieder geval de vechtscènes op. Beduidend beter dan wat je op voorhand zou verwachten. Gina Carano kan uitdelen, maar buiten dat valt ze ook niet echt uit de toon. Verder is het uiteraard geen volbloed knokfilm, actie-thriller of iets dergelijks.

Soderbergh kiest toch vooral voor het ongedwongen, stijlvolle pad met allerhande buitengewoon fraaie locaties en dito shots. De score van David Holmes (van o.a. Out of Sight en de drie Ocean's, ongeveer zo'n soort sfeertje dus) krijgt zelfs even een prominent rolletje tijdens de bevrijding van een gijzelaar waarbij het overige geluid wordt weggedraaid en Soderbergh beeld en muziek laat spreken.

Het autoritje in het besneeuwde bos is eveneens vermeldenswaardig. Inclusief verrassende entree. Jammer dat het nogal wat plot met zich meesleurt dat ergens in de slotfase nog de nodige uitleg vraagt, waardoor het even pas op de plaats moet maken. Verder een lekker relaxed filmpje met een prettig tempo, een nette cast, een dosis MMA en een man diep verborgen onder een baard.

avatar van Ronhart

Ronhart

Tjonge jonge wat een beroerde film en dat met deze cast! Eigenlijk niet te geloven.

Samen met een vriend gekeken en we hadden een unaniem oordeel.

Minimaal moet wat mij betreft in zo'n simpele actiefilm het verhaal begrijpelijk zijn. Aan dit verhaal is geen touw vast te knopen. Het eerste half uur is gevuld met warrig gemonteerde onzin waarvan we ons afvroegen: "Waar gaat dit over?".

Daarnaast knullige achtervolgingen met veel teveel zinloze beelden die geen andere functie leken te hebben dan tijd op te maken.

Gina Carano is een uitstekend gekwalificeerde Muay Thai vechter en in die zin waren de echte vechtscenes wel bijzonder. Dit is een van haar eerste films als actrice en dat was goed merkbaar. Ze moest een ex-marinier voorstellen die als keiharde huurling werkte. Gina was in die rol totaal niet overtuigend.

Rare montage ook, bijvoorbeeld verwarrend heen en weer springen in de tijd. Maar ook met onbegrijpelijke onzinnige overgangen. Het ene moment breekt de hoofdpersoon in een auto in, dus je verwacht dat ze iets met die auto zal doen. Het volgende moment loopt ze met een capuchon op op straat.

Na het eerste half uur wilden we hem uitzetten, maar we hoopten dat de film beter werd en dat deed het niet. Het maakte allemaal een amateuristische indruk.

Mijn advies kijk deze film niet het is verspilde tijd. Ik geef zelden zo'n laag cijfer, maar dit krijgt niet meer dan 1,5 * van mij.