• 9.375.149 stemmen

Met onder meer: Gina Carano, Ewan McGregor en Michael Fassbender

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 29 maart 2012

Plot Haywire

"They left her no choice"

De mooie freelance geheim agente Mallory Kane wordt door verschillende globale organisaties gevraagd om klussen uit te voeren die regeringen niet zelf kunnen en mogen goedkeuren. Na een gijzelaar bevrijd te hebben in Barcelona, wordt Mallory snel op een missie gestuurd in Dublin. Als die missie fout gaat, ontdekt ze dat ze bedrogen is en moet ze al haar vaardigheden, trucs en mogelijkheden aanwenden om een internationale klopjacht te ontlopen en terug te keren naar Amerika.

avatar van Prudh

Prudh

A-seksueel zou ik het niet noemen. Man-man-love kan heel seksueel zijn. Ik vind MMA om exact die reden geen leuke sport trouwens, net als worstelen Carano deed me trouwens erg aan Famke Janssen in Golden Eye denken!

Naomi Watts

Eens maar in de vechtsport niet . Zonde, lees dat kritiekpuntje vaak maar vind dat nou juist een groot attractiepunt van de sport. Er komt ee ndag dat de BeNeLux ook klaar is voor een gebalanceerde vechtsport en niet zweert bij het dumbed down K-1 maar dat is een andere discussie .

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Bill Paxton Jammer dat zijn rol wat saai was voor jou, Prudh, maar enthousiast heb je me nu wel gemaakt met je kleine recensie.

avatar van Petina

Petina

Prudh schreef:

Carano als newbie acteert ook zeer naar behoren als actieheldin en BILL FUCKING PAXTON doet mee, wat was zijn laatste rol vóór deze?? True Lies ofzo? Bill Paxton ! Wel jammer dat zijn rol wat... saai is. Geen Aliens of Predator 2 reprise.

Kijk ff wat de man de laatste jaren gedaan heeft.

Bill Paxton - IMDb

avatar van gauke

gauke

Pure, simpele, oppervlakkige en vermakelijke actiefilm die aan de Bourne reeks doet denken. Vooral de start is sterk, echter gaandeweg verliest het verhaal, dat compact en efficiënt verteld wordt, aan potentie. De veel gebruikte flashbacks werken eerder storend en saai dan energiek en zijn een aantal actiescènes behoorlijk lachwekkend. Gina Carano is wat vlak, echter zij heeft iets erotisch in haar vechtstijl. Vooral door acteurs als Michael Fassbender, Antonio Banderas en Michael Douglas is deze productie waard om gezien te worden. De regie is behoorlijk.

avatar van guylopez93

guylopez93

Laat ik beginnen met dat het een waardeloze film is. Lekkere actiefilm? Ho maar! Een paar vechtscene's die er belachelijk uitzagen en natuurlijk zeer voorspelbaar waren. Na een half uur kijken had ik nog geen idee waar de film overging en spanning was ver te zoeken. Laat je daarnaast niet van te voren overweldigen door de vele bekende namen die meedoen. Die moesten zich schamen dat ze zich voor zo'n misbaksel als deze film verlenen. Ten slotte vond ik het een grote fout om een vrouw de hoofdrol te geven in een vechtfilm als deze, dat niet echt bepaald het geloofwaardigheidsgehalte opschroeft. Een vrouw die met vrij gemak gevechten wint van sterke mannen? Kom op zeg, die tijd zijn we nou wel voorbij. Voor de mensen waarom ik deze film heb gekeken: was van plan om the devil inside te kijken in de bioscoop maar vanwege technische problemen kon de film niet grdraaid worden dus kregen we deze gratis voorgeschoteld. Had achteraf beter toch naar huis kunnen gaan. 1,5*

avatar van lau12345

lau12345

Ben het helemaal met guylopez93 eens , dus hoef verder niets toe te voegen ,

1.5 * Van mij .

avatar van james_cameron

Een handjevol aardige gevechtsscenes, maar dan heb je het grotendeels wel gehad met deze zeer matige aktiefilm. De meer dan degelijke cast is grotendeels verspild; werkelijk niemand heeft een gedenkwaardige rol. Gina Carano doet het redelijk in de hoofdrol, haar houterige akteren valt niet eens zo op tussen al haar even houterige medespelers, maar ze moet het toch vooral hebben van haar fysieke kracht. In dat opzicht weet ze wel te overtuigen, de knokscenes zien er prima uit, maar gezien de futloosheid van het geheel is het allemaal wat zonde van de moeite. De aktiescenes missen energie en het script is erg vlak en saai. Daarnaast zien de cameravoering en de decors er sporadisch wat amateuristisch uit. Tegenvaller dus van regisseur Soderbergh.

avatar van schram101

schram101

Mwa, dan is 3* toch nog vrij mild, of niet Cameron?

avatar van IcU

IcU

Opvallend lage score tot nu toe hier. Vond het een bijzonder stijlvolle aanpak van een iets wat standaard thriller. De originaliteit zit hem in de detail en de manier waarop deze film is aangepakt, en dat wordt dan dus blijkbaar niet gewaardeerd door het publiek dat hier niet voor open staat en liever het standaard voer naar binnen schrokt. Soberbergh heeft een aantal knappe keuzes gemaakt die fraai en sterk overkomen. Een film met een duidelijke stempel van de regisseur, dus. Ik waardeer dit wel.

IcU schreef:

Ik heb de film nog niet gezien, maar ik kan me hier helemaal in vinden. Dat is ook wat ik van de film verwacht...

avatar van guylopez93

guylopez93

DiDa schreef:

. Ik ben dan zeer benieuwd naar je reactie van de film, ben bang dat je van een koude douche af zal komen.

Naomi Watts

IcU . Precies wat ik dacht, gewoon een verfijnde actiefilm (blijkt al uit de casting van Carano) die niet geschikt is voor de actieliefhebber die de wat dumbed down standaard actiefilm gewend is. Dat de stempel van Soderbergh duidelijk te zien is is dan ook weer zo'n aangenaam feit voor het vooruitzicht dit weekend .

guylopez93 schreef:

Ik ga waarschijnlijk donderdagavond. Ik zal dan mijn review plaatsen...

avatar van Kaboutermans

Kaboutermans

Gisteren deze film gezien bij de sneakpreview. Wat een slechte film ik ben in de pauze voor het eerst in mijn leven naar huis gegaan. De actie scenes zijn slecht, en de scenes zijn zeer voorspelbaar. Deze film is zonde van je tijd.

avatar van schram101

schram101

Waarom stem je op een film die maar voor de helft hebt gezien?

Kaboutermans schreef:

Dat lijkt me wel heel overdreven...daarnaast kun je niet stemmen op een film die je maar voor de helft hebt gezien...

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

DiDa schreef:

Tuurlijk wel.

Naomi Watts

Die discussie weer. Weinig mis mee inderdaad.

avatar van janneman00

janneman00

Wat een mooi begin was is uiteindelijk kinderlijk zij speelde het ?? de hele film had geen vermaak zonde ..

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Soderbergh kan dus ook teleurstellen. Misschien lag het aan mijn (te) hoge verwachting? Kan zijn stijl zeker waarderen, maar dit is een rommelig script, met weliswaar een mooie cast die een (te) simpel verhaal nog enigszins de moeite waard maakt. Spanning.......mwah.......actie.......mwah.

Net geen voldoende.

avatar van stinissen

Naast de hoofdrolspelers veel internationale sterren maar die kunnen deze draak van een film ook niet redden.

avatar van hellboy.ray

hellboy.ray

• 2056 berichten

vrij vermakelijk, maar ontzettend simpel 'actie'-filmpje.

Gina Carano is/was een grote naam in de vrouwendivisie van MMA

en mag dus een staaltje van haar vechtkunsten laten zien.

verhaal is 13-in-dozijn en meerdere malen van betere kwaliteit op de markt.

de acteurs staan een beetje plichtmatig hun rol te spelen dus

het oogt zeer 1 dimensionaal.

muziek heb ik niet eens opgemaakt (als het er al überhaupt al inzit).

2.5* voor Gina's vechtkunsten

avatar van yorgos.dalman

yorgos.dalman

Is soms wat voor te zeggen - maar toch niet altijd. Het voortijdig weglopen bij een film is meer dan een fysieke handeling, het is een daad van verzet, een statement, te zeggen hoe slecht je de film vindt.

Het weglopen en het cijfer 0,5* horen bij elkaar, wet van oorzaak en gevolg.

Het zou pas vreemd worden wanneer je halverwege afnokt en de film alsnog een 4,5* zou geven - of zie ik het nu allemaal weer verkeerd??

avatar van Prudh

Prudh

Inderdaad...

DiDa

Het is gewoon heel simpel. Haywire is volgens mij geen film voor het mainstream publiek. Een beetje vergelijkbaar met Hanna. Het draait meer om stijl dan om inhoud...

Ga hem morgenavond zien. Ben benieuwd!

avatar van Martijnnn

Martijnnn